parea mea ,este ca nu putem pune toate asociatiile pe acelasi palier,da marea majoritate foolosesc banii pt asi popula buzunarele,dar hai sa privim si partea buna a paharului decat ajvps care a sustinut braconajul de sa ajuns in halul asta de approape pe toate apele publice sa nu mai fie peste si totusi mai sunt si asociatii care fac ceva pt pescarii de pe apele publice,eu cred ca daca ramanea legea cum a fost anul trecut era perfect,acum se incearca concesionarea pe 5 ani pe o anumita zona uneii singure asociatii,de ce nu se lasa sa fie o concurenta intre asociatii si sa lase pescarul sa aleaga asociatia dupa competenta si activitatea anterioara,asa daca asociatia concesionara nu face nimic in cei 5 ani pt pescarii ,pescarii sunt obligati sa le umple conturile,dar stiti carei treaba ajvps pirduse tern in fata asociatiilor si daca mai dura cativa ani dispareau din peisaj,pt cei ce nu au vazut asociatii care fac treaba uitati-va la bacau ,pascani,etclucky_51 scrie:Ioan S. scrie:
Asociatiile n-au decit sa primeasca pachete de permise cu 30 RON/an bucata ... dar asta functie de obligatiile de paza pe care si le asuma. Si pentru un permis din asta mai ieftin asociatia n-are decit sa-i puna doritorului conditii de plata cotizatie + munca voluntara.
Tare de tot asta, adica pe banii nostri cei platim statului pentru permis sa muncim si pentru ,,binele" asociatiei dupa cei mai platim si taxe. Ca de, asociatia ne face rost de un permis mai ieftin dupa unii.Da ne intrebam noi ce face asociatia cu banii din taxe inafara proceselor interminabile si mai nou dupa cum am citit a balurilor si revelioanelor.
PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Atita vreme cit ai avea alternativa sa nu platesti nici unei asociatii ... daca si pentru ce vei plati unei asociatii ar ramine doar o problema de vointa. Banuiesc ca, daca vei plati, vei sti pentru ce o faci ... iar motivul va fi cu totul altul decit ca acea asociatie are autorizatie pe acea zona de pescuit.lucky_51 scrie:Tare de tot asta, adica pe banii nostri cei platim statului pentru permis sa muncim si pentru ,,binele" asociatiei dupa cei mai platim si taxe. Ca de, asociatia ne face rost de un permis mai ieftin dupa unii.Da ne intrebam noi ce face asociatia cu banii din taxe inafara proceselor interminabile si mai nou dupa cum am citit a balurilor si revelioanelor.
In plus, nu confunda o asociatie cu o intitutie de interes public. Asociatie e si atunci cind trei pescari pun bani la benzina si merg impreuna la pescuit ... cu mica diferenta ca pentru asta nu au nevoie de personalitate juridica. Si daca ei, in afara de benzina pun bani si de o bardaca de vin, sa serbeze iesirea in aer liber, nu e problema ta ci doar a lor.
Daca cei trei nu se limiteaza la atit si isi "legalizeaza" asocierea, in sensul dobindirii personalitatii juridice (pentru ca vechea legislatia conditiona astfel accesul la permisele de pescuit) si consimt sa fie mai mult de trei (minimul prevazut de lege pentru o asociatie), nu e treaba mea sau a ta ce ativitati vor ei sa desfasoare in comun. Exista un numar de activitati care conditioneaza accesul la permisul de pescuit ... si in plus libertate totala. Aderi la asociere bine ... nu, tot bine ... cam asa ar trebui sa stea lucrurile cu liberatea de asociere.
Restul e "folclor" in sensul ca pina si legislatia favorizeaza asociatiile mari (vezi in Ord MADR nr 15 din 20.01.2011 cum se puncteaza functie de nr de membri si de permise) si "marketing" bazat pe povestile din perioada comunista cind asociatiile (unice pe judet) erau puternice si chiar reuseau sa controleze fenomenul braconajului. Inca prolifereaza imaginea asociatiei mamut (care la acea vreme numai libera nu era) confundata de unii cu o institutie a statului.
Altfel spus si ca sa fie foarte clar, eu sunt dispus sa platesc pentru libertatea mea. Vorbesc de libertatea de asociere, libertatea da a nu da bani unei asociatii alese de altii sau de libertatea mea de a intra in ce asociatie doresc.
M-am referit la disparitia permisului de pescuit unic, valabil pe toate apele (colinare si de ses) din tara. Orice solutie in care pescarul va ajunge sa bata din poarta in poarta si sa intrebe: "Bade, apa de trece prin poarta ta nu o fi a asociatiei tale, ca vreau sa-ti bag niste bani in cont ?" nu va gasi in mine un sustinator, ba dimpotriva.Tavi scrie:Ioan S.
N-am inteles la ce anume te referi cu petitia, fii te rog mai explicit.
-
- utilizator constant
Astazi a fost o noua infatisare la Curtea de apel Alba cu nea faeee (reprezentantul FNPSR) impotriva ORDIN 15/28.01.2011,oare care sa fi fost solutia
1.Daca nea faneeee (Profesorul in Legislatie)ar fi castigat procesul, 100 la 100 s-ar fii laudat pe toate siturile de pescari, ce baiat destept este si cum el a castigat un nou proces cu ANPA care sa anihileze monopolul AGVPSR asupra pescuitului sportiv din Romania
2.Daca nea faneeee a pierdut procesul,mai adauga la palmares inca un proces pierdut si nici unul castigat cu deosebirea ca pe acesta la pierdut pe banii FNPSR nu ai APSAlba (ca nui prost sa dea in judecata in numele asociatiilor lui APULUM sau CETATEA ALBA) si tace ca porcul in papusoi
PS: nea faneeeeee nu te mai bagi in seama
sa ne mai iluminezi cu niste articole din legi
, sau din nou eviti raspunsurile directe
ONOARE SI CURAJ
DAI INAINTE CU TUPEU 

1.Daca nea faneeee (Profesorul in Legislatie)ar fi castigat procesul, 100 la 100 s-ar fii laudat pe toate siturile de pescari, ce baiat destept este si cum el a castigat un nou proces cu ANPA care sa anihileze monopolul AGVPSR asupra pescuitului sportiv din Romania

2.Daca nea faneeee a pierdut procesul,mai adauga la palmares inca un proces pierdut si nici unul castigat cu deosebirea ca pe acesta la pierdut pe banii FNPSR nu ai APSAlba (ca nui prost sa dea in judecata in numele asociatiilor lui APULUM sau CETATEA ALBA) si tace ca porcul in papusoi

PS: nea faneeeeee nu te mai bagi in seama

Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!
-
- veteran
da asa este Federatia lui Peste Prajit a pierdut si acest proces de anulare a OM 15/2011.
daca numai o parte din asociatiile afiliate au castigat dreptul de a vinde permise si incasa taxe de acces ma intreb anii urmatori oare vor fi tot mai putine procese ?in raport cu banii de facuti de asociatiile din FNpsr???sau va vinde balastru si va investii bani in procese?.
daca numai o parte din asociatiile afiliate au castigat dreptul de a vinde permise si incasa taxe de acces ma intreb anii urmatori oare vor fi tot mai putine procese ?in raport cu banii de facuti de asociatiile din FNpsr???sau va vinde balastru si va investii bani in procese?.
cum ar fi ca fiecare sat sa aiba in concesiune drumul ce trece pe la ei si daca vrei sa treci platesti daca nu faci cale intoarsa ...cam asa e si cu multimea asta de asociatii, si sa nu ziceti ca nu a-ti fost enervati cand Mazare a pus taxa in Mamaia ca sa a vrut muschii lui...
asociatiile ar trebui sa atraga membrii cotizanti prin alte facilitati oferite si nu prin restrictii la pescuit pentru cine nu e membru, asta e oricum o prostie
mai raman pancardele cu: Pescuitul permis doar membrilor asociatiei xxx, sa fie insirate de-a lungul apei
asociatiile ar trebui sa atraga membrii cotizanti prin alte facilitati oferite si nu prin restrictii la pescuit pentru cine nu e membru, asta e oricum o prostie
mai raman pancardele cu: Pescuitul permis doar membrilor asociatiei xxx, sa fie insirate de-a lungul apei
asa meritam ,vad ca in loc ca pescarii sa se adune sa ne concuram in idei constructive doar cricam,parerea mea este ca ne-am intors cu 15 ani ,si de acum ve-ti vedea braconaj si de acum ve-ti vedea cotiatii mari cheltuite in populari de buzunare,macar pana acum mai erau vreo doua asociatii care faceau actiuni antibraconaj si populari dar de acum vom vedea aceiasi oameni care 20 ani au acoperit ,incurajat ,iinfaptuit braconajul
vad ca marea majoritate va bucurati ca fane a pierdut procesul ,nu-l cunosc dar din cate am vazut macar are initiativa si spirit civic ,poate are si interese dar eu cred ca mai degraba unul care face ceva si profita si el un pic, decat cei de la ajvps care fac numai pt ei,la noi in zona pascani daca concesioneaza ajvps nu va mai fi peste pe sire,t ne vom duce sa prindem fluturi asta daca cei de la ajvps nu vor bracona si fluturii

vad ca marea majoritate va bucurati ca fane a pierdut procesul ,nu-l cunosc dar din cate am vazut macar are initiativa si spirit civic ,poate are si interese dar eu cred ca mai degraba unul care face ceva si profita si el un pic, decat cei de la ajvps care fac numai pt ei,la noi in zona pascani daca concesioneaza ajvps nu va mai fi peste pe sire,t ne vom duce sa prindem fluturi asta daca cei de la ajvps nu vor bracona si fluturii

-
- junior