Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rcorbu
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de rcorbu » 24 Feb 2012, 17:17

uita-te pe site-ul ANPA si o sa vezi cum se distribuie permisele la inspectorii zonali, este anunt din data de 21 februarie.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Feb 2012, 17:31

cezar.ch scrie:
Problema care rezultă este că individualii (neafiliaţii) răman în pom, iar cei care au plătit deja la Trezorerie îşi vor recupera banii doar pe cale judecătorească.

Citesti si ce se scrie pe aici ? :?
Printre altele,de doua saptamani am fost si am platit la Trezorerie si m-am intalnit cu inspectorul ANPA local.Alte concluzii?

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 24 Feb 2012, 17:59

svf, eu am 1 saptamana de vechime, hai sa le dam inca 2 sapt asa cum a zis anpa chiar azi!!In paralel urmarim si cand incepe distribuirea permiselor de catre asociatii si vedem. Probleme (inca) au cei care nu au avut anpa in 2011 fiindca este inca valabil.
Pana atunci planificam, targuri de pescuit, alte alea. Si pe mine ma mananca palmele ceva de speriat
RX6 & Daiwa SS owner!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 24 Feb 2012, 22:14

Mister Fisherman scrie:
cezar.ch scrie:2. definirea clara a termenilor de pescuit sportiv, respectiv recreativ/sportiv. Daca pescuitul sportiv este recunoscut ca sport, este treaba ANST, din cadrul Min.Tineretului...bla, bla, bla
In contextul in care ANST recunoaste pescuitul recreativ/sportiv ca sport de performanta , ce se intampla cu asociatiile si cluburile de pescari care nu detin CIS ?

Iar asta mai insemna ca pescarii independenti vor fi obligati sa se inscrie intr-un club sau asociatie , deci cum ramane cu dreptul la libera asociere si cine va emite permisele de pescuit ?
ANST poate recunoaşte (cel mult) doar pescuitul sportiv, în sens competiţional, organizat.
Pescuitul recreativ/sportiv (adica hobby) nu are nici o legatura cu sportul !
Sau are toat atata legatura cat are alergatul dupa tramway cu proba de 1.500 metri de la J.O.! :D :D :D

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 24 Feb 2012, 22:17

SVF scrie:cezar.ch scrie:
Problema care rezultă este că individualii (neafiliaţii) răman în pom, iar cei care au plătit deja la Trezorerie îşi vor recupera banii doar pe cale judecătorească.

Printre altele,de doua saptamani am fost si am platit la Trezorerie si m-am intalnit cu inspectorul ANPA local.Alte concluzii?
Tocmai ca am citit si citesc, tocmai ca am sesizat dezinteresul ANPA pentru pescarii individuali (pentru ei trebuie sa-si miste nitel fundurile de pe scaun, nu sa transfere tot balamucul la asociatii, inclusiv scandalul cu pescarii) :D

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 24 Feb 2012, 22:45

miky scrie:Dle Varga,
In privinta taxelor pentru apele de munte, va marturisesc ca inca nu stiu nimica, desi subiectul ma intereseaza in mod special, eu fiind un pescar in ape de munte !
Singurul lucru pe care il stiu este ca, la aceasta sedinta, ANPA a mentionat ca Protocolul cu RNP va fi reinoit si in baza lui se vor stabili noile reguli si conditii de pescuit !
Ce mai stiu, este ca personalul silvic a obtinut prin lege dreptul de a controla, constata contraventii si infractiuni, si de a aplica sanctiuni !
Viitorul apropiat sper ca ne va dezvalui clar noile conditii !

Acest subiect a fost unul dintre subiectele dezbatute pe linga altele de Presedintii celor 4 Asociatii din tara care au fost invitate la sediul ANPA pentru discutii
Acolo au fost invitate 2 Asociatii din Moldova , una din Oradea si cu mine din Hunedoara .
Dupa discutiile avute , din punctul meu de vedere Constructive am semnat impreuna un :protocol care consfinteste practicarea pescuitului sportiv in viitori ani . !

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 24 Feb 2012, 22:52

rcorbu scrie:Intradevar si eu sustin trecerea administrarii piscicole la ministerul Mediului.
Si cateva argumente:
- acesta da avize pentru tot ce inseamna activitati ce au un impact asupra mediului
- daca faci o populare cu peste i-ti trebuie un studiu de mediu
- are o Garda de Mediu care este mai activa decat a ministerului Agriculturii
- este mult mai bine reprezentat in mai toate judetele si orasele

Acum daca tot va ramane ANPA la Agricultura poate face:
Interzicerea pescuitului comercial pe apele interioare curgatoare, exceptand Delta Dunarii ( aici tot se face si se va face)
Stabilirea unor zone pe protectie piscicola pe raurile interioare
Marirea valorii cardului ANPA la ex. 100 RON cu valabilitate in toata tara si eliminarea concesiunilor catre asociatii

Apele fiind un bun national mi se pare si ilegal si imoral sa le dai in administrare unor asociatii private care sa perceapa o taxa.
Se ajunge in situatia de pe plajele litoralului unde aproape ca nu mai poti sa pui un cearsaf pentru ca vine un tembel care zice ca plaja e a lui si politia nu se baga cu toate ca stie ca nu este adevarat.

Si daca tot avem si vom ramane cu asociatii:
- obigarea acestora sa vina cu un program bazat pe un proiect bine definit pentru refacerea faunei piscicole atat pe rauri cat si pe balti
- obigativitatea ca jumatate din banii proveniti din cotizatia membrilor sa fie investiti in proiect anual
acest lucru va face ca asociatiile ori sa mareasca taxele si sa piarda membrii ori sa aiba si o alta sursa de venituri pentru salariile proprii
- anularea contractului daca 2 ani consecutiv asociatia nu-si indeplineste sarcinile (in cazul in care cere cotizatie prea mare pierde membrii si automat banii de investitie)

si o sa ma mai gandesc...
Poate sunt obosit, am avut o zi grea la munca, apoi am vizat vreo doua sute de carnete la sediul nostru, plus ca am confectionat vreo suta de carnete noi (am fost de serviciu la asociatie) si chiar nu inteleg.
Adica : - sa platim 100 RON la stat, pentru ca permisul sa fie valabil in toata tara. Bun !
- sa dispara concesiunile, adica legatura asociatiilor cu apele. Iarasi bun !
- pana la urma, pe cale de consecinta, dispar si asociatiile. A treia oara bun !

Dar se naste o intrebare: cine va face paza si combaterea braconajului, popularea apelor publice, amenajarile (daca e nevoie de ele) ? ANPA ? Acum distribuie cam 160-170 mii de permise a 30 lei . Incaseaza cu ingaduinta cam 5 milioane de lei. Suma le ajunge, la limita, pentru cheltuielile materiale si cam 50 % din salarii.
Daca va costa permisul 100 lei, vor distribui mult mai putine permise, iar suma va fi tot pe acolo. Dar sa zicem ca se dubleaza suma. 10 milioane.
Stiti cat costa un paznic ? Cam 20.000 lei/an. Daca le mai dai si cate un telefon mobil, o bicicleta, un pulan...
Rezulta ca din incasari poti plati cam 350-400 de paznici. Deci cam 9-10 pe judet.
Si astia sunt toti banii... Daca nu punem paznici, n-au rost popularile. Oricum s-au terminat banii.

Apoi, cred ca aveti a doua varianta. Sa ramana asociatiile (cu sau fara autorizatii), dar sa aloce 50 % din incasari pentru populari. La noi, care in 2011 am avut cam doua mii de membri, ar fi ceva. Am popula binisor Snagovul !
Dar paza nu am mai putea face (munca voluntarilor e gratis, dar barci, motoare, benzina, drumul voluntarilor -cam 100 km/zilnic, etc, toate astea costa).
Am face Snagovul o balta buna, toti ar da navala, in frunte cu braconierii...
Dupa cateva saptamani, s-ar alege praful si de populari, si de bani, si de munca...daca nu pazim.

Va spun un lucru (verificat): daca nu ai un proiect clar (si noi avem, cel putin asa cred), daca nu aloci bine resursele, daca nu se au in vedere efecte pe termen mediu si lung, daca nu esti de buna credinta, totul e in zadar.
Chiar credeti ca ANPA sau altcineva va avea interesul sau bunul simt sa controleze ? Va spun eu . NU !

Ceea ce nu s-a scris aici dupa sedinta de ieri este faptul ca ANPA a prelungit TOATE autorizatiile. Inseamna ca toate asociatiile si-au facut treaba, de la excelent in sus.
Si asa va fi mereu !

Scuze, dar cu asta am spus totul !

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 24 Feb 2012, 22:58

cezar.ch scrie:
rcorbu scrie:Intradevar si eu sustin trecerea administrarii piscicole la ministerul Mediului.
Si cateva argumente:
- acesta da avize pentru tot ce inseamna activitati ce au un impact asupra mediului
- daca faci o populare cu peste i-ti trebuie un studiu de mediu
- are o Garda de Mediu care este mai activa decat a ministerului Agriculturii
- este mult mai bine reprezentat in mai toate judetele si orasele

Acum daca tot va ramane ANPA la Agricultura poate face:
Interzicerea pescuitului comercial pe apele interioare curgatoare, exceptand Delta Dunarii ( aici tot se face si se va face)
Stabilirea unor zone pe protectie piscicola pe raurile interioare
Marirea valorii cardului ANPA la ex. 100 RON cu valabilitate in toata tara si eliminarea concesiunilor catre asociatii

Apele fiind un bun national mi se pare si ilegal si imoral sa le dai in administrare unor asociatii private care sa perceapa o taxa.
Se ajunge in situatia de pe plajele litoralului unde aproape ca nu mai poti sa pui un cearsaf pentru ca vine un tembel care zice ca plaja e a lui si politia nu se baga cu toate ca stie ca nu este adevarat.

Si daca tot avem si vom ramane cu asociatii:
- obigarea acestora sa vina cu un program bazat pe un proiect bine definit pentru refacerea faunei piscicole atat pe rauri cat si pe balti
- obigativitatea ca jumatate din banii proveniti din cotizatia membrilor sa fie investiti in proiect anual
acest lucru va face ca asociatiile ori sa mareasca taxele si sa piarda membrii ori sa aiba si o alta sursa de venituri pentru salariile proprii
- anularea contractului daca 2 ani consecutiv asociatia nu-si indeplineste sarcinile (in cazul in care cere cotizatie prea mare pierde membrii si automat banii de investitie)

si o sa ma mai gandesc...
Poate sunt obosit, am avut o zi grea la munca, apoi am vizat vreo doua sute de carnete la sediul nostru, plus ca am confectionat vreo suta de carnete noi (am fost de serviciu la asociatie) si chiar nu inteleg.
Adica : - sa platim 100 RON la stat, pentru ca permisul sa fie valabil in toata tara. Bun !
- sa dispara concesiunile, adica legatura asociatiilor cu apele. Iarasi bun !
- pana la urma, pe cale de consecinta, dispar si asociatiile. A treia oara bun !

Dar se naste o intrebare: cine va face paza si combaterea braconajului, popularea apelor publice, amenajarile (daca e nevoie de ele) ? ANPA ? Acum distribuie cam 160-170 mii de permise a 30 lei . Incaseaza cu ingaduinta cam 5 milioane de lei. Suma le ajunge, la limita, pentru cheltuielile materiale si cam 50 % din salarii.
Daca va costa permisul 100 lei, vor distribui mult mai putine permise, iar suma va fi tot pe acolo. Dar sa zicem ca se dubleaza suma. 10 milioane.
Stiti cat costa un paznic ? Cam 20.000 lei/an. Daca le mai dai si cate un telefon mobil, o bicicleta, un pulan...
Rezulta ca din incasari poti plati cam 350-400 de paznici. Deci cam 9-10 pe judet.
Si astia sunt toti banii... Daca nu punem paznici, n-au rost popularile. Oricum s-au terminat banii.

Apoi, cred ca aveti a doua varianta. Sa ramana asociatiile (cu sau fara autorizatii), dar sa aloce 50 % din incasari pentru populari. La noi, care in 2011 am avut cam doua mii de membri, ar fi ceva. Am popula binisor Snagovul !
Dar paza nu am mai putea face (munca voluntarilor e gratis, dar barci, motoare, benzina, drumul voluntarilor -cam 100 km/zilnic, etc, toate astea costa).
Am face Snagovul o balta buna, toti ar da navala, in frunte cu braconierii...
Dupa cateva saptamani, s-ar alege praful si de populari, si de bani, si de munca...daca nu pazim.

Va spun un lucru (verificat): daca nu ai un proiect clar (si noi avem, cel putin asa cred), daca nu aloci bine resursele, daca nu se au in vedere efecte pe termen mediu si lung, daca nu esti de buna credinta, totul e in zadar.
Chiar credeti ca ANPA sau altcineva va avea interesul sau bunul simt sa controleze ? Va spun eu . NU !

Ceea ce nu s-a scris aici dupa sedinta de ieri este faptul ca ANPA a prelungit TOATE autorizatiile. Inseamna ca toate asociatiile si-au facut treaba, de la excelent in sus.
Si asa va fi mereu !

Un calcul foarte corect al cheltuielilor unei Asociatii .
Sincere felicitari domnule

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Feb 2012, 23:06

cezar.ch scrie:
SVF scrie:cezar.ch scrie:

Tocmai ca am citit si citesc, tocmai ca am sesizat dezinteresul ANPA pentru pescarii individuali (pentru ei trebuie sa-si miste nitel fundurile de pe scaun, nu sa transfere tot balamucul la asociatii, inclusiv scandalul cu pescarii) :D
Nu era ptr.dvs.mesajul :lol:Era ptr.dlCorbu.Imi pare rau daca s-a inteles altceva.Doar incercam sa va citez :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Feb 2012, 23:34

cezar.ch scrie: Va spun un lucru (verificat): daca nu ai un proiect clar (si noi avem, cel putin asa cred), daca nu aloci bine resursele, daca nu se au in vedere efecte pe termen mediu si lung, daca nu esti de buna credinta, totul e in zadar.

Si asa va fi mereu !

dap.
chiar s-a spus totul cu asta.
poate intelege si domnul de la apshd :(
:evil:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns