Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de miky » 25 Feb 2012, 00:01

APSHD scrie:
miky scrie: In privinta taxelor pentru apele de munte,...

Acest subiect a fost unul dintre subiectele dezbatute pe linga altele de Presedintii celor 4 Asociatii din tara care au fost invitate la sediul ANPA pentru discutii
Acolo au fost invitate 2 Asociatii din Moldova , una din Oradea si cu mine din Hunedoara .
Dupa discutiile avute , din punctul meu de vedere Constructive am semnat impreuna un :protocol care consfinteste practicarea pescuitului sportiv in viitori ani . !
Daca intradevar asa stau lucrurile, cred ca nu mai ramane decat sa ne facem cruce, si sa spunem un pios... AMIN ! ! ! :twisted:

Apropo,... parastasul cand e ? :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 25 Feb 2012, 07:13

cezar.ch scrie:ANST poate recunoaşte (cel mult) doar pescuitul sportiv, în sens competiţional, organizat.
Pescuitul recreativ/sportiv (adica hobby) nu are nici o legatura cu sportul !
Sau are toat atata legatura cat are alergatul dupa tramway cu proba de 1.500 metri de la J.O.! :D :D :D
Stati numai sa se vada Fane cu CIS-ul :lol: :lol:

Si daca legea nu defineste clar termenii de pescuit sportiv, respectiv recreativ/sportiv , am curaj sa fac pariu ,ca in minutul zero ,Fane da in judecata toate asociatiile si cluburile fara CIS inclusiv AGVPS si ANPA .
Ori la federatie, ori desfiintate ...si asta nu-i prea de caterinca :mrgreen:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 25 Feb 2012, 09:00

Domnule Cezar, extrem de coerent calculul dumneavoastra, dar ne demonstrati clar ca o asociatie de pescari nu poate sustine financiar un angajament facut catre ANPA doar din COTIZATII pentru ca multora deabia le ajunge de salariul stafului.
Iar alte asociatii au si cate o mica afacere in spate cu care sa-si sustina planurile.
Vezi "http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=2&t=4109" cred ca ultimul raport AGVPS care arata o pierdere financiara pe anul 2010.
Iar cu 50% sau 20% din venituri daca faceti controale+amenajari tot este bine.
Dar cati sunt ca dumneavoastra: 10 asociatii ?
Parerea mea este ca o asociatie trebuie obligata ca o anumita suma sa o cheltuie pe: paza + amenajari.
Banuiesc ca si ceilalti pescari sunt de acor cu o propunere de acest fel.

Iar referitor la domnul Popescu poate il puteti intreba oficial, intr-o intalnire la ANPA, cati pescari sportivi are dansul ca sa putem stii ce procent reprezinta din totaliatea pescarilor si de ce vrea sa ne desfiinteze pe toti pentru , sa zic 300 pescari sportivi.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 25 Feb 2012, 09:39

SVF scrie:cezar.ch scrie:
Problema care rezultă este că individualii (neafiliaţii) răman în pom, iar cei care au plătit deja la Trezorerie îşi vor recupera banii doar pe cale judecătorească.

Citesti si ce se scrie pe aici ? :?
Printre altele,de doua saptamani am fost si am platit la Trezorerie si m-am intalnit cu inspectorul ANPA local.Alte concluzii?
Daca zici ca remarca este pentru mine:
Si ce ti-a spus inspectorul ANPA ?
Ca trebuie sa-i dai in judecata si ca acele chitante nu mai sunt valabile ca sa obtii un permis ca independent ?

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 25 Feb 2012, 11:01

[quote="rcorbu"]
Parerea mea este ca o asociatie trebuie obligata ca o anumita suma sa o cheltuie pe: paza + amenajari.
Banuiesc ca si ceilalti pescari sunt de acor cu o propunere de acest fel.

Cand totul se restrange la braconaj pentruca asta e cea mai mare problema a asociatiilor va rugam sa ne spuneti cum se poate face paza de catre o asociatie care are in administrare ,,sute'' de km de apa curgatoare ?

Ps. Poate raspund cei care au asemenea ape. :?:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 25 Feb 2012, 11:27

APSHD scrie: Acest subiect a fost unul dintre subiectele dezbatute pe linga altele de Presedintii celor 4 Asociatii din tara care au fost invitate la sediul ANPA pentru discutii
Acolo au fost invitate 2 Asociatii din Moldova , una din Oradea si cu mine din Hunedoara .
Dupa discutiile avute , din punctul meu de vedere Constructive am semnat impreuna un :protocol care consfinteste practicarea pescuitului sportiv in viitori ani . !
cine sunt cei 4 ??

@rcorbu
nu sunt un sustinator al asociatiilor, dar daca dumnevoastra sau oricare altul credeti ca se poate face ceva doar cu banii din cotizatii, va inselati amarnic.
daca toate lucrurile necesare le faci pe bani, atuncea nu o sa ajunga sub nici o forma, decat daca esti o organizatie cu peste 2-3000 membri si astia sa fie buni platnici - cred ca nici asa nu ar putea sa sutina si ceva populari.
daca mergi si pe voluntariat cum face organizatia lui cezarch si mai imbini asta si cu ceva sponsorizari sau colectari de fonduri, ai sanse
restul.................e gargara.
si cum spuneam, nu sunt un sustinator al lor, dar asta e realitatea din pacate - numai ca si aceste organizatii o stiu foarte bine dar nu vor sa recunoasca ca sunt incapabile sa faca ceva :evil: - sunt cateva care chiar incearca sa faca ceva, dar cu cateva flori nu vine primavara
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 25 Feb 2012, 11:34

Cititi si voia aici ce scrie pe site-ul ANPA referitor la pescarii ne membrii ai unei asociatii
http://www.anpa.ro/index.php/component/ ... -aprs.html
Mai multe vedeti aici
http://www.anpa.ro
http://www.anpa.ro/index.php/pescuit-/sportiv.html
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 25 Feb 2012, 13:48

miky scrie:
APSHD scrie:
miky scrie: In privinta taxelor pentru apele de munte,...

Acest subiect a fost unul dintre subiectele dezbatute pe linga altele de Presedintii celor 4 Asociatii din tara care au fost invitate la sediul ANPA pentru discutii
Daca intradevar asa stau lucrurile, cred ca nu mai ramane decat sa ne facem cruce, si sa spunem un pios... AMIN ! ! ! :twisted:

Apropo,... parastasul cand e ? :twisted:

In discutiile pe care le-am avut la Minister cu reprezentantii de la RNP am fost intrebat daca il cunosc pe unul MIKY din Sibiu.
Le-am spus ca il cunosc de pe un Forum de pescuit , iar ei mi-au spus ca avem pareri aproape identice .
I-am asigurat ca nu am avut nici o discutie prealabila . :respekt:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 25 Feb 2012, 14:26

rcorbu scrie:
SVF scrie:cezar.ch scrie:
Problema care rezultă este că individualii (neafiliaţii) răman în pom, iar cei care au plătit deja la Trezorerie îşi vor recupera banii doar pe cale judecătorească.

Citesti si ce se scrie pe aici ? :?
Printre altele,de doua saptamani am fost si am platit la Trezorerie si m-am intalnit cu inspectorul ANPA local.Alte concluzii?
Daca zici ca remarca este pentru mine:
Si ce ti-a spus inspectorul ANPA ?
Ca trebuie sa-i dai in judecata si ca acele chitante nu mai sunt valabile ca sa obtii un permis ca independent ?

In fine,ma straduiesc sa va raspund mai clar.Acum doua sapt.am fost si am platit la ANPA pentru permis 2012.Exact cum scrie pe site-ul lor.Insa,in urma discutiilor din 23 febr.dintre ANPA si asociatii,dupa spusele dl.Cezar,pescarii care nu fac parte din nici o asociatie raman in pom, si nu-si vor putea recupera banii decat pe cale judecatoreasca.Nu mi-i de banii aia,ma pish pe ei 30 ron.Dar sa stiu clar odata de unde pot scoate permisul sa fiu in regula.Din partea mea poate sa mi-l dea si postasul,dar sa se hotarasca odata.E clar acum?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 25 Feb 2012, 14:35

@adiwolf
nici eu nu sunt de acord cu sistemul actual dar asta este din pacate.
am vazut aici pe forum cum unii membrii tot spun despre sistemul din afara cu o singura taxa platibila la orice magazin de pescuit dar e un vis atata vreme cat unii vad in noi doar niste surse de facut bani si nu am vazut pe nimeni Cezar, APSHD sau altii sa ceara asa ceva la ANPA ba din contra unii mai vor ca doar ei sa fie furnizori de permise ANPA ca sa ne aiba pe toti la cotizatie.
iar acum vin cu calcule matematice sa ne arate ca de fapt nu sunt in stare sa gestioneze situatia si sa nu steptam nimic de la ei.
De ce v-ati bagat fratilor: unii din sa zicem ca ar vrea sa faca ceva, dar altii doar ca sa ne ia banii.
Cezar, APSHD si altii, ori va uniti si faceti o treaba buna ori cereti toti anularea concesiunior si apucativa de vandut inghetata, nu mai veniti cu justificari ca nu puteti, ca nu stiati.
Iar Snagovul sau Cincisul vostru e nimic comparativ cu raurile din tara, Siret, Olt, Mures, unde chiar nu se face nimic.
Iar noi ar trebuii sa ne retragem din asociatii si sa luam doar permisele ANPA si atat.

Dar oricum vorbesc prostii pentru ca aici pe forum suntem 10-20 insi care mare lucru nu pot face decat sa mai umple niste pagini.

Scrie răspuns