PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 17 Mai 2011, 08:43

eu as face in urmatorul fel :
tinand cont ca sunt si asa multi oameni fara job in romania sa se faca "politia piscicola" pe judete , care sa patruleze pe cele mai importante zone braconate + 1 -2 echipe de interventie rapida care sa actioneze la ponturile pescarilor ( evident un telefon gratis la care sa poata fi sunat non-stop ) . Ideal ar fi sa se faca ceva de genul licitatie pe 1 an sau pe mai multi . Daca se inscriu sa zicem 10 privati care vor sa se ocupe de fondul piscicol din judetul X , sa aibe obligatoriu o firma de paza care sa indeplineasca cerintele enumerate mai sus OBLIGATORIU , evident sa repopuleze odata pe an cel putin.Banii care se obtin in urma amenzilor date sa fie folositi in proportie de 50% in repopulari, restul sa ramina la ei.
Firma de ecologizare sa fie iarasi aleasa prin licitatie , si sa se ocupe in paralel de curatenia de pe malul apelor si de pe luciu de apa ( flacoane, pungi, plastice ).
Sa existe un prag maxim de taxa , adica sa nu ne trezim ca vine firma X care pune 1000 ron taxa , ca atunci e clar ce se va intampla.
In cazul in care una din cele zece firme care nu si-au indeplinit sarccinile obligatorii , isi pierde dreptul sa mai participe la licitatii viitoare cel putin cativa ani si doar daca demonstreaza ca probleme cu care au fost prinse au fost rezolvate etc.
Peste aceste firme private trebuie neaparat sa mai existe o autoritate non privata care sa supravegheze atent activitatea desfasurata de firma care a castigat licitatia.
Pentru toate acestea trebuie neaparat o sustinere politica , deci daca careva din cititorii acestui forum e si pescar si politician ar fi super sa se implice , e vorba despre viitorul pescuitului in tara noastra.

Am aberat destul, plec la pescuit.

papa.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 17 Mai 2011, 14:18

nu stiu daca ai aberat ,dar in mod sigur ai visat ... frumos!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Mai 2011, 14:51

Ar mai o varianta extrem de simpla:sa se aplice legea.Si ca exemplu,cind unu arunca un pet in iarba sa apara un nene si sa-i arda o mica amenda..Si exemplele pot continua....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 17 Mai 2011, 15:19

semlecangheorghe scrie:Ar mai o varianta extrem de simpla:sa se aplice legea.Si ca exemplu,cind unu arunca un pet in iarba sa apara un nene si sa-i arda o mica amenda..Si exemplele pot continua....
Salut,
... te angajezi tu pe post de vanator - supraveghetor si "marcator" al legii? ...
sa-i arda amenda pentru peturi.... vise....

Fir Intins!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Mai 2011, 16:25

...Sa zicem ca as vrea ,dar nu sint angajat al Ministerului Mediului ,Politiei,Jandarmilor,sauA.N.P.A.,institutii care...ai ghicit ,sint bugetate.Personal pot sa nu las o farima de gunoi in urma mea ,sau pet.. Va indemn pe toti sa facem la fel...in rest e frectie cu apa rece..

.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 18 Mai 2011, 08:29

semlecangheorghe

Salut,

In acest week-end am pescuit 2 zile cam in acelasi loc si credema ca am strans o punga destul de mare ;la sfarsit de plasticuri si peturi care cu siguranta la urmatoarea vizita in acel loc ar provoca scarba si ar strica ziua de pescuit, asa ca da fiecare face ce poate dar sa nu fabulam prea mult ca informatiile scurte si obiective sunt de mai mult folos decat "romanele" despre civilizatie...

Fir Intins !

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 18 Mai 2011, 09:26

hai sa deschidem un topic cu " ce deseuri am cules azi " ceva gen "ce am eliberat azi " cu poze sa vada lumea ca nu e vrajeala . o poza cand ai ajuns la locul de pescuiala si o poza cand ai plecat . sa se vada clar cum am lasat locul .

ce ziceti e ok ideea ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Mai 2011, 10:03

lucutabogdan scrie:semlecangheorghe

Salut,

In acest week-end am pescuit 2 zile cam in acelasi loc si credema ca am strans o punga destul de mare ;la sfarsit de plasticuri si peturi care cu siguranta la urmatoarea vizita in acel loc ar provoca scarba si ar strica ziua de pescuit, asa ca da fiecare face ce poate dar sa nu fabulam prea mult ca informatiile scurte si obiective sunt de mai mult folos decat "romanele" despre civilizatie...

Fir Intins !

Pai asta ziceam si eu,in legatura cu ce ramine dupa noi..totusi nu am inteles partea cu "romanele despre civilizatie" si "fabulat"adica la ce i la cine te referi... :roll:

.

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 18 Mai 2011, 10:16

la mine se referea ca eu am cam fabulat asa oleaca :)
banuiesc ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Mai 2011, 10:18

Nah lasa noi sa fim sanatosi..fir intins la "evribodi"

.

Scrie răspuns