Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de SVF » 05 Mar 2012, 19:26

Apoi Zamfi dragule,tu pregateste banii :wink: Eu pregatesc berea. :bere:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Mar 2012, 20:10

Tavi scrie:O sa raspund eu in nume personal.
Legea spune asa:
"(4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaţia al cărui membru este, cât şi pentru zonele concesionate de alte asociaţii, pe bază de reciprocitate.
(5) Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică în cadrul fiecărei asociaţii în baza regulamentului propriu stabilit în acest sens."
Pe spatele permisului de pescuit scrie ca:
"Pentru zonele pentru care s-au eliberat autorizatii de pescuit recreativ/sportiv detinatorul are OBLIGATIA de a respecta regulamentul propriu al acestora. "
Regulamentul AJVPS Sibiu prevede achitarea urmatoarelor tarife:
"Tarif anual de acces – 92,5 RON;
-Tarif lunar de acces – 51,5 RON;
-Tarif saptamanal de acces – 10 RON
MEMBRII AJVPS SIBIU CU COTIZATIA ANUALA PLATITA LA ZI, BENEFICIAZA DE O REDUCERE A TARIFELOR DE ACCES CU 100% ."

Asadar:
Reciprocitatea se aplica doar permisului, adica permisul este valabil peste tot indiferent ce asociatie l-a eliberat.
Este valabil dar nu este suficient.
Trebuie respectat si regulamentul asociatiei detinatoare de autorizatie - in cazul AJVPS Sibiu - vezi mai sus: plata tarifului SAU a cotizatiei.
Deci da, poate pescui fara probleme daca detine permis emis de ANPA si daca respecta regulamentul, respectiv achita tariful sau achita cotizatia si devine membru.
Acelasi lucru se aplica pe apele tuturor asociatiilor detinatoare de autorizatii, lege e destul de clara.

Tavi ,dar tarifele alea nu erau mai mici??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 05 Mar 2012, 20:35

O sa pescuim la voi... ca este reciprocitate, peste TOT.

JB
senior
senior

Mesaj de JB » 05 Mar 2012, 20:38

Cei de la ANPA zic la fel...
Indubitabil!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Mar 2012, 20:43

Ba erau mai mici, dar legea prevede posibilitatea indexarii anual cu rata inflatiei.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Mar 2012, 22:10

Pai numai cu doua pagini mai inainte,calculase cineva si erau niste sume derizorii..Atunci??Sa inteleg ca taxa de acces este de 92 de ron pe an??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 05 Mar 2012, 22:18

Oamenii... lasati rata inflatiei... .
Uite!... prin zona mea de bantuire(ca pescuit nu-i pot spune, inca) este o asociatie albastra(mai buna-i tulbure) la care tarifele sunt de forma anul asta. De ce? ...an electoral... Pina cand? Vom vedea?
E un lucru bun macar pentru turisti. Oricum asociatia nu se omoara in domeniul pentru care-i facuta.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 06 Mar 2012, 01:44

Chiar asa de greu este de inteles si de aplicat o lege , in cea ce priveste permisele de pescuit si taxele de acces pe zonele atribuite Asociatiilor :?: :wallbash: :lol1: :headbash: :respekt:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 06 Mar 2012, 08:20

Tavi scrie:O sa raspund eu in nume personal.
Legea spune asa:
"(4)
Asadar:
Reciprocitatea se aplica doar permisului, adica permisul este valabil peste tot indiferent ce asociatie l-a eliberat.
Este valabil dar nu este suficient.
Trebuie respectat si regulamentul asociatiei detinatoare de autorizatie - in cazul AJVPS Sibiu - vezi mai sus: plata tarifului SAU a cotizatiei.
Deci da, poate pescui fara probleme daca detine permis emis de ANPA si daca respecta regulamentul, respectiv achita tariful sau achita cotizatia si devine membru.
Acelasi lucru se aplica pe apele tuturor asociatiilor detinatoare de autorizatii, lege e destul de clara.
Tavi, ai uitat sa mai precizezi asta : Anexa 3 la O.M. nr. 15/2011 privind practicarea pescuitului sportiv – Regulament de practicare a pescuitului sportiv, art. 9: “Asociaţiile şi federaţiile de pescari sportivi consimt să îşi armonizeze acţiunile în vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare”

Din punctul meu de vedere acest paragraf da nastere la interpretari, pentru ca termenul de reciprocitate nu se refera la permise de pescuit (si e normal sa fie asa, doar permisele nu sunt ale asociatiei, ci ale ANPA), ci se refera la membrii asociatiilor, care au platit niste tarife de acces prin plata cotizatiilor catre asociatii.

Tot din punctul meu de vedere, aceasta "interpretare" este paguboasa pentru pescuit in general, dar astea ne sunt legile....

Repet, asta e parerea mea, si poate sa nu coincida cu realitatea.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Mar 2012, 08:41

Interesant ca si eu tind spre parerea asta! :twisted:
Si sunt convins ca in instanta are castig de cauza pescarul ,membru al unei asociatii tip AJVPS, care nu achita taxa de acces si este controlat de ,sa spunem , APS Sibiu ...Parerea mea :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns