Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rcorbu
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de rcorbu » 26 Feb 2012, 10:06

alexandru varga scrie: noi ar trebui sa cerem explicit statului sa foloseasca bani nostri din cotizatie ce ajunge la iei, exact in scopurile descrise mai sus.
Iar ANPA i-ti va raspunda ca asociatiile s-au obligat prin contracte cu Agentia, sa duca la indeplinire ceea ce doresti tu, asa scrie in lege.
Uita de cei 30 ron pentru ca aia sunt pierduti.
Acuma constuctiv vorbind, mergeti la asociatie si impreuna stabiliti un plan in care sa va implicati amandoua partile, pescarii si asociatia, posibil sa fie nevoie si de niste bani suplimentari, dar impreuna veti reusii sa faceti ceva pentru zona voastra.
Este singura modalitate, parerea mea, prin care se poate realiza ceva.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 26 Feb 2012, 13:10

ANPA zice asa:
Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri.
Asociatiile zic insa altceva:
Pescuitul recreativ/sportiv pe zonele arondate, se va practica numai cu permis de pescuit ANPA uninominal si netransmisibil valabil pe perioada practicarii acestei activitati si dupa achitarea „Taxei de acces"(conform perioadei dorite(anula,lunar,saptamanal)),cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Deci cine are dreptate pana la urma?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 26 Feb 2012, 13:45

Cate asociatii au marcat zona pe care o au arondata si au afisat pe malul apei regulamentul de pescuit?

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexandru varga » 26 Feb 2012, 13:56

si daca plecam de la premiza ca nu putem schimba nimica si ii lasam pe alti sa ne hotareasca soarta,adica guvernanti care ne conduc tara atunci o sa avem apele si tara care o vedem si la ora actuala,si ne vom uita la alte tari ce au curaj sa cera ce vor si cind obtin si vezi ca le merge bine zici de ce la iei se poate si la noi nu

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 26 Feb 2012, 14:20

Si apropo de pescarii neafiliati..daca pentru acestia ANPA nu va mai tiparii permisele, asa cum vor unii pe aici, inseamna ca treaba cu tarifele propuse de fiecare asociatie isi pierde sensul ca nu ai cui sa le aplici, de vreme ce ii fortezi pe toti pescarii sa devina membrii, dar si aceste tarife de acces au stat la baza acordarii licentei si prin urmare ar trebuii anulate contractele si refacuta intreaga procedura de acordare.
Asa ca vedeti mai administratorilor ce mai propuneti ANPA-ului :mrgreen:

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 26 Feb 2012, 14:38

alexandru varga scrie:as0ciatile nu vor avea puterea financiara sa administreze riurile concesionate cu tot ce include, paza si repopularea lor cel mult poate sa aiba grija de un lac sau balti foste balastiere,unde nu au lungimea unui riu.tot numai cu ajutor guvernamental ca si in tarile occidentale se va putea face aceste lucruri.daca ar avea puterea asociatile sa lupte singure fara ajutorul statului .impotriva braconierilor si sa populeze riurile tari nimeni nu ar zice nimic dar cind le zici vezi ca am vazut braconieri in zona x,ei zic nu pot sa fac nimic daca nu vine inspectorul piscicol si jandarmi,cind ii intrebi de populare pe riu nu avem destui bani ca sti ca ii scump pestele si etc.in concluzie fara ajutor guvernamental nu o sa putem face ceva.

In concluzie totul se rezuma la bani .
Din cotizatiile astea mici abia putem face 2 controale pe saptamina si sa populam cu o cantitate nesemnificativa (in comparatie cu ce ar fi necesar ) . :respekt:

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexandru varga » 26 Feb 2012, 15:40

pentru stoparea braconajului ca eradicarea lui nu cred ca se poate face complect nu cred ca trebuie asa multi bani, cum am mai zis o barca de 5000 de ron si o camera performanta omologata sa fie 10000 de roni,pentru fiecare riu si pe judet in delta trebuie mai multe clar intrun an cred ca sar vedea ceva, nemaiputind contesta amenzile in instanta dar ca sa obti treburile acestea trebuie sa umbli la lege si sa maresti in acelas timp amenzile.da cu popularea este mai greu pe riuri trebuie bani,dar acesti bani trebuie cheltuiti cu cap si sa se inceapa de undeva ca altfel se va distruge si ce mai este.si trbuie inceput prin construirea de mici pepenier in ficare judet pe linga un riu,de prinderea reproducatorilor sanatosi pentru ai stoarce de icre si cresterea puietului pina la o dimensiune si eliberarea lor sa le dea o sansa mai mare de supravetuire.si cum am mai zis numai legea si statul in colaborare cu asociatile de pescari care sa aibe in stuctura lor ingineri piscicoli care sa stie ce trebuie facut in sensul acesta,se va putea face.problema este ca trebuie inceput de undeva cite putin pina nu se va distruge tot.si pentru proiecte de construire a unor pepeniere de acest gen cred ca sar putea obtine bani europeni dar aici ai nevoie de consltanti care sa te ajute in accesarea acestor fonduri,dar nu se inghesuie nimeni la aceste fonduri ca nu se prea poate fura si umfla preturile reale.concluzia care este ca nu numai bani sint o problema ci si noi ca oameni,ca daca nu putem fura mai bine nu facem nimic. .

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Feb 2012, 15:46

APSHD scrie:In concluzie totul se rezuma la bani .
Din cotizatiile astea mici abia putem face 2 controale pe saptamina si sa populam cu o cantitate nesemnificativa (in comparatie cu ce ar fi necesar ) . :respekt:
pentru apele curgatoare ar fi necesar sa sustineti interzicerea pescuitului comercial si interzicerea pescuitulului cu orice fel de scula in afara de undita (aici includem si parasutele)
faceti acest lucru, pazitile pe timpul perioadei de depunere si nu va mai trebuie bani pt populari, garantat.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 26 Feb 2012, 18:18

alexandru varga scrie:pentru stoparea braconajului ca eradicarea lui nu cred ca se poate face complect nu cred ca trebuie asa multi bani, cum am mai zis o barca de 5000 de ron si o camera performanta omologata sa fie 10000 de roni,pentru fiecare riu si pe judet in delta trebuie mai multe clar intrun an cred ca sar vedea ceva, nemaiputind contesta amenzile in instanta dar ca sa obti treburile acestea trebuie sa umbli la lege si sa maresti in acelas timp amenzile.da cu popularea este mai greu pe riuri trebuie bani,dar acesti bani trebuie cheltuiti cu cap si sa se inceapa de undeva ca altfel se va distruge si ce mai este.si trbuie inceput prin construirea de mici pepenier in ficare judet pe linga un riu,de prinderea reproducatorilor sanatosi pentru ai stoarce de icre si cresterea puietului pina la o dimensiune si eliberarea lor sa le dea o sansa mai mare de supravetuire.si cum am mai zis numai legea si statul in colaborare cu asociatile de pescari care sa aibe in stuctura lor ingineri piscicoli care sa stie ce trebuie facut in sensul acesta,se va putea face.problema este ca trebuie inceput de undeva cite putin pina nu se va distruge tot.si pentru proiecte de construire a unor pepeniere de acest gen cred ca sar putea obtine bani europeni dar aici ai nevoie de consltanti care sa te ajute in accesarea acestor fonduri,dar nu se inghesuie nimeni la aceste fonduri ca nu se prea poate fura si umfla preturile reale.concluzia care este ca nu numai bani sint o problema ci si noi ca oameni,ca daca nu putem fura mai bine nu facem nimic. .

:lol: Lasa dle.pestii-n pace.Aia stiu sa se reproduca si singuri fara sa-i stoarcem noi de icre :lol: Singurul lucru care trebuie facut e paza apelor.Natura are puterea de a se regenera singura daca nu intervine" homo idiotus".Restul e doar frectie la piciorul de lemn,vorbarie si energie consumata degeaba.Pe simplul pescar,ala care vine si-ti cotizeaza la asociatie nu-l intereseaza altceva.Vrea ca atunci cand alege sa-si petreaca cateva ceasuri in natura sa stie ca o poate face fara neplacerea de a intalni tot felul de braconieri sau situatii neplacute pe malul apei.Pe langa asta,simplul pescar,poate om simplu in viata de zi cu zi,vrea sa stie ca e respectat de cei carora le da bani la fel de mult cum sunt respectati tot felul de granguri carora asociatia le acorda tot felul de privilegii.Cred ca peste tot sunt exemple de genul....Cand problemele astea vor avea rezolvare,sunt sigur ca vor creste si numarul de membrii si chiar vor fi de acord cu taxe mai mari,pentru ca vad ca banii lor sunt cheltuiti cu folos.
In alta ordine de idei,la intrebarea mea de mai sus vad ca nu stie nimeni raspunsul :lol: :lol: Sau am scris prea mic? :lol:

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 26 Feb 2012, 19:16

@svf: anuntul ala legat de obligativitatea controalelor zilnice este doar un praf in ochi aruncat celor care nu cred in asociatii. Ideea anpa ar fi, cred, "uite domne', noi am instituit obligativitatea, acu astia de la asociatii nu respecta asta. De aia nu mai este peste!"
sau poate au vrut sa se arate duri dar severi la vreun sef mai nou! Cand am vorbit cu ei, am cerut pe cineva care sa-mi dea relatii despre anuntul asta si am primit legatura la un it-ist!!!!! Ca ala a postat anuntul!!!!! Suntem in Romanica: slujba la stat e aur curat: daca nu curge pica si oricum, noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc.
RX6 & Daiwa SS owner!

Scrie răspuns