APSHD scrie:In sala nu am vazut nici un reprezentant al celor care nu vor sa fie asociati .
De ce nu veniti la asemenea invitatii![]()
Cine,unde si cind a facut o astfel de invitatie pescarilor neinscrisi in asociatii??
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
APSHD scrie:In sala nu am vazut nici un reprezentant al celor care nu vor sa fie asociati .
De ce nu veniti la asemenea invitatii![]()
Domnule "fanelul", simplu fapt ca ati simtit nevoia sa va legati de greselile mele de ortografie, foarte importante in contextul temei acestui topic, ma face sa cred ca aveti o inteligenta care se lasa greu insultata !fanelul scrie:Ciar daaca v-ati cerut scuze, dl. Miky...
Nu dle "fanelul" !fanelul scrie:NIMENI nu isi pierde timpul daca nu are ceva de castigat!...
Sa inteleg ca ati venit de la Sibiu doar ca sa puteti popula linistiti apa pe care o aveti in administrare? Haida de!
Ce poate face asociatia daca gaseste pescuind astfel de pescari care detin permis de pescuit ANPA si nu au platit tarful impus de asociatie?miky scrie: 2 - problema reciprocitatii s-a explicat clar: acesta reciprocitate intre asociatii NU EXISTA, decat daca respectivele asociatii cad la consens ! Legea spune ca asociatiile consimt sa-si armonizeze actiunile dar nu impune ca aceasta armonie sa se poata realiza obligatoriu !
Concret, judecati-o cum vreti, reciprocitatea nu e valabila !
Adica, pentru o zona pentru care o asociatie, are autorizatie, pescarii care nu sunt membrii acelei asociatii, trebe sa plateasca tarifele impuse de asociatia care detine autorizatia !
MihaiV scrie:Ce poate face asociatia daca gaseste pescuind astfel de pescari care detin permis de pescuit ANPA si nu au platit tarful impus de asociatie?miky scrie: 2 - problema reciprocitatii s-a explicat clar: acesta reciprocitate intre asociatii NU EXISTA, decat daca respectivele asociatii cad la consens ! Legea spune ca asociatiile consimt sa-si armonizeze actiunile dar nu impune ca aceasta armonie sa se poata realiza obligatoriu !
Adica, pentru o zona pentru care o asociatie, are autorizatie, pescarii care nu sunt membrii acelei asociatii, trebe sa plateasca tarifele impuse de asociatia care detine autorizatia !
MihaiV scrie:Ce poate face asociatia daca gaseste pescuind astfel de pescari care detin permis de pescuit ANPA si nu au platit tarful impus de asociatie?miky scrie: 2 - problema reciprocitatii s-a explicat clar: acesta reciprocitate intre asociatii NU EXISTA, decat daca respectivele asociatii cad la consens ! Legea spune ca asociatiile consimt sa-si armonizeze actiunile dar nu impune ca aceasta armonie sa se poata realiza obligatoriu !
Absolut corect, dle jhonny !jhonny scrie:MihaiV scrie:Ce poate face asociatia daca gaseste pescuind astfel de pescari care detin permis de pescuit ANPA si nu au platit tarful impus de asociatie?miky scrie: 2 - problema reciprocitatii s-a explicat clar: acesta reciprocitate intre asociatii NU EXISTA, decat daca respectivele asociatii cad la consens ! Legea spune ca asociatiile consimt sa-si armonizeze actiunile dar nu impune ca aceasta armonie sa se poata realiza obligatoriu !
Imi pare rau, nici eu nu sunt de acord cu aceasta situatie dar...daca legea prevede expres, atunci este obligatorie respectarea ei, ori legea prevede imperativ "si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membri lor" (art. 9, Anexa 3 la regulament, ord. 15/2011. Ce parere aveti Dl. Cezar.Ch, juridic, am dreptate?