marius.vl scrie:Dupa ce am citit cam jumatate din topic, am ajuns la o concluzie trista,oricat de mult s-ar plati asociat sau neasociat, oricum nu vor fi destui bani ca sa se poata opri braconajul. Ce e si mai trist e ca nici nu se mai "blufeaza" barim ca s-ar incerca stoparea fenomenului. Si atunci intrebarea este de ce ar plati cineva 50-100-200 lei doar sa ii se demonstreze ca inca cel putin o lege nu se aplica in tara asta? De ce ar crede pescarul in "visul frumos" prezentat de o asociatie cand in jurul lui misuna toata ziua plasari, japcari si alte lifte ?? Asta cu controlul lunar obligatoriu e cu cel putin 1 control mai mult decat s-a facut anul trecut in unele zone.
Stie cineva care acces la data sa spuna cand s-a facut ultima populare pe OLT? acolo unde probabil e mult mai simplu sa se emita autorizatii ieftine de pescuit cu setca pe luciu de apa. ca asta e realitatea de zi de zi si culmea tot eu ar tb sa platesc?Pai merita vre-o asociatie banii astia multi putini ??
Garanteaza cineva ca daca dau 200 lei o sa ii bage cineva la zdup barim vreo 6 luni pe cei implicati in braconaj?
De gogosi s-a cam saturat lumea.Si daca inca nu s-a saturat sa consume in continuare din "vise".
Marius, cred ca e simplu..
NU braconierii sunt motivul pentru care se da o lupta crancena. E ca la alegeri...cat mai multi simpatizanti. Daca doamne fereste vine vreun pescar ocazional si balaceste nuiaua intr-un anumit judet, fara ca acesta sa plateasca suplimentar la vreo asociatie, ei bine....va fi ars pe rug! Braconier domnule, braconier! Trebuie stopat acest fenomen de a pescui in apele altora, ce dracu!
Acum stau si ma intreb: daca platesc o taxa(presupunere prin absurd) unei asociatii(oarecare), pentru ce o platesc? Se obliga ca aceasta sa pazeasca luciul de apa impotriva braconierilor? Sa zicem ca da dar ma gandesc la urmatorul scenariu: intr-o noapte banala ma duc si filmez braconierii cum baga plasele. A doua zi ma pot duce la respectiva asociatie sa-i cer banii inapoi, pentru ca nu si-a facut datoria, am dovada.
Acest aspect cu "Taxa suplimentara" este foarte controversat. De la bun inceput trebuie sa se stipuleze niste clauze.
De populare nu are rost sa mai vorbim....
Cum ziceam, primavara ies ghioceii dar se trec repede..Ale naibii discutii cum se ivesc ele in perioadele astea, parca ar fi o coincidenta, bat'o vina...