Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de adiwolf » 23 Feb 2012, 23:19

tocmai pentru faptul ca a-ti fost printre singurii care au luat o pozitie oficiala si a-ti avut o verticalitate morala fata de aberaţia privind obligaţivitatea asocierii, va pun acuma aceste intrebari.
am recitit postarile dumnevoastra, dar zau daca le-am inteles in sensul indicat, ori eu sunt prea obosit si iritat la ora asta, ori dumnevoastra nu a-ti ales o exprimare si o explicatie foarte fericita.
Dar interesul este o chestie, iar dreptatea poate fi alta.
ehhh,
asta este o explicatie si incepe sa semene a cezar.ch :)
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 23 Feb 2012, 23:22

fanelul scrie:doar ca sa fac mesajul 400: eu unul m-am cam saturat de legile proaste incepute de iorgovan....
Eram gata gata sa fac o asociere cu celalalt fane, da` daca te declari rapus de legile lu` Iorgovan nu esti singurul. Am terminat cu ce-a mai mare nota din promotie ( pe bune ) cand am afirmat asta :D . Bineinteles si cu argumentatii.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 23 Feb 2012, 23:26

adiwolf scrie:tocmai pentru faptul ca a-ti fost printre singurii care au luat o pozitie oficiala si a-ti avut o verticalitate morala fata de aberaţia privind obligaţivitatea asocierii, va pun acuma aceste intrebari.
am recitit postarile dumnevoastra, dar zau daca le-am inteles in sensul indicat, ori eu sunt prea obosit si iritat la ora asta, ori dumnevoastra nu a-ti ales o exprimare si o explicatie foarte fericita.
Dar interesul este o chestie, iar dreptatea poate fi alta.
ehhh,
asta este o explicatie si incepe sa semene a cezar.ch :)
Singura solutie este ca sa fie alocati acestei activitati niste functionari ANPA care sa preia si sa verifice plata, apoi sa scrie pe loc cardurile, fara a face "banca de date" cu datele pescarilor.
Sper ca asa vor face !

Asta am scris mai devreme. Poate nici eu n-am fost fost foarte clar, dar asta am vrut sa se inteleaga: merge individualul-neasociat la ANPA, un functionar de acolo verifica documentele si-i scrie cardul pe loc. Apoi ii inmaneaza cardul ANPA si-i restituie documentele, fara a retine copii.
In felul asta, impaca si neasocierea, si legea.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 23 Feb 2012, 23:47

In sala nu am vazut nici un reprezentant al celor care nu vor sa fie asociati .
De ce nu veniti la asemenea invitatii :?: :respekt:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Feb 2012, 23:49

Trezit din buimăceala iniţială, preşedintele Mănăilă a afirmat că studiază posibilitatea ca permisele să fie transferate asociaţiilor, iar acestea să le personalizeze în faţa solicitantului şi cu acordul lui.
Practic, cardurile comandate vor avea lipite stickere, pe care să se poată scrie cu pixul aceste date.

Problema care rezultă este că individualii (neafiliaţii) răman în pom, iar cei care au plătit deja la Trezorerie îşi vor recupera banii doar pe cale judecătorească. ANPA a aflat şi faptul că asociaţiile (subiecte de drept privat) nu pot fi obligate să presteze gratuit pentru ne-membri. Nu stiu ce vor face.
eu la asta ma refeream nu la ceea ce a-ti afirmat ulterior interpelarii.
afirmatiile de mai sus m-au deranjat si iritat nu ceea ce a-ti rectificat ulterior
imi cer scuze, dar de unde a-ti dedus asta?? mi se pare putin fortata afirmatia de mai sus ca sa nu spun mai mult.
daca nu se pot tiparii acele carduri cu cnp-ul pe ele, care este problema?? ce legatura are asta cu afilierea sau neafilierea??
nu exista unul si acelasi model de permis de pescuit pentru oricare pescar din Romania? fie el afiliat sau nu??
asa cum orice asociatie poate sa scrie pe permis si il poate personaliza, asa si ANPA prin angajatii sai o poate face, si nu poate fi absolut nici o diferenta intre un pescar neafiliat si unul afiliat pentru obtinerea permisului de pescuit.
adica exact ce a-ti afirmat in ultima postare.
ma bucur ca pana la urma am ajuns la un consens privind eliberarea permiselor de pescuit, problema ramane si in sustinerea ei mai departe
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Feb 2012, 23:58

cezar.ch scrie: Din păcate, problemele de la serviciu nu mi-au permis să fiu la faţa locului.
Eu insa am reusit sa merg ! Si am fost din partea noii noastre filiale de pescari APS Sibiu, deci la fel de bine, s-ar putea spune ca am participat din partea Ajpvs Sibiu !
In mare din tot ce s-a spus aici sunt si lucruri partial adevarate, si mai ales concluzii nefondate !
Deci:
1 - Nu toate Ajvpsurile au cerut obligativitatea asocierii, ci doar unele ! si nu bag mana in foc ca numai dintre Ajvpsuri s-au plans si au cerut acest lucru ! Io habar n-am care de unde era pe acolo, dar am vazut oameni din diverse Ajvpsuri care nu ziceau prostii, asa cum am vazut oameni din alte Ajvpsuri care spuneau prostii mari ! Similar si pentru celelalte asociatii, mult mai putine la numar !
Obligatiitatea asocierii au cerut-o in general, acele asociatii care s-au prezentat la obtinerea autorizatiei, cu tarife declarate zero lei sau in cuantumul de 5-10 lei ... pe an, pentru a obtine punctaj si a castiga autorizatia ! Acele asociatii s-au vazut in prezent in situatia in care oamenii vin sa-is plateasca permisul ANPA si cand e vorba de cotizatii opteaza pentru tarifele de zero si 10 lei ! Moment in care acum se dau de ceasul mortii ca raman fara membri !
2 - problema reciprocitatii s-a explicat clar: acesta reciprocitate intre asociatii NU EXISTA, decat daca respectivele asociatii cad la consens ! Legea spune ca asociatiile consimt sa-si armonizeze actiunile dar nu impune ca aceasta armonie sa se poata realiza obligatoriu !
Concret, judecati-o cum vreti, reciprocitatea nu e valabila !
Adica, pentru o zona pentru care o asociatie, are autorizatie, pescarii care nu sunt membrii acelei asociatii, trebe sa plateasca tarifele impuse de asociatia care detine autorizatia ! Deci toti pescarii care nu sunt membri acelei asociatii platesc tarife, nu numai cei care nu sunt membri in nici o asociatie ! In privinta tarifelor, nu conteaza daca pescarii sunt sau nu membri altei asociatii din alta parte !
Voi luati-o cum vreti, mie unul mi se pare normal acest lucru ! Daca pe o zona, o asociatie, oricare ar fi aia, isi face treaba si cheltuie cotizatiile membrilor sai pentru paza, pentru repopulari, sau pentru asigurarea unor conditii decente de pescuit, nu e normal ca unul venit din afara, de la alta asociatie care nu e decat chiosc de permise, si alta treaba n-are, sa vina si sa pescuiasca in baza reciprocitatii, fara nici o alta obligatie ! Cine vrea reciprocitate la pescuit, trebuie sa accepte si reciprocitatea la cheltuiala, adica sa pescuiasca la un loc cu membrii asociatiei respective, cheltuind pentru asta sume comparabile cu cele pe care le suporta acei membri pentru a pescui pe apa asociatiei lor !
Restul sunt carcoteli pentru cei care ar vrea sa pescuiasca liber peste tot, sa prinda si mult peste si daca se poate sa nu-i coste nimica ! ... Acel gen de pretentii..."sa se faca"... ca sa vin io la pescuit sa ma simt liber si bine !
3 - Dle Cezar, cu tot respectul, dar si cu tot regretul va informez ca nu sunteti singura sociatie care in 2011 a luat pozitie oficiala impotriva obligativitatii asocierii !
clubul nostru Musca 13, impreuna cu alte 7-8 asocatii semnatare a luat aceeasi pozitie si in 2010 si in 2011 in mod consecvent, si tot oficial ! Pe de alta parte nu credem ca acest lucru mai are acum importanta, este foarte bine ca s-a obinut acest deziderat, si ca tot in urma sedintei de astazi, a ramas stabilit ca cel putin din punct de vedere legal, nu se va reveni la acesta obligativitate ! In privinta permiselor tip card si ce s-a discutat pe ele, si cum a ramas si de ce a ramas asa, revin cu o alta postare pentru ca si asa asta a devenit prea lunga si abia au timp "doritorii", sa intervina cu reactiile lor !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Feb 2012, 00:02

APSHD scrie:In sala nu am vazut nici un reprezentant al celor care nu vor sa fie asociati .
De ce nu veniti la asemenea invitatii :?: :respekt:
reprezentat al celor neasociati??!!
asta este o utopie!
dar,
de ce?!
pentru ca nu suntem si nu facem parte din asociatii sau organizatii,
pentru ca nu ne-am propus "telurile marete" pe care le-au angajat asociatiile,
pentru ca dorim doar sa pescuim linistiti, respectand legea,
pentru ca dorim respect la randul nostru, nu suntem NIMENI
pentru ca in opinia mea (a noastra), la momentul actual nu avem acest respect din partea asociatiilor si organizatiilor de profil,
pentru ca incercati sa ne prostiti in fata,
pentru ca......................................
................................... imi este sila si lehamite :evil:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 24 Feb 2012, 00:34

Inainte de a continua, precizez ca eventualele greseli gramaticale din postarile mele, lipsa literelor din cuvinte in general, se datoreaza in principal tastaturii care imi joaca feste in ultima vreme, si mai putin cunostintelor mele de gramatica ! Oricum scuze pentru acest inconvenient !
Revenind la permisele tip card !
In aceasta problema am si luat cuvantul (ca si in altele :D), si in linii mari m-am chinuit sa arat ca permisul de tip card, cu o valabilitate de 8 ani (!!!), este o fudulie inutila in care ANPA isi consuma energiile cand sunt atatea alte probleme importante pentru pescutul recreativ de rezolvat !
Argumentatia mea a fost in linii mari cam asta:
Contravaloarea permiselor ANPA, conform legii se face venit la bugetul de stat, in contul de taxe si impozite !
In toate rapoartele UE, FMI, etc, Romaina este criticata pentru gradul mic de colectare a veniturilor la bugetul de stat !
Din acest considerent si pe fondul nemultumirii pescarilor privind conditiile de pescuit, care in teren sunt reale doar la Bucuresti se pare ca n-au ajuns, deci pe fondul nemultumirii pescarilor care stau pe ganduri daca sa mai merita plateasca permise , ANPA vine si inventeaza acest card, ingreunand si mai tare procedura de eliberare si de colectare a banilor, practic descurajandu-i si pe cei care vor sa ramana in limitele legii, sa mai plateasca !
Stiut fiind ca nimanui nu-i face placere sa-si plateasca impozitele, administratiile locale deschid ghisee noi , cauta solutii de plata online, etc, ca sa faca cat mai mic deranjul pentru contribuabil, timp in care ANPA, nu numai ca nu elibereaza la timp aceste permise, dar cere si tabele, CNPuri, date personale, raspunde dupa saptamani bune si in general practica o procedura care irita pe drept cuvand pe orice platitor de astfel de taxe !
Am sugerat sa urmeze modelul oricarei tari din jurul nostru care, desi practica eliberarea permiselor pe documente fiscale obisnuite, curente chiar, dar care pot fi obtinute la orice oficiu postal, pensiune, magazin de pescuit, centru turistic, etc,.... reusesc sa se mentina ca paradisuri piscicole pentru pescarii recreativi ! In acest sens le-am pus la dispozitie modelele de permise nationale din Slovacia, Slovenia, Croatia, Italia, Cehia, Polonia si Muntenegru :mrgreen:
In final, am mentionat ca pastrand politica actuala, tarile din jurul nostru vor continua sa colecteze lejer bani la buget, prin metode fiscale invechite, resemnandu-se la conditia de a ramane paradisuri adevarate pentru pescarii recreativi, timp in care noi, vom continua sa avem ape fara pesti, dar ne vom putea mandri cu singurul permis modern de tip card din UE ! :mrgreen:
Ca am spus aceste lucruri, sunt pe aici din cei care au fost prezenti si pot sa confirme !
Nu stiu cat efect au avut argumentele tuturor celor care n-au spus prostii, dar in momentul de fata cred ca ANPA simte ca s-a legat la cap cu aceste carduri, pe care probabil deja le-a comandat !
Solutia completarii numelui si CNPului de catre asociatii a fost doar un gand, sper, o repliere de moment, a unei ANPA ramasa pe moment fara argumente clare ! Acest solutie nu e tarziu sa se schimbe, a ramas doar ca propunere si ca se vor gandi la o solutie care sa rezolve problema tuturor, adica si a nemembrilor, si inteleg eu si a eventualilor turisti care practica pescuitul de concediu si care nu vor sa-si consume tot concediul in asteptarea cardului ANPA ! Ideea care a ramas este ca se cauta o solutie de eliberare rapida, ca s-a lungit mult, dar aia ca "numai prin asociatii", sper ca urmeaza a fi completata cu solutia rezolvarii pentru toate cazurile ! De fapt asta e adevarul ! Cel putin ala cu care am plecat noi cei din Sibiu, acasa !
Si s-au mai vorbit acolo si alte lucruri deloc aiurea, dar ma rog, fiecare a inteles dupa puteri !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 24 Feb 2012, 01:13

Ciar daaca v-ati cerut scuze, dl. Miky tot ati facut greseli care nu tin de tastatura....
Oare cum se face ca eu, adiwolf si alti pescari neinregimentati in asociatii nu am participat la adunarea asta? NU NE JIGNITI INTELIGENTA! NIMENI nu isi pierde timpul daca nu are ceva de castigat! Treaba cu a nu fi obligat sa te asociezi ca sa primesti permis anpa sta asa: "multumim, avem in vedere cererea dvs., dar ANPA nu emite permisele in ritmul in care avem cererile membrilor nostrii!"
Pescarul sportiv vrea "banul jos, ochii la bambina" ca sa parafrazez, nu povesti.
Sa inteleg ca ati venit de la Sibiu doar ca sa puteti popula linistiti apa pe care o aveti in administrare? Haida de!
RX6 & Daiwa SS owner!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 24 Feb 2012, 06:16

Dar pe cartoane ar fi putut trece seria si numarul buletinului care nu sunt confidentiale, din cate stiu, si e de ajuns.

Scrie răspuns