Inainte de a continua, precizez ca eventualele greseli gramaticale din postarile mele, lipsa literelor din cuvinte in general, se datoreaza in principal tastaturii care imi joaca feste in ultima vreme, si mai putin cunostintelor mele de gramatica ! Oricum scuze pentru acest inconvenient !
Revenind la permisele tip card !
In aceasta problema am si luat cuvantul (ca si in altele

), si in linii mari m-am chinuit sa arat ca permisul de tip card, cu o valabilitate de 8 ani (!!!), este o fudulie inutila in care ANPA isi consuma energiile cand sunt atatea alte probleme importante pentru pescutul recreativ de rezolvat !
Argumentatia mea a fost in linii mari cam asta:
Contravaloarea permiselor ANPA, conform legii se face venit la bugetul de stat, in contul de taxe si impozite !
In toate rapoartele UE, FMI, etc, Romaina este criticata pentru gradul mic de colectare a veniturilor la bugetul de stat !
Din acest considerent si pe fondul nemultumirii pescarilor privind conditiile de pescuit, care in teren sunt reale doar la Bucuresti se pare ca n-au ajuns, deci pe fondul nemultumirii pescarilor care stau pe ganduri daca sa mai merita plateasca permise , ANPA vine si inventeaza acest card, ingreunand si mai tare procedura de eliberare si de colectare a banilor, practic descurajandu-i si pe cei care vor sa ramana in limitele legii, sa mai plateasca !
Stiut fiind ca nimanui nu-i face placere sa-si plateasca impozitele, administratiile locale deschid ghisee noi , cauta solutii de plata online, etc, ca sa faca cat mai mic deranjul pentru contribuabil, timp in care ANPA, nu numai ca nu elibereaza la timp aceste permise, dar cere si tabele, CNPuri, date personale, raspunde dupa saptamani bune si in general practica o procedura care irita pe drept cuvand pe orice platitor de astfel de taxe !
Am sugerat sa urmeze modelul oricarei tari din jurul nostru care, desi practica eliberarea permiselor pe documente fiscale obisnuite, curente chiar, dar care pot fi obtinute la orice oficiu postal, pensiune, magazin de pescuit, centru turistic, etc,.... reusesc sa se mentina ca paradisuri piscicole pentru pescarii recreativi ! In acest sens le-am pus la dispozitie modelele de permise nationale din Slovacia, Slovenia, Croatia, Italia, Cehia, Polonia si Muntenegru
In final, am mentionat ca pastrand politica actuala, tarile din jurul nostru vor continua sa colecteze lejer bani la buget, prin metode fiscale invechite, resemnandu-se la conditia de a ramane paradisuri adevarate pentru pescarii recreativi, timp in care noi, vom continua sa avem ape fara pesti, dar ne vom putea mandri cu singurul permis modern de tip card din UE !
Ca am spus aceste lucruri, sunt pe aici din cei care au fost prezenti si pot sa confirme !
Nu stiu cat efect au avut argumentele tuturor celor care n-au spus prostii, dar in momentul de fata cred ca ANPA simte ca s-a legat la cap cu aceste carduri, pe care probabil deja le-a comandat !
Solutia completarii numelui si CNPului de catre asociatii a fost doar un gand, sper, o repliere de moment, a unei ANPA ramasa pe moment fara argumente clare ! Acest solutie nu e tarziu sa se schimbe, a ramas doar ca propunere si ca se vor gandi la o solutie care sa rezolve problema tuturor, adica si a nemembrilor, si inteleg eu si a eventualilor turisti care practica pescuitul de concediu si care nu vor sa-si consume tot concediul in asteptarea cardului ANPA ! Ideea care a ramas este ca se cauta o solutie de eliberare rapida, ca s-a lungit mult, dar aia ca "numai prin asociatii", sper ca urmeaza a fi completata cu solutia rezolvarii pentru toate cazurile ! De fapt asta e adevarul ! Cel putin ala cu care am plecat noi cei din Sibiu, acasa !
Si s-au mai vorbit acolo si alte lucruri deloc aiurea, dar ma rog, fiecare a inteles dupa puteri !