Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jhonny
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de jhonny » 13 Mar 2012, 13:09

Astept vesti (chitante scanate) de la prietenii mei de acolo. le voi posta imediat aici. Se pare ca sunt pe anii 2010, 2011, 2012- cea din 2012 este din 19.ianuarie, harnic om, a inceput devreme. Si ANPA care zicea ca fara autorizatie nu se primeste permise. Chitantele sunt pe Apulum, Club Cetate, deci nu sunt solicitari individuale, 10 lei cheltuieli de eliberare, procurare, habar nu am, vor vedea cei de la ANAF. :lol1: :headbash: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Mar 2012, 13:14

nea Fane ne spunea anu trecut pe vremea asta asa:
apsalba scrie:
genu scrie:Si pentru legitimare cat tre platit ?
Depinde de club. La CS Cetate Alba Iulia cotizatia anuala este 40 lei, inclusiv taxa pentru eliberarea permisului.
Pare-se ca cei 10 lei erau cotizatie...
Eu nu am luat-o in serios, am luat-o ca pe una din nenumaratele lui promisiuni, nu mi-am inchipuit ca Clubul Sportiv Cetate, fara autorizatie emisa de ANPA va primi si distribui permise.
Se pare ca e adevarat, chiar sunt curios ce explicatii ne poate de ANPA care incalca legea scrisa fix de ei ! :evil:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Mar 2012, 13:26

Tavi scrie:nea Fane ne spunea anu trecut pe vremea asta asa:
apsalba scrie:
genu scrie:Si pentru legitimare cat tre platit ?
Depinde de club. La CS Cetate Alba Iulia cotizatia anuala este 40 lei, inclusiv taxa pentru eliberarea permisului.
Pare-se ca cei 10 lei erau cotizatie...
Eu nu am luat-o in serios, am luat-o ca pe una din nenumaratele lui promisiuni, nu mi-am inchipuit ca Clubul Sportiv Cetate, fara autorizatie emisa de ANPA va primi si distribui permise.
Se pare ca e adevarat, chiar sunt curios ce explicatii ne poate de ANPA care incalca legea scrisa fix de ei ! :evil:
Domule Tavi, este o smecherie la mijloc !

Incaseaza 30 lei (ANPA) + 10 lei "cotizatie" , plateste INDIVIDUAL la Trezorerie (om cu om, pe baza copiei CI), se "aranjeaza local" sa ridice permisele ca delegat al asa-zisilor individuali, apoi distribuie permisele celor care au dat banii.
Nu cred ca primeste permise pe federatie sau club.
Pana la urma, baga in buzunar 10 lei X N pescari !

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 13 Mar 2012, 13:28

apsscobarul scrie: ... daca merge cu tabel de 20 pescari, chitanta de la trezorarie individuala (pt. fiecare pescar), copie de CI,si procura de la pescari , sper ca procura sa fie notariala si individual semnata fiindca altfel nu este legala.
Daca aceste conditii au fost indeplinite, mie mi se pare a fi perfect legal...Este de, de fapt, o eliberare de permise catre pescari neafiliati, pescari reprezentati, prin procura, de o alta persoana..Iar daca pentru cei 10 lei s-a eliberat chitanta, si a avut si o hotarare AGA in spate, pot fi, simplu, considerati cotizatie.. :roll: .

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 13 Mar 2012, 13:29

Păi si ANAF ?????? Ca tot el a deschis discutia!!!

Chitantele sunt de 40 lei cu antetul Apulum si Cetate deci pe as. sau club.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Mar 2012, 13:54

Dumitrescu Iancu scrie:
apsscobarul scrie: ... daca merge cu tabel de 20 pescari, chitanta de la trezorarie individuala (pt. fiecare pescar), copie de CI,si procura de la pescari , sper ca procura sa fie notariala si individual semnata fiindca altfel nu este legala.
Daca aceste conditii au fost indeplinite, mie mi se pare a fi perfect legal...Este de, de fapt, o eliberare de permise catre pescari neafiliati, pescari reprezentati, prin procura, de o alta persoana..Iar daca pentru cei 10 lei s-a eliberat chitanta, si a avut si o hotarare AGA in spate, pot fi, simplu, considerati cotizatie.. :roll: .
Pai nu prea, e, Iancule, pentru ca OM 15 da dreptul sa distribuie numai asociatiilor care au primit Autorizatie de pescuit. Ma indoiesc ca Apullum sau Cetate au autorizatie.
Atunci, cum o fi cu "spalarea de bani" ? Chitantele alea despre care vorbeste Jhonny sunt puscarie curata !

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 13 Mar 2012, 14:07

cezar.ch scrie:
Dumitrescu Iancu scrie:
Pai nu prea, e, Iancule, pentru ca OM 15 da dreptul sa distribuie numai asociatiilor care au primit Autorizatie de pescuit. Ma indoiesc ca Apullum sau Cetate au autorizatie.
Atunci, cum o fi cu "spalarea de bani" ? Chitantele alea despre care vorbeste Jhonny sunt puscarie curata !
Frate Cezar, tu esti cu legile...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Mar 2012, 14:12

Nu este legal.
Procedura de emitere si eliberare a permiselor permite doua variante:
1. prin asociatiile care au primit autorizatii
2. direct de catre ANPA persoanelor fizice.

"9. Eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv, de către Asociaţiile de pescari sportivi se face la sediul social al acestora, personal solicitantului în condiţiile Ordinului nr. 15/20.01.2011.şi a HG 1016/2008

10. Eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv către persoane fizice se poate face în condiţiile Ordinului nr. 15/20.01.2011.şi a HG 1016/2008 de către ANPA prin filialele teritoriale la sediul acestora sau la sediul punctelor de lucru"

Sa inteleg ca ANPA avea punct de lucru deschis la sediul federatiilor lui nea Fane?
Iar filialele teritoriale ale ANPA aveau voie sa elibereze direct permise catre persoane fizce doar nominal. Pe baza de tabel doar cater asociatii care aveau autorizatii:

"2. Filialele teritoriale transmit permisele de pescuit recreativ/sportiv Asociaţiilor de pescari sportivi, care deţin autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv pentru 1 (una) sau mai multe zone de pescuit şi care au sediul administrativ în zona de competenţă a filialei, astfel:

a) permisele cu valoare integrala si cele cu reducere se vor elibera in limita numărului achitat pe baza dovezii plaţilor la trezorerie;

b) pentru permisele gratuite acestea se vor elibera in limita numărului maxim de 100 bucăţi.

La o noua solicitare se vor depune la filialele teritoriale tabelele centralizatoare si documentele justificative pentru permisele eliberate anterior.
3. Filialele teritoriale (ale ANPA) vor elibera prin birourile si punctele de lucru permise din cele trei categorii, către persoane fizice, în condiţiile Ordinului MADR nr. 15/20.01.2011 şi a art. 4, lit. g), h), i) din HG nr. 1016/ 2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură, astfel:

a) Permisele de 30 lei se vor elibera nominal pe baza, CI/BI si a dovezii de plata către Trezorerie conform HG 1016/2008.

b) Permisele de 10 lei se vor elibera nominal pe baza, CI/BI, a adeverinţei sau alt document justificativ care îndreptăţeşte solicitantul să beneficieze de permis cu tarif redus si a dovezii de plata către Trezorerie conform HG 1016/2008.

c) Permisele gratuite se vor elibera nominal pe baza, CI/BI şi a documentului justificativ care îndreptăţeşte obţinerea acestuia.

Datele de identificare ale solicitanţilor se vor înscrie într-un registru fizic şi în format electronic conform modelului de la punctul 7.

Înregistrările se vor face atât în registrul fizic cât şi in cel electronic (format Excel) pe secţiuni (fişiere Excel) 30 lei, 10 lei şi Gratuite."

E ilegala toata povestea.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Mar 2012, 16:19

@ Tavi

Riguros exact !

O fi spalare de bani, o fi inselaciune (nu cumva ambele in forma continuata ?), poate o fi si vreun fals si ceva uz de fals (nu stim sigur, dar imi spune mie degetul mic ceva in sensul asta) ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Mar 2012, 16:34

Astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a judecat recursul inaintat de ANPA in dosarul 148/57/2011 prin care CS Cetate Alba Iulia a solicitat si a obtinut desfiintarea Registrului de evidenta al asociatiilor de pescari sportivi ca fiind intocmit cu incalcarea legii. Nu ar strica sa vedeti solutia, atunci cand va fi postata. Unii ar putea constata ca autorizatiile date de ANPA sunt prea groase pentru a fi folosite ca hartie igienica. Astept cu interes sa vad solutia. CS Cetate Alba Iulia are autorizatie de pescuit sportiv si este dintre putinele structuri asociative care au asa ceva. Apropo, maine sunt la MADR pentru a discuta noul proiect de ordin de ministru pentru practicarea pescuitului recreativ sportiv. Voi, bine, sanatosi? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS S-ar putea spune ca unii au facut si fac in continuare spalare de bani. O sa vedem cine! :D :D :D

Scrie răspuns