Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de miky » 11 Mar 2012, 15:02

jackspinner scrie: Si nu faceti nimic de banii aia !!!
Ei nu facem... Cum sa nu facem !
Avem si noi greutatile noastre,... copii la scoala, masini de intretinut, eu anul asta nici nu mi-am programat inca concediul ! Nu cred ca nu-ntelegeti...
Deci ne bazam pe voi !...

:lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 11 Mar 2012, 15:08

miky scrie: Peste tot in jurul nostru, este mult mai..."complicat", in sensul mentionat de dvs:

In Slovacia se pescuieste cu 50 Euro/saptamana,
In Slovenia, cu 35 pana la 85 Euro/zi,
In Croatia cu 20 euro/zi,
In Polonia cu 20 euro/zi,
In Italia cu 16-20 euro/zi
In Austria cu 55-85 Euro/zi
In Cehia, cu vreo 20 euro/zi,
In Bosnia, in Muntenegru,..cam la fel, ...si etc !

Si noi avem salariul celor de acolo ? nu stiam !!
Da in continuare vad ca aveti ceva cu cei pescarii care vor sa pescuiasca cu 30 ron chiar daca sustineti ca faceti parte din xxx asociatii care sustin e.t.c.

Ala Popescu vroia sa va desfiinteze pe toti, eu doar vreau sa pescuiesc legal 30 lei la ANPA si sa fac dovada platii cu o chitanta, nu cred ca este anormal.
Celor care au avut permis pe vremea lui Ceausescu li se spunea sa aiba grija de chitanta, caci aceea era importanta nu stampila, iar controlul pe chitanta se uita.
Da acu sar unii in sus cand aud de asa ceva.

O problema a romanilor, este ca nu stim sa facem comert, un grec sau turc, ar face acest serviciul gratuit dar s-ar asigura ca acel client va cumpara de la el astfel incat amandoi sa fie multumiti.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Mar 2012, 15:12

@ jackspinner

Cica pe de-a moaca . Asa se spune acum la dublu ? Si nu faceti nimic de banii aia !!!

1. Pai dupa cum intelege domnul rcorbu citatul ala din actul normativ, inseamna pe "de-a moaca". Adica, cuiva ii e lene, sila, mila etc., sa mearga la AMPA dupa permis si vrea sa faca altcineva treaba asta pentru el.

2. Daca vreti sa vedeti ce facem cu banii, intrati pe topicul unde se vorbeste despre bugetul asociatiei (tot in sectiunea asta) si veti vedea ce facem cu banii. Recent am vazut cifrele pe 2011, am constatat ca am investit peste 280 milioane in lacul Snagov. Precizez inca o data ca la Snagov nu percepem nici o taxa suplimentara.
Un singur lucru nu facem cu banii : nu ii transformam in salarii, indemnizatii, prime etc. pentru asociatii nostri.
Mai pe inteles, nu castigăm niciun ban din asta. Şi plătim cotizaţie, în rand cu toată lumea.
Si muncim, dupa serviciu, la asociatie, ne prinde mereu dimineata pregatind tabele si liste pentru ANPA si politia de frontiera (in contul cotizatiei, scoatem niste PG.uri).
Si mai facem multe alte chestii cu banii aia, dar nu cred ca va interesează !

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 11 Mar 2012, 15:13

miky scrie:Peste tot in jurul nostru, este mult mai..."complicat", in sensul mentionat de dvs:

Deci mai facil decat cum e acum, la noi, NU SE POATE ! Fac insa mentiunea ca macar la raportul CALITATE PESCUIT / PRET PERMIS, putem spune ca semanam cu vecinii nostri :lol: !
Miky,tu te referi la apele date in administrare catre asociatii sau apele publice? Ceva nu se leaga in ce spui tu aici si iti si explic.
In Italia de exemplu, permisul de pescuit se obtine contra unei sume pana in 50E. Daca nu ma inseala memoria, chiar 45E. Se plateste o taxa de 22E(pe an) si poti pescui doar in judetul de resedinta. Daca vrei sa pescuiesti in alt judet, mai platesti 30E(tot pe an). Nu stiu unde ai descoperit tu ca se plateste 20E/zi...Poate ne luminezi si pe noi.
Intr-adevar, sunt lacuri PRIVATE, unde se plateste la ora dar e departe pana la ce afirmi aici.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Mar 2012, 15:15

rcorbu scrie:
miky scrie: Peste tot in jurul nostru, este mult mai..."complicat", in sensul mentionat de dvs:

Si noi avem salariul celor de acolo ? nu stiam !!
Da in continuare vad ca aveti ceva cu cei pescarii care vor sa pescuiasca cu 30 ron chiar daca sustineti ca faceti parte din xxx asociatii care sustin e.t.c.

Ala Popescu vroia sa va desfiinteze pe toti, eu doar vreau sa pescuiesc legal 30 lei la ANPA si sa fac dovada platii cu o chitanta, nu cred ca este anormal.
Celor care au avut permis pe vremea lui Ceausescu li se spunea sa aiba grija de chitanta, caci aceea era importanta nu stampila, iar controlul pe chitanta se uita.
Da acu sar unii in sus cand aud de asa ceva.

O problema a romanilor, este ca nu stim sa facem comert, un grec sau turc, ar face acest serviciul gratuit dar s-ar asigura ca acel client va cumpara de la el astfel incat amandoi sa fie multumiti.
Poate explicaţia este că nu vrem să facem afaceri...
Sau nu putem, sau nu stim ...

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 11 Mar 2012, 15:19

As fi de acord cu o taxa mare si sa pot pescui in toate apele publice. Dar daca probez cu foto ca o asociatie nu isi face dreapta, kaput! Azi, daca adunati toate taxele din RO ca sa pescuiesti oriunde ajungi la o suma astronomica. Nu ziceti ca nu e posibil, Ro este totusi o tara mica dar cu multe ape publice!
RX6 & Daiwa SS owner!

jackspinner
veteran
veteran

Permis pescuit 2012!

Mesaj de jackspinner » 11 Mar 2012, 15:46

Dau 50 de euro pe an , da sa am si conditiile de acolo .
Nu ma intereseaza bugetele voastre , nu vad nimic pe balta facut de voi , eu asta platesc , sa faceti ceva

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 11 Mar 2012, 16:07

jackspinner scrie:Dau 50 de euro pe an , da sa am si conditiile de acolo .
Nu ma intereseaza bugetele voastre , nu vad nimic pe balta facut de voi , eu asta platesc , sa faceti ceva
1. Cu 50 de euro puteti pescui si acum, in conditii asemanatoare cu cele din Vest. E drept, 50 de euro pe zi, nu pe an.
2. Nu cred ca are importanta ce vezi pe balta, ci ce poti sa prinzi acolo. Tot ce prinzi intr-un an, peste suma de 30 lei, se cheama ca esti in caştig.

Stiti ce este de-a dreptul simpatic ? Tocmai cei care contesta si denigreaza asociatiile, le pretind acestora sa le rezolve permisele, sa populeze, sa controleze, sa pazeasca si sa se lupte cu braconierii...
Pai, fratilor, puteti sa faceti asta si individual. Sau sa cereti statului, ca la stat platiti cei 30 de lei, in contul "taxe si impozite".

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Mar 2012, 16:08

ranga scrie: In Italia de exemplu, permisul de pescuit se obtine contra unei sume pana in 50E. Daca nu ma inseala memoria, chiar 45E. Se plateste o taxa de 22E(pe an) si poti pescui doar in judetul de resedinta. Daca vrei sa pescuiesti in alt judet, mai platesti 30E(tot pe an). Nu stiu unde ai descoperit tu ca se plateste 20E/zi...Poate ne luminezi si pe noi.
Intr-adevar, sunt lacuri PRIVATE, unde se plateste la ora dar e departe pana la ce afirmi aici.
Regione Lombardia - licenza Tipo "D" - 16 Euro/3 luni

Provincia di Sondrio - 20 Euro/zi

le pot scana daca trebe, dar nu asta e relevant !
Italienii au mai multe tipuri de permise ! Poti lua in considerare datele si cifrele cunoscute de tine, si tot e mai "facil" in Romania decat in Italia ...
Deci n-o sa ne cntrazicem !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 11 Mar 2012, 16:20

cezar.ch scrie:
jackspinner scrie:Dau 50 de euro pe an , da sa am si conditiile de acolo .
1. Cu 50 de euro puteti pescui si acum, in conditii asemanatoare cu cele din Vest. E drept, 50 de euro pe zi, nu pe an.
2. Nu cred ca are importanta ce vezi pe balta, ci ce poti sa prinzi acolo. Tot ce prinzi intr-un an, peste suma de 30 lei, se cheama ca esti in caştig.

Stiti ce este de-a dreptul simpatic ? Tocmai cei care contesta si denigreaza asociatiile, le pretind acestora sa le rezolve permisele, sa populeze, sa controleze, sa pazeasca si sa se lupte cu braconierii...
Pai, fratilor, puteti sa faceti asta si individual. Sau sa cereti statului, ca la stat platiti cei 30 de lei, in contul "taxe si impozite".
:D auzi , castig . Pai de-asta crezi ca se merge la pescuit ? De denigrat , va denigrati singuri , nu cred ca am facut eu asta . Vreau sa vad ca faceti ceva si atat . Deschid un topic pentru asta dedicat voua , " Pentru asociatii " in care sa va publicati realizarile pe anul trecut , ca de-aia aveti bugete !

Scrie răspuns