Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de miky » 07 Mar 2012, 12:14

miky scrie: In rest pe noi nu ne intereseaza in ce asociatii at consimtit sa mai fiti membrii, libertatea de asociere este un drept garantat si noi contestam acest lucru ! :mrgreen:
In postarea precedenta, am facut mai multe greseli, gramaticale, :mrgreen: de ortografie :mrgreen: dar si una de fond :oops: , total involuntara ! Le-am subliniat ! Pentru primele le-as fi lasat prada criticilor mei, insa pentru cea de fond ma autosezizez, pentru ca e naspa !
Nu am mai apucat sa corectez, asdar revin cu corectura necesara si cu scuzele de rigoare:
deci formularea corecta este :

"In rest pe noi nu ne intereseaza in ce asociatii ati consimtit sa mai fiti membri, libertatea de asociere este un drept garantat si noi NU contestam acest lucru !"

Cu scuzele de rigoare ! :oops:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 07 Mar 2012, 12:24

Ilie,
la licitatia trecuta, Ajvps Sibiu nu a licitat singura ci impreuna cu Ecopescar si inca una, ceva gen "Vulturul... nu stiu de unde" :D

In privinta platii tarifului pe apa, eu ii raspundeam lui apsscobarul, la o problema de principiu !
Inca nu avem o decizie in sensul asta, pe care eu sa o pot enunta ca litera de lege in numele Aps Sibiu, tot ce pot sa-ti spun e ca ne vom stradui sa facem acest lucru (modalitatea de plata) cunoscut cat mai curand, si mai pot sa te asigur ca avem in vedere evident si varianta de a da posibilitatea pescarului de a plati direct pe apa !
Concret insa, cum se va realiza acest lucru si in ce conditii, in momentul de fata nu sunt in masura sa-ti dau un raspuns definitiv si clar !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 07 Mar 2012, 12:29

SVF scrie:
Din ce zici tu aici,inteleg ca amicii mei ce vin la pescuit au posibilitatea sa achite taxa pe apa.Corect?
Ilie... la fel cum ANPA a luat decizia pentru noi in legatura cu reciprocitatea, tot ANPA a decis si posibilitatea platii taxei pe malul apei...
Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Mar 2012, 12:45

Da,dar altfel suna cand o asociatie este si ea de acord cu ideea asta,tocmai prin vocea conducerii.Atunci parca incep sa se auda si cantece de harpa :lol: :lol:
Cat despre ANPA,eu sunt cam lamurit ce vrea si ce poate. :?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Mar 2012, 13:02

Tavi scrie:ok Zamfi, mersi de raspuns.
In cazul asta da, are logica demersul tau.
Nici nu am cu ce sa te contrazic, argumentul tau e imbatabil: e mai comod pentru tine sau pentru pescar in general, daca vrei.
Daca asta-ti doresti, atunci da, reciprocitatea poate fi o solutie, platesti odata, eventual cat mai putin si pescuiesti peste tot.
Daca ti-ai dori ape mai bine ingrijite atunci reciprocitatea nu e o solutie, cel putin nu in varianta impusa prin lege si universal valabila. Pentru ca nu ai cum sa ai ape mai bune daca legea zice ca e ok sa platesti 5 lei ca sa fi membru la orice asociatie si de banii aia poti pescui oriunde un an...remember exemplul meu cu slapii chinezesti si pantofii de gala?
nu vorbesc acum de eficienta gestionarii banilor putini sau multi de catre actualele asociatii, asta e alta poveste...
Asadar daca reciprocitatea se va aplica in forma dorita de tine, retezi orice sansa, macar teoretica de a avea ape mai bune...
Pentru ca fara bani nu se poate, asta e.
Dar cum tu vrei sa-ti fie comod si atat...nu te pot contrazice. Reciprocitatea sa traiasca. :P
Desi eu zic ca si mai comod ar fi sa nu platesti nimic.. sa fie moca. :P
Succes! :D
Putina atentie te rog :lol:
Nu cred ca din postarea mea reiese undeva ca pentru mine comod inseamna moca...Comod inseamna (asta e precizare suplimentara daca vrei :P ) , in acceptiunea mea (asa se zice ?) , sa nu umblu din asociatie in asociatie pentru taxa de acces!De aceea si spuneam ca asociatiile pot sa-si stabileasca de comun acord taxele . Domne' platesc 200 lei/ an la o singura asociatie si pescuiesc peste tot! De aceea ziceam eu ca miroase a trecut ...Tinand cont de varsta noastra sunt convins ca ai prins vremurile respective :wink: Deci acum cred ca am lamurit problema cu moca si comoditatea!

In alta ordine de idei , cred ca exemplul meu cu 200lei/an/cap de vita furajata (parca asa se raporta odata nu? :lol: ) este mai bun decat ala cu 70 lei la Aiud +92 lei la Sibiu si mult mai bun ca ala cu 100 lei la Sibiu ca si membru! Matematica este ,uneori, atat de simpla...Asta sigur in ideea in care cineva chiar va folosi acesti bani in interesul pescarilor ,ceea ce inteleg ca vreti sa se intample la Sibiu . Iar eu ,parca retin , ca v-am felicitat si am zis ca va tin pumnii .

Pai ...cam asta am (mai ) avut eu de zis...

Aaaa , sa nu uit Tavi , si pentru tine ...Succes! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Mar 2012, 13:11

attilaf, textul citat de tine este dintr-un anunt al ANPA
in Ordinul 15/2011 scrie ca asociatiile au obligatia sa initieze lunar actiuni de control...
Legea (facuta de ei) zice lunar. Asta stiau asociatiile ca sunt obligate sa faca atunci cand au cerut autorizatii. Dupa un an vine tot ANPA si da anut si zic ca zilnic..
Intr-adevar ANPA face niste legi si reglementari de te umfla rasul.. sau plansul.
E ideal zilnic, e frumos, dar a face din asta o obligatie.. e prea mult. In momentul de fata pot sa afirm fara teama de a gresi ca nicio asociatie din tara nu are bani si personal ca sa faca controale zilnice pe toate apele pentru care au primit aurtorizatii! ! Si nici nu e posibil in viitor in actualele conditii.
Si nici nu cred ca are sens...nu pe toate apele oricum!
Zilnic inseamna si sambata si duminica si de sarbatori...sa fim seriosi. Aia inseamna sa ai paznici suficienti casa lucreze 12 cu 24 sau ceva de genu asta, sa-i poti avea la dispozitie 7 zile din 7. Si sa-i platesti corespunzator...din ce? Din tarife de 5 lei?
Vezi cazul lui apsscobarul care nu a incasat niciun tarif ca e reciprocitate
Sau voluntari? Se baga cineva voluntar sa fie oricand pe apa?
Si mai vrem in continuare reciprocitate? :D
Eu cred ca e nevoie de Chuck Norris aici, cred ca numai el poate face ce doresc unii :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 07 Mar 2012, 13:19

Dumitrescu Iancu scrie: Pentru ca pe acest forum activeza reprezentanti ai multor asociatii din tara, cred ar fi bine sa incercam sa ne organizam si sa facem presiuni, impreuna, poate asa reusim sa miscam putin muntele de nesimtire din curtea ANPA...
Daca eu nu am incercat nu a mai incercat nimeni .
Manaila isi pregateste retragerea de la conducerea ANPA dupa alegerile care vor fi in noiembrie deoarece banuieste ca va fi schimbat . El viseaza sa ajunga la Bruxel la Parlamentul Europei unde sa reprezinte Romania in domeniul pescuitului .
Este imposibil sa ii scoti din ritmul lor , nu te-ai uitat putin pe la cei din birouri :?: niciunul dintre ei nu este pescar si habar nu au cu ce probleme ne lovim noi in tara .
Am vorbit personal cu citiva dintre cei din conducerea ANPA au fost chiar si la noi in judet i-am dus pe teren sa vada cu ochi lor cu ce ne confruntam , le-am spus si de situatia din tara (cit stiam concret si eu ) , iar dupa 2 zile de chiolhanuri mi-au spus ca vor analiza , vor discuta si vor lua masuri .
Unicul lucru bun a fost tiparirea unor permise valabile pe o perioada mai mare de timp .
Restul au devenit povesti PESCARESTI

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 07 Mar 2012, 13:20

Zamfi, putina atentie e valabila si pentru tine :D .
N-am zis ca tu vrei moca. Sau ca din postarea ta reiese asta.
Era doar o sugestie facuta de mine ca sa te ajut, sa-ti fie SI mai comod. Ca asta vrei, nu? Comoditate...
In sensul ca daca e moca, nu mai trebuie nici macar sa faci acel drum sa platesti cei 200 de lei. :D
Desi apropo de comoditate, exista varianta platii on-line...iti ia cam un minut sa platesti un tarif de o saptamana la orice asociatie...cred ca mai putin timp decat sa postezi un mesaj aici. :D
Pentru ca orice asociatie are un cont, il afli, le faci plata si nu au cum sa-ti interzica accesul pe apa, le arati ca le-ai facut viramentul si le inchizi gura.
Si la ce tarife au asociatiile, cu exceptia AJVPS Sibiu...desi 10 lei pe saptamana... nu stiu zau ce calcule de timp si bani ti-ai facut tu ca sa merite sa platesti un avocat pentru comoditatea reciprocitatii..... Apropo de matematica :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Mar 2012, 13:28

Sau voluntari? Se baga cineva voluntar sa fie oricand pe apa?
Nu ma pot abtine! :lol:

Tot in vremurile de mult ( :P ) apuse era un obicei ...interesant cel putin ,ca sa nu zic bun si anume:membru pescar era obligat sa efectueze 3 zile (vanatorii 5!) de munca voluntara in folosul asociatiei .Daca trecea anul si nu-si efectua zilele de munca era obligat sa le plateasca la o anumita valoare/zi munca. Interesant este faptul ca foarte multi membrii mergeau atunci in control cu paznicii , participau la actiuni de curatenie a malurilor, de amenajare a pistelor de concurs etc. Sau cel putin asa era la Aiud...
Si acum intrebarea: cine opreste asociatiile sa prevada un lucru de genul in regulamentul propriu , care apoi este obligatoriu pentru membrii asociatiei? :roll:

si in aceste conditii , DA sustina in continuare reciprocitatea ! :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Mar 2012, 13:39

Era doar o sugestie facuta de mine ca sa te ajut, sa-ti fie SI mai comod. Ca asta vrei, nu? Comoditate...
Da , esti un dragut ca te gandesti la mine...Sper ca intentiile declarate sunt si sincere :lol:
Si la ce tarife au asociatiile, cu exceptia AJVPS Sibiu...desi 10 lei pe saptamana... nu stiu zau ce calcule de timp si bani ti-ai facut tu ca sa merite sa platesti un avocat pentru comoditatea reciprocitatii.....
Pai poate ca ideea merita un pic de efort din partea mea. Sau a altora. Pentru ca , desi poate aparent nu reiese aici , nu sunt totdeauna un tip comod ! Uneori pot fi al naibii de incomod! :twisted: Anumite asociatii au avut ocazia sa se convinga de-a lungul timpului .Pfuii asta a sunat urat! Normal ca nu ma gandesc aici la voi ! Sincer! Pentru ca voi ati inceput un lucru dificil ,poate chiar foarte dificil si chiar nu doresc eu sa va pun vreo piedica in atingerea obiectivelor stabilite de asociatia voastra . Bine ,oricum nu as putea face acest lucru deoarece eu sunt un simplu pescar in tara asta mare.

Bun ,hai sa inchei ca deja mi-a cam expirat timpul .
Toate bune si Fir intins!

Scrie răspuns