Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mister Fisherman
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de Mister Fisherman » 23 Mar 2012, 14:05

rcorbu scrie:Daca nu este recunoscut de ANST degeaba, o activitate nu poate fi recunoscuta ca sport de catre oricine.
Si prasitul se poate considera sport, mai ales ca la inceput toti sunt aliniati, iar la final unul termina primul..., degeaba zice ANPA ca pescuitul este sport, ca nu are calificarea sa faca aceasta categorisire.
Pescuitul este la fel ca vanatoarea si au acelasi scop: prinderea prazii si consumarea acesteia, de fapt este o vanatoare doar ca in loc sa ai pusca, desigur poti pescuii si cu pusca si chiar cred ca este distractiv dar putin productiv, ai o undita.
Ambele implica asteptare, atragerea animalului si in final capturarea lui.

Iar anul acesta sigur nu se schimba nimic, este prea tarziu...poate de la anul.
Asta sustin si eu de mult timp , dar nu intereseaza pe nimeni din marile asociatii sa ceara la ANST dovada ca pescuitul este recunoscut ca sport . Daca apare o astfel de dovada , ANST trebui sa-si lichideze patrimoniul ca sa poata plati despagubirile cerute prin instante pentru incalcarea legilor si tratatelor internationale privind protectia animalelor ,atat la asociatiile de pescari si cat si la cele de protectia animalelor
Si mai exista si alte n motive pentru care nu cere nimeni dovada asta , pentru ca sunt unii interesati de pozitia lui apsalba sau mai au si alte interese , se vede din avion treaba asta ! :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 23 Mar 2012, 14:06

rcorbu scrie:[....]

Si prasitul se poate considera sport, mai ales ca la inceput toti sunt aliniati, iar la final unul termina primul...

[....]
ai grija ce scri pentru ca dai idei in cazul in care nu ii iese ceea ce incearca a nu stiu cata oara sa faca ... :lol1:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Mar 2012, 14:21

eu sunt curios sa vad calendarul aual al antrenamentelor federatiei, pe langa calendarul anual al competitiilor sportive, ca pentru a se inscrie in registru trebe sa le depuna la dosar pe amandoua !
Nu de alta, dar sa nu ma suprapun pe apa vreodata, umbland in urma vreunui campion in devenire, aflat in antrenamentul sau de rutina !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 23 Mar 2012, 14:36

miky scrie:eu sunt curios sa vad calendarul aual al antrenamentelor federatiei, pe langa calendarul anual al competitiilor sportive, ca pentru a se inscrie in registru trebe sa le depuna la dosar pe amandoua !
Nu de alta, dar sa nu ma suprapun pe apa vreodata, umbland in urma vreunui campion in devenire, aflat in antrenamentul sau de rutina !
Ai sesizat alt aspect al controversatului ordin , traba asta cu programul antrenamentelor care este o mare tampenie , pai daca bolnavul isi pune antrenamente zilnice ca vrea el sa scoata campioni , astia care platesc permis de recreativ , cand mai pescuiesc ?
Sau te pomenesti ca daca au aia antrenement , scoate toata lumea de pe balta ? :lol: :lol: :lol:
Dar parca se lauda ca federatia isi face piste proprii , ca nu atenteaza la apele publice , dar ANPA baieti buni , au mai lasat o portita deschisa pentru viitorul lor presedinte :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 23 Mar 2012, 15:20

Un proiect de ordin mai aberant ca asta n-am vazut pana acum.
Concluzia mea este mai mult decat clara, ANPA nu a timbrat recursul la ICCJ ca sa-i iasa pasenta lui Popescu. Este evident ca daca se semneaza un asemenea ordin de catre ministrul agriculturii asta nu poate decat sa-i dea apa la moara lui Popescu in incercarea lui de a obtine CIS-ul de la ANTS fara sa mai fie nevoie de un ordin al Ministrului Invatamantului Cercetarii Tineretului si Sportului. Se merge la greu pe principiul ca pescuitul sportiv este de multa vreme sport, nemaifiind nevoie de un ordin de ministru. Proiectul de ordin de la ANPA chiar asta face, servind pe tava lui Popescu inca un argument in planurile lui abracadabrante.
Pana una alta, in mare culpa este ANTS care nu trebuia sa elibereze niciun CIS pentru asociatiile sau cluburile de pescuit din moment ce pescuitul nu a fost recunoscut niciodata ca sport.Singura iesire pe care o vad este urmatoarea:
- un recurs in interesul legii pentru anularea sentintei ICCJ care a anulat registrul asociatiilor de la ANPA
- ANTS-ul sa anuleze de urgenta CIS-urile eliberate catre asociatiile si cluburile de pescuit sportiv si sa-si asume intreaga vina pentru situatia creata.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Mar 2012, 15:44

este intr-adevar o aberatie cat casa.
Daca structurile sportive doreau autorizatie puteau s-o obtina si pana acum alaturi de asociatiile fara CIS, nu le impiedica nimeni.
Nu inteleg de ce au tinut sa le mentioneze separat, de ce registru separat. Ce face ANPA cu calendarul competional? la ce naiba ii trebuie?Pe de alta parte, criteriile de obtinere a autorizatiei au ramas aceleasi ...
De fapt ce ma mai mir.. o noua dovada de profesionalism de la ANPA, vezi povestea cu permisele, prohibitia, aberatiile din legi...
Nu ajungem nicaieri cu carpeala asta legislativa, in fiecare an alta aberatie si alt experiment in functie de cine stie sa deschida usi pe acolo...
Pana nu se reface toata legislatia pescuitului din temelii ne vom invarti in jurul cozii
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 23 Mar 2012, 17:02

In proiectul de lege vad ca se face referire la pescuitul recreativ si pescarii recreativi, cu delimitare de pescarii sportivi.
Obliga asociatiile sa elibereze permise de pescuit si la nemembrii, desigur ca multe nu vor vrea sa faca acest lucru, da e treaba lor ca au doar de pierdut.
Si interesant : cu cat dai mai multe permise creste punctajul..iar mai multe se dau doar daca ieie in calcul si nemembrii.

Asta:
"Să solicite sprijinul inspectorilor piscicoli şi a ofiţerilor, agenţilor şi subofiţerilor din cadrul poliţiei şi jandarmeriei în cazul semnalării actelor de braconaj;"

ar fi trebuit sa fie cam asa: ....inspectorilor piscicoli si/sau ofiţerilor...."uneori este cam greu sa-i potrivesti pe amandoi..mai repede pe politisti"

nu pare ca fiind propusa doar de "apsalba" probabil ca si celelalte asociatii si-au adus aportul.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 23 Mar 2012, 17:22

rcorbu scrie:In proiectul de lege vad ca se face referire la pescuitul recreativ si pescarii recreativi, cu delimitare de pescarii sportivi.
Obliga asociatiile sa elibereze permise de pescuit si la nemembrii,
"Să solicite sprijinul inspectorilor piscicoli şi a ofiţerilor, agenţilor şi subofiţerilor din cadrul poliţiei şi jandarmeriei în cazul semnalării actelor de braconaj;"
Asta este umplutura pentru fraieri , citeste printre randuri sa vezi cui este facuta "dedicatia" .
Trebuie gasita cat de urgent o solutie pentru a bloca acest ordin, daca nu vrem ca in scurt timp ,sa cumparam cu toti permise direct de la federatie .

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 23 Mar 2012, 19:30

omentau scrie:Salut,

Ma chinui sa intru in legalitate si topicul asta stufos ma descurajeaza. Rugamintea mea este sa imi indrumati pasii catre obtinerea unui permis de pescuit care sa-mi permita, printre altele, pescuitul pe Dunare in zona Braila si in Delta. Am citit o mare parte din topic dar discutiile sunt la nivel "pro" :) asa ca multitudinea de initiale ma baga in ceata mai ales ca nu le stiu provenienta. Deci, inca o data: daca are cineva rabdare, rog frumos sa imi spuna punctual cum obtin un permis de pescuit.

PS: Sunt din Bucuresti in caz ca e relevant
PS2: Celor care se intreaba daca pana acum am braconat: NU, am pescuit doar pe balti private(cu exceptii, bineinteles)
Banuiesc ca ai primit deja MP-uri apropo de cererea ta....
Aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 90#p348027 spun cum am rezolvat eu, cel putin cum incerc sa o fac pana la receptionarea permiselor.
Pt Delta nu ai ce sa cauti la anpa! Ain nevoie de permise (de acces si pescuit) in RBDD, 30+30 ron/an, la posta cu mandat, ai date de contact pe rbdd.ro. Pt PG suna la Pardina sau chilia la pf si iti dicteaza ei o cerere mai "speciala". Cand ajungi in delta, trecei pe la Administratia RBDD cu mandatele postale de plata, iti ridici permisele si mergi intins cu ele si cu cererea la PF. Iei PG si lansezi la baza stufului!
Pt Dunare in exteriorul RBDD e alta poveste, o poveste de groaza cu anpa, cu federatie, cu CIS-uri, cu asociatii....EHE, pescuitul asta nu e cum cred unii domne'!
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 23 Mar 2012, 19:54

Ce am inteles eu din noul proiect privind conditile de practicare.....
1. URAAAA, o prima delimitare a pescuitului recreeativ de cel sportiv!!URAA! Prin separarea

asociatiilor de pescari, unii dupa Ordonanta 26/2000 ceilalti dupa Legea 69/2000.
2. Model unic de permis de pecuit: hmmmm, o mica problema!
3. Regulament unic de desfasurare a pescuitului recreeativ si cel sportiv: oops, big

problem! Ce inseamna retinerea unei cantitati de 5 kg de peste? Retinerea in juvelnic,

scoaterea pe malul apei moartea pestelui? Cum se desfasoara concursurile de pescuit

stationar? Cine prinde primul 5 kg de peste castiga concursul? Cine prinde captura de 5 kg a

incheiat concursul? Pt pescuitul sportiv regulamentul intocmit de ANPA este o imixtiune

grava in treburile ANST sau cine reglementeaza concursurile! Trebuie date linii directoare

de catre anpa sau macar un aviz pe regulamentul general de desfasurare a concursurilor de

pescuit sportiv referitor la a nu se pierde nici un peste pe timpul desfasurarii. Mai mult

de atat, ciocul mic ANPA!
4. asociatii: sunt la rascruce de drumuri! Ori intr-o barca de agrement ori in cea sportiva. Cum vor opta e treaba lor, atata doar ca tre' sa se gandeasca de cine dau "dincolo"!! Obligatiile asociatiilor sunt tot praf in ochi, permise pt nemembrii si controale ZILNICE, panouri de marcare si regulamente montate pe teren... Maine, daca ies la pescuit va trimit poze cu lipsa acestora din locuri vizibile si evident principale de acces la malul unei ape.
Oricum, anpa a facut un pas mic inainte, poate si forumul asta le-a deschis un pic ochii.
RX6 & Daiwa SS owner!

Scrie răspuns