Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de apsalba » 22 Mar 2012, 21:34

Tavi scrie:Nea Fane, pescuitul se practica din comuna primitiva.
HG e in vigoare din 2001. Tu, nu eu ai spus ca a fost recunoscut ca sportiv in 2002. Asadar nu putea fi recunoscut decat prin ordin de ministru.
Asadar, nr ordinului te rog, nu istoria pescuitului.
Mersi
Nu intelegi ca nu era o ramura sportiva noua? Pescuitul sportiv era atestat. Si recunoscut prin Lege.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Mar 2012, 21:37

1. Prin care lege?
2. Atunci in 2002 ce a fost recunoscut daca deja era recunoscut? :headbash:

p.s. pescuitul cu musca a fost atestat prima oara pe vremea romanilor. Nush daca aveau CIS atunci... :lol1:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Mar 2012, 21:55

Tavi scrie:1. Prin care lege?
2. Atunci in 2002 ce a fost recunoscut daca deja era recunoscut? :headbash:

p.s. pescuitul cu musca a fost atestat prima oara pe vremea romanilor. Nush daca aveau CIS atunci... :lol1:
A fost inregistrat ca ramura sportiva. Articolul la care faci trimitere, se refera la sporturi noi. Ultimul de care stiu, este airsoft-ul. Sibiul am vazut ca sta foarte bine cu practicantii. Vezi, poate te reprofilezi. :lol: :lol: :lol: :lol: Te poti intalni cu fiul meu. Este practicant.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 22 Mar 2012, 22:30

apsalba scrie:Te poti intalni cu fiul meu. Este practicant.

slava domnului ca nu-l mosteneste pe tacsu'.... :lol1:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 22 Mar 2012, 23:58

:lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ranga, imi esti dator cu o adresa! :roll:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 23 Mar 2012, 00:26

iar te pierzi Fane in propriile minciuni ... :lol1: :headbash:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Mar 2012, 00:42

Asta este , avem si noi Chuck Norrisu nostru :lol: :lol:

omentau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de omentau » 23 Mar 2012, 09:30

Salut,

Ma chinui sa intru in legalitate si topicul asta stufos ma descurajeaza. Rugamintea mea este sa imi indrumati pasii catre obtinerea unui permis de pescuit care sa-mi permita, printre altele, pescuitul pe Dunare in zona Braila si in Delta. Am citit o mare parte din topic dar discutiile sunt la nivel "pro" :) asa ca multitudinea de initiale ma baga in ceata mai ales ca nu le stiu provenienta. Deci, inca o data: daca are cineva rabdare, rog frumos sa imi spuna punctual cum obtin un permis de pescuit.

PS: Sunt din Bucuresti in caz ca e relevant
PS2: Celor care se intreaba daca pana acum am braconat: NU, am pescuit doar pe balti private(cu exceptii, bineinteles)

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 23 Mar 2012, 09:44

Pentru delta ai nevoie de permisul de intrare in delta si permisul de pescuit in rezervatia biosferei delta dunarii (ambele se elibereaza de ARBDD Tulcea).
Pentru pescuitul la dunare ai nevoie de permisul eliberat de ANPA si de un permis eliberat de politia de frontiera "PG-ul" (daca este cazul) pe baza permisului eliberat de ANPA.

Dumitrescu Iancu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dumitrescu Iancu » 23 Mar 2012, 09:53

omentau scrie:Salut,

Ma chinui sa intru in legalitate si topicul asta stufos ma descurajeaza. Rugamintea mea este sa imi indrumati pasii catre obtinerea unui permis de pescuit care sa-mi permita, printre altele, pescuitul pe Dunare in zona Braila si in Delta. Am citit o mare parte din topic dar discutiile sunt la nivel "pro" :) asa ca multitudinea de initiale ma baga in ceata mai ales ca nu le stiu provenienta. Deci, inca o data: daca are cineva rabdare, rog frumos sa imi spuna punctual cum obtin un permis de pescuit.

PS: Sunt din Bucuresti in caz ca e relevant
PS2: Celor care se intreaba daca pana acum am braconat: NU, am pescuit doar pe balti private(cu exceptii, bineinteles)
Hai sa incercam:
1. Pentru a putea pescui pe Dunare aveti nevoie de un permis ANPA, pe care il puteti obtine fie prin intermediul unei asociatii, fie personal, platind la trezoreria din sectorul in care locuiti suma de 30 lei, apoi faceti un drum la MADR- ANPA, depuneti chitanta si o copie CI si asteptati aparitia permisului. Atentie, pescuitul la Dunarea de frontiera necesita si un aviz de activitate (PG) de la Serviciul Teritorial Politie de frotiera in raza caruia pescuiti (adica cate un aviz pentru fiecare judet...)
Prin asociatie, contra unei cotizatii de pana la 50 lei, va puteti procura atat permisul ANPA, cat si PG-urile pentru judetele limitrofe Bucurestiului. Pentru Braila cred ca nu este nevoie de PG...
2.Pentru a putea pescui in Delta Dunarii aveti nevoie de Permisul de pescuit eliberat de ARBDD, in valoare de 30 lei, care se poate procura de la sediul ARBDD din Tulcea, sau prin asociatii.
Atentie, pentru Delta este necesar si permisul de acces in Delta, care se elibereaza tot de ARBDD (sau asociatii) si care are variante de o saptamana, o luna sau un an.Pretul pentru un an=30 lei. Multumit?

Scrie răspuns