PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Feb 2011, 22:36

ok, Tavi cum vrei tu, insa un DA sau NU era suficient
cat priveste cele spuse de albanez........... :lol: cred ca as fi ultimul care ar crede aberatiile lui

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Feb 2011, 22:39

silent scrie:Eu sunt de acord cu permisele pe zona, deocamdata asta ar fii singura posibilitate cat de cat viabila. Cam asa e si in Ungaria si functioneaza destul de bine, dar acolo numai raurile sunt la agvps-ul lor ca toate baltile sunt la asociatii private si platesti la ei.

Numai sa fie usor sa-ti iei permisul, nu sa cauti cladirea asociatiei care desigur nui deschis in weeked samdp.

Si sa fie permisul mai scump, controale si amenzi dure, pescuitul este un hobby un sport, nui pentru fomisti, nu trebuie sa recuperam banii de permis din pesti. :) Din 30 de lei nu se poate face mare lucru mai ales ca ajunge la vanatori.
Ai dreptate, poate e mai bine asa. Si in Franta e la fel, un rau de 30 de km e impartit de 3 asoiatii si in 50% din cazuri accepta reciprocitatea. Vrem insa ca ANPA sa publice lista asociatiilor castigatoare la licitatie si adresa lor, telefon etc ca sa stim cum dam de ele. Si mai normal ar fi sa vina paznicii lor pe apa si sa imi taie acolo chitanta nu sa merg eu la cuca macaii sa ii caut pe ei. Oricum presupun ca daca am permis ANPA nu pot fi amendat sau confiscat scule ci doar pus sa platesc taxa la asociatie, nu?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Feb 2011, 22:39

Adi, nu e nici un secret. Vei afla toate detaliile, adica mai mult decat un DA sau NU.
Dar sa-l lasam pe apsalba sa mai fiarba putin :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 15 Feb 2011, 22:48

Fario_nebunu scrie:
silent scrie:Eu sunt de acord cu permisele pe zona, deocamdata asta ar fii singura posibilitate cat de cat viabila. Cam asa e si in Ungaria si functioneaza destul de bine, dar acolo numai raurile sunt la agvps-ul lor ca toate baltile sunt la asociatii private si platesti la ei.

Numai sa fie usor sa-ti iei permisul, nu sa cauti cladirea asociatiei care desigur nui deschis in weeked samdp.

Si sa fie permisul mai scump, controale si amenzi dure, pescuitul este un hobby un sport, nui pentru fomisti, nu trebuie sa recuperam banii de permis din pesti. :) Din 30 de lei nu se poate face mare lucru mai ales ca ajunge la vanatori.
Ai dreptate, poate e mai bine asa. Si in Franta e la fel, un rau de 30 de km e impartit de 3 asoiatii si in 50% din cazuri accepta reciprocitatea. Vrem insa ca ANPA sa publice lista asociatiilor castigatoare la licitatie si adresa lor, telefon etc ca sa stim cum dam de ele. Si mai normal ar fi sa vina paznicii lor pe apa si sa imi taie acolo chitanta nu sa merg eu la cuca macaii sa ii caut pe ei. Oricum presupun ca daca am permis ANPA nu pot fi amendat sau confiscat scule ci doar pus sa platesc taxa la asociatie, nu?

fario in ceea ce priveste judetul sibiu,si daca vom aveam rezultate pozitive la atribuire ,iti pot spune ca vom fii foarte deschisi catre plata tarifelor de catre orice cetatean al tarii din orice colt al tarii.mai avem o sigura problema :si anume orice ora din weekend

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 15 Feb 2011, 23:48

@ silent

"Numai sa fie usor sa-ti iei permisul, nu sa cauti cladirea asociatiei care desigur nui deschis in weeked samdp."

F corect. Asta e si probleema mea.Poate sint eu mai comod dar mi se pare normal sa platesc o singura taxa si sa pot da cu batul in apa orcind si oriunde.Nu discut de valorea taxei care si mie mi se pare mica si nu aduce suficienti bani pt a acoperii cheltuielile unei asociatii care efectiv face ceva pe apele pe care le administreaza.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Feb 2011, 23:57

Tavi,
detaliile nu ma intereseaza.

pescuitorule,
nu pot sa nu remarc cat de activ ai devenit in ultimele 2 zile, asta dupa o tacere de mai bine de 4-6 luni
sa inteleg ca, "ti-a venit apa la moara" ?!!

cat priveste tarifele si sumele vehiculate pe aici cum ca ar fi nevoie de investit...................
domnilor, pe rauri (nu vorbim de balti,iazuri,lacuri) nu este nevoie de nici un fel de investitie, nici o populare, absolut nimica, doar de paza, paza si iarasi paza si aplicare de amenzi pt respectarea legilor pescuitului.
atat si nimic mai mult si garantez ca in cel mult 2-3 ani de zile avem peste in rauri.
bineteles daca se interzice pescuitul comercial pe apele interne - ceea ce nu o sa vedem vreodata atata timp cat mai misca vreo fata prin apa.
totusi, daca vreti, puneti frate taxa 1 milion, sau 2 insa sa ai acces la toate apele in orice colt din tara asta, la orice ora, fara sa fi nevoit sa iti foti timpul si nervii alergand dupa asociatia X

dar astea sunt vise ba chiar indraznesc sa afirm ca este o utopie.
insa este bine, e foarte bine ca am revenit la nivelul anului 2006 cand ne certam cu totii ca vom ajunge sa platim ca prostiii pe sectoarele de rau ca pe intrarile de autostrada si uite ca tocmai s-a implinit :evil:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 16 Feb 2011, 00:02

pescuitorul scrie:
fario in ceea ce priveste judetul sibiu,si daca vom aveam rezultate pozitive la atribuire ,iti pot spune ca vom fii foarte deschisi catre plata tarifelor de catre orice cetatean al tarii din orice colt al tarii.mai avem o sigura problema :si anume orice ora din weekend
Pai e simpla treaba...faceti controale zilnice (1-2 oameni care fac doar asta), si cine nu are permis, taiat chitanta si luat taxa... si asa faceti si control si incasati si bani.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 16 Feb 2011, 00:49

Controale zilnice? Cine cu cine? Eu unul nu arat acte - inclusiv carnet de pescar chiar oricui....
RX6 & Daiwa SS owner!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 16 Feb 2011, 06:03

Pai si atunci cui apartine zona de la Predeal la Nedelea? Ca nu a fost nici pe lista RNP in ultimii ani? E zona complet nearondata? As lua-o eu dar nu stiu de la cine.[/quote]

Posibil RNP daca se considera in fosta categorie ape de munte.
Am vazut pe lista cu apele ca pentru multe rauri lipseste zona superioara.
Vezi si Teleajenul mai sus de barajul de la Maneciu spre Cheia, sau pe Telejenel, acestea pentru cine este amator de pastrav.
Doftana nu o vad, ca nu cred ca a concesioatao cineva

Pe Buzau partea de la Patarlagele spre Nehoiu, care este chiar cea mai frumoasa, nu figureaza in lista cu toate ca speciile de pesti sunt cleanul, mreana si scobarul.

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 16 Feb 2011, 08:05

Ar fii relativ simplu de facut sa poti plati online sau prin mandat postal. Publicat undeva toate apele/lista asociatii si conturi cu pret/saptamana/luna omul plateste si merge cu chitanta la pescuit, vine controlul cere chitanta scoate pda-ul sau un smartphone si verifica online daca chitanta nu este cumva falsificata iar daca nu ai chitanta si ai permisul anpa iti da pe loc un permis cu suprataxa... hai ca deja aberez hehe

Dar revenind la realitate, totusi traim in sec 21, ce mare lucru sa faci asta? Trebuie scris un proiect si facut o licitiatie, sunt multe firme de IT pretul nu ar fii asa de mare. Eu asi fii dispus sa ajut part-time si pe gratis..

Iar referitor la populari, sunt si eu de parere ca pe rauri daca nu se braconeaza si se mai inchid cateva cariere vom avea si peste.

Problema reala este ca sefii avpgs sunt din "era" lui ceasca obisnuiti cu un stil de lucru/viata nu vor sa faca o schimbare radicala sa se implice sa faca ceva, ce era anul trecut pff bataie de joc, sunt multi care dau vina pe asociatii sau pe anpa, dar ia sa va duceti voi singur la control cu salarul taiat cu 25%, in weekend nu esti platit, si ai 1-2 milioane/luna pentru benzina si ai de acoperit 1-2 judete. Nu militez pentru ei dar trebuie sa fim realisti.

Scrie răspuns