PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Feb 2011, 22:20

rcorbu scrie: mai raman pancardele cu: Pescuitul permis doar membrilor asociatiei xxx, sa fie insirate de-a lungul apei
gasesti conditiile astea pe apele din Austria.
Si pretul permisului e pe-acolo, chiar mai ieftin.
Atata doar ca permisul e valabil pe o singura apa. Si pe o singura zi.
:twisted:
--------------------------------------------------------------------------------
lukul scrie:vad ca marea majoritate va bucurati ca fane a pierdut procesul ,nu-l cunosc dar din cate am vazut macar are initiativa si spirit civic ,poate are si interese dar eu cred ca mai degraba unul care face ceva si profita si el un pic, decat cei de la ajvps care fac numai pt ei
de ce nu te inscrii in federatia lui daca tot consideri ca face ceva??poate ii faci si o donatie ca deh, o duce greu cu finantele si se lupta de ceva timp.

iar tu ai o mentalitate de politican roman aflat la putere
face ceva si profita si el un pic
de toata jena ca sa ma exprim elegant :(

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 17 Feb 2011, 22:44

Pe spatele autorizatiei de pescuit este scris:
"Prezenta autorizatie da dreptul asociatiei nominalizate:
- sa organizeze pescuitul recreativ sportiv pentru membrii sai si pentru membrii organizatiilor cu care aceasta are relatii de reciprocitate;
- sa accepte accesul altor posesori de permise de pescuit recreativ sportiv cu achitarea tarifelor stabilite de asociatie, mentionate in regulamentul propriu si comunicate la ANPA;
- sa organizeze competitii de pescuit"

Regulamentul de practicare a pescuitulu sportiv :
" Art. 9. - Asociatiile si federatiile de pescari sportivi consimt sa isi armonizeze actiunile in vederea implementarii obiectivelor si masurilor din prezentul regulament si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, in vederea practicarii pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008, cu modificarile si completarile ulterioare."

Art. 23 alin. 4 din OUG 23/2008:
"(4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atat pentru zonele concesionate de asociatia al carei membru este, cat si pentru zonele concesionate de alte asociatii, pe baza de reciprocitate."

Din cate inteleg eu, s-ar putea ca cei care sunt membri intr-o asociatie care are autorizatie de pescuit pentru o anumita zona sa aiba drept de reciprocitate, iar cei care au permis de la ANPA sau de la asociatii fara a fi membri vor plati tariful de zi, saptamana, luna, an. Ramane de vazut.

stelica
junior
junior

Mesaj de stelica » 17 Feb 2011, 22:58

Mă bucur că începeti să vedeti lucrurile mai bine :D :D :D un exemplu care poate fi urmat, toate asociatiile independente din Hunedoara s-au unit si au câstigat în fata agvps din judet SINGURI din tară :shock: :shock:95% din ape revin agvps :oops: :oops:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 17 Feb 2011, 23:07

:lol: :lol: :lol:
@stelica, sforile au fost trase demult, indiferent cate ascociatii s-ar :lol: asocia :lol: acum e prea tarziu. Cat despre recurs si alte contestatii, eu cred ca nu isi au rostul. Daca se vroia altceva, se facea de la inceput
PS, si ajevepeseurile se asociaza, din mai multe judete, asa ca nu stiu ce va iesi... :roll:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Feb 2011, 23:11

stelica, s-au anuntat rezultatele?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Feb 2011, 00:02

Dragilor, stati calmi, vor incepe procese interminabile intra asociatii asa ca vom pescui pe multe rauri tot cu permis ANPA si atat, pt ca cata vreme nu se atribuie clar segmentele de rau asoiatiilor nici una nu poate cere exclusivitatea. Sa ne rugam doar sa dureze procesele, daca avem in familie judecatori sa ii imploram sa amane verdictul, eu am un unchi judecator il voi suna promit. Sa ii fiarba pe astia de la asociatii in suc propriu....
In plus sa fiti sigur ca permis ANPA vor avea maxim 50% din pescarii ce exista in tara si din astia cam 70-80% maxim vor intra in asociatii, restul nu! Iar cei 50% care nu au permis pescuiesc f linistiti stiind sigur, da sigur ca nu vor avea de suferit dpdv penal, doar alungati de pe apa, nitel umiliti dar nicidecum amendati, bagati la zdup etc. Doar noi astia care vrem permis ne agitam...Oare merita?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 18 Feb 2011, 06:16

posibil nu ..caci micile asociatii, care cer si o cotizatie redusa, s-ar putea sa considere ca nu merita sa piarda timpul prin tribunale intr-o lupta care pare castigata de agvps si in caz de castig indatoririle sunt mai mari decat beneficiile
dupa cum stiti nici agvps-ul nu a facut nimic in din obligativitatile stabilite in legile existente dar pe ei nu i-a tras nimeni la raspundere, pe cand pe
celelalte asociatii pentru 30 ron cotizatie si 100 de membrii nu are rost sa-si asume niste responsabilitati pe care nu le poate indeplinii
iar acesta sigur va trage sforile sa cocesioneze aproape tot cata vreme membrii se numesc Nastase, Isarescu..etc. si ei oricum au prioritate
sau posibil sa nu cocesioneze nimic pentru ca sunt membrii care din inertie se duc la acestia sa-si plateasca cotizatia si oricum pescuitul este ceva secundar comparativ cu vanatoarea unde se duc banii si exista interese
parerea mea este ca apele vor cam ramane neconcesionate in mare parte

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Feb 2011, 06:44

adiwolf scrie:
rcorbu scrie: mai raman pancardele cu: Pescuitul permis doar membrilor asociatiei xxx, sa fie insirate de-a lungul apei
gasesti conditiile astea pe apele din Austria.
Si pretul permisului e pe-acolo, chiar mai ieftin.
Atata doar ca permisul e valabil pe o singura apa. Si pe o singura zi.
:twisted:
--------------------------------------------------------------------------------
lukul scrie:vad ca marea majoritate va bucurati ca fane a pierdut procesul ,nu-l cunosc dar din cate am vazut macar are initiativa si spirit civic ,poate are si interese dar eu cred ca mai degraba unul care face ceva si profita si el un pic, decat cei de la ajvps care fac numai pt ei
de ce nu te inscrii in federatia lui daca tot consideri ca face ceva??poate ii faci si o donatie ca deh, o duce greu cu finantele si se lupta de ceva timp.

iar tu ai o mentalitate de politican roman aflat la putere
face ceva si profita si el un pic
de toata jena ca sa ma exprim elegant :(

Exprimare eleganta???Nu merita...politicieni scirbosi..asta asa ,ca sa-i "mingii"nitel...bleah..Datorita lor s-a ajuns aici...fiecare vroia sa profite nitel..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 18 Feb 2011, 06:47

Eu unul mai am o problema punctuala. M-am uitat la impartirea zonei Muntenia pe judete si nu imi dau seama unde naiba este raul Neajlov in Ilfov?!
RX6 & Daiwa SS owner!

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 18 Feb 2011, 09:08

Vedeti si voi aici Consiliul de conducere a AGVPS
Dati clic unde scrie Continuare ca sa vedeti in PDF
http://www.agvps.ro/m_organe_de_conducere.php

Scrie răspuns