rcorbu scrie:cezar.ch scrie:@ jackspinner
Cica pe de-a moaca . Asa se spune acum la dublu ? Si nu faceti nimic de banii aia !!!
1. Pai dupa cum intelege domnul rcorbu citatul ala din actul normativ, inseamna pe "de-a moaca". Adica, cuiva ii e lene, sila, mila etc., sa mearga la AMPA dupa permis si vrea sa faca altcineva treaba asta pentru el.
Nimeni nu va opreste sa puneti si un onorariu, fac referire la asociatii in general, dar macar va exista o posibilitate de achizitionare, faca a fi necesar sa fi inscris intr-o asociatie.
De neinteles modul in care va opuneti "chitantei" ca dovada a platii permisului ANPA si a prezentarii acesteia pe timpul controlului, pentru ca din cei 30 lei nu intra nimic in buzunarul asociatiei si pana la urma aceasta face dovada platii si nu un caron colorat, doar daca vedeti acest lucru ca o amenintare la buget si o independenta a pescarilor.
Dar ne gandim ca sunt foarte multe orase unde nu exista sedii ANPA, si nici macar o asociatie atunci poate realizam ca plata taxei de pescuit la o banca comerciala nu este chiar un lucru rau.
Dar fiecare face cum crede.
1. Nu ne opunem la faza cu chitanta. Chiar daca am vrea, nu am putea ! Dar eu, personal, nu cred ca se poate, sa te legitimezi, la un control, cu chitanta. In schimb, cred ca un simbol securizat (timbru fiscal, rovinieta, holograma) care sa poata fi achizitionat de la benzinarii, posta, supermarket ar fi OK.
Scriati ca pe vremea lui Ceausescu se recomanda sa pastrezi chitanta. Ati uitat sa precizati ca o pastrati in carnetul filialei AjVPS, unde plateai si pescuiai pe raza de competenta a acelui AJVPS.
Nici nu exista permis ANPA. Si nici reciprocitate. Iar permisul costa cam 1/4 din salariul meu de stagiar.
2. Nu putem cere onorariu, adaos comercial sau altceva. Si nici nu vrem sa fim srl de distribuit permise.
Si asa, anul trecut am avut peste 300 de membri care si-au luat permis ANPA individual sau din alta parte. Probabil ca s-au inscris in asociatie pentru altceva.
Va promit ca la anul, cand conform programului nostru, nu vom mai primi membri noi (decat cu recomandarea scrisa a doi membri cu min.2 ani vechime), am sa va scriu si de ce. Asteptati pana atunci, ca daca asi scrie acum ati zice ca fac reclama.