Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 10 Mar 2012, 13:18

miky scrie:Dle Dumitrescu Iancu, mai aveti un MP ! :)
Multumesc, am citit, sunt de acord cu dumneavoastra.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Mar 2012, 13:32

cezar.ch scrie: Nu cred ca se pot sustine idei de tipul :

2. permis cu insotitor. Aici, ori insotitorul pescuieste si plateste 30 lei/an, ori nu pescuieste si face plaje, sta la plaja, face gratarul etc. In toate variantele, berea, micii, lotiunea de plaja etc costa mai mult decat permisul
3. dovedirea platii taxei cu chitanta de trezorerie. Nici pentru soferie, nu te legitimezi cu factura masinii, rovinieta sau chitanta ca ai platit impozitul la masina. E nevoie de permis. Daca se poate organiza ANPA sa distribuie permise prin benzinarii, supermarket-uri, posta, ar fi in regula. Dar permise, nu chitante.

Iar in general, ne vom opune si ideii "noi vrem sa fim individuali, nu vrem asociatii, in schimb vrem ca asociatiile sa populeze, sa prinda braconieri, sa ne rezolve permise, sa ma informeze de locuri prinzatoare,sa ecologizeze dupa mine, sa ne faca racoare cu evantaiul si ne tina berea la rece".
Daca sunt individual, inteleg sa-mi asum asta: cu bune (economisesc banii de cotizatie), dar si cu rele (ma descurc singur cu permisul, PG-urile, ma auto-organizez).
La punctul 2 ca sa lamuresc ideea: daca vrei fara insotitor platesti 30 ron, vrea un isotitor atunci titularul plateste 60 ron, vrea si pe al doilea plateste 90 ron.
Iar insotitorii nu pot merge singuri la pescuit fara a fi insotiti de titular doar daca i-si vor achizitiona separat permise.
Apoi daca merge pe o apa ce apartine unei asociatii titularul plateste pentru el si fiecare insotitor tarifele cerute de asociatia respectiva.

Daca aveti un argument contra, va rog sa-l spuneti dar cu exemple.

E mai clara acum cererea ?
Si cred ca si asociatiile vor fi multumite financiar.

Permisul nu are legatura cu detinerea unei masini.. factura DA, sa ai masina fara factura sau chitanta inseamna infractiune.
Dar talonul ti-l da automat si tine aproape toata viata masinii si nu este conditionat de nicio plata anuala.

Iar plata taxei la orice banca cred ca este necesara, nu toti au in orase trezorerie.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Mar 2012, 13:49

Dupa cateva momente de reflectie observ ca de fapt voi va duceti la ANPA nu pentru interesele pescarului, indiferent de unde este acesta, ci ca sa mariti tarifele propuse la licitatia care a avut loc anul trecut, iar acum modificarile din lege sunt si mai nasoale pentru voi si nu puteti face fata.
Pentru eliminarea cat se poate, si se vede acest lucru din posturile unora care tot spun ca vrem sa pescuim gratis, a pescarilor nemembrii care nu cotizeaza la voi dar le vreti banii.

Retrag toate propunerile facute pentru ca am gresit adresa.
Scuze !

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 10 Mar 2012, 16:52

rcorbu scrie:Dupa cateva momente de reflectie observ ca de fapt voi va duceti la ANPA nu pentru interesele pescarului, indiferent de unde este acesta, ci ca sa mariti tarifele propuse la licitatia care a avut loc anul trecut, iar acum modificarile din lege sunt si mai nasoale pentru voi si nu puteti face fata.
Pentru eliminarea cat se poate, si se vede acest lucru din posturile unora care tot spun ca vrem sa pescuim gratis, a pescarilor nemembrii care nu cotizeaza la voi dar le vreti banii.

Retrag toate propunerile facute pentru ca am gresit adresa.
Scuze !
Domnule Corbu, sunt sigur ca aţi greşit adresa !
Noi la Snagov (lacul pe care îl avem în administrare), am avut, avem şi vom avea tarif 0 (zero) ! Cu singura condiţie ca pescarul recreativ/sportiv să deţină permis ANPA, procurat pe orice cale legală !
Nu avem nici cea mai mică intenţie să majorăm acest tarif.
Şi mai puţin decat zero...cel mult să vă plătim noi ceva, pentru onoarea ce ne-o faceţi venind la Snagov.
Asociaţia are şi un program de acţiuni umanitare (pentru copiii defavorizaţi, pentru alte categorii de persoane aflate în nevoie).
Am putea să vă includem în vreunul din aceste programe, dar nu vrem să vă jignim, aşa cum vă străduiţi dvs. să ne jigniţi pe noi.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 10 Mar 2012, 19:15

Chiar daca voi parea sacaitor revin cu parerea mea: cadrul legal reprezinta fundatia a ceea ce se poate face pt pescarul amator!
Cat timp nu avem o separatie clara intre pescarul amator si cel profesionist nu cred ca se poate face mare lucru.
1. trebuie interzis pescuitul comercial pe apele continentale, asa cum este prevazut in proiectul de ordin madr (parca).
2. trebuie declarat pescarul care nu respecta regulile pescuitului amator sa fie declarat pescar profesionist.
Restul, permise, taxe, cantitati, e detalii!
RX6 & Daiwa SS owner!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Mar 2012, 19:41

fanelul scrie:Chiar daca voi parea sacaitor revin cu parerea mea: cadrul legal reprezinta fundatia a ceea ce se poate face pt pescarul amator!
Cat timp nu avem o separatie clara intre pescarul amator si cel profesionist nu cred ca se poate face mare lucru.
1. trebuie interzis pescuitul comercial pe apele continentale, asa cum este prevazut in proiectul de ordin madr (parca).
2. trebuie declarat pescarul care nu respecta regulile pescuitului amator sa fie declarat pescar profesionist.
Nici mie nu-mi place pescuitul industrial, dar totusi, nu pot spune ca asta e principala cauza a lipsei pestilor. Argument: pestii lipsesc din toate apele, chiar si din cele unde nu se practica pescuit profesionist.
La punctul 2 zau ca nu am inteles ce ai vrut sa spui. Ai putina grija la gramatica, macar cat sa intelegem ideea pe care vrei sa o transmiti

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Mar 2012, 19:48

rcorbu scrie:

La punctul 2 ca sa lamuresc ideea: daca vrei fara insotitor platesti 30 ron, vrea un isotitor atunci titularul plateste 60 ron, vrea si pe al doilea plateste 90 ron.
Iar insotitorii nu pot merge singuri la pescuit fara a fi insotiti de titular doar daca i-si vor achizitiona separat permise.
Apoi daca merge pe o apa ce apartine unei asociatii titularul plateste pentru el si fiecare insotitor tarifele cerute de asociatia respectiva.

Mi se pare excelenta ideea, mai ales ca tot atata costa ca si acum, si permisul si tariful. Dezavantajul in acest moment este ca insotitorul poate pescui si singur daca isi cumpara permis sau plateste tarif. Ceea ce evident nu e un lucru bun, nu vrem sa incurajam manifestarile individualiste.
Avantajul acestei propuneri este ca ii obligi sa pescuiasca impreuna. Asta va duce la mai mare apropiere intre pescar si insotitor, le va suda relatia.
Asociatiile vor fi multumite sentimental, ca tot atatia bani vor incasa.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 10 Mar 2012, 20:22

fanelul scrie:Chiar daca voi parea sacaitor revin cu parerea mea: cadrul legal reprezinta fundatia a ceea ce se poate face pt pescarul amator!
2. trebuie declarat ca pescarul care nu respecta regulile pescuitului amator este pescar profesionist sau braconier
Viteza....
RX6 & Daiwa SS owner!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 10 Mar 2012, 20:50

Tavi scrie:
rcorbu scrie:

Mi se pare excelenta ideea, mai ales ca tot atata costa ca si acum, si permisul si tariful. Dezavantajul in acest moment este ca insotitorul poate pescui si singur daca isi cumpara permis sau plateste tarif. Ceea ce evident nu e un lucru bun, nu vrem sa incurajam manifestarile individualiste.
Avantajul acestei propuneri este ca ii obligi sa pescuiasca impreuna. Asta va duce la mai mare apropiere intre pescar si insotitor, le va suda relatia.
Peste caţiva ani se vor putea şi căsători legal ! Dar atunci se vor cere permise pentru familişti :D :D :D
Iar ANPA se va transforma in agentie matrimonială :wink:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 10 Mar 2012, 20:54

cezar.ch scrie:
Tavi scrie:
rcorbu scrie:

Peste caţiva ani se vor putea şi căsători legal ! Dar atunci se vor cere permise pentru familişti :D :D :D
Iar ANPA se va transforma in agentie matrimonială :wink:

Nici mie nu imi convine chestia cu" apropierea", nu suna bine si din punctul meu de vedere eu inca mai merg la femei. :mrgreen: :respekt: :lol:

Scrie răspuns