Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
jhonny
- veteran

rcorbu scrie:Eu cred ca prin "nemembrii" se refera la cei care nu apartin de asociatia respectiva care administreaza apa"X" indiferent daca sunt inscrisi in alta asociatie sau nu.
Prefer raspunsul lui Cezar, APSHD sau altii care sunt implicati direct in relatia cu ANPA-ul.
Acelas raspuns il au si ei, legea prevede peciprocitatea in mod imperativ si atunci se respecta textul de lege, nu se mai interpreteaza.
Am fost controlat de politie si membri unei as. careii insoteau,le-am prezentat prevederile legale si au fost de acord.
-
adiwolf
- veteran

va rog, citati pasajul din lege unde scrie cele afirmate de dumnevoastra.
preferabil intrebati si un jurist sau avocat inainte,
dar afisati acel pasaj din care dumnevoastra intelegeti lucrurile afirmate mai sus.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
jhonny
- veteran

aici art 9 din Regulamentul la ord 15
-
jhonny
- veteran

si oronanta 23 art. 23 alin. (4)
" Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atat pentru zonele concesionate de asociatia al carei membru este, cat si pentru zonele concesionate de alte asociatii, pe baza de reciprocitate."
nici acolo in art.9 nici aici nu este loc de interpretari, prevederea este imperativa.
Anterior, aici pe site, s-a spus ca cel care a pus anuntul din 21 .02. 2012 pe situl ANPA este IT-ist, de aceea la formulat foarte rau.
(posed licenta in drept si nu la Spiru Haret)
Din ord 15 Art. 9. - Asociatiile si federatiile de pescari sportivi consimt sa isi armonizeze actiunile in vederea implementarii obiectivelor si masurilor din prezentul regulament si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, in vederea practicarii pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
-
jhonny
- veteran

ANPA (IT-istul a scris) "Pe o zonă de pescuit autorizată, pescuitul recreativ/sportiv se poate practica atât de membrii asociaţiilor deţinătoare de autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv cât şi de nemembri cu respectarea Regulamentului propriu al asociaţiei, iar pe zonele neautorizate pescuitul recreativ/sportiv se face numai pe baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (denumită în continuare ANPA), cu respectarea legislaţiei în vigoare."
Vedeti se refera la membrii asociatiilor (adica TOTI membrii asociati)
Si NEMEMBRI , dar ei trebuie sa respecte Regulamentul....Formularea lui a fost nefericita si greu de inteles...omul nu se pricepe sa formuleze juridic.
-
adiwolf
- veteran

nu cred ca il va respecta nici o asociatie care incearca cat de cat sa aiba grija de apele lor.
una care a impus taxe mari de pescuit pt apele lor sa permita accesul unora care platesc de 5 ori mai putin?
ma indoiesc de treaba asta
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
MihaiV
- Moderator

nu au ce face. nu pot scrie proces verbal, iar daca scriu pierd in orice instanta. legea e clara: reciprocitate obligatorie, fara comentarii! am discutat cu mai multi juristi si au fost de aceeasi parere.
-
fanelul
- veteran

ma indoiesc ca reprezentantii asociatiilor POT scrie un pv de care o fi el. Dreptul de a constata o contraventie si de a stabili o amenda parca sunt sub alta palarie si nu e a asociatiilor!!
RX6 & Daiwa SS owner!
-
MihaiV
- Moderator

nici cei care au drept de constatare nu pot amenda pe aceasta speta si sa aiba castig de cauza
-
adiwolf
- veteran

dar este aberant, mihai
maine ma duc si imi fac permis de membru la asociatia din Dolj sau Alba, sau oricare din ele care are cel mai mic tarif pt membri si apoi ma duc sa pescuiesc pe apele din Sibiu ale caror tarife sunt cele mai mari din tara.
crezi ca le convine?
mie da, dar lor...........sigur nu