Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de flydb » 23 Mar 2012, 10:42

@ apsalba

In incercarea de a rezolva problema registrului de evidenta al asociatiilor, ANPA a publicat pe site proiectul noului ordin de ministru. Cred ca n-ai fost consultat nici de asta data. Vezi:
http://www.anpa.ro/images/stories/docum ... 20NOUA.pdf

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Mar 2012, 11:18

Cred ca e si o incercare de a inlocui Ordinul 15/2011 cu altul, in ipoteza ca cel vechi va fi anulat in justitie. Din cate stiu e un proces pe rol in sensul asta.
Daca se aproba in forma asta, autorizatiile emise deja vor ramane in vigoare, iar structurile sportive vor obtine greu autorizatii noi din cauza criteriilor pe care majoritatea nu le vor indeplini si a faptului ca nu prea mai sunt ape fara autorizatii.
Asadar, conform acestui proiect, cam ciuciu permise pentru cluburile cu CIS.
Asta nu-l va impiedica pe nea Fane sa sustina in continuare ca structurile sortive sunt singurele care pot elibera permise. :D
Temeiul legal:
Pescuitul sportiv cu musca artificiala e atestat documentar de Claudius Aelianus din anul 200 e.n.
Practic de atunci a fost recunoscut oficial pescuitul ca ramura sportiva in Macedonia.
In baza acestei atestari, ramura sportiva s-a inregistrat la noi in 2002 e.n.
:lol1:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Mar 2012, 11:37

flydb scrie:@ apsalba

In incercarea de a rezolva problema registrului de evidenta al asociatiilor, ANPA a publicat pe site proiectul noului ordin de ministru. Cred ca n-ai fost consultat nici de asta data. Vezi:
Sau l-au consultat doar ca sa fie siguri ca fac invers :headbash:
Probabil n-au timbrat dosarul la procesul pierdut fiindca isi doreau sa piarda, sa poata scoate noul ordin, care era deja pregatit!

omentau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de omentau » 23 Mar 2012, 11:40

Dumitrescu Iancu scrie:
omentau scrie:Salut,

Ma chinui sa intru in legalitate si topicul asta stufos ma descurajeaza. Rugamintea mea este sa imi indrumati pasii catre obtinerea unui permis de pescuit care sa-mi permita, printre altele, pescuitul pe Dunare in zona Braila si in Delta. Am citit o mare parte din topic dar discutiile sunt la nivel "pro" :) asa ca multitudinea de initiale ma baga in ceata mai ales ca nu le stiu provenienta. Deci, inca o data: daca are cineva rabdare, rog frumos sa imi spuna punctual cum obtin un permis de pescuit.

PS: Sunt din Bucuresti in caz ca e relevant
PS2: Celor care se intreaba daca pana acum am braconat: NU, am pescuit doar pe balti private(cu exceptii, bineinteles)
Hai sa incercam:
1. Pentru a putea pescui pe Dunare aveti nevoie de un permis ANPA, pe care il puteti obtine fie prin intermediul unei asociatii, fie personal, platind la trezoreria din sectorul in care locuiti suma de 30 lei, apoi faceti un drum la MADR- ANPA, depuneti chitanta si o copie CI si asteptati aparitia permisului. Atentie, pescuitul la Dunarea de frontiera necesita si un aviz de activitate (PG) de la Serviciul Teritorial Politie de frotiera in raza caruia pescuiti (adica cate un aviz pentru fiecare judet...)
Prin asociatie, contra unei cotizatii de pana la 50 lei, va puteti procura atat permisul ANPA, cat si PG-urile pentru judetele limitrofe Bucurestiului. Pentru Braila cred ca nu este nevoie de PG...
2.Pentru a putea pescui in Delta Dunarii aveti nevoie de Permisul de pescuit eliberat de ARBDD, in valoare de 30 lei, care se poate procura de la sediul ARBDD din Tulcea, sau prin asociatii.
Atentie, pentru Delta este necesar si permisul de acces in Delta, care se elibereaza tot de ARBDD (sau asociatii) si care are variante de o saptamana, o luna sau un an.Pretul pentru un an=30 lei. Multumit?
Lamurit, multumit. Acum imi recomanda si mie cineva o asociatie de unde sa-mi procur permis ANPA eventual permisul de delta ARBDD? Multumiri sincere.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 23 Mar 2012, 12:27

flydb scrie:In incercarea de a rezolva problema registrului de evidenta al asociatiilor, ANPA a publicat pe site proiectul noului ordin de ministru. Cred ca n-ai fost consultat nici de asta data. Vezi:
Proiectul noului ordin este facut cu dedicatie speciala pentru federatie , in sensul ca , daca ANST nu recunoaste pescuitul ca sport ,o face insa ANPA ,ca sa-i dea apa la lui apsalba .
Asta nu inteleg multi , ca odata trecuta federatia in tabelul structurilor sportive de la ANPA , pentru absalba va fi ca o recunostere oficiala si va incepe presiunile la adresa ANST .
Si cu CIS ul obtinut ,va contesta si acest ordin si tabelul cu asociatiile de pescuit recreativ , pentru ca federatia sa poata obtine autorizatie de pescuit . Nici pana acum n-ati inteles ca pentru el nu exista pescuit recreativ ?
Ordinul asta este facut la misto prin sforile trase de apsalba sa scoata ochii la fraieri , pentru el asta este mana cereasca in obtinerea mult ravnitului CIS

:lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Mar 2012, 12:59

da si nu
1. Federatia nu are CIS, nu este inca structura sportiva. Si nu cred ca-l va obtine.
2. Ma indoiesc ca federatia lui Fane are interesul sa obtina autorizatie pentru a vinde permise.
Printre altele e cam greu sa vinzi permise cu cotizatie de membru prin Federatie pentru ca persoanele fizice nu se pot face membre in o federatie. Iar taxele suplimentare de eliberare sunt interzise.
Fane stie asta, asa ca are interesul ca cluburile afiliate la Federatie sa vanda permise, nu Federatia insasi, e aceeasi schema creata si aplicata de el ca si in cazul raposatei FNPSR. - aici intr-adevar i s-a dat apa la moara
3. Criteriile de atribuire ale autorizatiei favorizeaza in continuare agvpsurile, ele au multi membri, multi angajati, au eliberat multe permise, etc aici nu s-a schimbat nimic - aici i s-a cam luat apa la moara obtinuta anterior :D
Musca 13

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 23 Mar 2012, 13:18

De ce nu se specifica clar in ordin ca , cluburile si asociatiile sportive. au voie sa elibere permise numai pentru sportivi legitimati ?
In cazul asta chiar n-ar putea face nimic , tinand cont ca ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV CETATE ALBA IULIA are 10 membri cu apsalba cu tot :lol: :lol: :lol:
Ii lasa special portite si ii face favoruri , sa faca si el de-o "fasole" pe banii fraierilor ! Astia de la ANPA chiar ne cred prosti ?
Si daca stai bine sa studiezi ordinul, ii gasesti multe "interperetari" favorabile "dedicatului" :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Mar 2012, 13:28

Trebuie tinut cont ca eliberarea permiselor prin asociatii nu este doar interesul lui Nea Fane.
Este principala sursa de venit a multor asociatii de ani de zile.... Daca permisele s-ar gasi la liber ar fi extrem de complicata supravietuirea pentru multi. :D
Acum i s-a dat cu jumate de gura o noua portie de tort, dar nu doar lui. In continuare legislatia este per total favorabila asociatiilor mari, adica AGVPS-urilor. Ei iau partea leului.
Follow the money...
Musca 13

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 23 Mar 2012, 13:44

[quote="Mister Fisherman"]

Proiectul noului ordin este facut cu dedicatie speciala pentru federatie , in sensul ca , daca ANST nu recunoaste pescuitul ca sport ,o face insa ANPA ,ca sa-i dea apa la lui apsalba .
quote]

Daca nu este recunoscut de ANST degeaba, o activitate nu poate fi recunoscuta ca sport de catre oricine.
Si prasitul se poate considera sport, mai ales ca la inceput toti sunt aliniati, iar la final unul termina primul..., degeaba zice ANPA ca pescuitul este sport, ca nu are calificarea sa faca aceasta categorisire.
Pescuitul este la fel ca vanatoarea si au acelasi scop: prinderea prazii si consumarea acesteia, de fapt este o vanatoare doar ca in loc sa ai pusca, desigur poti pescuii si cu pusca si chiar cred ca este distractiv dar putin productiv, ai o undita.
Ambele implica asteptare, atragerea animalului si in final capturarea lui.

Iar anul acesta sigur nu se schimba nimic, este prea tarziu...poate de la anul.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 23 Mar 2012, 13:46

Nu cred ca m-am facut inteles ! Eu nu vorbeam de asociatiile trecute in REGISTRU RECREATIV , astea precum AGVPS si altele care nu sunt structuri sportive si nici nu vor fi vreodata , ele pot vinde permise la liber si cui vor ele , care-i problema ?
Eu fac referire la structurile sportive care sunt trecute in REGISTRUL SPORTIV si li se permite sa vanda permise la liber , asta se considera dedicatie de la ANPA . Ele normal nici n-ar trebui sa poata vinde permise , doar sa detina o autorizatie de pescuit pentru membri lor pe apele unde fac antrenamente .
Dar o sa fie atacat in instanta si acest ordin dupa ce isi rezolva apsalba treburile :lol: :lol:

Si ai mai spus ceva :
Ma indoiesc ca federatia lui Fane are interesul sa obtina autorizatie pentru a vinde permise.
Nu numai pentru permise , ii trebuie autorizatie si pentru a deschide noi balastiere :lol: :lol:

Scrie răspuns