Permis pescuit 2012!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Permis pescuit 2012!
Prietene rcorbu, pe tine te-am citit, vrei sa se reduca taxa la ANPA la 5 lei, la as. sa fie 1 leu.
In aceste conditii sa se populeze apele cu pesti, exemplare de la 4 kg in sus, sa se permita pescuitul cu 9 bete si grutatea zilnica de dus acasa sa fie de 123 kg de om. NU? Sau gresesc, poate nu am fost foarte exact.
Tu meriti mai mult, chiar sa faci parte din federatia lui FFFF. Cred ca m-am cam turat si nu ma intelegi. Scuze, dar ramane asa.
In aceste conditii sa se populeze apele cu pesti, exemplare de la 4 kg in sus, sa se permita pescuitul cu 9 bete si grutatea zilnica de dus acasa sa fie de 123 kg de om. NU? Sau gresesc, poate nu am fost foarte exact.
Tu meriti mai mult, chiar sa faci parte din federatia lui FFFF. Cred ca m-am cam turat si nu ma intelegi. Scuze, dar ramane asa.
- alexandru varga
- utilizator constant
as0ciatile nu vor avea puterea financiara sa administreze riurile concesionate cu tot ce include, paza si repopularea lor cel mult poate sa aiba grija de un lac sau balti foste balastiere,unde nu au lungimea unui riu.tot numai cu ajutor guvernamental ca si in tarile occidentale se va putea face aceste lucruri.daca ar avea puterea asociatile sa lupte singure fara ajutorul statului .impotriva braconierilor si sa populeze riurile tari nimeni nu ar zice nimic dar cind le zici vezi ca am vazut braconieri in zona x,ei zic nu pot sa fac nimic daca nu vine inspectorul piscicol si jandarmi,cind ii intrebi de populare pe riu nu avem destui bani ca sti ca ii scump pestele si etc.in concluzie fara ajutor guvernamental nu o sa putem face ceva.
rcorbu,
din pacate traiesti intr-o sumedenie de erori !
1. apele naturale curgatoare de la noi nu fac obiectul concesionarii deci folosesti termeni neadevarati, probabil nici nu le intelegi semnificatia la toti
2, exemplele din afara sunt bune, dar nici acolo nu ai inteles tot:
intradevar pescarii platesc o singura data intr-un singur loc, nu insemna ca platesc un singur tarif !
Lor li se incaseaza pe loc, rapid, lesne, o suma, si li se dau tot pe loc, actele cu care pot merge la pescuit ! Nu e treaba pescarului de dincolo sa stie cum se descarca acesti bani, in cate directii si pe ce semnificatii se duc, probabil nu e nici treaba celor care distribuie permisele si colecteaza banii, ci a celor care stau la originea eliberarii acelor permise ! Mai ales ca acolo nici nu vorbim de sume de 6-7 euro /an ! ! !
asa ca merita sa faci referire la lucruri pe care le cunosti bine, altfel risti sa vorbesti pe langa subiect !
cel mai mult imi place asta:
Deh, valoarea asta... nu sta si ea peste tot,... un bob ici, un bob colea ... cu atata neghina in jur,... e greu ! Zau asa !
din pacate traiesti intr-o sumedenie de erori !
1. apele naturale curgatoare de la noi nu fac obiectul concesionarii deci folosesti termeni neadevarati, probabil nici nu le intelegi semnificatia la toti
2, exemplele din afara sunt bune, dar nici acolo nu ai inteles tot:
intradevar pescarii platesc o singura data intr-un singur loc, nu insemna ca platesc un singur tarif !
Lor li se incaseaza pe loc, rapid, lesne, o suma, si li se dau tot pe loc, actele cu care pot merge la pescuit ! Nu e treaba pescarului de dincolo sa stie cum se descarca acesti bani, in cate directii si pe ce semnificatii se duc, probabil nu e nici treaba celor care distribuie permisele si colecteaza banii, ci a celor care stau la originea eliberarii acelor permise ! Mai ales ca acolo nici nu vorbim de sume de 6-7 euro /an ! ! !
asa ca merita sa faci referire la lucruri pe care le cunosti bine, altfel risti sa vorbesti pe langa subiect !
cel mai mult imi place asta:
Desigur, voi ati face, stiti ce trebe facut, ...sunteti si cinstiti,... si dezinteresati,... dar no... sunteti prea putini... !rcorbu scrie:...aici pe forum suntem 10-20 insi care mare lucru nu pot face decat sa mai umple niste pagini.
Deh, valoarea asta... nu sta si ea peste tot,... un bob ici, un bob colea ... cu atata neghina in jur,... e greu ! Zau asa !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
- alexandru varga
- utilizator constant
asociatia de la deva are concesionat riul mures streiul crisul in zona bradului plus lacurile de la subcetate si cimpul lui neag in colaborare cu 3 sau 4 asociati mai mici riul mures aproape pe toata suprafata judetuli,streiul pina la subcetate este afisat si la sediul asociatie si cu stampila de la anpa pe ele.
Domnule Corbu, ceea ce propuneţi dvs. nu se poate face. Şi vă spun ceva : Să vă ferească Dumnezeu să se unească toate asociaţiile ! Nu vreţi să ştiţi cum va fi ! Dacă se va găsi şi un Popescu pentru postul de preşedinte, aţi pus-o !rcorbu scrie:@adiwolf
nici eu nu sunt de acord cu sistemul actual dar asta este din pacate.
am vazut aici pe forum cum unii membrii tot spun despre sistemul din afara cu o singura taxa platibila la orice magazin de pescuit dar e un vis atata vreme cat unii vad in noi doar niste surse de facut bani si nu am vazut pe nimeni Cezar, APSHD sau altii sa ceara asa ceva la ANPA ba din contra unii mai vor ca doar ei sa fie furnizori de permise ANPA ca sa ne aiba pe toti la cotizatie.
iar acum vin cu calcule matematice sa ne arate ca de fapt nu sunt in stare sa gestioneze situatia si sa nu steptam nimic de la ei.
De ce v-ati bagat fratilor: unii din sa zicem ca ar vrea sa faca ceva, dar altii doar ca sa ne ia banii.
Cezar, APSHD si altii, ori va uniti si faceti o treaba buna ori cereti toti anularea concesiunior si apucativa de vandut inghetata, nu mai veniti cu justificari ca nu puteti, ca nu stiati.
Iar Snagovul sau Cincisul vostru e nimic comparativ cu raurile din tara, Siret, Olt, Mures, unde chiar nu se face nimic.
Iar noi ar trebuii sa ne retragem din asociatii si sa luam doar permisele ANPA si atat.
Dar oricum vorbesc prostii pentru ca aici pe forum suntem 10-20 insi care mare lucru nu pot face decat sa mai umple niste pagini.
Eu îi înţeleg pe cei care vor să pescuiască cu 30 de lei pe an sau moca. Mai ales dacă sunt spre sfarşitul carierei.
Dar cat timp vor mai face asta ? 3 ani ? 5 ani ? Sau credei ca ANPA va face apele sa colcaie de peste si va angaja mii de paznici sa apare acest patrimopniu piscicol.
Eu am in spate 50 de ani de pescuit la Dunare, in Delta sau la (pe) Marea Neagra. Mi-am cam facut suma !
Iar daca nu va mai fi peste, vom "trage obloanele" la asociatie. Eu poate ma apuc sa-mi scriu memoriile, poate ma apuc sa colectionez timbre sau cutii de chibrituri, poate ma stic la cap si intru in politica, la batranete.
Nu cred ca voi avea timp sa vand inghetata, mai ales ca nici nu pare o afacere prea buna. Pana si firma fratilor Basescu a dat faliment !

Poate ca nu folosesc termenul corect dar apele curgatoare sunt DATE la diverse asociatii.miky scrie:1. apele naturale curgatoare de la noi nu fac obiectul concesionarii deci folosesti termeni neadevarati, probabil nici nu le intelegi semnificatia la toti
Vezi la ANPA pe site..si cred ca Muresul, Oltul, Timisul sunt rauri sau cel putin erau cand am invatat geografia Romaniei
Domnule Cezar orice pescar, care gandeste cat de cat, stie ca nu ar trebuii sa pescuiasca "moca" dar una este sa dai 30 ron la ANPA si alta este sa mai dai si o cotizatie la o asociatie care nu face nimic decat sa faciliteze obtinerea unui permis pe care in mod normal trebuie sa il poti lua de la orice magazin cu articole de pescuit.
Sau acum poate ca unora nu le convin nici tarifele propuse de ei, si care le platesti in momentul in care vine un control si esti pe zona administrata de acea asociatie.
Deci cine zice ca vrea moca...sau unii vor mai mult in buzunarul lor ?
Iar pe rauri este o utopie sa spuna cineva ca pune paznici, poate doar pe cateva vaduri mai bune, iar un pescar de rau stie ce inseamna un astfel de pescuit si cata alergatura este.
Din pacate acest sistem de dare in administrare, ce reflecta puturosenia sau reaua vointa a unei agentii, loveste in toti pescarii care vor sa petreaca cateva clipe linistite pe malul unei ape.
Oricum eu am permis la AJVPS si platesc si cotizatie, ca sa stie si cei care cred ca vreau "moca" sau astepr pe malu garlii sa vina contolul si sa platesc doar cei 5 sau 20 ron.
alexandru varga scrie:asociatia de la deva are concesionat riul mures streiul crisul in zona bradului plus lacurile de la subcetate si cimpul lui neag in colaborare cu 3 sau 4 asociati mai mici riul mures aproape pe toata suprafata judetuli,streiul pina la subcetate este afisat si la sediul asociatie si cu stampila de la anpa pe ele.
Totalmente gresit .
Suntem 7 Asociatii Asociate , iar apele pe care le enunti nu sunt concesionate ci sunt atribuite de ANPA prin Autorizatiile de pescuit .(Vezi care Asociatie este titularul Autorizatiilor )
Concesionat, atribuit, pentru pescari aceeasi treaba = administrate de o asociatie care percepe taxe,
Daca
APSHD acele ape au fost date unor asociatii cu anumite drepturi si obligatii, ceea ce inseamna tot o concesiune, pentru ca pentru unele cotizatia inseamna profit.. concesiune a unui bun public.
Haideti sa nu ne facem ca nu stim despre ce vorba si sa intoarcem cuvintele, dupa voi raurile ar trebui sa fie libere la pescuit,
Daca
APSHD acele ape au fost date unor asociatii cu anumite drepturi si obligatii, ceea ce inseamna tot o concesiune, pentru ca pentru unele cotizatia inseamna profit.. concesiune a unui bun public.
Haideti sa nu ne facem ca nu stim despre ce vorba si sa intoarcem cuvintele, dupa voi raurile ar trebui sa fie libere la pescuit,

- alexandru varga
- utilizator constant
da ai drepteate sint 7 asociati din care fac si eu parte,si nu am nimic impotriva asociatilor,ca sa se inteleaga de la inceput.da am gresit folosind termenul concesionare in loc de atribuire eu am incercat sa arat ca fara ajutor din partea statului nu vom putea sa facem ceva impotriva braconajului si sa mai si populam cu peste,cred ca asta este cea mai mare doleanta a tuturor pescarilor de bine din tara.noi ar trebui sa cerem explicit statului sa foloseasca bani nostri din cotizatie ce ajunge la iei, exact in scopurile descrise mai sus.cu un singur inspector piscicol pe judet cum sa faci fata si sa faci controale mai ales ca legea iti cere sal prinzi in flagrant,si asociatile fara inspectorul piscicol si jandarmi nu pot sa deie amenzi.parerea mea ca o entitate de control de stat si cu ajutorul asociatilor,dar entitatea respectiva de control si fie dotata cu o barca si o camera de filmat performanta care sa fie omologata de judecator procuror,care sa nu mai poata fi contestata in instanta ar face multa treaba si nici nu ar mai trebui sa alergi dupa iei,si mai cred ca o asfel de camera de filmat se va da numai unei entitati de control care reprezinta statul.si daca mai ajuta si asociatile si in sensul asta nu cred ca ii un lucru rau.si mai vod o problema in construirea microhidrocentralelor si hidrocentralelor pe riuri,da sa construiasca dar aprobarea sa o primeasca numai daca proiectul contine loc de trecere a pestilor in amonte pentru depunerea icrelor.
Visatoare lumea si cu pretentii mari. Pai, ca sa revenim cu picioarele pe pamant, uite cum cred eu ca sta treaba la ora actuala:
-statul lupta cu traficul de carne vie si nu prea reuseste
- statul lupta cu traficul de droguri si nu prea reuseste
- statul lupta cu traficul de tigari si nu prea reuseste etc. etc. etc.
Statul nu se prea inghesuie sa lupte si cu traficul de peste, braconaj, ca vezi doamne acesta aduce papa bun. Ce-i rau in asta? In DELTA, care este rezervatie, recunoscuta international, si nu se oboseste BIOSFERA, organ cu toate atributiile aprobate prin lege, spatiu totusi restrans si controlabil pe cai de acces si puncte obligatorii de trecere. SI?????? NIMIC sau aproape nimic. Apoi pe intinsul TARII si pe RAURI SI RAULETE....nici o speranta.
Asa ca avem voie sa luptam, sa sesizam, sa facem tot ce ne sta in puterile noastre dar....sperante putine, inca nu ne-a venit apa la moara.
-statul lupta cu traficul de carne vie si nu prea reuseste
- statul lupta cu traficul de droguri si nu prea reuseste
- statul lupta cu traficul de tigari si nu prea reuseste etc. etc. etc.
Statul nu se prea inghesuie sa lupte si cu traficul de peste, braconaj, ca vezi doamne acesta aduce papa bun. Ce-i rau in asta? In DELTA, care este rezervatie, recunoscuta international, si nu se oboseste BIOSFERA, organ cu toate atributiile aprobate prin lege, spatiu totusi restrans si controlabil pe cai de acces si puncte obligatorii de trecere. SI?????? NIMIC sau aproape nimic. Apoi pe intinsul TARII si pe RAURI SI RAULETE....nici o speranta.
Asa ca avem voie sa luptam, sa sesizam, sa facem tot ce ne sta in puterile noastre dar....sperante putine, inca nu ne-a venit apa la moara.