Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de Tavi » 07 Mar 2012, 13:40

Zamfi, daca ma intrebi pe mine...io zic da la voluntariat.
Dar, chiar crezi ca va functiona in vremurile noastre? Eu zic ca nu in asociatiile mamut de tip AJVPS. Cel mult ocazional, nu e o solutie care sa rezolve controlul zilnic...
Voluntariatul asa ca idee, functioneaza in asociatii mici gen Musca13 sau in cea a lui cezar.ch, apsscobarul...si altele de acest gen. Adica asociatii vero, facute benevol din dorinta unor oameni. Nu asociatii facute cu arcanul pe vremea cand era musai si singura varianta pentru a pescuit legal sau cu momeli gen reciprocitate si tarife/cotizatii mici acum. :D
Nush de ce am impresia ca tu de fapt vrei sa dai timpul inapoi si sa ajungi in vremurile alea demult apuse. :D
Si, din prea multe puncte de vedere,...si eu vreau cateodata. :roll:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Mar 2012, 13:45

Zamfi scrie:Da , esti un dragut ca te gandesti la mine...Sper ca intentiile declarate sunt si sincere :lol:
Neah, fii serios, cum poti sa mai speri asa ceva? E clar ca sunt un AJVPS-ist veros cu " interese" si nu vreau altceva decat sa-ti iau banii! :D
Musca 13

marius.vl
junior
junior

Mesaj de marius.vl » 07 Mar 2012, 15:28

Dupa ce am citit cam jumatate din topic, am ajuns la o concluzie trista,oricat de mult s-ar plati asociat sau neasociat, oricum nu vor fi destui bani ca sa se poata opri braconajul. Ce e si mai trist e ca nici nu se mai "blufeaza" barim ca s-ar incerca stoparea fenomenului. Si atunci intrebarea este de ce ar plati cineva 50-100-200 lei doar sa ii se demonstreze ca inca cel putin o lege nu se aplica in tara asta? De ce ar crede pescarul in "visul frumos" prezentat de o asociatie cand in jurul lui misuna toata ziua plasari, japcari si alte lifte ?? Asta cu controlul lunar obligatoriu e cu cel putin 1 control mai mult decat s-a facut anul trecut in unele zone.
Stie cineva care acces la data sa spuna cand s-a facut ultima populare pe OLT? acolo unde probabil e mult mai simplu sa se emita autorizatii ieftine de pescuit cu setca pe luciu de apa. ca asta e realitatea de zi de zi si culmea tot eu ar tb sa platesc?Pai merita vre-o asociatie banii astia multi putini ??
Garanteaza cineva ca daca dau 200 lei o sa ii bage cineva la zdup barim vreo 6 luni pe cei implicati in braconaj?
De gogosi s-a cam saturat lumea.Si daca inca nu s-a saturat sa consume in continuare din "vise".

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 07 Mar 2012, 17:18

Controalele facute de voluntari nu vor exista din simplul motiv ca nu au atributii in constatarea contraventiilor si intocmirea unui PV. Voluntarii aia ar trebui sa aiba si o legitimatie de jandarm sau politist...
Eu unul m-am cam saturat de povestea asta cu asociatiile de pescari constituite NUMAI din iubitori ai naturii, fara familii si cu timp la dispozitie berechet. Iubitori ai naturii care nu urmaresc castiguri materiale. Nu uitati d-lor "asociati" ca aveti obligativitatea, cf art 8 alin 1 din Ordinul 15 sa eliberati "permise de pescuit sportiv catre pescari, in conditiile legii, fara perceperea de taxe suplimentare". Iar legea nu prevede ca permisele sa se emita DOAR membrilor! Doar de distractie v-as transmite copia CI si copia chitantei cu plata taxei ANPA la trezorerie sa vedem cine imi emite si mie un permis ANPA FARA SA FIU MEMBRU! Anul trecut cei pe care ii sunam radeau de mine! Sau nu aveti nici dvs. dreptul de a inregistra date personale?
RX6 & Daiwa SS owner!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Mar 2012, 17:47

Ce-mi plac interpelarile astea la modul general fara adrisant. :D
Fanelul, de la cine ANUME astepti un raspuns?
Sa nu-mi spui ceva de genul se stiu ele, asociatiile "alea" :P
Si apoi: de cate ori v-au raspuns aici pe forum reprezentantii asociatiilor "alea" rele si urate cu care chiar aveti voi o problema?
Musca 13

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 07 Mar 2012, 18:14

Tavi, inteleg ca voi emiteti permise fara asociere? Care este procedura? Bineinteles, NUMAI dupa ce permisele anpa 2011 no vor mai fi valabile...
RX6 & Daiwa SS owner!

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 07 Mar 2012, 18:15

marius.vl scrie:Dupa ce am citit cam jumatate din topic, am ajuns la o concluzie trista,oricat de mult s-ar plati asociat sau neasociat, oricum nu vor fi destui bani ca sa se poata opri braconajul. Ce e si mai trist e ca nici nu se mai "blufeaza" barim ca s-ar incerca stoparea fenomenului. Si atunci intrebarea este de ce ar plati cineva 50-100-200 lei doar sa ii se demonstreze ca inca cel putin o lege nu se aplica in tara asta? De ce ar crede pescarul in "visul frumos" prezentat de o asociatie cand in jurul lui misuna toata ziua plasari, japcari si alte lifte ?? Asta cu controlul lunar obligatoriu e cu cel putin 1 control mai mult decat s-a facut anul trecut in unele zone.
Stie cineva care acces la data sa spuna cand s-a facut ultima populare pe OLT? acolo unde probabil e mult mai simplu sa se emita autorizatii ieftine de pescuit cu setca pe luciu de apa. ca asta e realitatea de zi de zi si culmea tot eu ar tb sa platesc?Pai merita vre-o asociatie banii astia multi putini ??
Garanteaza cineva ca daca dau 200 lei o sa ii bage cineva la zdup barim vreo 6 luni pe cei implicati in braconaj?
De gogosi s-a cam saturat lumea.Si daca inca nu s-a saturat sa consume in continuare din "vise".

Marius, cred ca e simplu..
NU braconierii sunt motivul pentru care se da o lupta crancena. E ca la alegeri...cat mai multi simpatizanti. Daca doamne fereste vine vreun pescar ocazional si balaceste nuiaua intr-un anumit judet, fara ca acesta sa plateasca suplimentar la vreo asociatie, ei bine....va fi ars pe rug! Braconier domnule, braconier! Trebuie stopat acest fenomen de a pescui in apele altora, ce dracu!
Acum stau si ma intreb: daca platesc o taxa(presupunere prin absurd) unei asociatii(oarecare), pentru ce o platesc? Se obliga ca aceasta sa pazeasca luciul de apa impotriva braconierilor? Sa zicem ca da dar ma gandesc la urmatorul scenariu: intr-o noapte banala ma duc si filmez braconierii cum baga plasele. A doua zi ma pot duce la respectiva asociatie sa-i cer banii inapoi, pentru ca nu si-a facut datoria, am dovada.
Acest aspect cu "Taxa suplimentara" este foarte controversat. De la bun inceput trebuie sa se stipuleze niste clauze.

De populare nu are rost sa mai vorbim....

Cum ziceam, primavara ies ghioceii dar se trec repede..Ale naibii discutii cum se ivesc ele in perioadele astea, parca ar fi o coincidenta, bat'o vina...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Mar 2012, 18:53

fanelul scrie:Tavi, inteleg ca voi emiteti permise fara asociere? Care este procedura? Bineinteles, NUMAI dupa ce permisele anpa 2011 no vor mai fi valabile...
Noi adica musca13? Imi pare rau, dar nu ne ocupam cu sportul distribuirii de permise. Ca n-avem CIS. :P
Noi militam (printre altele) cum putem pentru eliminarea distribuirii permiselor doar prin asociatii si pentru simplificarea acestor proceduri idioate si incalcite de a plati 30 de lei amarati si a face n drumuri si n+1 inchinaciuni ca sa obtii un carton amarat de banii aia...mai nou un plastic...
Obligarea asociatiilor prin lege sa distribuie permisele e o stupizenie...si gratis si cu taxe suplimentare tot stupizenie e.
Exista atatea alte variante normale, firesti si muuult mai simple: posta, benzinarii, chioscuri de ziare, on-line, etc. permisul de fapt e o amarata de taxa, ca si rovignieta daca vrei. Tre sa o platesti si sa primesti dovada ca ai platit-o.. atat. Aia se poate rezolva extrem de simplu, fara tabele, tabelase, autorizatii - care iti dau dreptul sa distribui moca permise...oau..., plasticuri personalizate pe care descopri cu stupoare ca nu ai voie sa le personalizezi si tot circul asta inutil si incompetenta crasa care da pe-afara...
Asociatiile de pescari ar trebui sa se ocupe de altceva nu sa faca pe distribuitorii de cartonase.
Musca 13

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 07 Mar 2012, 19:01

Ok Tavi !
Ai raspuns in calitate de Musca 13 !
Acum da-le si raspunsul tau in calitate de Ajvpsist veros ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Mar 2012, 20:48

Tavi scrie:
Zamfi scrie:Da , esti un dragut ca te gandesti la mine...Sper ca intentiile declarate sunt si sincere :lol:
Neah, fii serios, cum poti sa mai speri asa ceva? E clar ca sunt un AJVPS-ist veros cu " interese" si nu vreau altceva decat sa-ti iau banii! :D
Hai ca am revenit...

Sa stii ca totusi am ceva dubii(incredibil aproape,nu? :lol: ) legate de acest post...Adica e greu sa te percep corect :shock: Ca nu stiu mai Tavi draga cand esti TU ! Cand vorbesti dpdv al asociatiei cu musca 12 bis ( no stai nu te supara :P ) sau cand te dai "veros" si plin de interese. Ce naiba ai personalitate multipla? :lol:

De fapt eu sunt convins ca tu esti baiat bun ,da' uneori te faci mai greu inteles pe aici prin curtea asta cu rapitori!

Ps: mai sa stii ca o sa iau la mine (cand vin pe Olt la voi) un ppc cu vin de Aiud ...Asta doar asa, ca masura asiguratorie :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns