Permis de pescuit 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Mar 2010, 19:50

stiucar scrie:D-le attilaf se pare ca stai rau cu arimetica :!:
In jud Alba sunt 4 as de pescari, deci 4000 de pescari : la 4 as =1000 de membrii/ as (ma rog, la unele mai multi la unele mai putini) iar cotizatia de membru este de 30 pt angajati si 20 pt ceilalti pescari, media =25, deci veniturile unei asociati, pe an =, 1000x25=25.000ron.
Pentru un angajat la salar minim pe economioe (600/luna) asociatia plateste 750/luna x 12 luni=9.000 ron /an (salariatul primind 460 ron/luna in mana)
Penru sediu as plateste 300 EURO chirie pe luna (ca doar no sta la mama-n casa) 300X4,1=1.230/luna x12 luni=14.760 ron/an
Pentru deplasarile la ANPA (Alba-Cluj)dus intors 200 Km pt permise 6 L combustibil/100 Km, 4,2 ron x12 L=50,4 ron x min10 deplasari/an=504ron
Pentu un telefon 50ron/luna x12=600 ron/an.
Pentru deplasarile in judet la filiale (parteneri) minim 100/luna x12=1.200 ron/an.
Pentru consumabile (hartie, xerox,imprimate tipizate,dosare,registre de evidenta,fise de protectia munci,psi,sanatate,chitantiere,legitimati infoliate,taxa firma,...etc ) aproximativ 50 ron/luna x12=600ron/an.
Deci venituri /an...25.000 ron
cheltueli/an:-salar-9.000.ron
.................chirie-14.760.ron
.................ANPA-.....504.ron
.................telefon....600.ron
..............deplasari 1.200.ron
............consumabile 600.ron
...........................------------
........................=26.664.ron
Deci venituri 25.000ron-cheltueli 26.664ron = -1.664ron rezulta un defict de 1.664ron pe care-l baga-n buzunar PRESEDINTELE asociatiei + munca patriotica pe care o face daca nu are mai mult de 1.000. de membri in asociatie .
Domnule stiucar.
Va asigur ca, cu matematica stau destul de bine...

Dupa cum ati vazut, calculele mele au fost facute pentru un numar de 4000 de cotizanti, si nu 1000 cum ati zis dvs.
Calculele mele s-au referit la veniturile generate de catre 4000 de cotizanti, iar din acele venituri s-ar fi putut angaja 4-5 oameni care sa faca paza apelor/alte treburi ale organizatiei. Dvs. ati ales varianta cu 1000 de oameni/asociatie, iar in cazul acesta, aveti dreptate ca ati putea suporta doar plata unul singur om. Dar in cazul in care o asociatie ar avea mai mult de 1500 de oameni, atunci se schimba complet balanta, pentru ca de la 1500 de cotizanti in sus, cheltuielile fiind aceleasi (difera doar la numarul de salariati), orice venit suplimentar ar fi BONUS.

Din ce ati povestit dvs, cu 1000 de cotizanti, abia aveti bani pentru 1 salariat, care e ocupat cu totul alte treburi decat paza ape/populari si alte probleme legate de pescuitul in sine. Deci ori cu el, ori fara el, pe apa nu se va simti nicio diferenta

In plus, cu tot respectul, dar niciunde nu scrie ca trebuie sa scoti profit. Daca o "Afacere" nu merge, o inchizi, iar clientii vor merge la alta "asociatie", care astfel isi va dubla membrii, deci ii vor creste si veniturile ===> ca vor putea angaja personal, si de aici ape populate/paza, etc.

PS In cer scuze pt offtopic

stiucar
junior
junior

Mesaj de stiucar » 18 Mar 2010, 19:55

Pentru ducati desmo :
Daca asa vrei DUMETA :!: dute si cumpara 2-7 pachete de tigari si bagatile-n ...... porbagaj :!: :twisted: si da fuguta la nea fane sa te bage in legalitate :!: :twisted: ca poate tigarile sunt fara timbru :twisted: si daca o sa te apuci de fumat grija mare sa nu tusesti prea tare sa-l scoli pe nea fane, ca iar ne imbarliga cu cele 70.000 de permise :!: ca no primit de la ANPA decat permise pt APULUM pt care a avut acte in regula, dejaba o dat telefoane la maharii de la Bucuresti,si el trebuie sa se supuna legii :!: :twisted:
ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Mar 2010, 20:10

Si inca ceva, d-le Stiucar
Sa nu credeti ca am ceva cu dvs.
Daca intr-adevera sunteti un presedinte de asociatie (sau macar ceva membru din conducere), aveti tot respectul meu, caci ati incercat sa schimbati ceva, si aici ma refer la a sparge monopolul ajvps-urilor, lucru ce a dus probabil si la reducerea costurilor pentru pescarii de rand.

In cazul meu, frustrat de politica asociatiilor din judet (1 ajvps mare de tot, si un apscaras mai micut), care nu faceau nimic pentru pescari (s-a mai schimbat ceva intre timp), am vrut sa imi fac asociatie (evident cu inca cativa prieteni), dar, pentru a face ceva de care sa nu imi fie rusine, sau sa ma arate altii cu degetul ca as fi doar alt "chioscar", aveam nevoie de timp si bani, si cum niciun din membrii fondatori nu ar fi avut decat unul din cei doi factori concomitent, am renuntat la idee.

Stiti care e culmea? Ca sunt costient ca aia 20-30-40 de lei cotizatie nu e o suma (si aleg sa cotizez in fiecare an), desi as putea la fel de bine sa nu o fac, pentru ca NU sunt multumit de ceea ce primesc in schimb, dar o fac, pentru a ii sustine pe cei ce ar putea face ceva. Insa si rabdarea mea va ajunge la sfarsit.

Dupa aceste aspecte trebuie judecati si aceia care nu vor sa mai dea bani la asociatii. Le-a ajuns 1-2-20 de ani de cotizatie in van, mai ales acum, cand, la fiecare iesire pe dunare (exemplul meu), vad de 5 ori mai multi braconieri (greblari, hatari cum vreti sa le spuneti), decat pescari legali. Si e frustrant

stiucar
junior
junior

Mesaj de stiucar » 18 Mar 2010, 21:36

D-le attilaf se pare ca DUMETA stai prost si cu arimetica si cu legislatia si cu limba romana (esti cumva pui de dac :?: ) esti complect in ceata :!:
Conform LEGI 317 din 13 oct 2009 art. 87.(1)Pe langa organele de urmarire penala sunt competente sa constate infractiunile ...si persoanele cu drept de inspectie si control din cadrul ANPA, al Garzii Nationale de Mediu si al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", atunci cu ce drept si de ce sa mai angajeze asociatiile 4-5 boctari sa pazeasca apele (cand se stie ca ai mai a dracului braconieri erau JUTARII de la AJVPSR)care mai fac o cheltuiala de minim 1.500ron x 12 luni=18.000 ron /an : 25ron/ memru=720. memri cotizanti.deci 1000+720= 1720 membrii, iar cum ai pus DUMETA problema 4000 de pescari / judet, iar in fiecare judet exista AJVPSR care are minim jumatate din pescari deci 4000-2000 AJVPSR-1720 o as =280 membrii pt celelalte as din judet.
E asa de greu :!:
Deci ce face pt pescari AJVPSR= nimic, as cu 1720 membrii=nimic, as cu 280 de membrii =nimic, deci trebuie sa ne indreptam spre o asociatie sa o intarim,sa fie o asociatie de pescari (nu de vanatori)care sa ne reprezinte sa faca ceva pentru noi, si pe care putem sa o tragem la raspundere daca nu ne indeplineste doleantele :!:

ducati desmo
junior
junior

Mesaj de ducati desmo » 18 Mar 2010, 22:05

stiucar scrie:Pentru ducati desmo :
Daca asa vrei DUMETA :!: dute si cumpara 2-7 pachete de tigari si bagatile-n ...... porbagaj :!: :twisted: si da fuguta la nea fane sa te bage in legalitate :!: :twisted: ca poate tigarile sunt fara timbru :twisted: si daca o sa te apuci de fumat grija mare sa nu tusesti prea tare sa-l scoli pe nea fane, ca iar ne imbarliga cu cele 70.000 de permise :!: ca no primit de la ANPA decat permise pt APULUM pt care a avut acte in regula, dejaba o dat telefoane la maharii de la Bucuresti,si el trebuie sa se supuna legii :!: :twisted:
ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:
Am platit 30 ron la trezorerie si consider ca sunt in legalitate,NIMENI NU MA POATE OBLIGA SA MA ASOCIEZ,SA DONEZ,SA FAC ALTCEVA CU BANII MEI DECAT CEEA CE VREAU EU(DOAR IN DICTATURI),iar in alta ordine de idei,inteleg greu ce scrii,fii mai coerent...

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 18 Mar 2010, 22:08

stiucar scrie:D-le attilaf se pare ca DUMETA stai prost si cu arimetica si cu legislatia si cu limba romana (esti cumva pui de dac :?: ) esti complect in ceata :!:
Conform LEGI 317 din 13 oct 2009 art. 87.(1)Pe langa organele de urmarire penala sunt competente sa constate infractiunile ...si persoanele cu drept de inspectie si control din cadrul ANPA, al Garzii Nationale de Mediu si al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", atunci cu ce drept si de ce sa mai angajeze asociatiile 4-5 boctari sa pazeasca apele (cand se stie ca ai mai a dracului braconieri erau JUTARII de la AJVPSR)care mai fac o cheltuiala de minim 1.500ron x 12 luni=18.000 ron /an : 25ron/ memru=720. memri cotizanti.deci 1000+720= 1720 membrii, iar cum ai pus DUMETA problema 4000 de pescari / judet, iar in fiecare judet exista AJVPSR care are minim jumatate din pescari deci 4000-2000 AJVPSR-1720 o as =280 membrii pt celelalte as din judet.
E asa de greu :!:
Deci ce face pt pescari AJVPSR= nimic, as cu 1720 membrii=nimic, as cu 280 de membrii =nimic, deci trebuie sa ne indreptam spre o asociatie sa o intarim,sa fie o asociatie de pescari (nu de vanatori)care sa ne reprezinte sa faca ceva pentru noi, si pe care putem sa o tragem la raspundere daca nu ne indeplineste doleantele :!:
lasa-neeeeee, lasa-neeeeeeeeee :twisted:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

stiucar
junior
junior

Mesaj de stiucar » 18 Mar 2010, 22:09

D-le attilaf vazand ultimul raspuns al d-stra va rog sa ma iertati ca am fost prea acid cu replicile, se pare ca avem aceleasi idealuri :!: nu dorim sa-i imbuibam (inbogatim) pe cei de la AJVPSR, care au plecat din start cu un avantaj enorm fata de celelalte asociatii (locatii,membrii,baza materiala,patrimoniu,logistica,..etc) si care nu dau doi bani pe pescari, fiindca cotizatia unui vanator este mai mare decat a 100 de pescari, iar traiul bun si nesimtirea, se realizeaza cu vanatorii nu cu pescarii :!: de aceea militez pentru asociatiile de pescari chiar daca sunt mai slabe si nu au potenta AJVPSurilor :!:
Scuze... :!:

ducati desmo
junior
junior

Mesaj de ducati desmo » 18 Mar 2010, 22:11

stiucar scrie:D-le attilaf se pare ca stai rau cu arimetica :!:
In jud Alba sunt 4 as de pescari, deci 4000 de pescari : la 4 as =1000 de membrii/ as (ma rog, la unele mai multi la unele mai putini) iar cotizatia de membru este de 30 pt angajati si 20 pt ceilalti pescari, media =25, deci veniturile unei asociati, pe an =, 1000x25=25.000ron.
Pentru un angajat la salar minim pe economioe (600/luna) asociatia plateste 750/luna x 12 luni=9.000 ron /an (salariatul primind 460 ron/luna in mana)
Penru sediu as plateste 300 EURO chirie pe luna (ca doar no sta la mama-n casa) 300X4,1=1.230/luna x12 luni=14.760 ron/an
Pentru deplasarile la ANPA (Alba-Cluj)dus intors 200 Km pt permise 6 L combustibil/100 Km, 4,2 ron x12 L=50,4 ron x min10 deplasari/an=504ron
Pentu un telefon 50ron/luna x12=600 ron/an.
Pentru deplasarile in judet la filiale (parteneri) minim 100/luna x12=1.200 ron/an.
Pentru consumabile (hartie, xerox,imprimate tipizate,dosare,registre de evidenta,fise de protectia munci,psi,sanatate,chitantiere,legitimati infoliate,taxa firma,...etc ) aproximativ 50 ron/luna x12=600ron/an.
Deci venituri /an...25.000 ron
cheltueli/an:-salar-9.000.ron
.................chirie-14.760.ron
.................ANPA-.....504.ron
.................telefon....600.ron
..............deplasari 1.200.ron
............consumabile 600.ron
...........................------------
........................=26.664.ron
Deci venituri 25.000ron-cheltueli 26.664ron = -1.664ron rezulta un defict de 1.664ron pe care-l baga-n buzunar PRESEDINTELE asociatiei + munca patriotica pe care o face daca nu are mai mult de 1.000. de membri in asociatie .
Posibilitatile de finantare ale unui ONG sunt variate,dar cel mai usor este sa fii capusa la ANPA,am mai zis, din fondurile nerambursabile pentru pescuit si acvacultura nu s-a accesat nici un cent,ca e cu munca (proiect,bla,bla),nu e mai usor sa fii capusa pe langa stat?
De unde sustineti dv.financiar asociatia NU MA INTERESEAZA,e doar problema dv.,celor care aveti asociatii ,doar nu v-a OBLIGAT cineva sa le faceti...

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 18 Mar 2010, 22:21

stiucar scrie:Pt :melculbeat, :!: nu te-am indrumat la nici o asociatie , (AJVPS, APS, FNPSR,...etc) am vrut doar sa te luminez :idea: :idea: :idea: sa nu mergi la o asociatie "FARA MEMBRII" ca sa nu fii in afara LEGIII :!: Am sris si articolele din lege sa pricepi ca nu poti PESCUIIIIIIII decat daca faci parte dintr-o ASOCIATIE ,nu am vrut sa scot pe nimeni din circuit :!: dute la ori ce asociatie :datz: unde te duce BIBILICA ,care-i mai ieftina 10 ,20 ,30 ron, cotizatie/an =1,2,3,pachete de tigari = PENIBILLLL, si aveti pretentii sa faca asociatiile ceva pt voi :datz: :lol1: SA VO TRAGA LA FUND :!: :!: :!: :help: :datz: :elkgrin:
cam asta este parerea omului despre pescarii cotizanti. cit mai multi...ca mai departe nu conteaza, important e sa le ia banii. deja incepe sa miroasa a nea fane :wink:

bunul simt ne invata ca inainte de a cere, e frumos sa oferi. ce a oferit asociatia pe care o repezinti? eu cred ca 20 de ani au fost suficienti pentru a se vedea directia spre care ne indreptam...dezastru.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

stiucar
junior
junior

Mesaj de stiucar » 18 Mar 2010, 22:59

Pt d-nul ducati desmo :
Se pare ca DUMETA nu pricepi ce se scrie pe forum ca nu ai citit toate paginile (nu ca eu na-si fi coerent) iar daca consideri ca ai intrat in legalitate fiindca ai plaitit 30 ron la trezorarie, tin sa te anunt ca poti sa-ti bagi chitanta-n .....ur!!! daca nu mergi cu ea la o asociatie sa-ti dea permis de pescuit, ca doar cu banii DUMETA faci ce vrei!!!, eu te indrum la biserica ca acolo poti face ce vrei cu banii tai sa cumperi lumanari, sau sai bagi in cutia milei :twisted: doar nui dictatura :!:
Nu te supara ca te intreb :?: ai vrun ONG de sti cum se finanteaza :?: ai facut vreun priect, sau ai accesat fonduri nerambursabile :?: ai facut in viata ta un ONG, SRL, SA, AF de te dai rotund in sfaturi :!: ca la povesti pescaresti, agricultura si fotbal :twisted: se pricepe tota lumea :!:

Scrie răspuns