Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Feb 2012, 07:18

APSHD scrie:In sala nu am vazut nici un reprezentant al celor care nu vor sa fie asociati .
De ce nu veniti la asemenea invitatii :?: :respekt:

Cine,unde si cind a facut o astfel de invitatie pescarilor neinscrisi in asociatii??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 24 Feb 2012, 08:01

@ Miky

Dle Cezar, cu tot respectul, dar si cu tot regretul va informez ca nu sunteti singura sociatie care in 2011 a luat pozitie oficiala impotriva obligativitatii asocierii !
clubul nostru Musca 13, impreuna cu alte 7-8 asocatii semnatare a luat aceeasi pozitie si in 2010 si in 2011 in mod consecvent, si tot oficial ! Pe de alta parte nu credem ca acest lucru mai are acum importanta, este foarte bine ca s-a obinut acest deziderat, si ca tot in urma sedintei de astazi, a ramas stabilit ca cel putin din punct de vedere legal, nu se va reveni la acesta obligativitate ! In privinta permiselor tip card si ce s-a discutat pe ele, si cum a ramas si de ce a ramas asa, revin cu o alta postare pentru ca si asa asta a devenit prea lunga si abia au timp "doritorii", sa intervina cu reactiile lor !

Felicitari pentru clubul Musca 13, precum si pentru celelalte asociatii care s-au pronuntat impotriva asocierii.
Scuze, efectiv n-am stiut !

Dar cu participarea pescarilor neafiliati la sedinta nu aveti dreptate. Cred ca majoritatea nici n-au stiut sau au aflat intamplator.
Noi am fost informati telefonic despre sedinta, locatie, ora, etc...
Stiu ca obligativitatea asocierii nu va mai deveni obligatorie in textul actului normativ, dar am sesizat de mai multa vreme o tendinta a ANPA de a distanta de pescuitul recreativ/sportiv.
Inclusiv atribuirea apelor in administrare face parte din aceasta politica. Iar distribuirea permiselor la fel. Inseamna un efort, ceva organizare si deranj, iar ANPA nu mi s-a parut, in ultima vreme, prea incantata sa faca acest lucru.
Impresia asta mi s-a conturat in ultimii ani.
Evident, nu toate asociatiile din sistemul AGVPS sunt abuzive si nefaste, dupa cum nici toate asociatiile non-AGVPS nu sunt optiuni fericite.
Si-ntr-o categorie, si-n alta, omul sfinteste locul.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 24 Feb 2012, 08:32

fanelul scrie:Ciar daaca v-ati cerut scuze, dl. Miky...
Domnule "fanelul", simplu fapt ca ati simtit nevoia sa va legati de greselile mele de ortografie, foarte importante in contextul temei acestui topic, ma face sa cred ca aveti o inteligenta care se lasa greu insultata ! :D
Dar n-o sa ne certam din asta, de acum inainte , ma voi stradui pentru dvs. sa scriu la nivelul pretentiilor dvs de erudit !
De ce dvs., Adiwolf si alti pescari n-ati participat la adunarea asta ?
Pai eu zic ca v-a explicat Adiwolf mai sus ! Nu sunt de acord cu parerea lui, insa ma abtin sa i-o comentez ! Dar pentru dvs. poate fi o foarte buna explicatie !
Apropo, dl. Cezar eu n-am facut nici o referire la motivul neparticiparii celor neafiliati, la aceasta intalnire !
fanelul scrie:NIMENI nu isi pierde timpul daca nu are ceva de castigat!...
Sa inteleg ca ati venit de la Sibiu doar ca sa puteti popula linistiti apa pe care o aveti in administrare? Haida de!
Nu dle "fanelul" !
Pe dvs., chiar va rog sa intelegeti adevarul crud, si anume ca eu fost acolo, pentru ca imi doresc o masina de teren pe care inca nu mi-am permis-o din ce produce firma mea, o casa de vacanta pe malul unui rau de munte, pe care inca n-o am, si macar 2-3 vacante pe plaje exotice unde n-am ajuns inca, si... frustrat de atatea neimpliniri, am gasit o oportunitate de a-mi realiza toate aceste dorinte pe banii pescarilor naivi, sperand ca "nu se observa" ! :mrgreen:
Restul,... alea cu popularile, cu ape si pescari fericiti,... alea is gargara pentru ceilalti, creduli si naivi, nu pentru oameni de talia dvs. !
:mrgreen:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 24 Feb 2012, 08:44

Totul este clar: ANPA a reusit sa bage zazanie intre pescari-asociati pe de o parte si ne-asociati pe de alta parte, numai EI sa nu faca nimic, nici controale, nici populari, nici inscriptionari, nici ecologizare,nici eliberari permise etc.

In concluzie FIR INTINS pentru ne-asociati si SPOR LA TREABA pentru pescarii- asociati .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Feb 2012, 09:00

miky scrie: 2 - problema reciprocitatii s-a explicat clar: acesta reciprocitate intre asociatii NU EXISTA, decat daca respectivele asociatii cad la consens ! Legea spune ca asociatiile consimt sa-si armonizeze actiunile dar nu impune ca aceasta armonie sa se poata realiza obligatoriu !
Concret, judecati-o cum vreti, reciprocitatea nu e valabila !
Adica, pentru o zona pentru care o asociatie, are autorizatie, pescarii care nu sunt membrii acelei asociatii, trebe sa plateasca tarifele impuse de asociatia care detine autorizatia !
Ce poate face asociatia daca gaseste pescuind astfel de pescari care detin permis de pescuit ANPA si nu au platit tarful impus de asociatie?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Feb 2012, 09:18

MihaiV scrie:
miky scrie: 2 - problema reciprocitatii s-a explicat clar: acesta reciprocitate intre asociatii NU EXISTA, decat daca respectivele asociatii cad la consens ! Legea spune ca asociatiile consimt sa-si armonizeze actiunile dar nu impune ca aceasta armonie sa se poata realiza obligatoriu !
Adica, pentru o zona pentru care o asociatie, are autorizatie, pescarii care nu sunt membrii acelei asociatii, trebe sa plateasca tarifele impuse de asociatia care detine autorizatia !
Ce poate face asociatia daca gaseste pescuind astfel de pescari care detin permis de pescuit ANPA si nu au platit tarful impus de asociatie?

Asociatia respectiva,nu poate decit sa incaseze de la pescarul neafiliat taxa de 2lei pe saptamina,10lei pe luna si 20lei pe an,corelati cu rata inflatiei..parca asa zicea textul..
Eu deja stiu pe cineva extrem de incintat ca trebuie sa iasa pe apa,pentru a incasa astfel de " beneficii" :D :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 24 Feb 2012, 09:33

MihaiV scrie:

Imi pare rau, nici eu nu sunt de acord cu aceasta situatie dar...daca legea prevede expres, atunci este obligatorie respectarea ei, ori legea prevede imperativ "si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membri lor" (art. 9, Anexa 3 la regulament, ord. 15/2011. Ce parere aveti Dl. Cezar.Ch, juridic, am dreptate?

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 24 Feb 2012, 09:39

@miky: imi cer scuze, am exagerat.
Tipic romanesc, atunci cand lucrurile par ca merg spre o oarecare normalitate, apar interesele! Speram la obtinerea unui permis de pescuit simpla, cu minim de deplasari si cu plati electronice. Speram in introducerea rovignetei pt pescuit. In loc de asta, drumuri, copii peste copii si mai ales plati CASH.
RX6 & Daiwa SS owner!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 24 Feb 2012, 09:45

jhonny scrie:
MihaiV scrie:

Imi pare rau, nici eu nu sunt de acord cu aceasta situatie dar...daca legea prevede expres, atunci este obligatorie respectarea ei, ori legea prevede imperativ "si isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membri lor" (art. 9, Anexa 3 la regulament, ord. 15/2011. Ce parere aveti Dl. Cezar.Ch, juridic, am dreptate?
Absolut corect, dle jhonny !

Orice membru al unei asociatii, detinator de permis ANPA, poate pescui pe apele administrate de alte asociatii, daca platesc tarifele impuse de asociatia titulara a autorizatiei. Refuzul constituie abuz si poate fi reclamat la ANPA.

Nu este nevoie ca asociatiile sa semneze protocoale bilaterale sau multilaterale.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 24 Feb 2012, 09:57

Pe de alta parte,nimeni nu te poate obliga sa te legitimezi decit in fata organelor abilitate legal,unde nu se aminteste nimic de reprezentantii asociatiilor de pescari concesionare ale zonei,asa ca totul se reduce in final la bunul simt al pescarului de pe balta sau la bunavointa autoritatilor,, competinte" de a participa la controalele initiate de asociatii.Mai exista si varianta,din partea asociatiilor, de a da cu pietre in balta,daca pescarul nu se legitimeaza. :wallbash:

Scrie răspuns