Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de MihaiV » 09 Mar 2012, 08:37

Teodor scrie:@fanelul
Art.1, pct. g) din documentul de mai jos:
http://www.dataprotection.ro/servlet/Vi ... ent?id=482
Sa nu mai caute si altii, acolo scrie:
AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A
PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL
DECIZIE
privind stabilirea cazurilor în care nu este necesară
notificarea prelucrării unor date cu caracter personal

g) când prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la propriii membri este efectuată de
către asociaţii, fundaţii sau orice alte organizaţii fără scop patrimonial, exclusiv în vederea
realizării specificului activităţii organizaţiei, cu condiţia ca datele să nu fie dezvăluite unor
terţi fără consimţământul persoanei vizate;
Adica eu inteleg ca asociatia are voie sa imi ia CNP-ul, dar n-are voie sa il comunice la ANPA! Corect?

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Mar 2012, 08:53

se pare ca ar avea voie dar trebuie sa fii de acord mai intai
RX6 & Daiwa SS owner!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Mar 2012, 09:16

Asa ar fi normal. Dar se pare ca asociatiile iti iau CNP-ul si daca nu esti de acord si il dau si la altele pe baza de reciprocitate.
Eu mi l-am asigurat si dorm cu el sub perna.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 09 Mar 2012, 09:46

miky scrie:Tot pentru Ilie:
2. In acelasi timp, tie ca nemembru, contra tarifului platit, nu-ti poate oferi alte conditii decat egale cu cele ale membrilor sai, pentru ca apa tot aia e la momentul respectiv !
nu am cerut altceva si nici nu mi-i se pare corect sa fie altfel.
Asociatia, are datoria prin statut sa faca efortul sa-si tina membrii multumiti, altfel ii poate pierde !
Asociatia, are interesul moral si chiar si material, sa fie si nemembrii multumiti, pentru a continua sa pescuiasca si la anul sau in anii urmatori pe respectiva apa, si cine stie poate prin activitatea si transparenta sa, in viitor sa dobandeasca noi membri din randul nemembrilor ! :mrgreen:
Exact la lucrul faceam refereire si e raspunsul care vroiam sa-l aud.
Deci sunt destule motive pentru care Apssibiu, iti va raspunde transparent solicitarilor tale pe viitor, dar acest lucru ma repet, tine de un interes moral si material, nu de vreo obligatie legala a apssibiu fata de tine ca nemembru !
Normal.Cand am pus acea intrebare te asigur ca am facut-o constient ca la ora actuala, legal nu am cum obliga asociatia sa-mi spuna cum au fost gestionati acei bani.Insa ma bucur ca recunosti ca exista totusi un interes moral si material din partea asociatiei si fata de nemembrii.Pentru ca esti si tu constient de faptul ca orice parere la sfarsitul anului conteaza,indiferent de cine si unde ar fi spusa ea.Multumesc.

La cat de mult am scris, sper ca am fost clar !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 09 Mar 2012, 10:55

jhonny scrie:Pentru linistea tuturor va reamintesc ca ordinul 15, deocamdata este suspendat, asa ca, mai usor cu tarifele si cu asocierile.
:respekt:

:? Stiam ca asta a fost anul trecut.Daca intre timp nu s-a schimbat nimic si e asa cum zici tu,atunci nu vad de ce asociatiile ar rupe chitante in continuare.Nu de alta dar nu ar mai fi legal,ci poate doar moral din partea pescarului ca accepta acest lucru,nu? :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Mar 2012, 11:12

Acest ordin,15, a fost doar suspendat...
Exista asociatii ,care ,au cerut in instanta anulareaacestui ordin..
Pina cind instantele astea dau o solutie,mai trece ceva timp..
Pina una alta,putem juca alba neagra cu datele personale..uite-le,nu mai sint..uite-le,nu mai sint..si tot asa..
Sintetizind,haosul este in plina desfasurare..
Io ma duc la pescuit,fir intins la toata lumea..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Mar 2012, 11:14

Ilie,
ma bucr ca am lamurit lucrurile ! deasemenea completarile lui MihaiV sunt binevenite, eu le-am considerat ca se subanteleg, si am cautat sa fiu mai concis ca si asa postarea era lunga !
Intre timp o sa mai dau un raspuns la o intrebare care s-a pus aici mai devreme si a ramas asa in aer, in urma discutiilor:
fanelul scrie:Tavi, inteleg ca voi emiteti permise fara asociere? Care este procedura? Bineinteles, NUMAI dupa ce permisele anpa 2011 no vor mai fi valabile...
desi dupa aroganta si impolitetea cu care se exprima uneori, in mod gratuit, crezandu-se ca e mai macho, daca face pe justitiarul din profil:
fanelul scrie: Eu unul tot nu reusesc sa inteleg: membrii 77 si nemembrii 92,5 ron?? Asta dupa ce ati afisat panourile cu regulamentul de pescuit local pe malul apei si ati igienizat locurile amenajate pentru pescuit?? Haida de!
nu stiu daca merita !
totusi, in ideea ca poate intereseaza pe altii, mai putin justitiari, doar dormici si curiosi de informatie:

La intrebarea daca Aps sibiu, "emite permise fara asociere" :lol: , raspunsul este urmatorul:

1 - Aps Sibiu, nu emite permise nici cu asociere nici fara, :lol: , insa ... LE ELIBEREAZA, ... sau,...LE DISTRIBUIE ! dupa cum doriti sa-i spuneti !
2 - In 2011, ca si in 2010, Ajvps Sibiu a distribuit permise ANPA si celor care doreau sa ramana neasociati !
2 - In 2012, in privinta distribuirii permiselor ANPA catre neasociati, depinde, nu de atitudinea Ajvps Sibiu (Aps Sibiu), pentru ca aceasta ramane neschimbata ci depinde de cat de complicata se va dovedi prrocedura !
3 - Faptul ca legea prevede ca asociatiile SUNT OBLIGATE SA ELIBEREZE PERMISELE CATRE NEASOCIATI, este apa de ploaie ! Eu zic sa nu va bazati pe asta pentru ca veti ramane la fel de dezamagiti si anul asta ca si anul trecut, si ca si inainte !
4 - Daca procedura de eliberare impusa de ANPA va permite efectiv eliberarea acestor permise, nu doar teoretic, pe hartie, dar inaplicabila in practica, atunci Aps Sibiu, nu are nici un fel de rezerve in a elibera permise ANPA catre neasociati !

4 - Parca era cineva pe aici care a dat telefoane pe la ANPA pentru lamuriri si a spus ca pe la sediul acestora, era inca ceata totala ! Ceata incontinuare persista ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 09 Mar 2012, 11:20

MihaiV scrie:
Teodor scrie:@fanelul
Art.1, pct. g) din documentul de mai jos:
http://www.dataprotection.ro/servlet/Vi ... ent?id=482
Sa nu mai caute si altii, acolo scrie:
AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A
PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL
DECIZIE
privind stabilirea cazurilor în care nu este necesară
notificarea prelucrării unor date cu caracter personal

g) când prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la propriii membri este efectuată de
către asociaţii, fundaţii sau orice alte organizaţii fără scop patrimonial, exclusiv în vederea
realizării specificului activităţii organizaţiei, cu condiţia ca datele să nu fie dezvăluite unor
terţi fără consimţământul persoanei vizate;
Adica eu inteleg ca asociatia are voie sa imi ia CNP-ul, dar n-are voie sa il comunice la ANPA! Corect?
Este o interpretare gresita a textului legii !

Asociatiile au voie sa primeasca informatii privind CNP-ul (in vederea realizarii specificului activitatii), au voie sa foloseasca aceste informatii in raportul cu alte institutii (ANPA, ARBDD, Politia de Frontiera etc), in sensul mentionarii CNP-ului pe carnetul de membru, pe permisul de pescuit, pe cererea de PG, etc.
Odata cu inscrierea in asociatie si furnizarea benevola a unor copii ale CI sau buletin, se prezuma ca acest acord este dat.
Copiile dupa CI se ataseaza la cererea de PG, scrisa si semnata de fiecare membru; la fel, obtinerea de permise ANPA pentru pensionari se face pe baza copiilor de CI si de talon de pensie, care si el mentioneaza CNP-ul.

Problema cu ANPA este ca poate controla veridicitatea actelor pe baza CNP-ului, dar nu poate retine copiile acestor documente si constitui o baza de date pe seama lor. Nici macar cu consimtamantul solicitantului.
Singura institutie publica (dintre cele mentionate mai sus) care poate retine si stoca date si informatii pe baza de CNP este politia de frontiera.
Asa spune legea ! Acum, ca se respecta, ca nu se respecta...traim in Romania.

Nu vreau sa insist pe tema asta, pentru ca imi veti sari in cap ca fac apologia asocierii, desi nu-i deloc asa.
Cand am scris, cu circa o luna in urma, ca ANPA si-a bagat singura pietroaie in bocanci cu sistemul de confectionare a nenorocitelor alara de carduri, nu m-ati crezut !
Acum dau din colt in colt si tergiverseaza treaba cu cardurile, tocmai pentru ca nu au solutie pentru individuali.
Din ultimele discutii cu conducerea ANPA, am inteles ca au de ales intre trei solutii solutii:

1. dau drumul la carduri deocamdata numai pentru asociatii, iar cu individualii...mai vedem.
2. revin la cartoane, cel putin pentru individuali, pentru ca astea se pot scrie pe loc de ANPA. Dar pana fac demersurile pentru cartoane, trece si vara.
3. revin (prin modificarea actelor normative) la porcaria cu distribuirea pemiselor exclusiv prin asociatii. Dar e nedemocratic, plus ca va dura si tevatura cu modificarea normativelor.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Mar 2012, 12:05

cezar.ch scrie:
terţi fără consimţământul persoanei vizate
;
Este o interpretare gresita a textului legii !
...
Odata cu inscrierea in asociatie si furnizarea benevola a unor copii ale CI sau buletin, se prezuma ca acest acord este dat.
Imi pare rau dar ma tem ca nu "se prezuma". Daca ar fi asa, atunci conditia privind consimtamantul nu ar mai avea nici un rost.
Exista o varianta pentru a ne incadra la prezumtia acordului, si anume daca statutul asociatiei prevede expres ca cel ce devine membru consimte sa ii fie dezvaluite datele cu caracter personal catre terti. Altfel, legea este f clara si nu lasa loc de interpretari.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Mar 2012, 12:07

miky scrie: 2 - In 2012, in privinta distribuirii permiselor ANPA catre neasociati, depinde, nu de atitudinea Ajvps Sibiu (Aps Sibiu), pentru ca aceasta ramane neschimbata ci depinde de cat de complicata se va dovedi prrocedura !
Daca va ramane valabila partea cu CNP-ul, atunci asociatiile nu vor mai putea elibera permise pentru neasociati, fiindca nu au drept de prelucrare a datelor cu caracter personal decat pentru cei din asociatie.

Scrie răspuns