Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de SVF » 26 Feb 2012, 19:37

Din punctul meu de vedere nu va fi problema,o sa platesc pe tot anul in zona mea.Dar vroiam sa stiu cum se va proceda in cazul celor care aleg sa mearga sa pescuiasca in alt judet,in week-end de exemplu si nu au unde sa plateasca.Mi-i se pare penibil sa-i gasesti pe apa si sa-i acuzi ca vor sa pescuiasca gratis,cand poate o fac pentru cateva ore fara posibilitatea de a plati din cauza ca e inchis la sediu.Poate merita discutat in continuare si gasit o solutie aici.
Oare ANPA-ul nu a dat acel comunicat in ideea ca asociatiile au promis ca vor face acest lucru?

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 26 Feb 2012, 20:05

Numai nemembri platesc tarife, pentru membri este reciprocitate.
Nu am avut ce face si m-am facut membru, asa ca fir intins.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 26 Feb 2012, 20:12

reciprocitate??? intre asociatii, nexam fiindca nu au taxe aliniate. Deci sa te duci sa pescuiesti pe Neajlov in jud GR nu iti ajunge un permis emis de o asoc din Buc, de exemplu.
RX6 & Daiwa SS owner!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 26 Feb 2012, 20:23

adiwolf scrie:
APSHD scrie:In concluzie totul se rezuma la bani .
Din cotizatiile astea mici abia putem face 2 controale pe saptamina si sa populam cu o cantitate nesemnificativa (in comparatie cu ce ar fi necesar ) . :respekt:
pentru apele curgatoare ar fi necesar sa sustineti interzicerea pescuitului comercial si interzicerea pescuitulului cu orice fel de scula in afara de undita (aici includem si parasutele)
faceti acest lucru, pazitile pe timpul perioadei de depunere si nu va mai trebuie bani pt populari, garantat.
Am cerut oficial cind s-a dezbatut OG23 in Parlament sa se mareasca semnificativ sanctiunile pentru actele de braconaj .
In afara de Parlamentarii care ma sustineau un singur Parlamentar de la Comisia de Agricultura m-a sustinut acesta fiind de la PNL. Restul (marea majoritate de la PDSR) au declarat ca situatia economica e populatiei nu poate sustine asemenea mariri.
De asemenea pentru interzicerea pescuitului comercial pe apele nationale am fost singurul din tara care am facut lobi si presiuni asupra Parlamentarilor . Am fost infrint de catre catre Asociatiile de pescari profesionisti care cereau sus si tare sa li se dea Autorizatii pentru toate riurile mari din tara , fiind sustinuti frenetic de catre VICTOR TARUS. .
Din pacate nici unul dintre Parlamentarii din Comisia de Agricultura nu era pescar .Nu intelegeau ce le explicam ca se intimpla daca nu stopam pescuitul comercial pe apele naturale.
TABARA era la acea ora Presedintele Comisiei de Agricultura si a prezidat sedinta de dezbatere a OG23 , el si multi alti ma-u sustinut dar la vot ceilalti au fost mai multi .Marea majoritate : rideau , povesteau intre ei , se uitau pe leptopuri si numai ridicau din miini fara sa aiba habar ce voteaza .
A mai venit un ONG de la Salvati Delta Dunarii si a imprastiat fiecarui Parlamentar cite un fluturas . Chiar am fost atent absolut nici un Parlamentar nu l-a citit , citiva s-au uitat la el dupa care il puneau deoparte

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Feb 2012, 20:32

stiti de ce se intampla asta??
fiindca voi, cei care v-ati organizat in astfel de asociatii, nu sunteti in stare sa va armonizati si sa va vedeti interesele pe termen mediu si lung.
toti traiti cu impresia ca daca va descurcati singur la un moment dat, o sa va mearga asa tot timpul.
fals.
o sa fiti inghititi si infranti unul cate unul si din pacate nu o sa aiba cine sa va ajute fiindca nu a-ti fost in stare sa vedeti mai departe si sa luptati pentru imbunatatirea legii
orgoliile si interesele sunt atat de mari in pescuitul recreativ/sportiv incat nu cred ca se va reglementa curand.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 26 Feb 2012, 20:49

fanelul scrie:reciprocitate??? intre asociatii, nexam fiindca nu au taxe aliniate. Deci sa te duci sa pescuiesti pe Neajlov in jud GR nu iti ajunge un permis emis de o asoc din Buc, de exemplu.

Taxele sunt pentru NEMEMBRI. Cine vrea permis cu 0-10-30 lei va plati taxe mereu, pe unde merge.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 26 Feb 2012, 20:50

jhonny scrie:Numai nemembri platesc tarife, pentru membri este reciprocitate.
Esti chiar sigur?
Adica daca eu sunt membru in asociatia "X" si vin pe apele asociatiei "Y" nu platesc tariful ?
Serios ?

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 26 Feb 2012, 20:54

rcorbu scrie:
jhonny scrie:Numai nemembri platesc tarife, pentru membri este reciprocitate.
Esti chiar sigur?
Adica daca eu sunt membru in asociatia "X" si vin pe apele asociatiei "Y" nu platesc tariful ?
Serios ?
DA. Citeste si anuntul din 21. 02 ANPA.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 26 Feb 2012, 20:57

Unii sau lacomit la APE si au luat TOT, ca sa vanda permise(sa vina toti pescarii la ei) si acum vad ca palaria este prea mare pentru ca au fost lacomi.
Ei baieti acum la paza, curatenie si inscriptionari.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 26 Feb 2012, 21:08

Eu cred ca prin "nemembrii" se refera la cei care nu apartin de asociatia respectiva care administreaza apa"X" indiferent daca sunt inscrisi in alta asociatie sau nu.
Prefer raspunsul lui Cezar, APSHD sau altii care sunt implicati direct in relatia cu ANPA-ul.

Scrie răspuns