Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de miky » 10 Mar 2012, 10:46

Pftiuuu... ce-mi place ! S-a ajuns la propuneri ! Misto ! Ba chiar pozitiv ! 8)

Pe mine (vorbesc pa persoana fizica :mrgreen: ) ma deranjeaza in momentul de fata urmatoarele:

1 - apele fara peste
2 - braconaju infloritor
3 - imposibilitatea asigurarii pazei eficiente si a controlului !

Deci v-as cita pe toti care ati facut propuneri pana acum dar ar fi prea mult !
Ma gandesc ca atunci cand ati ajuns la concluzia ca sunt necesare niste modificari, ati considerat ca modificarile propuse vor avea un caracter esential, de fond, care sa inlature ambiguitatile si lipsurile legii, astfel incat, pe noua lege in forma propusa, macar cele 3 dorinte ale mele (si care sper ca nu sunt numai ale mele), cuplate cu alte dorinte ale voastre, din care am dedus macar trei (le voi numerota cu 4, 5 si 6):
4 - sa platiti cat mai putin, si sa primiti cat mai mult
5 - sa nu fiti controlati de oricine, dar sa fie un control la sange pe ape !
6 - sa existe niste mecanisme simple care sa functioneze si sa fie obligate sa faca tot ce trebe in jurul activitatii voastre astfel incat sa pescuiti "fara stres, fara obligatii legat de taxe" ! Cu alte cuvinte, cand mergeti la pescuit, sa observati cu ochiul liber ca... "s-a facut !"
Asa ca o sa ma rezum la niste intrebari simple !
Cum rezolva macar aceste 6 probleme enumerate, propunerile facute pana acum ?
Introducerea permisului de insotitor, clarificarea prin lege a notiunii de pescar amator, braconier si profesionist, sau sportiv, si celelalte propuneri esentiale care s-au mai mentionat si care imi scapa acum, (dar nu ma intorc in urma sa le caut :) ), deci toate acestea introduse in lege, cum o vor face sa produca efectele pe care le dorim ? Adica sa fie mai aplicabila si mai aplicata !
Prin aplicare, noua lege/O.M., completat(a) cu propunerile voastre, va produce in mod real, practic, efecte in privinta calitatii pescuitului recreativ, dupa intrarea ei in vigoare ? :
1- va fi mai mult peste in apa ? cine-l baga ? din ce fonduri ?
2- se vor imputina rapid braconierii, si fenomenul va fi stavilit ? Cum ?
3- acele mecanisme (voi o sa ziceti asociatii, ANPA, sau oricine in afara de pescarul care vrea sa pescuiasca fara stres sau obligatii legat de taxe) care "au obigatia sa faca", cum vor functiona ? Din ce resurse "vor putea face" ? Sa nu ziceti ca din munca voluntara ! Statul nu poate impune prin nici o lege munca voluntara si donatiile !
Iar atunci cand impui o obligatie constanta, trebuie sa pui la dispozitie mijloacele indeplinirii acelei obligatii !
De exemplu, cand statul zice: invatamant obligatoriu , tot statul aloca bani de la buget pentru invatamant si acesta se face ! Asa cum se face !
Cand statul zice asistenta medicala gratuita - statul aloca bani de la buget pentru sanatate, si se face asa cum se face !
Cand statul zice sa se faca autostrazi, aloca bani de la buget pentru autostrazi

Credeti, in mod real ca in urmatorii 5 ani, statul va aloca bani de la buget pentru pescuit amator si recreativ ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Mar 2012, 10:51

Dumitrescu Iancu scrie:In urma unei cereri pe care am depus-o zilele trecute, astazi mi s-a comunicat, telefonic, confirmarea programarii in audienta la Presedintele ANPA, ca reprezentant al Asociatiei Pescar Club 21, pentru ziua de luni. Daca si alte asociatii au ceva probleme de interes general si considera ca ar trebui cunoscute de conducerea ANPA, le putem adauga la lista noasta si le vom prezenta la intalnirea de luni.

lucky_51 mai sus este mesajul Domnului Dumitrescu, iar eu am scris niste propuneri.
Propune ceva sau motiveaza daca nu crezi in anumite idei.
Ce sa inteleg prin: "Si ce e rau in asta?", fi mai explicit

Oricum anul acesta este tarziu dar pentru la anul se poate imbunatatii procesul.
Nu mai fiti negativisti cu afirmatii de genul: asta e legea si gata...legea se schimba, si mai ales ca se vede ca nu este inca definitiva din moment ce tot apar ordine.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Mar 2012, 11:00

Si dumneata domnule "miky" ce propuneri concrete pentru ANPA ai ?
Ca ne-ai insirat o jumatate de pagina fara sa spui nimic, vino cu ceva concret !

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 10 Mar 2012, 11:02

lucky_51 scrie:
rcorbu scrie:
Ca sa faci un control trebuie sa anunti ANPA-ul + Politia, sa faci programari in functie de disponibilitatea fiecaruia.. e.t.c..
Oricum ANPA+Asociatie fara politie nu pot aplica sanctiuni.

Ca sa faci o populare/repopulare pe o apa neamenajata (rau, balti salbatice) este necesar un studiu de impact a ceea ce inseamna introducerea unei specii e pesti in apa respectiva.
ANPA nu da voie sa faci repopulari pe astfel de ape fara o documentatie buna pusa la punct.

Si ce e rau in asta? :?:

Da, ce e rau in asta pentruca inainte a-ti postat ca propunere ,, asociatiile sa faca control doar cu politia " fara re prezentanti ANPA si dupa cum se vede Anpa are rolul ei.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Mar 2012, 11:07

rcorbu scrie:Si dumneata domnule "miky" ce propuneri concrete pentru ANPA ai ?
Ca ne-ai insirat o jumatate de pagina fara sa spui nimic, vino cu ceva concret !

Domnule Corbu,o sa-ti raspund eu,folosind cuvintele lui miky,care,daca eu le scriam nu puteam exprima mai bine

[quote - sa platiti cat mai putin, si sa primiti cat mai mult
5 - sa nu fiti controlati de oricine, dar sa fie un control la sange pe ape !
6 - sa existe niste mecanisme simple care sa functioneze si sa fie obligate sa faca tot ce trebe in jurul activitatii voastre astfel incat sa pescuiti "fara stres, fara obligatii legat de taxe" ! Cu alte cuvinte, cand mergeti la pescuit, sa observati cu ochiul liber ca... "s-a facut !"
][/quote]

Unii ca domnia ta,din pacate prea multi,au impresia ca cineva este obligat sa le creeze lor conditii,daca se poate personalizate,in care sa-si desfasoare hobby-ul..
Din pacate,realitatea cruda,este alta..Cind o sa va treziti??? :lol1:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 10 Mar 2012, 11:12

rcorbu scrie:
Dumitrescu Iancu scrie:In urma unei cereri pe care am depus-o zilele trecute, astazi mi s-a comunicat, telefonic, confirmarea programarii in audienta la Presedintele ANPA, ca reprezentant al Asociatiei Pescar Club 21, pentru ziua de luni. Daca si alte asociatii au ceva probleme de interes general si considera ca ar trebui cunoscute de conducerea ANPA, le putem adauga la lista noasta si le vom prezenta la intalnirea de luni.

lucky_51 mai sus este mesajul Domnului Dumitrescu, iar eu am scris niste propuneri.
Propune ceva sau motiveaza daca nu crezi in anumite idei.
Ce sa inteleg prin: "Si ce e rau in asta?", fi mai explicit

Oricum anul acesta este tarziu dar pentru la anul se poate imbunatatii procesul.
Nu mai fiti negativisti cu afirmatii de genul: asta e legea si gata...legea se schimba, si mai ales ca se vede ca nu este inca definitiva din moment ce tot apar ordine.
@rcorbu: Cred ca nu ati citit foarte bine mesajul meu.Mai incercati...
Am primit pe privat doua mesaje, cu propuneri concrete, dar si cu nume, prenume si asociatiile pe care le reprezinta.Le-am adaugat, deja, la lista de discutii.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Mar 2012, 11:16

In mod normal asa ar trebuii sa fie ANPA+Asociati + Politie..in realitate ANPA nu are suficient personal pentru a satisface cerintele tuturor asociatiilor in ceea ce priveste macar controlul pe ape.
Iar sa vrei sa prinzi braconierii, si sa te vezi neputincios pentru ca ANPA poate sa vina 1 data la 2-3 luni sau mai rar.. nu este prea placut.

Poate cei care conduc asociatii pot spune mai multe.
Ceea ce propun Asociatie + Politie pare pentru mine cea mai rapida solutie pentru o posibila combatere a braconajului.
Bineinteles ca fara un reprezentant ANPA cei de la asociatie se pot da in stamba, dar asta este alta poveste.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Mar 2012, 11:21

Dumitrescu Iancu scrie: @rcorbu: Cred ca nu ati citit foarte bine mesajul meu.Mai incercati...
Am primit pe privat doua mesaje, cu propuneri concrete, dar si cu nume, prenume si asociatiile pe care le reprezinta.Le-am adaugat, deja, la lista de discutii.
Daca doar pentru asociatii doriti atunci mii de scuze...
Am crezut ca vreti sa faceti ceva si pentru cei neasociati dar vad ca nu mai are rost sa bat tastatura degeaba.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 10 Mar 2012, 11:24

Eu as propune doua lucruri

1.In functiile de conducere de la A.N.P.A.,sa nu existe persoane,care,sa nu fie pescari.Sportivi,recreativi,profesionisti...dar sa fie pescari..
2.Propun asociatiilor un exercitiu de coerenta..Initiati o masura comuna de protest,vis-avis de distrugerea habitatelor naturale,cum ar fi
-excavari in albiile majore ale riruilor
-canalizarea riurilr de munte,
-poluarea
Si propunerile pot continua.Nota 10 pentru asociatia de la Bistrita...
Sint curios daca noi pescarii,sintem capabili de asa ceva..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 10 Mar 2012, 11:26

Dle rcorbu,

de-a lungul vremii eu am facut destule propuneri pe aici, ... s-a dovedit ca nu prea au fost sustinatori !
Deci ale mele... nu-s bune !
Asa ca nu le mai spun ! De ce sa mai creez controverse intr-o discutie in care vreti sa fiti atat de constructivi ?!
Sunteti maturi, sunteti motivati, ... stiti ce vreti :twisted: ,... stiti sa va faceti intelesi (uite de pilda dl. fanelul m-a testat cu succes ieri :mrgreen: ),... Neee... nu stric eu asemenea discutie constructiva,... poate totusi iese ceva !
Da' mai intreb si eu una alta pe aici, sa inteleg daca propunerile dvs. de fond, rezolva ceva si din offurile mele !
Nu tre' sa va suparati !... 8)
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns