Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de miky » 12 Mar 2012, 23:00

jhonny scrie: Nu l-ai intrebat pe Manaila de ce ii da permise si anul acesta la Popescu??? Si de ce incalca ordinul, ca FFFF nu are autorizatie?
Daca e adevarat, e jenant ! In ultimul timp, am tot mai tare senzatia, (nu numai din cauza acestei stiri), ca partea putreda a problemei pescuitului recreativ la noi in tara, se numeste ANPA ! :twisted:

Totusi, sunteti sigur ca nu e doar un zvon ? De unde ati aflat ?

Pentru ca io ma intreb un lucru, trecand peste faptul ca Popescu si FRPS nu detin autorizatie de pescuit pe vreo apa:

Cata vreme procedura de eliberare a pemiselor, prevede ca se face pe baza de tabele plus dovada ordinului de plata la trezorerie pentru nr de permise solicitate de catre o asociatie....

1 - Popescu pe cine trece pe tabele ? :lol:

2 - De la cine a strans banii de permise pentru plata in avans, asa cum prevede procedura ?
Nu cred ca da banii din buzunarul propriu, in avans, ca nu-i stilul lui ! :lol:

Sau in cazul lui procedura de eliberare functioneaza dupa alte reguli ? :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 12 Mar 2012, 23:48

Se tot discuta de cei 30 Ron de parca pescarul a stabilit aceasta suma
Cred ca daca ar fi 3000 Ron tot ar fi circotasi care sa spuna ca e prea putin :mrgreen:
In orce domeniu sint cite o mina de oameni care au impresia ca ei sint detinatorii adevarului absolut , ca numai solutiile lor sint cele care vor aduce asa zisul "bine"
Pe mine ma intereseaza ca obtinerea dreptului de a pescui sa fie cit mai usoara.Nu sa trebuiasca sa alerg ca nebunu de la trezorerie la ANPA , de acolo la n+1 asociatii ca sa le platesc .

Eu vreau sa se stabileasca o taxa pt toata tara sa nu mai am nevoie de PG .Iar ONG -urile care vor sa se implice in diferite proiecte nu au decit sa o faca pe banii lor si in acord cu ANPA de la care sa i se poata restitui o parte de bani sau integral suma cheltuita....etc.
Nu eu sint in masura sa stabilesc valoarea taxei ,eu doar platesc .De ani buni si sotia e pasionata de pescuit si tot de atunci are permis si mi se pare normal.Daca tariful e de 30 Ron nu e vina mea.
Mi se pare normal sa platesc pt a beneficia de ceva dar chestia clasica"si batut si f...t si cu banii luati"e totusi enervanta.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 13 Mar 2012, 00:13

jhonny scrie:Nu l-ai intrebat pe Manaila de ce ii da permise si anul acesta la Popescu??? Si de ce incalca ordinul, ca FFFF nu are autorizatie?
Domnul ANGHEL (de la ANPA), dumneata ai vizat autorizatiile, pe a lui FFFFF ai vizat-o???
VOI DATI ORDINE SI VOI LE INCALCATI. RUSINICAAAAAA!!!!!!!
Pai in cazul asta ,ca sa nu se chinuie prea mult ANPA , zic ca este mai bine sa transfere eliberarea permiselor de pescuit recreativ / sportiv direct de catre federatie :lol: :lol: :lol:
Macar stim si noi o treaba clara si nu ne mai facem atatea probleme :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 13 Mar 2012, 05:43

miky scrie:
jhonny scrie: Nu l-ai intrebat pe Manaila de ce ii da permise si anul acesta la Popescu??? Si de ce incalca ordinul, ca FFFF nu are autorizatie?
Daca e adevarat, e jenant ! In ultimul timp, am tot mai tare senzatia, (nu numai din cauza acestei stiri), ca partea putreda a problemei pescuitului recreativ la noi in tara, se numeste ANPA ! :twisted:

Totusi, sunteti sigur ca nu e doar un zvon ? De unde ati aflat ?

Pentru ca io ma intreb un lucru, trecand peste faptul ca Popescu si FRPS nu detin autorizatie de pescuit pe vreo apa:

Cata vreme procedura de eliberare a pemiselor, prevede ca se face pe baza de tabele plus dovada ordinului de plata la trezorerie pentru nr de permise solicitate de catre o asociatie....

1 - Popescu pe cine trece pe tabele ? :lol:

2 - De la cine a strans banii de permise pentru plata in avans, asa cum prevede procedura ?
Nu cred ca da banii din buzunarul propriu, in avans, ca nu-i stilul lui ! :lol:

Sau in cazul lui procedura de eliberare functioneaza dupa alte reguli ? :twisted:
Se pare ca jhonny are "surse" bune, dupa ce am auzit si eu de acest zvon am vorbit personal la telefon cu d-ul Balas, inspector ANPA care raspunde si de jud. Alba,iar acesta mi-a confirmat ca a primit ordin de la d-ul Manaila sa-i dea la Popescu permise daca merge cu tabel de 20 pescari, chitanta de la trezorarie individuala (pt. fiecare pescar), copie de CI,si procura de la pescari , sper ca procura sa fie notariala si individual semnata fiindca altfel nu este legala.
Iar ca sa-ti raspund d-le Miky, foarte simplu :
APS Alba a avut 2.000 de membri pescari care au stiut sa mearga la sediul acestei asociati, majoritatea dintre ei nu au stiut ca Popescu ia dat afara din spatiu pe cei de la APS Alba iar in acel sediu este as. Apulum, clubul Cetate, vechia federatie si noua federatie SPORTIVA
In anul 2011 Popescu a eliberat permise cu 10 lei peste ANPA la CHIOSCUL din acel spatiu la care cum a vrut, fie membri la APS Alba sau ia facut membri la Apulum sau Cetate
Se pare ca pescarii sunt obisnuiti sa mearga la acel sediu asa ca Popescu a solicitat si anul acesta sa i se dea permise pe tabele pt. a le disribuii prin CHIOSCURI cu toate ca nu are baza legala, asociatiile si federatiile lui nu au primit in administrare zone de pescuit.
Sigur nu a pus bani din buzunarul propriu, dar acolo pot intra bani prin vanzarea de permise prin CHIOSCURI :D
Cu STIMA :!: FIR INTINS :!:
TRANSPARENTA

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Mar 2012, 08:39

Ca sa vezi,si Gerula habar nu avea..ca presedintele lui se ocupa cu bisnita cu permise :lol: :lol: :lol:
Nah ce sa faci,sint departe vremurile cind 'pescarul de rind nu va mai trebui sa duca grija banilor'...Pina atunci are'grija' Federatia de ei..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 13 Mar 2012, 09:16

Dumitrescu Iancu scrie:
jhonny scrie:Azi am aflat, fii sigur ca il intreb si pe el si pe ministru agriculturii. pai ce facem aici, iar chioscuri de permise????
Si daca tu ai aflat astazi, ce te face sa crezi ca eu as fi stiut asta mai demult, ca sa pot pune intrebarea?
Te rog sa nu te superi dar era un mod de a deschide discutia despre prostiile care le face ANPA. Normal ca nu ai stiut mai devreme, nici eu nu am stiut ca semnalam aici mai devreme. imi cer scuze, sincer nu intentionam sa te supar in nici un fel.
In schimb tot ce este legat de FFFF ma intriga, mai ales ca il cunosc superbine pe individ si garantez ca este "lucru slab".
Asta tot ce atinge murdareste. Scuze, hai fir intins.

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 13 Mar 2012, 09:41

jhonny scrie:
Dumitrescu Iancu scrie:
jhonny scrie:Azi am aflat, fii sigur ca il intreb si pe el si pe ministru agriculturii. pai ce facem aici, iar chioscuri de permise????
Si daca tu ai aflat astazi, ce te face sa crezi ca eu as fi stiut asta mai demult, ca sa pot pune intrebarea?
Te rog sa nu te superi dar era un mod de a deschide discutia despre prostiile care le face ANPA. Normal ca nu ai stiut mai devreme, nici eu nu am stiut ca semnalam aici mai devreme. imi cer scuze, sincer nu intentionam sa te supar in nici un fel.
In schimb tot ce este legat de FFFF ma intriga, mai ales ca il cunosc superbine pe individ si garantez ca este "lucru slab".
Asta tot ce atinge murdareste. Scuze, hai fir intins.
Scuzele se accepta...Pacat, totusi, ca nu ai aflat cu o zi mai devreme...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Mar 2012, 10:02

Interesant. Pentru ce lua Nea Fane 10 lei? Si cate permise s-au distribuit asa anul trecut?
Daca e adevarat, binenteles. Poate ne da nea Fane ceva explicatii... sau poate ne spune ca nu e adevarat
Daca e adevarat si ANPA are de dat explicatii
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Mar 2012, 11:42

PODOSU DOREL scrie:Se tot discuta de cei 30 Ron de parca pescarul a stabilit aceasta suma
Cred ca daca ar fi 3000 Ron tot ar fi circotasi care sa spuna ca e prea putin :mrgreen:
In orce domeniu sint cite o mina de oameni care au impresia ca ei sint detinatorii adevarului absolut , ca numai solutiile lor sint cele care vor aduce asa zisul "bine"
Pe mine ma intereseaza ca obtinerea dreptului de a pescui sa fie cit mai usoara.Nu sa trebuiasca sa alerg ca nebunu de la trezorerie la ANPA , de acolo la n+1 asociatii ca sa le platesc .

Eu vreau sa se stabileasca o taxa pt toata tara sa nu mai am nevoie de PG .Iar ONG -urile care vor sa se implice in diferite proiecte nu au decit sa o faca pe banii lor si in acord cu ANPA de la care sa i se poata restitui o parte de bani sau integral suma cheltuita....etc.
Nu eu sint in masura sa stabilesc valoarea taxei ,eu doar platesc .De ani buni si sotia e pasionata de pescuit si tot de atunci are permis si mi se pare normal.Daca tariful e de 30 Ron nu e vina mea.
Mi se pare normal sa platesc pt a beneficia de ceva dar chestia clasica"si batut si f...t si cu banii luati"e totusi enervanta.
Cred ca se impun unele clarificari, totusi :

1. Cei 30 de lei (asa-zisul cost al permisului ANPA) este practic un impozit catre bugetul de stat (chiar contul in care se plateste la Trezorerie se numeste "Taxe si impozite"). Practic, banii nu ajung la ANPA, ci la buget ("oala comuna").
Subsemnatul nu s-a pronuntat ca ar fi mult sau putin, ci doar faptul ca nu se foloseste nici un leu in favoarea pescuitului recreativ/sportiv.

2. Toate impozitele catre stat se platesc PRIN trezorerie. Ori la ghiseul Trezoreriei, cu cash (si primiti foaie de varsamant), ori prin virament de la o banca comerciala (si primiti copie ordin de plata, cu stampila bancii). Astea sunt regulile peste tot, nu numai in Romania si nu cred ca se vor schimba legislatia fiscala si procedurile de dragul pescarilor recreativ/sportivi. Cred insa ca ar fi bine, dar, din pacate, nu mai cred in basmul cu Scufita Rosie.

Deci, pana acum, in favoarea pescarului nu exista resursa si nu se investeste nici un leu din acesti 30 lei pentru paza si combaterea braconajului, populari, etc. Si daca taxa asta ar fi de 100, 300 sau 1000 de lei ar fi la fel. Impozit la stat, pentru ca statul este STAPANUL APELOR.

3. Atunci, de unde bani pentru populari, paza resusrsei acvatice din apele publice ? Un raspuns ar fi sa se ocupe asociatiile. Din ce bani ? Din cotizatii (in primul rand), tarife pe zi/luna/an (in baza autorizatiilor) donatii, sponsorizari, etc. Alte surse nu exista.
dar, nu pentru toate apele exista autorizatii , in principal apele mari (Dunare, Prut, Mures, Olt, marile lacuri de acumulare etc).
De cele atribuite, se ocupa asociatiile (unele mai bine, altele mai prost, multe ...de loc). De celelalte...se ocupa bunul Dumnezeu.

4. PG-urile (permis de granita, sau Aviz de activitate, cum se numesc mai nou) sunt in principiu gratuite, dar se elibereaza de Politia de Frontiera (serviciile judetene), sau Garda de Coasta , pentru Tulcea si Constanta. Deci, au treaba cei de la Ministerul Administratiei si Internelor cu asa ceva. Sunt conditionate de detinerea permisului ANPA.
Subsemnatul, personal, nu prea le mai vad rostul, decat cel mult pe granita cu state nemembre UE. Dar asta este altceva, parere personala.

Asa ca, problema ramane : cine se ocupa, cine populeaza, cine pazeste apele publice, cine investeste (mai ales pentru cele neatribuite) si mai ales din ce bani ?
Cand se va ajunge la situatia (prezenta acum 20-30 de ani in multe state din occident) ca apele publice sa fie complet secatuite ?
5 ani ? 10 ?
cred ca astea ar trebui sa fie problemele, nu ca este scump 30 de lei, ca e deranj mare sa-ti procuri permis, ca chitanta sau nechitanta, ca asociatii sau neasociatii...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 13 Mar 2012, 11:59

Tavi scrie:Interesant. Pentru ce lua Nea Fane 10 lei? Si cate permise s-au distribuit asa anul trecut?
Daca e adevarat, binenteles. Poate ne da nea Fane ceva explicatii... sau poate ne spune ca nu e adevarat
Daca e adevarat si ANPA are de dat explicatii

Eu zic ca este adevarat!Pentru ca si pe mine m-a poftit omul la un permis cu 40 lei :lol: Probabil in amintirea unor vremuri apuse...
Dupa ce i-am multumit pentru intentii , am declinat oferta. Dar din cate stiu ,multi au platit anul trecut acolo...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns