Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rcorbu
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de rcorbu » 02 Mar 2012, 16:29

fanelul scrie:Beleaua cu prelungirea asta din incheietura este ca nu putem verifica cand apar alea noi. Ei dau comunicat "la misto" pe site ca au inceput distribuirea noilor permise si noi luam amenzi cu permisele cele vechi chiar daca treaba e falsa. Eu, in locul lor as anunta deja inceperea distribuirii de permise. Sa vezi atunci vuiet si balacareala, neincredere si acuzatii intre asociatii si intre asociatii si neasociati! Chiar ar fi distractiv...

Nu cred ca pe controlor il intereseaza atat permisul, ci faptul ca ai achitat taxa.
Daca ai chitanta poti sa stai linistit.
Ma uitam la anunul cu modificarea...mare prostie cu permis redus si gratuit..cat de sarac sa fii ca sa nu poti da 30 ron pe an ?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 02 Mar 2012, 22:39

Permisele vor apare numai dupa aparitia noului OM.
Deci pe la sfirsitul lunii martie s-au in aprilie (ca in fiecare an)
Inspectorii ANPA nu au voie sa faca controale pina atunci. :respekt:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 03 Mar 2012, 07:26

Da, am primit de la anpa acelasi raspuns "in 2-3 saptamani". Asteptam
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 03 Mar 2012, 07:30

Dar cu proiectul ala de ordin 15 care-i treaba?
Vizarea anuala a regulamentelor asociatiilor e o invitatie la modificarea lor anuala? Sau e o "simpla" viza (o taxa, un timbru, o stampila, o chitanta, un op, o adresa de informare, un fax)?
RX6 & Daiwa SS owner!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 03 Mar 2012, 12:45

fanelul scrie:Dar cu proiectul ala de ordin 15 care-i treaba?
Vizarea anuala a regulamentelor asociatiilor e o invitatie la modificarea lor anuala? Sau e o "simpla" viza (o taxa, un timbru, o stampila, o chitanta, un op, o adresa de informare, un fax)?
Taxa de acces pe zonele atribuite prin Autorizatii se poate majora cu rata inflatiei .
Eu nu am aplicat majorarea permisa si am ramas tot la taxele de anul trecut . :respekt:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 03 Mar 2012, 14:05

Pai, sa ne intelegem:
asociatiile au castigat dreptul de adinistrare a apelor in urma unui concurs de dosare in care a contat invers proportional valoarea taxei de pescuit. Apele au fost castigate pe termen de 5 ani. Anual asociatiile vor fi indexate anual cu rata inflatiei si se vor anunta pana la 1 februarie. Art 8, par3 din Ordinul15.
Nu am studii in domeniu dar spuneti-mi:
- daca nu ati indexat cu inflatia, NU BUN!
- daca nu ati anuntat anpa pana la 1 feb, (putin probabil), iar NU BUN!
Paragraful ala imi pare ca nu da posibilitatea de a NU majora taxa cu inflatia.
Ord 15 e alta mostra de stupizenie legislativa. Nu pedepse prevazute (sau cum s-or numi in termeni legali) pt incalcari si chestia cu tarifele.... Pai daca apele sunt date pe 5 ani, tarifele toate sunt cunoscute de anpa, NU se poate ocoli majorarea cu inflatia, la ce mama lu' proces verbal sa mai anunti anpa-ul???? Sa consumam resurse si sa mai platim o ruda a cuiva care are chestia trecuta in fisa postului!! Vai mama noastra!
RX6 & Daiwa SS owner!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 03 Mar 2012, 17:05

Nu ma poate obliga nimeni sa maresc o taxa de acces cu rata inflatiei .
Tarifele pe baza carora am cistigat Autorizatiile au fost tarife maxime pe care le vom aplica .
De fapt tarifele neindexate au fost trimise la ANPA si au fost aprobate de catre aceasta. :respekt:

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 04 Mar 2012, 15:36

Aceste tarife sunt o PENIBILITATE !!!
1-Pentru a putea incasa aceste tarife 5 lei/saptamana; 10 lei/luna; 20 lei/an; (fiindca toate asociatiile au mers la obtinerea autorizatiilor cu tarifele minime pentru a obtine punctaj maxim) este necesar ca reprezentantii asociatiilor sa mearga in control (si sa incaseze aceste sume) impreuna cu organele abilitate, adica : Politie , Jandarmerie, Inspector ANPA, noi nu am incasat nici un leu din aceste tarife, iar la sedinta din 23.02 2012 la care am fost convocati toti reprezentantii asociatiilor de pescari din Romania eu am intrebat in plen daca o asociatie a reusit sa incaseze bani din aceaste tarife, iar raspunsul a fost (normal) NU!!!
2-Rata inflatiei pe anul 2011 a fost de 3,14 deci :
5 lei/ saptamana x3,14%=0,157 +5=5.157 lei
10 lei/luna x3,14%=0,314+10=10,314 lei
20 lei/an x3,14%=0,628+20=20,628 lei
Deci pentru aceste sume PENIBILE si noi am ramas la tarifele neindexate ! pe care le-am inaintat la ANPA.
3-Aceste tarife care sunt incluse in Regulamentul propriu al fiecarei asociatii este MARUL DISCORDIEI intre asociatii:
a)-asociatiile care doresc reciprocitatea conform Art.9.ordin 15/2011, si care doresc ca pescarii care sunt inscrisi la oricare asociatie din ROMANIA fiind cetatenii acestei tari sa poata pescui liberi pe teritoriul ROMANIEI, fiindca cu banii dati la una din asociatia din tara asociatia respectiva a facut ceva pentru pescuitul din ROMANIA, iar daca pe apele administrate de asociatia din care face parte vine un alt pescar membru la alta asociatie din TARA cu care asociatia (din care face parte) a facut ceva pentru pescuitul din ROMANIA atunci este normal ca sa-si recunoasca RECIPROCITATEA !
b)-asociatii care nu recunosc reciprocitate si care invoca RESPECTAREA REGULAMENTULUI fiecarei asociatii in care sunt trecute aceste TARIFE ca in rest regulamentul propriu nu poate fii mai lejer decat legile in vigoare OM 15/2011;OG23/2008; ci numai mai restrictiv :ex :nu 4 bete ci numai 2;nu 5kg de peste ci numai 2kg etc..., iar aceste asociatii (majoritatea AJVPS-uri) care au luat in administrare majoritatea apelor din ROMANIA isi fac publicitate ca numai fiind membru la ei poti sa pescuiesti in apele luate in administrare de ei.
Asa cum am spus si la sedinta din 23.02.2012 pentru AJVPS-uri este foarte usor ca SELARU sa convoace o sedinta a AGVPS in care se stabileste reciprocitatea intre AJVPS-uri iar noi, celelalte asociatii este aproape imposibil sa facem RECIPROCITATE intalnindune cu fiecare in parte pentru un astfel de protocol.
Am propus eliminarea acestor tarife (Romania fiind tara cu cele mai multe tarife din lume) fiind suficient taxa ANPA + cotizatia de membru

PS: Asa cum am mai afirmat ne-am constituit ca o alternativa pentru pescari AJVPS Alba, sau POPESCU APSALBA; APULUM; CLUB CETATE;federatia Sportiva etc...Daca ramanea numai AJVPS Alba ma intreb cat ar fii fost cotizatia in 2012? ca in 2004 La AJVPS Alba permisul costa 1200 lei.
TRANSPARENTA

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 04 Mar 2012, 17:34

Rationamentul imi pare corect sin iarasi zic: legi stupide, neaplicabile si care lasa nenumarate porti de interpretari.
RX6 & Daiwa SS owner!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Mar 2012, 17:45

apsscobarul scrie:Aceste tarife sunt o PENIBILITATE !!!
1-Pentru a putea incasa aceste tarife 5 lei/saptamana; 10 lei/luna; 20 lei/an; (fiindca toate asociatiile au mers la obtinerea autorizatiilor cu tarifele minime pentru a obtine punctaj maxim) este necesar ca reprezentantii asociatiilor sa mearga in control (si sa incaseze aceste sume) impreuna cu organele abilitate, adica : Politie , Jandarmerie, Inspector ANPA,................
gresit.
se sta la ghiseu si se bate cu pumnul in masa sa vina pescarii sa plateasca inainte de a merge pe malul apei :twisted:
mai interesati-va, unele asociatii asa fac, dumnevoastra de ce nu a-ti face la fel?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns