Permis de pescuit 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 18 Mar 2010, 17:10

ilie scrie:
Oaca scrie:
ilie scrie:Da Mino, cel putin la mine e vorba de principii. Nu vreau sa dau nici macar 5 bani in plus unora care nu merita. Sa-ti dau un exemplu: ...
Lasand de-o parte exemplul tau, iau exemplu STATUL, prin ANPA! Merita? Au facut sau fac ceva pentru ape si pesti ca sa merite 30 de lei, daca nici macar 5 bani nu esti dispus sa dai unor asociatii, pentru ca pe buna dreptate nu stii ce se intimpla cu acesti 5 bani? Deci cum ramane cu principiile si statul?? :shock: Te lasi de pescuit sau devii braconier :?:
Normal ca nu merita nici ANPA-ul nimic.Dar sunt obligat de lege sa le dau cei 30 ron.Dar atat.Nu zice ca ar fi bine sa ingras si Ajvps-urile.Apropo,tu de unde iei permisul anul asta?Ai ales sa fi membru?
ma ilie tu ai cu capu,dute si te cuca tu
ori anpa ori ajvps tot dejaba dai bani
intelege ca eu vreau sa merg si pe unele din apele lor
simplu,deci tu esti cu cuca :D
apropo,tu teai mai lasat o data de pescuit,ca erau prea multi pescari pe locul tau
da hai sa nu ne certam noi doi(decat daca vrei) :?: :D

ducati desmo
junior
junior

Mesaj de ducati desmo » 18 Mar 2010, 17:45

stiucar scrie:Nu inteleg de ce atata discutie pt o amarata de cotizatie la ori care asociatie ar fi care este intre 20 si max70 ron pe an adica pretul a 2-7 pachete de tigari pe an si pescuiesti unde vreau muschii tai, in toata tara asta :!: iar daca mergi la orice balta privata accepti sa platesti intre 50si 150 ron pe ziiiii :!: mai mult decat pe un an in toate bazinele piscicole din tara
Sau vrem sa fim numai in legalitate :!: sa nu platim nimic sau 10 ron donatie la nea fane :!: si sa ne plangem ca niste babe ca nu mai este peste, ca ne deranjaza braconierii,ca nu mai face nimeni un concurs de pescuit,ca nu mai putem sa ne intalnim la o zi a pescarilor organizata de x sau y,ca nu ne spune nimeni daca intro zona putem pescui sau nu,ca ROM SILVA ne taxeaza a doua oara pe o apa pe care am platito la ANPA ....etc. :!:
Am impresia ca toti am f...... dar n-am patiii :!:
ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:

pentru ca eu vreau sa-mi cumpar 2-7 pachete de tigari,desi nu fumez.DA ASA VREAU EU...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 18 Mar 2010, 17:48

culoarea permiselor este cumva pe fond albastru???
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 18 Mar 2010, 18:39

[/quote]
ma ilie tu ai cu capu,dute si te cuca tu
ori anpa ori ajvps tot dejaba dai bani
intelege ca eu vreau sa merg si pe unele din apele lor
simplu,deci tu esti cu cuca :D
apropo,tu teai mai lasat o data de pescuit,ca erau prea multi pescari pe locul tau
da hai sa nu ne certam noi doi(decat daca vrei) :?: :D[/quote]

Initial ma gandeam sa-ti raspund punctat la aberatiile cu locul de pescuit(Doamne cata minte au unii)sau motivele care m-au facut sa nu mai ies la pescuit o perioada,dar mi-am dat seama ca nu vei pricepe.Asa ca de azi inainte nu o sa-ti mai raspund,esti limitat rau.
PS:Incearca si nu ma mai deranja cu telefoanele.

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 18 Mar 2010, 18:53

ma ilie
eu nu am nimik cu tine ca esti (cu parerile tale)neinteresant si o ti cu a ta,cu ajvps
eu totul am luato ca o gluma,de aceea am si incercat sa vb cu tine dar ma jignesti ptr a 4 oara pe un forum,foarte naslo din partea ta,de aicea rezulta ca tu esti cel limitat si ma feresc de grandomania ta periculoasa
stai linistit ca sa te ignor e cel mai usor
dar iti spun doar atata,tu teai legat de mine,am voie sa am parerea mea chiar daca e proasta si nus asa destept ca tine
iti zic doar atat,nu ma mai jigni,am voie sa scriu pe acest forum parerea mea
daca ma mai faci limitat o dat e grav
daca chiar ai ceva cu mine,personal,zimi nu te feri
si mai dal d....cu de ajvps sau anpa ca asta nui motiv sa ma scoti din pepeni

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 18 Mar 2010, 18:57

attilaf scrie:Sa inteleg ca pot pescui si pe ape de munte doar cu permis ANPA?
pastravul e inchis pina la 1 Mai, iar lipanul pina la 1 iunie, nu? Deci in apele de munte cu salmonide ... nu cred ca se poate pescui pina la 1 Mai.
Iar dupa 1 Mai ... se va rezolva si treaba cu permisul ANPA si permisele de ape de munte probabil, desi cineva spunea ca nu au cadrul legal necesar. Vom vedea.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 18 Mar 2010, 19:09

MARIUS POPA scrie:culoarea permiselor este cumva pe fond albastru???
Da! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Mar 2010, 19:09

Oaca scrie:
attilaf scrie:Sa inteleg ca pot pescui si pe ape de munte doar cu permis ANPA?
pastravul e inchis pina la 1 Mai, iar lipanul pina la 1 iunie, nu? Deci in apele de munte cu salmonide ... nu cred ca se poate pescui pina la 1 Mai.
Iar dupa 1 Mai ... se va rezolva si treaba cu permisul ANPA si permisele de ape de munte probabil, desi cineva spunea ca nu au cadrul legal necesar. Vom vedea.
Interpretabil ceea ce spui tu. Pentru ca in ordinul de prohibitie exprimarea e urmatoarea : Se interzice pescuitul pastravului, lipanului (samd) pe o perioada determinata, nicidecum nu se interzice pescuitul in totalitate. Si cum mai nou in apele de munte exista si salau, clean (vezi 3 Ape, Valiug in jud CS), as fi vrut sa profit putin de weekendurile cu soare ce se anunta pana la intrarea in prohibitie la clean, salau...si celelalte specii.

PS. Daca s-ar tine cont de regula "ape cu salmonide", atunci ar fi valabila si regula cu "ape cu stiuca", deci in prohibitia la stiuca nu ar trebui sa se dea voie la nimic, caci risti sa prinzi stiuca, si asa mai departe.

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 18 Mar 2010, 19:22

Prohibitia e clar pe specii si nu pe ape. Dar nu pot sa spun ca pescuiesc stiuca intr-un parau de munte. Daca e un lac in care ai si specii care nu sint in prohibitie ... numai sa eliberezi ce este interzis si sa existe si celelalte specii ca sa ai "acoperire". ... cel putin asa am priceput eu ca ar sta lucrurile.

stiucar
junior
junior

Mesaj de stiucar » 18 Mar 2010, 19:22

D-le attilaf se pare ca stai rau cu arimetica :!:
In jud Alba sunt 4 as de pescari, deci 4000 de pescari : la 4 as =1000 de membrii/ as (ma rog, la unele mai multi la unele mai putini) iar cotizatia de membru este de 30 pt angajati si 20 pt ceilalti pescari, media =25, deci veniturile unei asociati, pe an =, 1000x25=25.000ron.
Pentru un angajat la salar minim pe economioe (600/luna) asociatia plateste 750/luna x 12 luni=9.000 ron /an (salariatul primind 460 ron/luna in mana)
Penru sediu as plateste 300 EURO chirie pe luna (ca doar no sta la mama-n casa) 300X4,1=1.230/luna x12 luni=14.760 ron/an
Pentru deplasarile la ANPA (Alba-Cluj)dus intors 200 Km pt permise 6 L combustibil/100 Km, 4,2 ron x12 L=50,4 ron x min10 deplasari/an=504ron
Pentu un telefon 50ron/luna x12=600 ron/an.
Pentru deplasarile in judet la filiale (parteneri) minim 100/luna x12=1.200 ron/an.
Pentru consumabile (hartie, xerox,imprimate tipizate,dosare,registre de evidenta,fise de protectia munci,psi,sanatate,chitantiere,legitimati infoliate,taxa firma,...etc ) aproximativ 50 ron/luna x12=600ron/an.
Deci venituri /an...25.000 ron
cheltueli/an:-salar-9.000.ron
.................chirie-14.760.ron
.................ANPA-.....504.ron
.................telefon....600.ron
..............deplasari 1.200.ron
............consumabile 600.ron
...........................------------
........................=26.664.ron
Deci venituri 25.000ron-cheltueli 26.664ron = -1.664ron rezulta un defict de 1.664ron pe care-l baga-n buzunar PRESEDINTELE asociatiei + munca patriotica pe care o face daca nu are mai mult de 1.000. de membri in asociatie .

Scrie răspuns