PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 16 Feb 2011, 20:40

taicanoe scrie: Fraze frumoase dar acoperire practica zero ... din pacate.
Ca un mare iubitor de literatura, protestez vehement impotriva atribuirii acestor calificative unor fraze... insipide :wink: :D

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Feb 2011, 20:40

Pe vremea lui nea Nicu era o singura taxa pe tara si pescuiai unde vroiai indiferent de asociatie, si e pacat ca unii veterani nu amintesc acest lucru.
Pe vremea lui nea Nicu AGVPS-ul in marea lui intelepciune a gandit ca se poate castiga foarte usor neste gologani ca sa mananca si gura lor ceva.
Atunci am asistat la cea mai mare majorare a pretului permisului de pescuit - cotizatiei de menbru sau cum dreaqu vrem sa-i zicem

Intr-o dimineata au zis ei sa mareasca pretul de vreo 42 de ori sau cate judete erau in acel moment si sa faca reciprocitati doar judetele limitrofe.
S'altare și bunăstare !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Feb 2011, 20:45

Stiti careva in ce tari din UE se aplica modelul asta de la noi cu asociatiile care sa isi imparta raurile si in ce tari apele publice sunt administrate de ceva gen ANPA adica o singura taxa si platesti in toate apele publiuce din tara? Si ce rezultate au comparativ?
Alta chestie - acum asociatiile se lupta pentru kilometrii de rauri si paraie, vor fi procese, se vor bloca intre ele, in timp ce.....RNP are apele de munte cele mai bune, nu e obligata sa participe la licitatii cu asociatiile , nu e data in judecata si nu ii e contestat dreptul sa ceara taxe pe apele pe care le are. E corect asta? NUUUUU! Corect e sa liciteze la concurenta ci asociatiile si daca pierde sa i se ia apele. Stiu ca unii imi vor sari in cap dar ce ce naibii sa recunosc un monopol RNP cand e in general un administrator de oata jena al apelor salmonicole?

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 16 Feb 2011, 20:58

Pescarul obisnuit vrea sa plateasca o taxa si sa mearga linistit la pescuit.
Complcatiile apar cind intervin interesele .Ni se explica marile avantaje ale metodei x sau y ,cit de frumos va fi dupa ce ei vor fi satpini pt ca ei si numai ei sint capabili sa aduca raiul pe apele tarii.
In fond e vorba doar de bani.Restu e can can..

stelica
junior
junior

Mesaj de stelica » 16 Feb 2011, 21:13

Nu pot întelege de ce majoritatea pescarilor din tara asta nu vor să înteleagă că nu mai este mult timp si se distruge totul în jurul nostru,suntem Gigi contra tot timpul,nu am găsit nimic constructiv în postările voastre :evil: :evil: uitativă în jurul vostru si haideti să găsim soluti si să le respectăm în primul rînd noi si după acea să arătăm cu degetul :wink: :wink: nu mai trăiti in trecut ,prezentul este mai important dacă mai vreti să mai avem viitor :( :( :(

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 16 Feb 2011, 21:34

Si ca sa va mai ganditi la ceva:
In 2009 statul a incasat cate 30 RON de la fiecare pescar, ca s-au ocolit asociatiile
Dar daca se dau permisele prin asociatii se mai incaseaza un impozit din cotizatia pe care pescarii o platesc la asociatie
si daca acestea mai concesioneaza niste ape alti bani vin la stat
si cam asa sta treaba
Si-au dat seama ca este un os de ros si noi ne vaitam pentru binele asociatiilor care in veci nu vor face nimic si din cauza lor vom scoate mai multi bani din buzunar..

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 17 Feb 2011, 10:18

@stelica: vezi ca eu am scris si ceva constructiv :)

In rest toti se plang ca nu pot pescui cu 30ron in toata tara... si pun exemplu alte tari unde este peste, sunt si controale dar omit sa precizeze ca acolo permisul este pe zona si este mult mai scump decat la noi.

Eu sunt de acord cu permisul pe zona, daca se poate prin mandat postal.

Vreti rezultate dar fara sa respectati niste reguli simple ce va impun.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 17 Feb 2011, 12:45

Eu vreau permise de pescuit valabile oriunde in Romania si sa coste 200 ron. Mai face cineva bisnita?????

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 17 Feb 2011, 13:50

cat e de mare tara asta un permis pe toata tara |(ses + munte + delta+ marea) ar trebui sa fie undeva la 2000 roni 8)

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 17 Feb 2011, 14:07

probabil ca 30 lei este putin, dar la ce gasesti in apele publice si pe malurile lor, probabil ca s-au gandit ca pentru nimic sa nu ceara prea mult .
Daca ar cere mai mult, ai intreba pentru ce platesti.

Oricum, si cu cei 30 lei sunt convins ca exista o groaza de ppescari fara permis.

Solutia s-a mai spus, taxe mai mari dar regulile jocului respectate.

Traim in Romania si mai avem un milion de domenii in care trebuie respectate legile, apoi o sa se respecte si in pescuitul in ape goale.

Scrie răspuns