Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de Tavi » 07 Mar 2012, 22:11

Zamfi, prefer oricand sa discut cu cineva care are dubii. Dubito ergo cogito... Cu cei cu convingeri ferme si de nezdruncinat .imi e mai greu. :P
Miky, ajvpsist veros da, dar fara functii inalte :twisted: , nu sunt eu cel mai in masura sa dau raspunsuri oficiale.
Deci nu pot spune eu ca astia de la Sibiu au distribuit anul trecut celor care au cerut doar permise cu 30 de lei fara cotizatie sau tarif. Si ca probabil si anul asta va fi la fel.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 07 Mar 2012, 22:32

Hai primavara, hai! Sa plecam din fata tastaturilor si sa ne vedem la un sprit pe malul apei! Atunci nu vor mai fi ajvps-isti, asociatii sau nemembrii ci doar pescari. De prins peste a ramas doar speranta cat despre permise, da-le incolo. Sunt convins ca anul trecut discutiile pe forum, pe vremea asta erau la fel! Mai bine sa dam mana cu mana, toti cei cu undita in mana. Hai primavara, hai!
RX6 & Daiwa SS owner!

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 07 Mar 2012, 23:05

D-le Miky sau pentru satisfactia mea fiindca imi dati voie , d-le "balaur pseudocomunist " :lol:
Vad ca in continuare ma umplii de RESPECT :respekt: :wallbash: si ma mai faci si prost ne fiind in stare sa inteleg inteligetele d-voastra postari de pe acest topic , citez : "din felul cum ati interpretat postarea mea, inteleg ca s-ar putea sa fie inutil sa vin cu alte precizari, pentru ca e foarte probabil sa nu le intelegeti ! totusi o sa incerc: "
Asa cum am spus d-voastra detineti adevarul absolut si aveti dreptate am omis 6 cuvinte "cred ca putem trage concluzia ca" dar in rest ? "......Ca daca ati fi facut macar unul, intr-o zi,...si tot dadeati de unul care sa va dea "penibila" suma de 5 lei !.....prin nici un control, inseama ca nu ati deranjat pe nimeni pe apa.....Daca tot nu ati efecuat in 2011 nici un control, ce ati facut in 2011 pentru pescuit......Poate ca pana la urma, nici nu sunteti o alternativa asa de buna la Ajvps Alba, sau la Aps Alba a lui Popescu, sau la Apullum, Club Cetate, federatie si cati va mai inghesuiti pe acolo prin zona !....." sunt cuvintele d-voastra fara tagada :P
Decat sa fii scris pagini intregi sa ma contrati si sa ne expuneti cat de bun e AJVPS-ul de care majoritatea pescarilor s-au saturat si au facut alte as. de pescari, mai bine si usor era sa va informati intrand pe site-ul ANPA http://www.anpa.ro/index.php/pescuit-/sportiv.html, la :-Tabele cu asociatiile care au primit autorizatie de pescuit recreativ/sportiv si tarifele practicate de acestea, si ati fi vazut ca numai AJVPSSibiu are tarife de 10, 50, 90, si AJVPSGiurgiu 10, 20, 50, iar toate celelalte asociatii au tarife de 5, 10, 20, sau mai mici, chiar unii au 0, 0, 0, AJVPS Dolj si altii.
Asa ca sunteti numai doua AJVPS-uri in toata tara care nu v-ati dat un sut in 00-a :P iar eu cred cu umila mea inteligenta :P ca celelalte asociatii din tara nu se cramponeaza in aceste tarife si-si recunosc reciprocitate (este parerea mea personala nu ma erijez in purtatorul de cuvant al celorlalte asociatii)
A-ti omis sa raspundeti la intrebarea daca a-ti montat panouri pe toate apele care le pastoriti :?: conform OM 15/2011 trebuia sa le montati in 90 de zile
Cred ca la d-voastra in judet am vazut o chestie care mia placut TARE MULT pe digul de la un baraj de pe Olt era scris cu var sau vopsea alba cu litere de aproximativ 5 m, de se vedea din satelit pe Google Earth :lol1: ca acea apa este administrata de AJVPSSibiu sau Fagaras fiindca anul trecut am fost la pescuit pe Olt in ambele judete si recunosc ca am fost controlat numai in jud. Brasov iar AJVPS Fagarasi a recunoscut dreptul de reciprocitate :!: :respekt:
Asa cum am mai spus ma intreb daca nu s-ar fi infiintat si alte asociatii si ar fi ramas sa detina monopolul AJVPS-urile cat am fi platit acum cotizatia la ei :?: si cat de bine ar fi fost administrate apele ne avand concurenta :?: cei mai in varsta stiind cum am fost tratati de AJVPS in anii 1960-1990 :wallbash: :censored:
Cu STIMA :!: FIR INTINS :!:
TRANSPARENTA

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mar 2012, 00:25

apsscobarul scrie: D-le Miky sau pentru satisfactia mea fiindca imi dati voie , d-le "balaur pseudocomunist " :lol:
Vad ca in continuare ma umplii de RESPECT :respekt: :wallbash: si ma mai faci si prost ne fiind in stare sa inteleg inteligetele d-voastra postari de pe acest topic...
:lol: :lol: :lol:

In ciuda faptului ca ma simt teribil de tentat sa va fac un compliment si sa va zic ca de aceasta data m-ati inteles perfect :lol: , recunosc ca nu asta a fost intentia mea, sa va fac prost !
Cand m-am referit la cum ati interpretat prima mea interventie, catalogand drept afirmatie mincinoasa si gratuita un rationament la care ne-ati condus in totalitate prin vorbele dvs proprii, m-am temut ca, incrancenat de lupta antiajvpsista care va mentine mereu in garda, veti fi tentat la randul dvs sa intelegeti in continuare mesajul meu intr-un mod distorsionat si tendentios ! Ceea ce dupa parerea mea ati si facut ! Ca urmare, nu stiu cum e mai pacifist sa va spun acum, ca m-ati inteles, sau ca nu m-ati inteles :lol: ? ! Va las pe dvs, sa rezolvati aceasta dilema cum considerati de cuvinta, in timp ce eu o sa abandonez acest subiect care nu duce nicaieri !
In legatura cu celelalte subiecte, insist sa va precizez ca nici o clipa nu am expus cat de bun e Ajvps-ul, asa ca notiune generala, de care pescarii sunt satui, nici aici , nici in alta parte, e doar o iluzie de-a dumneavoastra, sau poate ati dorit sa folositi o figura de stil ! Din pacate nu se potriveste, eu fiind un foarte vechi critic al Ajvps, tot la modul general, si a tot ceea ce au reprezentat Ajvpsurile in trecut, si a obiceiurilor lor proaste pe care si le mentin in prezent ! Si va garantez ca in privinta asta, tot critic o sa raman, chiar daca acum conjunctura face sa fi devenit membru al Ajvps Sibiu ! Nu va bag in detalii, ca le irosim degeaba ! :mrgreen:

Deci, aveti dreptate, era mai simplu sa ma uit pe saitul ANPA, cum ziceti , doar ca, si eu v-am mai zis: NU MA INTERESEAZA tarifele asociatiilor din restul Tarii ! E ASTA VREO CRIMA ? AM VREO OBLIGATIE SA CUNOSC ACESTE TARIFE ? Eu cred ca nu am, si nu e treaba mea, atata vreme cat la respectiva licitatie fiecare asociatie s-a prezentat in interes propriu si si-a jucat cartile cum a stiut, sau cum a putut mai bine !
Dar, pentru curiozitatea personala , ma bucur ca-mi confirmati ceea ce am banuit ca sunt doar vreo doua asociatii in tara care au incercat sa nu impuste puncte cu orice pret !
Si deasemenea ma bucur ca-mi confirmati si afirmatia ca sunt Ajvpsuri in tara care cu tarife 0,0,0 , s-au prezentat la licitatie mai lamentabil decat dvs, sau alte asociatii ! Cu alte cuvinte mi-ati dat dreptate ! Va multumesc !

In privinta panourilor, va marturisesc ca la 90 de zile de la atribuirea apelor prin licitatie conform OM 15, eram un simplu posesor de permis ANPA nemembru in nici o asociatie, deci nu-mi pot asuma greselile Ajvps Sibiu de anul trecut ! Sorry ca va dezamagesc ! :?

Dar e bine ! E bine ca ati identificat in persoana mea, vechiul balaur pseudocomunist ajvpsist ! In felul asta va puteti continua linistit lupta de clasa, avand astfel spre cine arata cu degetul ca vinovat, pentru ca nu reusiti dvs. sa va faceti temele proprii !
Tot cu stima,
al dvs. "balaur pseudocomunist"
miky :wink:

PS: Dvs. nu v-ati plictisit de aceasta discutie ? Eu, sincer, m-am plictisit ! si n-ar fi numai atat, dar cred tot sincer ca pe topicul asta s-ar putea discuta lucruri mult mai interesante si mai arzatoare, daca nu le-am tot intrerupe noi, cu off topicurile noastre !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 08 Mar 2012, 09:41

ranga spune
Daca doamne fereste vine vreun pescar ocazional si balaceste nuiaua intr-un anumit judet, fara ca acesta sa plateasca suplimentar la vreo asociatie, ei bine....va fi ars pe rug.

Bine spus.....Daca locuiesti la intersectarea a 3 judete si in fiecare judet sunt cate 2 asociatii , astia si-ar dori fiecare cate o taxa deci minim 6 taxe si daca mai pleci prin concediu si pescuiesti pe la alte 5 asociatii ai pus-o rau de tot.
Corect este o taxa si pescuit in toata tara .Cleanul nu a fost intrebat din ce asociatie face parte............Cleanul din Caras Severin a fost pescuit in Timis ....cum dovedesc asociatiile al cui e cleanul ...cine primeste taxa ?

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 08 Mar 2012, 10:11

D-le Miki
Sunt perfect de acoerd sa incetam cu RESPECTUL :respekt: acordat pana acum , cu toate ca vad ca va abtineti fff greu sa nu ironizati interlocutorii, probabil este ceva nativ :P
Sincer acum, AJVPS Sibiu a scris pe dig ? chestia aia FAINA :P de se vede din satelit :?: si daca vreti va puteti informa acum, AJVPS Sibiu a reusit sa puna panouri pe toate apele pastorite :?: si daca nu sunt tare indiscret, cati bani a reusit sa colecteze din taxe de acces in 2011 :?:
Cu STIMA :!: FIR INTINS :!:
TRANSPARENTA

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mar 2012, 11:13

dle apsscobarul,
va pot spune doar ce stiu

1 - Nu stiu daca Ajvps Sibiu a scris pe digul respectiv, eu nu am vazut inscriptia inca pentru ca nu stiu unde se afla !
Ce stiu: Ajvps Sibiu detine pentru Olt autorizatie de pescuit pentru zona de la granita judetelor Brasov si sibiu, unde Oltul intra pe teritoriul judetului nostru, si pana la limita dintre judetele Sibiu si Valcea, unde Oltul paraseste judetul !
Asta in mintea mea inseamna de undeva de pe la mijlocul barajului de la Arpas, pana la confluenta Oltului cu Capraretul, de dupa localitatea Lazaret, ... asta daca nu ma insel ! Deci daca acea inscriptie se afla pe raza judetului sibiu, e foarte posibil sa apartina Ajvps Sibiu, dar daca se afla in afara judetului Sibiu (adica in raza judetului Brasov) probabil ca apartine de Ajvps Fagaras, asociatie de pe teritoriul judetului Brasov !

2 - Nu, Ajvps Sibiu nu a reusit sa puna panouri pe toate apele pastorite, la sediul acesteia inca mai sunt cateva panouri, gata facute (pe care le-am mostenit, ca atare), si pe care ne vom stradui sa le montam noi in cursul acestui an !

3 - In privinta incasarii tarifelor in 2011, va pot doar spune acelasi lucru pe care l-am spuns si catre ANPA, la adunarea din 23 02.2012:
- Modul in care au fost gandite si introduse aceste tarife, este absolut stupid si daunator, efectul lor fiind anihilat de introducerea acestora pe grila de acordarea punctajelor, cu limite stabilite din burta, fara nici un calcul economic, fara nici o previziune, fara nimic, doar asa, simplu ...din burta ! In momentul de fata aceste tarife, creeaza mai mult haos decat ajuta ! In acest sens am solicitat expres ANPA sa explice clar ce a vrut prin aceste tarife si cum a gandit aplicarea acestei strategii in favoarea imbunatatirii conditiilor de pescuit, pentru ca ele nu reusesc sa fie nici surse de finantare reale, nici macar proptea pentru asocatii de tip chiosc, daca ar fi vrut sa protejeze pe cineva :twisted:
Am incercat sa imi argumentez solicitarea catre ANPA de a da explicatii, aratand ca de pilda in cazul Ajvps Sibiu, care macar are tarife mari, nu ca celelalte asociatii, daca in 2012 ne-am mari cotizatia de membru/an cu doar 1 leu (lucru care ar starni mult mai putina valva decat aceste tarife), in acest an ne-am mari veniturile cu o suma sensibil mai mare decat cea obtinuta prin incasarea tarifelor pe 2011, deci d.p.nostru d.v. la nevoie ne-am putea baga si picioarele in masura asta si in tarifele lor, pentru ca oricum cu sumele stranse nu prea poti face nimica !
Daca insa ma intrebi de ce nu procedam asa, iti voi raspunde pentru ca nu consideram ca ar fi corect si moral fata de membrii nostri ! Motiv pentru care ne vom folosi de instrumentele penibile pe care ANPA ni le-a pus la dispozitie conform legii, pastrand macar partea sanatoasa a principiilor, chiar daca forma de aplicare stim dinainte ca este paguboasa !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mar 2012, 11:24

miky scrie: Daca insa ma intrebi de ce nu procedam asa, iti voi raspunde pentru ca nu consideram ca ar fi corect si moral fata de membrii nostri !
Adica singurii in fata carora avem ceva de justificat si de dovedit !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Mar 2012, 12:44

Pai cred ca si fata de nemembrii,daca astia aleg sa plateasca pentru tot anul.Asa mi-i se pare corect.Daca am platit cat ai cerut,tie ca si asociatie o anumita taxa,cred ca am dreptul sa stiu ce ai facut pentru mine ca simplu pescar cu acesti bani.
Referitor la picturile naive de pe "garduri",la Avrig talentul Ajvps-ului in arta se poate vedea pe zidul de beton de pe baraj.Asa este din ce-mi aduc aminte si la Scorei si la Arpas.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 08 Mar 2012, 13:20

Asociatiile care administreaza Oltul nu se pot intelege asupra unei taxe unice?
Aceleasi asociatii nu pot insista asupra opririi pescuitului comercial pe Olt?
Nu am numarat dar nu cred sa fie mai mult de 6 asociatii de-a lungul Oltului. Parca 6 judete tranziteaza Oltul. Ar fi un lucru extraordinar daca v-ati intelege macar voi si ar putea urma alte parteneriate.
Imi pare absurd sa merg pe Olt la Arpasu si sa ai de ales intre 90 si 20 sau cat o fi pt pescuit IN ACELASI RAU!
RX6 & Daiwa SS owner!

Scrie răspuns