Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de ranga » 11 Mar 2012, 16:53

Tavi scrie: Dar de ce nu ar trebui sa fie si la noi ca la ei?
Adica daca la "ei" se aplica un model care functioneaza, noi de ce nu-l putem aplica?
La noi nu se aplica legea, in primul rand.
La noi nu sunt legi aspre.
La noi, nimeni n-a facut puscarie pentru braconaj.
Amenzile sunt frectie.
Si ar mai fi...

Suprapus peste toate, comparati valoarea taxei direct proportional cu veniturile si nivelul de trai. Daca la 1500E , 20E nu reprezinta mai nimic, la un salariu de 1000ron, 90ron reprezinta ceva!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Mar 2012, 17:04

rcorbu scrie:
cezar.ch scrie:@ jackspinner

Cica pe de-a moaca . Asa se spune acum la dublu ? Si nu faceti nimic de banii aia !!!

1. Pai dupa cum intelege domnul rcorbu citatul ala din actul normativ, inseamna pe "de-a moaca". Adica, cuiva ii e lene, sila, mila etc., sa mearga la AMPA dupa permis si vrea sa faca altcineva treaba asta pentru el.
Nimeni nu va opreste sa puneti si un onorariu, fac referire la asociatii in general, dar macar va exista o posibilitate de achizitionare, faca a fi necesar sa fi inscris intr-o asociatie.
De neinteles modul in care va opuneti "chitantei" ca dovada a platii permisului ANPA si a prezentarii acesteia pe timpul controlului, pentru ca din cei 30 lei nu intra nimic in buzunarul asociatiei si pana la urma aceasta face dovada platii si nu un caron colorat, doar daca vedeti acest lucru ca o amenintare la buget si o independenta a pescarilor.

Dar ne gandim ca sunt foarte multe orase unde nu exista sedii ANPA, si nici macar o asociatie atunci poate realizam ca plata taxei de pescuit la o banca comerciala nu este chiar un lucru rau.

Dar fiecare face cum crede.
1. Nu ne opunem la faza cu chitanta. Chiar daca am vrea, nu am putea ! Dar eu, personal, nu cred ca se poate, sa te legitimezi, la un control, cu chitanta. In schimb, cred ca un simbol securizat (timbru fiscal, rovinieta, holograma) care sa poata fi achizitionat de la benzinarii, posta, supermarket ar fi OK.
Scriati ca pe vremea lui Ceausescu se recomanda sa pastrezi chitanta. Ati uitat sa precizati ca o pastrati in carnetul filialei AjVPS, unde plateai si pescuiai pe raza de competenta a acelui AJVPS.
Nici nu exista permis ANPA. Si nici reciprocitate. Iar permisul costa cam 1/4 din salariul meu de stagiar.

2. Nu putem cere onorariu, adaos comercial sau altceva. Si nici nu vrem sa fim srl de distribuit permise.
Si asa, anul trecut am avut peste 300 de membri care si-au luat permis ANPA individual sau din alta parte. Probabil ca s-au inscris in asociatie pentru altceva.
Va promit ca la anul, cand conform programului nostru, nu vom mai primi membri noi (decat cu recomandarea scrisa a doi membri cu min.2 ani vechime), am sa va scriu si de ce. Asteptati pana atunci, ca daca asi scrie acum ati zice ca fac reclama.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Mar 2012, 17:11

Imi pare rau, dar nu prea sunt de acord cu argumentul salariilor sau al nivelului de trai.
Polonia si Slovacia au salarii doar cu putin mai mari ca ale noastre, in nici un caz salariul mediu acolo nu este 1500 de EURO! Dar apele sunt mult peste ale noastre.
Muntenegru si Serbia sunt tari mai sarace ca Romania dar chiar si ei reusesc sa-si gestioneze mai bine apele si sa aiba mai multi pesti.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 11 Mar 2012, 17:13

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 11 Mar 2012, 17:18

Tavi scrie:Imi pare rau, dar nu prea sunt de acord cu argumentul salariilor sau al nivelului de trai.
Polonia si Slovacia au salarii doar cu putin mai mari ca ale noastre, in nici un caz salariul mediu acolo nu este 1500 de EURO! Dar apele sunt mult peste ale noastre.
Muntenegru si Serbia sunt tari mai sarace ca Romania dar chiar si ei reusesc sa-si gestioneze mai bine apele si sa aiba mai multi pesti.

Tavi, ma refeream strict la Italia, ca ala era exemplul dat Miky. Nu zice 1500, zii 1000 si tot e diferenta.

In Polonia si Slovacia cum e taxa asta? La fel e pentru toata lumea sau pentru straini difera? Asa e in Italia si banuiesc ca si unde zici tu e la fel.

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 11 Mar 2012, 17:26

jackspinner scrie:D-le cezar.ch , esti invitat http://www.rapitori.ro/forum/pentru-aso ... 19089.html
Imi permit sa-ti raspund eu in locul colegului Cezar:
Dle jackspinner, esti invitat la Adunarea Generala a Asociatiei noastre, unde poti afla tot ce iti doreste inima referitor la activitatea Asociatiei....

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Mar 2012, 17:29

jackspinner scrie:D-le cezar.ch , esti invitat http://www.rapitori.ro/forum/pentru-aso ... 19089.html
Realizarile noastre, multe sau puţine, sunt cunoscute de membrii noştri, prezentate pe site-ul asociaţiei.
Raportul anual a fost prezentat şi la ANPA, care are dreptul legal să-l ceară.
Dumneavoastră în ce calitate îl cereţi ? Membru al asociatiei noastre nu sunteti, presedinte sau director la ANPA nu sunteti (ca daca ati fi, ati avea raportul la indemana) ?
Atunci ? Daca scriu tot ce am facut si ce facem, ati sari ca fac reclama. Mai bine nu !
Sau veniti la AGA ce va avea loc in curand si veti afla tot ce doriti (sau nu doriti :shock: ???)

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 11 Mar 2012, 17:30

O chitanta bancara este mult mai securizata decat un carton iar pe ea sunt trecute numele si adresa sau cnp-ul., deci este OK din punct de vedere al verificarii.
Si sa spunem ca va aparea acel card supersecurizat, el va trebuii vizat in fiecare an, ceea ce inseamna depunere bani la trezorerie, deci din nou acelasi taraboi.

"In schimb, cred ca un simbol securizat (timbru fiscal, rovinieta, holograma) care sa poata fi achizitionat de la benzinarii, posta, supermarket ar fi OK"

Aici sunt un pic sceptic, pentru ca acele rovignete, timbre, sunt adresate pescarilor, iar pana acum s-a mers doar pe baza de cerere, fara oferta.
Nu cred ca ANPA va tiparii un numar oarecare de rovignete ca sa le distribuie in benzinarii, magazine de pescuit ca sa primeasca banii pe masura ce acestea se vor vinde.

Posibil ca unele asociatii, va exclud, sa fie impotriva sau sa ceara ca ei distributia acestor elemente de siguranta si tot in conditii de "membrizare".

Si eu sunt membru intr-o asociatie, si am sa achit cotizatia si pe anul acesta, dar vreau sa existe si o alta alternativa la procurarea unui permis ANPA , poate daca asociatia mea se desfiinteaza sa nu-mi mai place mie.
Nu conditionez cotizatia la asociatie de modul de obtinere al carnetului ANPA, si vreau sa o platesc pentru a putea incepe un proiect.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 11 Mar 2012, 17:53

Cred ca n-am de lucru si m-am apucat sa frunzaresc pe aici pe forum, cateceva.
Intrebari peste intrebari si raspunsuri care mai de care.
Normal, fiecare crede ce vrea sau ce ar considera el ca este mai verosimil.
Totusi ma sperie cate o afirmatie a unor colegi de forum, spre ex. afirmatia ca: de la anul nu o sa mai primeasca in asociatie membrii noi de cat la recomandarea...etc...
Cred ca ar trebuii ca cineva care are cunostiintele legislative necesare, sa faca definitia asociatiei. Poate ca gasim pe cineva sa ne aduca la cunostiinta si definitia clubului...
Nu de alta dar se uzeaza de aceste etichetari, se pare fara a se tine cont de un anume temei legislativ.
Poate ca discutia despre soarta pescuitului romanesc ar trebuii sa inceapa de undeva, cred ca asta ar trebuii sa fie inceputul. Daca vom avea definitiile corect legale atunci poate ca multi isi vor da seama cum ar trebuii dres busuiocul.
Nu de alta dar, folosim denumirea de club ca fiind diferita de cea de asociatie numai ca undeva este specificata notiunea de club? sau intradevar exista o diferenta legislativa.
Daca este o diferenta legislativa atunci ar trebuii sa o cunoastem cu totii.
Daca este numai o dorinta de a ne despartii intre noi unii fiind asociati altii fiind clubasi pt ca suna un pic mai englezesc numele de club, atunci chiar ca nu avem nici o baza legala de a ne despartii pt. ca de fapt este una si aceiasi marie.
Daca o luam pe principii asezate dupa experienta legislativa a altor tari cu experienta in acest sens, atunci putem definii asociatia ca fiind o forma de organizare tip ONG deschisa tuturor celor care vor sa adere la...
Daca luam notiunea de club, atunci tot din formele legislative anterior amintite, vom vedea ca acolo e vorba de forme de organizare private tot de forma ONG dar care au statutata primirea membrilor numai dupa anume principii private sustinute de catre patronatul respectivului club, si prevazute normal, in statutul clubului respectiv.
Nu? parca acolo este altfel problema. Daca avem si noi o astfel de lege, eu sincer nu o cunosc, as fi deosebit de multumit daca cineva va putea sa-mi indrepte gandurile spre un astfel de capitol legislativ.
Atunci si colegul, printr-o schimbare de denumire in conformitate cu prevederile legislative in vigoare, ar putea sterge denumirea de asociatie si ar inlocuio cu una de club si atunci intradevar ar putea statuta primirea membrilor in asociatia X numai la recomandarea...cuiva...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Mar 2012, 18:05

Corect dl.Dady.Dar probabil,in orice domeniu exista cate un "Mitica", cate un "Nasu".... :)
Iar ce zice nenea asta referitor la primirea intr-o asociatie,adica" recomandari din partea a doi pescari" :lol: ii spun ca poate sunt cazuri, in care asociatiile sunt cele care nu se ridica la nivelul pescarilor . :lol:

Scrie răspuns