Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Teodor
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de Teodor » 09 Mar 2012, 12:16

(MihaiV postase deja in timp ce scriam asa ca am sters o parte din raspuns).

In cazul de mai sus "ANPA" nu este egal cu "P.F." in ce priveste datele personale; despre ARBDD n-am informatii.
( citez de pe site-ul celor de la noi din zona: "Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi este operator de date cu caracter pesonal nr. 21763 si 10311". )

MihaiV scrie:Daca va ramane valabila partea cu CNP-ul, atunci asociatiile nu vor mai putea elibera permise pentru neasociati, fiindca nu au drept de prelucrare a datelor cu caracter personal decat pentru cei din asociatie.
Am vrut sa fac remarca asta de dimineata.
Imi pare bine ca a observat altcineva neconcordanta si a scris despre ea.

[spor la discutii]
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Mar 2012, 13:09

miky scrie:Ilie,
ma bucr ca am lamurit lucrurile ! deasemenea completarile lui MihaiV sunt binevenite, eu le-am considerat ca se subanteleg, si am cautat sa fiu mai concis ca si asa postarea era lunga !
Intre timp o sa mai dau un raspuns la o intrebare care s-a pus aici mai devreme si a ramas asa in aer, in urma discutiilor:
fanelul scrie:Tavi, inteleg ca voi emiteti permise fara asociere? Care este procedura? Bineinteles, NUMAI dupa ce permisele anpa 2011 no vor mai fi valabile...
desi dupa aroganta si impolitetea cu care se exprima uneori, in mod gratuit, crezandu-se ca e mai macho, daca face pe justitiarul din profil:
fanelul scrie: Eu unul tot nu reusesc sa inteleg: membrii 77 si nemembrii 92,5 ron?? Asta dupa ce ati afisat panourile cu regulamentul de pescuit local pe malul apei si ati igienizat locurile amenajate pentru pescuit?? Haida de!
nu stiu daca merita !
totusi, in ideea ca poate intereseaza pe altii, mai putin justitiari, doar dormici si curiosi de informatie:

La intrebarea daca Aps sibiu, "emite permise fara asociere" :lol: , raspunsul este urmatorul:

1 - Aps Sibiu, nu emite permise nici cu asociere nici fara, :lol: , insa ... LE ELIBEREAZA, ... sau,...LE DISTRIBUIE ! dupa cum doriti sa-i spuneti !
2 - In 2011, ca si in 2010, Ajvps Sibiu a distribuit permise ANPA si celor care doreau sa ramana neasociati !
2 - In 2012, in privinta distribuirii permiselor ANPA catre neasociati, depinde, nu de atitudinea Ajvps Sibiu (Aps Sibiu), pentru ca aceasta ramane neschimbata ci depinde de cat de complicata se va dovedi prrocedura !
3 - Faptul ca legea prevede ca asociatiile SUNT OBLIGATE SA ELIBEREZE PERMISELE CATRE NEASOCIATI, este apa de ploaie ! Eu zic sa nu va bazati pe asta pentru ca veti ramane la fel de dezamagiti si anul asta ca si anul trecut, si ca si inainte !
4 - Daca procedura de eliberare impusa de ANPA va permite efectiv eliberarea acestor permise, nu doar teoretic, pe hartie, dar inaplicabila in practica, atunci Aps Sibiu, nu are nici un fel de rezerve in a elibera permise ANPA catre neasociati !

4 - Parca era cineva pe aici care a dat telefoane pe la ANPA pentru lamuriri si a spus ca pe la sediul acestora, era inca ceata totala ! Ceata incontinuare persista ! :lol:
Nu stiu de unde concluzia legata de aroganta ce rezulta din profilul meu?! Iar despre impolitete.... Nu imi aduc aminte sa fi adresat cuvinte injurioase.
Revenind la permise: va transmit copia dupa CI, semnez pe ea ca sunt de acord cu prelucrarea datelor si distribuirea spre terti (sic!) si atasez si copia chitantei de plata a permisului la trezorerie. Care poate fi procedura complicata? DPDV al permisului ce diferenta este intre membri si neasociati. Tot aia faceti: tabele centralizatoare spre anpa cu datele, ei va dau permisele, voi le scrieti. Va trimit si un plic autotimbrat si autoadresat ca sa nu va coste taxele postale? Multumesc anticipat!
RX6 & Daiwa SS owner!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Mar 2012, 13:21

SVF scrie: Insa ma bucur ca recunosti ca exista totusi un interes moral si material din partea asociatiei si fata de nemembrii.Pentru ca esti si tu constient de faptul ca orice parere la sfarsitul anului conteaza,indiferent de cine si unde ar fi spusa ea.[/color]
Cum sa nu recunosc Ilie !
In fond, sunt tot pescar ca si tine, in adancul tau stii acest lucru, avand cam aceleasi dorinte si aceleasi probleme in materie de pescuit, asta fiind singura certitudine constanta !
Pozitia in care sunt acuma, sper ca este doar una trecatoare, si cand lucrurile se vor mai aseza un pic, mai sper, sa ma retrag si sa ma rezum ,... tot numai la pescuit, daca nu se poate pe ape mai bune, macar in conditii mai normale !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Mar 2012, 13:41

Oare e tarziu sa includa anpa in ordinul de modificare a ordinului 15 niste clarificari? Ma gandesc sa propunem cateva modificari minore (MAJORE)!
RX6 & Daiwa SS owner!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Mar 2012, 13:46

Dle "Fanelul",
Impolitetea este asta, si ea contine in exprimare aroganta:
fanelul scrie: membrii 77 si nemembrii 92,5 ron?? Asta dupa ce ati afisat panourile cu regulamentul de pescuit local pe malul apei si ati igienizat locurile amenajate pentru pescuit?? Haida de!
O impolitete nu este obligatoriu sa contina expresii injurioase ! Tonul, insinuarile, reaua credinta, aroganta, etc. sunt tot atatea elemente care o pot determina ! Tot impolitete se cheama, nu altfel !
Ma rog, eu nu pun la suflet, avand in vedere ca nici eu nu sunt un gingas, chiar tot timpul :mrgreen: ! Insa cand vorbesc cu cineva, incerc sa ma sprijin pe argumente dedicate strict interlocutorului, nu generale sau retorice !
In fine !
In privinta obtinerii permisului ANPA, va rog sa-mi dati ragazul pana deseara, sa ma informez si eu pe la filiala, pentru ca amanunte nu stiu, daca sunt gata listele, daca au fost trimise deja, daca mai este timp sau nu, ca sa nu va incurc !
In caz ca situatia nu este tarzie, va ajut fara rezerve ! Va voi comunica mai pe seara, tot aici, si vom stabili impreuna cum si pe ce adresa sa-mi trimiteti plicul !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Mar 2012, 14:30

Multumesc insa nu stiu daca eu mai pot beneficia de oferta dvs. Am trimis de 3 saptamani actele la anpa. Oricum e binevenita initiativa pt alti doritori.
RX6 & Daiwa SS owner!

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 09 Mar 2012, 15:55

In urma unei cereri pe care am depus-o zilele trecute, astazi mi s-a comunicat, telefonic, confirmarea programarii in audienta la Presedintele ANPA, ca reprezentant al Asociatiei Pescar Club 21, pentru ziua de luni. Daca si alte asociatii au ceva probleme de interes general si considera ca ar trebui cunoscute de conducerea ANPA, le putem adauga la lista noasta si le vom prezenta la intalnirea de luni.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 09 Mar 2012, 18:25

Eu doresc:
- un model de permis care sa dea posibilitatea de a avea 1-2 insotitori, bineinteles cu titular nominalizat, iar pretul in functie de nr. de persoane, si mai castiga ANPA-ul ceva bani, la fel si asociatia in cazul in care vine in control, cel putin de la mine, dar si mai elimina din birocratie si face economie la cartoane (daca esti cu sotia, prietena, sau un amic la peste si i-a prins pescuind e naspa, nu toti controlorii pot fi intelegatori, si o cam furi)

- sa permita ca asociatiile sa poata face control, insotite doar de politie, care oricum sunt singurii in masura sa aplice sanctiuni, si nu reprezentantii ANPA.

- sa oblige toate asociatiile sa elibereze permise pentru nemembrii, cu toate ca asociatiile daca ar face benevol acest lucru ar avea de castigat, ca poate ar incasa si taxa care o platesc nemembrii pentru apele lor SAU sa renunte la cartoane si sa ceara la control chitanta de la trezorerie in care sa fie specificat depunatorul, si cred ca este cel mai eficient lucru

- sa dea posibilitatea ca acea chitanta pentru permis sa fie platita si la bancile comerciale nu doar la trezorerie.

- sa publice pe site procedura de populare / repopulare a unei ape neamenajate ( in special rauri), eventual firmele atestate care pot intocmii strudii de impact (caci fara un astfel de proiect nu cred ca ANPA i-si da acordul)

cam atat, deocamdata, luati ce va convine.

Bafta luni !

si pentru cei care se apuca sa critice orice, s-a topit zapada mergeti la pescuit, nu mai rupeti tastele ca va strambati destele su nu mai puteti pune rama in carlig :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Mar 2012, 22:21

rcorbu scrie:Eu doresc:
- un model de permis care sa dea posibilitatea de a avea 1-2 insotitori, bineinteles cu titular nominalizat, iar pretul in functie de nr. de persoane, si mai castiga ANPA-ul ceva bani, la fel si asociatia in cazul in care vine in control, cel putin de la mine, dar si mai elimina din birocratie si face economie la cartoane (daca esti cu sotia, prietena, sau un amic la peste si i-a prins pescuind e naspa, nu toti controlorii pot fi intelegatori, si o cam furi) cu conditia sa fie pescuit sportiv adica max 5 kg/zi

- sa permita ca asociatiile sa poata face control, insotite doar de politie, care oricum sunt singurii in masura sa aplice sanctiuni, si nu reprezentantii ANPA. dar tu arati permisul sau buletinul oricui pe balta????

- sa oblige toate asociatiile sa elibereze permise pentru nemembrii, cu toate ca asociatiile daca ar face benevol acest lucru ar avea de castigat, ca poate ar incasa si taxa care o platesc nemembrii pentru apele lor SAU sa renunte la cartoane si sa ceara la control chitanta de la trezorerie in care sa fie specificat depunatorul, si cred ca este cel mai eficient lucru daca s-ar supune legii cine dreac' ar mai da taxa de afiliere?

- sa dea posibilitatea ca acea chitanta pentru permis sa fie platita si la bancile comerciale nu doar la trezorerie. neaparat!

- sa publice pe site procedura de populare / repopulare a unei ape neamenajate ( in special rauri), eventual firmele atestate care pot intocmii studii de impact (caci fara un astfel de proiect nu cred ca ANPA i-si da acordul) la ora asta am dat cu tunul si nu am gasit regulamentele de pescuit pe apele in administrare. Ghici ce? daca te duci pe apele "lor" nu gasesti tablele cu cine administreaza apa si ce regulament are apa respectiva. Din pacate nefacerea este mult mai greu de demonstrat decat facerea gresita. Cu prima ocazie voi trimite la anpa imagini cu nefaceri evidente, vom vedea ce va rezulta.

cam atat, deocamdata, luati ce va convine.

Bafta luni !
As mai adauga asociatile care nu au publicat regulamentul pe apa lor chiar daca li s-a oferit unul si chiar asociatia care a castigat administrarea unei ape care NU EXISTA!!!!
Dar este 9 martie, La multi ani, barbatilor!
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Mar 2012, 22:32

.... aaaa, si atunci la ce sa platesti taxa de "membrizare"? Ca putem, ca aidreptul, ca bla-bla-bla. A fost cineva care a urlat despre niste motoare luate cu banii tuturor si folosite de "alesi" si nu l-am mai vazut pe forum. Eu vreau doar sa pescuiesc, fara obligatii, fara stres legat de taxe. Am grija, cu buna crestere, sa imi iau pachetul gol de tigari in buzunar si cutia de bere in rucsac. Altceva? La revedere, Terra!
RX6 & Daiwa SS owner!

Scrie răspuns