Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rcorbu
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de rcorbu » 04 Mar 2012, 18:48

adiwolf scrie: se sta la ghiseu si se bate cu pumnul in masa sa vina pescarii sa plateasca inainte de a merge pe malul apei :twisted:
mai interesati-va, unele asociatii asa fac, dumnevoastra de ce nu a-ti face la fel?
Cine sa plateasca ?????, ca la mine in asociatie din 300 membrii, 60% sunt "gratuitati sau reduceri", si banuiesc ca si la altii situatia este cam la fel.
Asa ca vrem sa avem ape cu peste, fara braconieri, dar platim cativa si din banii nostrii alti prind pestele, ca pensionaru sta toata ziua cu batu in mana, eu doar sambata sau duminica, de 10 ori pe an.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Mar 2012, 22:33

apsscobarul scrie:Aceste tarife sunt o PENIBILITATE !!!
.... noi nu am incasat nici un leu din aceste tarife,...
Am propus eliminarea acestor tarife fiind suficient taxa ANPA + cotizatia de membru
1 - Dle apsscobarul, dvs. tocmai ati solicitat reintroducerea obligativitatii asocierii prin asta !
Macar sunteti sincer ! V-am auzit si la intalnirea din 23.02 cerand acest lucru, si vi s-a raspuns ca nu se poate (obligativitatea) ! Adevarat, aici omiteti sa adaugati la "suficient", si"obligatoriu" dar se intelege ! La adunare ati sustinut-o, in special cand ati justificat in mod expres de ce trebuie distribuite permisele numai prin asociatii, nu si prin alte mijloace !

2 - Pe de alta parte, recunoasteti ca in 2011 n-ati incasat nici un leu din tarife, pentru ca pentru acest lucru ar fi fost necesar sa mergeti in control cu politia si alti "abilitati" pe apa
NICI UN LEU ! Cand spuneti ca in 2011 nu ati incasat nici un leu, ... cred ca putem trage concluzia ca in 2011 nu ati efectuat nici un control, nu-i asa ? Ca daca ati fi facut macar unul, intr-o zi,...si tot dadeati de unul care sa va dea "penibila" suma de 5 lei ! Nu de cei 5 lei pe care nu i-ati incasat, imi fac griji, ci de faptul ca prin nici un control, inseama ca nu ati deranjat pe nimeni pe apa ! Sa presupun ca judetul Alba nu are braconieri ?

3 - Intrucat va incadrati in categoria asociatiilor care conform spuselor dvs:

" doresc reciprocitatea conform Art.9.ordin 15/2011, si care doresc ca pescarii care sunt inscrisi la oricare asociatie din ROMANIA fiind cetatenii acestei tari sa poata pescui liberi pe teritoriul ROMANIEI, fiindca cu banii dati la una din asociatia din tara asociatia respectiva a facut ceva pentru pescuitul din ROMANIA",
si in anul 2011 ati incasat cotizatii de la membrii dvs, va rog sa-mi spuneti:

Daca tot nu ati efecuat in 2011 nici un control, ce ati facut in 2011 pentru pescuit din cotizatiile membrilor dvs, ca acuma sa vi se para normal ca ei sa mearga binemersi la pescuit cu carnetul de apsscobarul, pe zona unei asociatii care macar isi controleaza apa din cand in cand ?

4 - "Aceste tarife care sunt incluse in Regulamentul propriu al fiecarei asociatii este MARUL DISCORDIEI :lol: intre asociatii"...
"Aceste tarife ... este marul discordiei" :lol: , doar pentru asociatiile care la licitatie la ANPA v-ati prezentat cu tarife minimale, ca sa luati punctaj si sa puneti mana si voi pe o apa ! Nu v-ati mai gandit si la altceva, de pilda ce faceti dupa aia !
Numai ca in felul asta v-ati dat singure un sut in oo, si v-ati impuscat in picior, pentru ca pescarilor le e comod sa pescuiasca cu ANPA si cel mult 5 lei, daca mergeti sa-i incasati si pe aia, astfel incat acuma plangeti dupa reciprocitate ca sa nu va pierdeti membrii !
Poate ca pana la urma, nici nu sunteti o alternativa asa de buna la Ajvps Alba, sau la Aps Alba a lui Popescu, sau la Apullum, Club Cetate, federatie si cati va mai inghesuiti pe acolo prin zona !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Mar 2012, 22:58

apsscobarul scrie: Asa cum am spus si la sedinta din 23.02.2012 pentru AJVPS-uri este foarte usor ca SELARU sa convoace o sedinta a AGVPS in care se stabileste reciprocitatea intre AJVPS-uri iar noi, celelalte asociatii este aproape imposibil sa facem RECIPROCITATE intalnindune cu fiecare in parte pentru un astfel de protocol.
Nu trebuie sa stabileasca Selaru reciprocitatea, ea e stabilita in lege, atata timp cat pescarul are permisul Anpa si taxa de acces platita la o asociatie, indiferent cum se numeste aceasta.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 04 Mar 2012, 23:14

Salut Dane. :wink: Asa o fi,dar crezi tu ca platind la Brasov vei putea pescui si la Sibiu?Ma indoiesc ca va accepta cineva lucrul asta.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 04 Mar 2012, 23:26

Cum se topeste zapada, cum ies ghioceii. Primavara e anotimpul lor. :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Mar 2012, 23:28

SVF scrie:Salut Dane. :wink: Asa o fi,dar crezi tu ca platind la Brasov vei putea pescui si la Sibiu?Ma indoiesc ca va accepta cineva lucrul asta.
Bineinteles. Anul trecut am platit la Fagaras si am pescuit fara probleme si la Sibiu, tocmai din cauza asta anul asta o sa platesc la Sibiu. Oamenii chiar mai fac controale, fata de altii...
Daca o sa am ceva probleme, exista avocati. :wink:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Mar 2012, 07:19

miky scrie:
apsscobarul scrie:Aceste tarife sunt o PENIBILITATE !!!
.... noi nu am incasat nici un leu din aceste tarife,...
Am propus eliminarea acestor tarife fiind suficient taxa ANPA + cotizatia de membru
1 - Dle apsscobarul, dvs. tocmai ati solicitat reintroducerea obligativitatii asocierii prin asta !
Macar sunteti sincer ! V-am auzit si la intalnirea din 23.02 cerand acest lucru, si vi s-a raspuns ca nu se poate (obligativitatea) ! Adevarat, aici omiteti sa adaugati la "suficient", si"obligatoriu" dar se intelege ! La adunare ati sustinut-o, in special cand ati justificat in mod expres de ce trebuie distribuite permisele numai prin asociatii, nu si prin alte mijloace !

2 - Pe de alta parte, recunoasteti ca in 2011 n-ati incasat nici un leu din tarife, pentru ca pentru acest lucru ar fi fost necesar sa mergeti in control cu politia si alti "abilitati" pe apa
NICI UN LEU ! Cand spuneti ca in 2011 nu ati incasat nici un leu, ... cred ca putem trage concluzia ca in 2011 nu ati efectuat nici un control, nu-i asa ? Ca daca ati fi facut macar unul, intr-o zi,...si tot dadeati de unul care sa va dea "penibila" suma de 5 lei ! Nu de cei 5 lei pe care nu i-ati incasat, imi fac griji, ci de faptul ca prin nici un control, inseama ca nu ati deranjat pe nimeni pe apa ! Sa presupun ca judetul Alba nu are braconieri ?

3 - Intrucat va incadrati in categoria asociatiilor care conform spuselor dvs:

" doresc reciprocitatea conform Art.9.ordin 15/2011, si care doresc ca pescarii care sunt inscrisi la oricare asociatie din ROMANIA fiind cetatenii acestei tari sa poata pescui liberi pe teritoriul ROMANIEI, fiindca cu banii dati la una din asociatia din tara asociatia respectiva a facut ceva pentru pescuitul din ROMANIA",
si in anul 2011 ati incasat cotizatii de la membrii dvs, va rog sa-mi spuneti:

Daca tot nu ati efecuat in 2011 nici un control, ce ati facut in 2011 pentru pescuit din cotizatiile membrilor dvs, ca acuma sa vi se para normal ca ei sa mearga binemersi la pescuit cu carnetul de apsscobarul, pe zona unei asociatii care macar isi controleaza apa din cand in cand ?

4 - "Aceste tarife care sunt incluse in Regulamentul propriu al fiecarei asociatii este MARUL DISCORDIEI :lol: intre asociatii"...
"Aceste tarife ... este marul discordiei" :lol: , doar pentru asociatiile care la licitatie la ANPA v-ati prezentat cu tarife minimale, ca sa luati punctaj si sa puneti mana si voi pe o apa ! Nu v-ati mai gandit si la altceva, de pilda ce faceti dupa aia !
Numai ca in felul asta v-ati dat singure un sut in oo, si v-ati impuscat in picior, pentru ca pescarilor le e comod sa pescuiasca cu ANPA si cel mult 5 lei, daca mergeti sa-i incasati si pe aia, astfel incat acuma plangeti dupa reciprocitate ca sa nu va pierdeti membrii !
Poate ca pana la urma, nici nu sunteti o alternativa asa de buna la Ajvps Alba, sau la Aps Alba a lui Popescu, sau la Apullum, Club Cetate, federatie si cati va mai inghesuiti pe acolo prin zona !
Probabil ca nu e treaba mea ,dar niste lamuriri cred ca se impun :lol:
Din cate stiu eu (daca gresesc imi cer scuze! Dar nu cred...)APS Scobarul gestioneaza problemele pescuitului pe raul Sebes ,pana la varsare in Mures si pe barajul de la Petresti( cu alte cuvinte un sector relativ neinteresant pentru marea masa a pescarilor din judet) .Care va sa zica nu are nici o "tangenta" cu Muresul .Poate asta explica cate ceva ... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Mar 2012, 11:49

Intrebare ptr.APS-Sibiu.
Daca un amic din tara, plateste la Ajvps-ul din judetul lui, taxa de pescuit,poate veni sa pescuiasca fara probleme si pe Olt,pe raza judetului Sibiu?Multumesc.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Mar 2012, 12:01

Hai mai Ilie...Pot sa raspund in numele meu ? DA! :lol: Eu o sa fiu una din acele persoane. Acum sunt curios ce o sa raspunda APS -ul :roll:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Mar 2012, 18:59

O sa raspund eu in nume personal.
Legea spune asa:
"(4) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaţia al cărui membru este, cât şi pentru zonele concesionate de alte asociaţii, pe bază de reciprocitate.
(5) Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practică în cadrul fiecărei asociaţii în baza regulamentului propriu stabilit în acest sens."
Pe spatele permisului de pescuit scrie ca:
"Pentru zonele pentru care s-au eliberat autorizatii de pescuit recreativ/sportiv detinatorul are OBLIGATIA de a respecta regulamentul propriu al acestora. "
Regulamentul AJVPS Sibiu prevede achitarea urmatoarelor tarife:
"Tarif anual de acces – 92,5 RON;
-Tarif lunar de acces – 51,5 RON;
-Tarif saptamanal de acces – 10 RON
MEMBRII AJVPS SIBIU CU COTIZATIA ANUALA PLATITA LA ZI, BENEFICIAZA DE O REDUCERE A TARIFELOR DE ACCES CU 100% ."

Asadar:
Reciprocitatea se aplica doar permisului, adica permisul este valabil peste tot indiferent ce asociatie l-a eliberat.
Este valabil dar nu este suficient.
Trebuie respectat si regulamentul asociatiei detinatoare de autorizatie - in cazul AJVPS Sibiu - vezi mai sus: plata tarifului SAU a cotizatiei.
Deci da, poate pescui fara probleme daca detine permis emis de ANPA si daca respecta regulamentul, respectiv achita tariful sau achita cotizatia si devine membru.
Acelasi lucru se aplica pe apele tuturor asociatiilor detinatoare de autorizatii, lege e destul de clara.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns