Dle jackspinner, cu scuzele de rigoare, dar dumneata habar n-ai ce platesti cui platesti, si de ce platesti, cand dai aia 30 lei !jackspinner scrie: eu asta platesc , sa faceti ceva
Permis pescuit 2012!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Permis pescuit 2012!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Provincia di Sondrio - 20 euro/zimiky scrie:Regione Lombardia - licenza Tipo "D" - 16 Euro/3 luniranga scrie: In Italia de exemplu, permisul de pescuit se obtine contra unei sume pana in 50E. Daca nu ma inseala memoria, chiar 45E. Se plateste o taxa de 22E(pe an) si poti pescui doar in judetul de resedinta. Daca vrei sa pescuiesti in alt judet, mai platesti 30E(tot pe an). Nu stiu unde ai descoperit tu ca se plateste 20E/zi...Poate ne luminezi si pe noi.
Intr-adevar, sunt lacuri PRIVATE, unde se plateste la ora dar e departe pana la ce afirmi aici.
Provincia di Sondrio - 20 Euro/zi
le pot scana daca trebe, dar nu asta e relevant !
Italienii au mai multe tipuri de permise ! Poti lua in considerare datele si cifrele cunoscute de tine, si tot e mai "facil" in Romania decat in Italia ...
Deci n-o sa ne contrazicem !
Responsabila - Asociatia de pescuit din zona, presedinte Giorgio Lanzi
Se pescuieste exclusiv c@r. Regulament foarte strict. Asociatia face procese verbale de amenda, confiscari scule, interdictii pe anumite perioade de timp (valabile in toata provincia). Procesul verbal, insotit de declaratia a 2 martori, sau 1 martor + foto, se vizeaza la chestura si devine executorie.
Conditii excelente, prinzi si peste... dar, la 20 euro/zi. Si pescuiesti doar acolo, mai precis acolo unde te trimite asociatia.
Aveti grija ce va doriti, ca s-ar putea sa se indeplineasca.
Bineinteles ca te duci la pescuit ca sa castigi ! Relaxarea in mijlocul naturii, pescuitul, sunt un real castig... Nu m-am referit la bani.jackspinner scrie:cezar.ch scrie:1. Cu 50 de euro puteti pescui si acum, in conditii asemanatoare cu cele din Vest. E drept, 50 de euro pe zi, nu pe an.jackspinner scrie:Dau 50 de euro pe an , da sa am si conditiile de acolo .
Nu ma intereseaza bugetele voastre , nu vad nimic pe balta facut de voi , eu asta platesc , sa faceti ceva
2. Nu cred ca are importanta ce vezi pe balta, ci ce poti sa prinzi acolo. Tot ce prinzi intr-un an, peste suma de 30 lei, se cheama ca esti in caştig.
Stiti ce este de-a dreptul simpatic ? Tocmai cei care contesta si denigreaza asociatiile, le pretind acestora sa le rezolve permisele, sa populeze, sa controleze, sa pazeasca si sa se lupte cu braconierii...
Pai, fratilor, puteti sa faceti asta si individual. Sau sa cereti statului, ca la stat platiti cei 30 de lei, in contul "taxe si impozite".auzi , castig . Pai de-asta crezi ca se merge la pescuit ? De denigrat , va denigrati singuri , nu cred ca am facut eu asta . Vreau sa vad ca faceti ceva si atat . Deschid un topic pentru asta dedicat voua , " Pentru asociatii " in care sa va publicati realizarile pe anul trecut , ca de-aia aveti bugete !
Daca vorbim de bani...30 lei e un bilet la film. Si acolo, te distrezi doua ore, daca filmul e bun. Daca-i prost, pleci nedistrat.
La fel cu apele publice...daca te distrezi la pescuit de 30 lei sau peste suma asta, esti in castig.
Daca nu, reclami la ANPA sau scrii pe forum ca nu te-ai distrat. Simplu !
Ce treaba au asociatiile cu astia 30 de lei si cu ce drept le cereti ceva, atunci cand nu le dati nimic ?
Cu siguranta vorbim de alte treburi. Ce platesti tu, este ca strain, nu ca italian. E si normal! Daca ai rezidenta, se schimba situatia. Pentru straini e alt tarif, normal.miky scrie:Regione Lombardia - licenza Tipo "D" - 16 Euro/3 luni
Provincia di Sondrio - 20 Euro/zi
le pot scana daca trebe, dar nu asta e relevant !
Italienii au mai multe tipuri de permise ! Poti lua in considerare datele si cifrele cunoscute de tine, si tot e mai "facil" in Romania decat in Italia ...
Deci n-o sa ne cntrazicem !

Uite niste date mai concrete: http://www.regione.veneto.it/Temi+Istit ... nterne.htm
http://agricoltura.provincia.cremona.it ... p=992&pp=1
Sau, sa intelegem mai bine situatia din tara lor, uite alt link:
http://www.pescaok.it/documenti-per-iniziare/
Ca multe regiuni, si Lombardia este arie protejata. Acolo iti trebuie licenta, pe langa permisul obisnuit. Acolo scrie ca e 8E. Probabil daca nu ai rezidenta, platesti mai mult.
Oricum o dam, nu putem compara mere cu pere. Regimul special la ei se refera in 90% din cazuri la apele de munte cu specii protejate. Am fi avut si noi asa ceva dar din pacate acum se construiesc hidro-centrale si unele rauri chiar au disparut.
Daca la ei se populeaza si se pazesc apele, la noi situatia e invers. Daca ei cer o taxa suplimentara pentru zonele protejate, noi cum putem cere taxa suplimentara pentru o apa care e impartita cu braconierii si plina de frigidere si lazi de bere?
Repet, ei cer o taxa doar pentru anumite zone! La noi cum e treaba? Cerem aceeasi taxa pentru o apa care la ei in mod normal, ai pescui doar cu permisul?

Aici e buba.
PS: nu vreau sa ne contrazicem dar mi se pare aiurea sa explici ca asa e la altii si asa trebuie sa fie si la noi. Nici peste 50de ani nu o sa fie la fel, si nu din cauza noastra sau a braconierilor.
Dar de ce nu ar trebui sa fie si la noi ca la ei?ranga scrie:
PS: nu vreau sa ne contrazicem dar mi se pare aiurea sa explici ca asa e la altii si asa trebuie sa fie si la noi. Nici peste 50de ani nu o sa fie la fel, si nu din cauza noastra sau a braconierilor.
Adica daca la "ei" se aplica un model care functioneaza, noi de ce nu-l putem aplica?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
http://www.provincia.so.it/agricoltura/ ... efault.asp
E 240 euro pe an la salmonide , regim no kill . Acceptabil la un salariu de italian .
cezar.ch se cunoaste ca esti politican , ai dat-o in diverse la postul tau de mai sus
E 240 euro pe an la salmonide , regim no kill . Acceptabil la un salariu de italian .
cezar.ch se cunoaste ca esti politican , ai dat-o in diverse la postul tau de mai sus

ranga scrie:Daca ei cer o taxa suplimentara pentru zonele protejate, noi cum putem cere taxa suplimentara pentru o apa care e impartita cu braconierii si plina de frigidere si lazi de bere?
Repet, ei cer o taxa doar pentru anumite zone! La noi cum e treaba? Cerem aceeasi taxa pentru o apa care la ei in mod normal, ai pescui doar cu permisul?![]()
Aici e buba.
Uite si un exemplu.
Sa presupunem ca Asociatia din care faci parte, stabileste o taxa suplimentara pentru zona respectiva sau pentru apele pentru care le administreaza. Printre ele, sa zicem 2 rauri si o portiune din Olt.
Cum imi poate garanta asociatia ca in portiunea de Olt in care pescuiesc sunt pesti, nu sunt plase si ma pot relaxa? Cum poate popula doar zona respectiva? In fond, pentru ce anume cere taxa suplimentara?
Daca vorbim de rauri, sunt de acord sa platesc in plus! O spun sincer! Dar savad ca se populeaza si mai ales, ca se pazeste! Atunci jos palaria si respect!
Nu trebuie generalizata taxa, ca n-ai cum! Adica eu care trec 2 ore sa balacesc batul trebuie sa platesc suplimentar. Pentru ce? De populat sigur nu se populeaza. De braconat sigur se braconeaza. Atunci?
-
- veteran
miky , te-ai bagat si tu !miky scrie:Dle jackspinner, cu scuzele de rigoare, dar dumneata habar n-ai ce platesti cui platesti, si de ce platesti, cand dai aia 30 lei !jackspinner scrie: eu asta platesc , sa faceti ceva
Nimeni nu va opreste sa puneti si un onorariu, fac referire la asociatii in general, dar macar va exista o posibilitate de achizitionare, faca a fi necesar sa fi inscris intr-o asociatie.cezar.ch scrie:@ jackspinner
Cica pe de-a moaca . Asa se spune acum la dublu ? Si nu faceti nimic de banii aia !!!
1. Pai dupa cum intelege domnul rcorbu citatul ala din actul normativ, inseamna pe "de-a moaca". Adica, cuiva ii e lene, sila, mila etc., sa mearga la AMPA dupa permis si vrea sa faca altcineva treaba asta pentru el.
De neinteles modul in care va opuneti "chitantei" ca dovada a platii permisului ANPA si a prezentarii acesteia pe timpul controlului, pentru ca din cei 30 lei nu intra nimic in buzunarul asociatiei si pana la urma aceasta face dovada platii si nu un caron colorat, doar daca vedeti acest lucru ca o amenintare la buget si o independenta a pescarilor.
Dar ne gandim ca sunt foarte multe orase unde nu exista sedii ANPA, si nici macar o asociatie atunci poate realizam ca plata taxei de pescuit la o banca comerciala nu este chiar un lucru rau.
Dar fiecare face cum crede.
Domnule Miky, colegul Ranga are dreptate ! Este o altă realitate acolo !
O singură observaţie. Sunt ape şi la noi unde s-ar putea aplica regimul ăsta. Dar ce facem cu cei care vor sa pescuiasca cu 30 de lei pe an, pe toate apele publice, in regim de reciprocitate ?
Pana la urma, e chestie de lege, de aplicare a acesteia, de nivel de trai, de civilizatie, de educatie ...
E alta lume...
Am niste cunoscuti, care lucreaza in Italia (Bergamo), pescari buni de altfel. Au avut permis (nu stiu de care
), au pescuit, au bagat in traista, i-a prins, si-au luat 50 E amenda, le-au confiscat pestele sculele si i-au trecut pe lista neagra pentru 24 de luni...
Daca la noi ar proceda cineva asa (patron, asociatie, primarie, ANPA etc)...ce-ar mai zbarnai telefoanele, ce s-ar mai pune in miscare pilele si spaga, ce s-ar mai vaicari victimele pe forumuri...
Stiti ce au zis amicii mei de mai sus ? Ati ghicit ! NIMIC, s-au inchinat ca au scapat doar cu atat !
O singură observaţie. Sunt ape şi la noi unde s-ar putea aplica regimul ăsta. Dar ce facem cu cei care vor sa pescuiasca cu 30 de lei pe an, pe toate apele publice, in regim de reciprocitate ?
Pana la urma, e chestie de lege, de aplicare a acesteia, de nivel de trai, de civilizatie, de educatie ...
E alta lume...
Am niste cunoscuti, care lucreaza in Italia (Bergamo), pescari buni de altfel. Au avut permis (nu stiu de care

Daca la noi ar proceda cineva asa (patron, asociatie, primarie, ANPA etc)...ce-ar mai zbarnai telefoanele, ce s-ar mai pune in miscare pilele si spaga, ce s-ar mai vaicari victimele pe forumuri...
Stiti ce au zis amicii mei de mai sus ? Ati ghicit ! NIMIC, s-au inchinat ca au scapat doar cu atat !