Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jhonny
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de jhonny » 26 Feb 2012, 22:50

adiwolf scrie:nu cred ca il va respecta nici o asociatie care incearca cat de cat sa aiba grija de apele lor.
una care a impus taxe mari de pescuit pt apele lor sa permita accesul unora care platesc de 5 ori mai putin?
ma indoiesc de treaba asta
"Asta inseamna sa isi armonizeze actiunile si masurile"...actiuni corente ,tarife egale, nu lacomie ape cat mai multe, zestre mare si pe urma nu pot conduce, stapanii si intretine ce au dobandit.
Trebuie sa existe, mai pe inteles o proportie intre luciu de apa si nr de membrii pescari, adica o repartizare a zonelor de pescuit in functie de nr de membri si nu pe LUATE cum sa procedat.
Pot sa dau si un EX. - la o cotizatie de 70 Ron, peste tot si ape repartizate proportional cu nr de pescari se poate face de toate, mai putin controale ,amenzi, dosare penale, ca nu permite legea. Dar daca sa repartizeaza un organ sau doua, trei la fiecare as. sa vedeti performanta.
Parerea mea.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 26 Feb 2012, 23:02

adiwolf scrie:dar este aberant, mihai
maine ma duc si imi fac permis de membru la asociatia din Dolj sau Alba, sau oricare din ele care are cel mai mic tarif pt membri si apoi ma duc sa pescuiesc pe apele din Sibiu ale caror tarife sunt cele mai mari din tara.
crezi ca le convine?
mie da, dar lor...........sigur nu

Inainte de darea in administrare, trebuia efectuat un studiu de fezabilitate, un calcul contabil cum se zice sa vedem ce bani ne sunt necesari sa facem urmatoarele...5,7,9 activitati care costa atat.
Dupa care stabileam cotizatia uniform, nu sa se imtample ca mai sus. Aduceam pe cati mai multi in as. si cu fondurile realizam ce am stabilit. Se ajungea pana acolo incat se facea donatii intre as. pt. populari de ex.
Dar ca sa se realizeze ceva bun trebuie sa stam la masa sa gandim si sa punem pe hartie, ori noi anul trecut si vad ca si acum in loc sa lucram ceva coerent si bun pentru toate as. sau toate zonele de pescuit, stam sa luptam cu nenorocitul de FFFF, care a bulversat si spurcat tot de cativa ani incoace.
Hai, NOAPTE BUNA!!!

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 27 Feb 2012, 07:35

Asta este ca si cum as rezerva o camera la un motel de la marginea orasului si sa am pretentia sa fiu cazat la Ritz.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Feb 2012, 08:36

adiwolf scrie:dar este aberant, mihai
maine ma duc si imi fac permis de membru la asociatia din Dolj sau Alba, sau oricare din ele care are cel mai mic tarif pt membri si apoi ma duc sa pescuiesc pe apele din Sibiu ale caror tarife sunt cele mai mari din tara.
crezi ca le convine?
mie da, dar lor...........sigur nu
Binenteles ca este aberant. In primul rand trebuie sa remarcati ca legea face referire la zonele concesionate de asociatii.Ori nu cred ca poate fi confundata o concesiune adevarata cu actuala autorizare a asociatiilor de pescari. Dar, sa zicem ca este vorba despre o confuzie in lege. Cred ca am mai explicat asta odata, de mult. Este vorba despre recunoasterea valabilitatii permisului de pescuit emis de ANPA pe toate zonele autorizate. Neplata tarifelor de acces stabilite de o asociatie pe zona autorizata nu poate sa fie decat rodul unor intelegeri de la caz la caz intre asociatii.In acest sens ar trebui sa citim si ce este scris pe permisul de pescuit si pe autorizatia de pescuit pe verso:

Permisul de pescuit are valabilitate in toate habitatele piscicole naturale, cu exceptia ARBDD.Pentru zonele de pescuit in care s-au eliberat autorizatii de pescuit recreativ/sportiv, detinatorul are obligatia de a respecta regulamentul propriu al acestora.

Prezenta autorizatie da dreptul asociatiei nominalizate:
- sa organizeze pescuitul recreativ sportiv pentru membrii sai si pentru membrii organizatiilor cu care aceasta are relatii de reciprocitate.
- sa accepte accesul altor posesori de permise de pescuit recreativ sportiv cu plata tarifelor de acces stabilite de asociatie, mentionate in regulamentul propriu si comunicate la ANPA.
- sa organizeze competitii de pescuit.

Chiar daca multi se vor considera deranjati, eu consider ca este destul de clar si foarte logic!!

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 27 Feb 2012, 09:36

Sigur ca este clar " cu care aceasta ARE relatii de reciprocitate"..atentie nu scrie ca "a incheiat protocoale de reciprocitate" sau "cu care intelege sa isi acorde reciprocitate" sau alte si alte formulari.
Deci este clar ARE pai sigur ca ARE ca doar asa prevede legea.
Pentru ceilalti au acces cu plata tarifelor.
Mai clar de atat nu se putea. Nu tot ce ti se pare logic este si legal. Comparatiile fortate nu-si au locul.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 27 Feb 2012, 09:42

Nu va mai certatii , din ce spuneti voi nimic nu mai este valabil . :lol:
Daca n-ati inteles bine , cititi acum ce spune "seful pescuitului" din Romania
Pescarul sportiv este liber să practice (și neîngrădit de nimeni) pescuitul sportiv ca activitate de recreere sau agrement, cu condiția respectării reglementărilor pe ramura de sport pescuit sportiv. El este obligat în schimb să se supună controlului persoanelor abilitate de lege să-l controleze și să răspundă contravențional sau penal dacă încalcă aceste regulamente. Știu că pentru unii pare o nedreptate, dar dacă s-a ajuns aici atât cu pescuitul sportiv cât și cu starea jalnică a resurselor acvatice vii este și pentru faptul că unii au confundat democrația cu anarhia. Într-un stat normal, un cetățean are mai multe obligații decât drepturi. Federația și-a asumat aceste drepturi și obligații pe care legea i le conferă și va proceda la punerea lor în aplicare fără a face rabat la ceva. Sper să nu fie prea târziu și să se mai poată recupera handicapul pe care îl avem față de celelalte state membre UE.

Adio asociatii si cluburi fara CIS , ori intrati la federatie , ori va dizolva curtea de apel de la Alba :lol: :lol: :lol:

Asta este ultimul an cand mai primiti permise de la ANPA cu 30 de lei , de anul viitor va face federatia un pret avantajos pentru ea :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Feb 2012, 09:44

@jhonny

Un singur personaj de pe acest forum avea obiceiul sa interpreteze legile dupa bunul plac. Amicul nostru, Fane Popescu. Tare ma tem ca faceti parte din aceasi categorie :(

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 27 Feb 2012, 10:02

Daca citesti anterior am spus ca nu ma dau in vant dupa asocieri, mi-am dat cu parerea dpdv juridic. Observ ca daca nu mai ai argumente JIGNESTI pentru ca a ma compara cu FFFF este o jignire. Te las in prostia ta, oricum discutia nu era cu tine.
Tu meriti in federatie cu FFFFF.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Feb 2012, 10:26

Merci, jhonny! Chiar nu mai este nimic de adaugat. Demonstratia este completa.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 27 Feb 2012, 12:32

jhonny scrie:Daca citesti anterior am spus ca nu ma dau in vant dupa asocieri, mi-am dat cu parerea dpdv juridic. Observ ca daca nu mai ai argumente JIGNESTI pentru ca a ma compara cu FFFF este o jignire. Te las in prostia ta, oricum discutia nu era cu tine.
Tu meriti in federatie cu FFFFF.
Eeee.... nu te mai ofusca ca si tu ii bagi pe altii in federatia lu FFFFFF...musca-ti limba!

Scrie răspuns