SVF scrie:SVF scrie:Pai cred ca si fata de nemembrii,daca astia aleg sa plateasca pentru tot anul.Asa mi-i se pare corect.Daca am platit cat ai cerut,tie ca si asociatie o anumita taxa,cred ca am dreptul sa stiu ce ai facut pentru mine ca simplu pescar cu acesti bani.quote]
Mda...asteptam un raspuns la mesajul de mai sus.Dar"tacerea este de aur atunci cand nu gasesti raspunsul cel mai potrivit".
Daca esti nemembru, e ca la magazin cand te duci sa cumperi paine. Ai platit cat ti-a cerut, ai primit painea. Cu ocazia asta iti exerciti dreptul de a afla daca iti place painea sau nu. Ce a facut vanzatorul cu banii tai...cine stie? Poate a platit factura de curent.

Din pacate nu ai deptul sa afli...asta e realitatea, indiferent cat de incorect ti se pare.
Cumperi, iti place sau nu si cam atat.
In cazul tau, ai platit, te duci si pescuiesti, ai dreptul si ocazia sa vezi daca iti place ce primesti de banii aia.
Ce a facut asociatia cu banii tai...sorry, dar nu prea ai cum sa afli.
Dar:
Spre deosebire de magazinul cu paine, mai ai o varianta.
Sa te faci membru. E si mai ieftin, culmea. Marea deosebire fata de magazinul de paine e ca acolo nu te poti face actionar...si daca e sa poti e mult mai scump...
Dar la asociatie poti. Si e mai ieftin decat o paine...in unele cazuri.
Concret: cu 70 de lei de faci membru. Mai ieftin decat painea de 90
Si faza misto acum incepe:
Ai si o gramada de drepturi, pe care ca simplu platitor de tarif nu le ai:
sa intrebi ce au facut cu banii tai (cotizatie, nu tarif)
Mai sunt si altele:
sa participi la AGA
sa faci propuneri de imbunatatire a activitatii
sa faci si tu ceva daca crezi ca poti, sa pui osu adica
sa votezi : conducerea, propuneri, idei, etc
sa fi ales in conducere
etc
Nu e o pledoarie pro asociere, e doar o prezentare a optiunilor...