PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,
De acord cu "rcorbu"; nici mie nu i-mi convine ca trebuie sa platesc taxe la 2-3-4 asociatii pentru a pescui pe "apele lor" ; relaxarea incepe sa dispara in astfel de situatii si mai degraba pescuiesc pe un lac privat decat sa urmaresc toate manevrele mai marilor(micilor) interese de cumetrie.
Doriti sa fiti sportivi? -vreau sa vad si un Fair Play din partea voastra si sa gasiti solutii pe care sa le poata accepta 99 % din pescari.
Pana atunci va doresc...
Fir Intins!
De acord cu "rcorbu"; nici mie nu i-mi convine ca trebuie sa platesc taxe la 2-3-4 asociatii pentru a pescui pe "apele lor" ; relaxarea incepe sa dispara in astfel de situatii si mai degraba pescuiesc pe un lac privat decat sa urmaresc toate manevrele mai marilor(micilor) interese de cumetrie.
Doriti sa fiti sportivi? -vreau sa vad si un Fair Play din partea voastra si sa gasiti solutii pe care sa le poata accepta 99 % din pescari.
Pana atunci va doresc...
Fir Intins!
propun urmatoarele solutii:lucutabogdan scrie:-vreau sa vad si un Fair Play din partea voastra si sa gasiti solutii pe care sa le poata accepta 99 % din pescari.
1 - pescarul sportiv:
- sa poata pescui gratis, oriunde , oricand (adica peste tot, tot timpul anului fara perioada de prohibitie), fara limita de retinere a capturilor, nici ca numar nici ca si greutate si nici ca si specie !
- sa poata folosi orice fel de scule, oricate, orice momeli sau alte mijloace care implica folosirea unui bat de pescuit (japca, parasuta... "e inclusi" ! )
2 - Asociatiile :
- sa populeze lunar, din fonduri proprii, apele colinare si de ses care le-au fost atribuite, cu : salau, stiuca, avat, clean, mreana mare, crap si chiar si un pic de caras (carasei - foarte utili) !
- sa populeze lunar tot din fonduri proprii, apele de munte care le-au fost atribuite cu pastrav indigen si lipan, eventual losrita acolo unde debitul apei se preteaza !
- sa ecologizeze saptamanal, tot pe cheltuiala proprie, albiile si malurile, sa stranga peturile, carpele, cauciucurile, etc. , sa mascheze urmele de foc de gratare si orice altceva poate strica ambientul si buna dispozitie a pescarului sosit pe apa respectiva
- sa patruleze zilnic in control/verificare pe malul apei, singuri sau impreuna cu organele abilitate, pentru a se asigura ca pescarii sportivi nu sunt deranjati si se simt multumiti petrecand ziua de pescuit pe apa asociatiei respective !
3 - Organele de control (jandarmeria si politia)
- sa patruleze zilnic, pe apa, in cautarea infractorilor si a braconierilor, sa faca distinctia evidenta intre acestia si pescarii sportivi cinsititi, sa fie intransigenti cu primii si sa-i salte de pe apa direct in parnaie dupa o bataie zdravana si o amenda usturatoare !
- practic sa aibe inclusa in ordinul de lupta zilnic, paza apelor si a resursei acvatice vii, fara a mai avea pretentia absurda si nerealista sa fie chemati prin telefon la 112 ! ! !
sper ca e bine asa ! sau macar,... acceptabil !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
am fost incomplet mai sus, trebuia sa formulez altfel:
la pescari:
- sa aiba dreptul sa pescuiasca gratis, oriunde, oricand,... etc...
la asociatii:
- sa fie OBLIGATE sa populeze lunar ...
- sa fie OBLIGATE sa ecologizeze saptamanal ...
- sa fie OBLIGATE sa patruleze zilnic...
la fel la organdele de control (jandarmeria si politita) :
- sa fie OBLIGATE sa ...
dar cred ca s-a inteles oricum din prima, asa acum voiam !

la pescari:
la asociatii:
- sa fie OBLIGATE sa ...
dar cred ca s-a inteles oricum din prima, asa acum voiam !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
- semlecangheorghe
- veteran
- storm fish
- veteran
Asta seamana cu "Conu' Leonida fata cu reactiunea":miky scrie:am fost incomplet mai sus, trebuia sa formulez altfel:
la pescari:
la asociatii:
- sa fie OBLIGATE sa ...
dar cred ca s-a inteles oricum din prima, asa acum voiam !![]()
![]()

EFIMIŢA: Zău?
LEONIDA: Zău... Al doilea că fieştecare cetăţean ia câte o leafă bună pe lună, toţi într-o egalitate.
EFIMIÅ¢A: Parol?
LEONIDA: Parol... Par egzamplu, eu...
EFIMIŢA: Pe lângă pensie ?
LEONIDA: Vezi bine; pensia e başca, o am după legea veche, e dreptul meu; mai ales când e republică, dreptul e sfânt: republica este garanţiunea tuturor drepturilor.
EFIMIŢA (cu toată aprobarea): Aşa da.
LEONIDA: Şi al treilea, că se face şi lege de murături.
EFIMIŢA: Cum lege de murături ?
LEONIDA: Adicătele că nimini să nu mai aibă drept să-şi plătească datoriile.
EFIMIŢA (crucindu-se cu mirare): Maică Precistă, Doamne! apoi dacă-i aşa, de ce nu se face mai curând republică, soro ?
LEONIDA: Hei! te lasă reacţionarii, domnule ? Fireşte, nu le vine lor la socoteală să nu mai plătească niminea bir! e aproape de mintea omului: de unde ar mai mânca ei lefurile cu lingura?
EFIMIŢA: Aşa e... da'... (reflectând mai adânc) un lucru nu-nţeleg eu.
LEONIDA: Ce lucru?
EFIMIŢA: Dacă n-o mai plăti niminea bir, soro, de unde or să aibă cetăţenii leafă?
LEONIDA (în luptă cu somnul): Treaba statului, domnule, el ce grije are? pentru ce-l avem pe el? e datoria lui să-ngrijească să aibă oamenii lefurile la vreme...
EFIMIŢA (lămurită): Aşa da... vezi, mie nu-mi dădea-n gând. (după o pauză de reflecţie) Ce bine ar fi! unde dă Dumnezeu odată să o mai vedem ş-asta, republica! (Leonida începe să sforăie) Dormi, soro?... (Leonida sforăie-nainte) A adormit.
Scuze de off topic...sau nu este

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
Eu vreau ca SEF la toate asociatiile ( deci FEDERAL) sa fie numit, nu ales pe o perioada de 50 ani, FFFFFFF, care sa raspunda, ca si acum daca asociatiile nu-si duc la bun sfarsit atributiile stabilite de lege, care se completeaza cu cele stabilite de FFFFF.
HA HA HA va fi boierie si moarte pe permise, adica toata suflarea de pescari vor dorii sa fie condusi si REPREZENTATI de FFFFF, mancalar tata.
Na asa va trebuie!!!!!!
HA HA HA va fi boierie si moarte pe permise, adica toata suflarea de pescari vor dorii sa fie condusi si REPREZENTATI de FFFFF, mancalar tata.
Na asa va trebuie!!!!!!
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,
Miky, iar nu ai formularea completa, asa ca trebuie sa te ajut:
Trebuie sa treci si drepturi, nu doar obligatii la asociatii si organele de control:
- sa faca pipi doar la toalete publice
- sa faca miscare cel putin 30 minute in fiecare zi
- sa utilizeze bicicleta (eventual atas daca sunt 2
- sa utilizeze corespunzator DEX- ul
- sa utilizeze cosurile de gunoi puse la dispozitie de celelalta autoritati etc.
Pentru pescari sunt de acord cu formularea "sa poata pescui gratis, oriunde , oricand "
Fir Intins!
Miky, iar nu ai formularea completa, asa ca trebuie sa te ajut:
Trebuie sa treci si drepturi, nu doar obligatii la asociatii si organele de control:
- sa faca pipi doar la toalete publice
- sa faca miscare cel putin 30 minute in fiecare zi
- sa utilizeze bicicleta (eventual atas daca sunt 2
- sa utilizeze corespunzator DEX- ul
- sa utilizeze cosurile de gunoi puse la dispozitie de celelalta autoritati etc.
Pentru pescari sunt de acord cu formularea "sa poata pescui gratis, oriunde , oricand "
Fir Intins!
Cine stie in ce masura Apele Romane pot concesiona lacuri, baraje in vederea pescuitului ?
Eu am cautat in legislatia respectiva si ei nu sunt autorizati pentru a face asa ceva, au doar dreptul de a concesiona in vederea efectuarilor de lucrari hidrotehnice sau pe specific de amenajare a apelor dar exclus piscicol
As vrea sa lamurim acest aspect deoarece multi se lovest ce situatia in care merg la pescuit si vine cineva si ii spune ca el a concesionat de la Apele Romane acel luciu de apa si ii pune sa plateasca
Va rog sa argumentati daca se poate cu numarul legii, ordinului e.t.c si nu doar din auzite
Si mai cred ca unele asociatii de pescari se duc in nestiinta de cauza la A.R. si concesioneaza ape, baraje in marea lor majoritate, dar fara a cunoaste legislatia in domeniu, iar cei de la A.R. le iau banii ca de suntem in Romania.
Eu am cautat in legislatia respectiva si ei nu sunt autorizati pentru a face asa ceva, au doar dreptul de a concesiona in vederea efectuarilor de lucrari hidrotehnice sau pe specific de amenajare a apelor dar exclus piscicol
As vrea sa lamurim acest aspect deoarece multi se lovest ce situatia in care merg la pescuit si vine cineva si ii spune ca el a concesionat de la Apele Romane acel luciu de apa si ii pune sa plateasca
Va rog sa argumentati daca se poate cu numarul legii, ordinului e.t.c si nu doar din auzite
Si mai cred ca unele asociatii de pescari se duc in nestiinta de cauza la A.R. si concesioneaza ape, baraje in marea lor majoritate, dar fara a cunoaste legislatia in domeniu, iar cei de la A.R. le iau banii ca de suntem in Romania.