Pe mine (vorbesc pa persoana fizica

1 - apele fara peste
2 - braconaju infloritor
3 - imposibilitatea asigurarii pazei eficiente si a controlului !
Deci v-as cita pe toti care ati facut propuneri pana acum dar ar fi prea mult !
Ma gandesc ca atunci cand ati ajuns la concluzia ca sunt necesare niste modificari, ati considerat ca modificarile propuse vor avea un caracter esential, de fond, care sa inlature ambiguitatile si lipsurile legii, astfel incat, pe noua lege in forma propusa, macar cele 3 dorinte ale mele (si care sper ca nu sunt numai ale mele), cuplate cu alte dorinte ale voastre, din care am dedus macar trei (le voi numerota cu 4, 5 si 6):
4 - sa platiti cat mai putin, si sa primiti cat mai mult
5 - sa nu fiti controlati de oricine, dar sa fie un control la sange pe ape !
6 - sa existe niste mecanisme simple care sa functioneze si sa fie obligate sa faca tot ce trebe in jurul activitatii voastre astfel incat sa pescuiti "fara stres, fara obligatii legat de taxe" ! Cu alte cuvinte, cand mergeti la pescuit, sa observati cu ochiul liber ca... "s-a facut !"
Asa ca o sa ma rezum la niste intrebari simple !
Cum rezolva macar aceste 6 probleme enumerate, propunerile facute pana acum ?
Introducerea permisului de insotitor, clarificarea prin lege a notiunii de pescar amator, braconier si profesionist, sau sportiv, si celelalte propuneri esentiale care s-au mai mentionat si care imi scapa acum, (dar nu ma intorc in urma sa le caut

Prin aplicare, noua lege/O.M., completat(a) cu propunerile voastre, va produce in mod real, practic, efecte in privinta calitatii pescuitului recreativ, dupa intrarea ei in vigoare ? :
1- va fi mai mult peste in apa ? cine-l baga ? din ce fonduri ?
2- se vor imputina rapid braconierii, si fenomenul va fi stavilit ? Cum ?
3- acele mecanisme (voi o sa ziceti asociatii, ANPA, sau oricine in afara de pescarul care vrea sa pescuiasca fara stres sau obligatii legat de taxe) care "au obigatia sa faca", cum vor functiona ? Din ce resurse "vor putea face" ? Sa nu ziceti ca din munca voluntara ! Statul nu poate impune prin nici o lege munca voluntara si donatiile !
Iar atunci cand impui o obligatie constanta, trebuie sa pui la dispozitie mijloacele indeplinirii acelei obligatii !
De exemplu, cand statul zice: invatamant obligatoriu , tot statul aloca bani de la buget pentru invatamant si acesta se face ! Asa cum se face !
Cand statul zice asistenta medicala gratuita - statul aloca bani de la buget pentru sanatate, si se face asa cum se face !
Cand statul zice sa se faca autostrazi, aloca bani de la buget pentru autostrazi
Credeti, in mod real ca in urmatorii 5 ani, statul va aloca bani de la buget pentru pescuit amator si recreativ ?