Permis de pescuit 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Permis de pescuit 2010

Mesaj de Ioan S. » 07 Ian 2010, 13:02

Uite ca si acest an a inceput fara sa avem permise. :twisted:

Si ca si cum asta nu ar fi fost destul, urmare prevederilor Legii 317/2009 apele publice urmeaza sa fie atribuite asociatiilor. Asta implica necunoasterea asociatiei care va avea zonele de pescuit (care ma intereseaza) in gestionare durabila.

Asa ca, a merge in acest moment la o asociatie anume si a plati bine-cunoscuta chitanta, este o aventura.
Nu stim ce este aceea reciprocitate si legea nu obliga asociatiile la reciprocitate.

In cazul meu (pescuiesc numai pe Prut :oops: ) cred ca cel mai bine e sa astept ... si am timp destul (pentru ca pe Prut prohibitia va dura pina la 9 iulie 2010 :roll: ) !

Pot totusi sa va anunt ca deja mi-am platit permisul de pescuit la ANAF, in conditiile prevazute in HG 1016/2008 ... si sunt posesorul unei chitante de 30 RON.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 14:35

Vezi ca respectiva hartie nu tine loc de permis. Si asociatia noastra a facut viramente din greu pentru cei ce si-au platit cotizatia. Vezi de unde achizitionezi permisul.

PS Cand ti-au luat banii te-au verificat si daca esti pescar sportiv? :lol: :lol: :lol: Asa scrie la HG 1016/2008; sa fi pescar sportiv.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 07 Ian 2010, 14:39

apsalba scrie:Vezi ca respectiva hartie nu tine loc de permis. Si asociatia noastra a facut viramente din greu pentru cei ce si-au platit cotizatia. Vezi de unde achizitionezi permisul.

PS Cand ti-au luat banii te-au verificat si daca esti pescar sportiv? :lol: :lol: :lol: Asa scrie la HG 1016/2008; sa fi pescar sportiv.
Asta nu o sa ma opreasca sa pescuiesc si la inceputul acestui an doar cu chitanta, la fel cum am facut-o si anul trecut. Nu este vina mea ca cei ce raspund de permise sunt niste incapabili si nu au eliberat inca permisele de pescuit. Eu mi-am platit contravaloarea catre Stat, asa ca Statul nu are ce sa comenteze legat de faptul ca nu am permis.

Si voi avea si PG tot pe baza chitantei....

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Ian 2010, 14:52

apsalba scrie:Vezi ca respectiva hartie nu tine loc de permis. Si asociatia noastra a facut viramente din greu pentru cei ce si-au platit cotizatia. Vezi de unde achizitionezi permisul.
Si care e alternativa la chitanta de 30 RON achitati la ANAF ?

Cumva vreun petec de hirtie cum ca mi-am achitat cotizatia catre asociatia lui peste prajit ?

De cind carnetul de membru al unei asociatii e mai bun decit o chitanta eliberata de o institutie apartinind statului roman ?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Ian 2010, 14:56

apsalba scrie:PS Cand ti-au luat banii te-au verificat si daca esti pescar sportiv? :lol: :lol: :lol: Asa scrie la HG 1016/2008; sa fi pescar sportiv.
Chiar asa de disperat esti dupa cotizatii ?

Hai sa-ti spun un secret. Eu nu voi mai plati niciodata taxe aberante inventante de vreun pretins salvator al pescuitului sportiv din Romania.

Nicaieri in lege nu scrie ca la sfirsitul unui an incetez sa mai fiu pescar. Nicaieri in lege nu scrie ca tu ai avea competenta de a certifica calitatea de pescar a cuiva.

Daca pretinzi altceva ... raspunde la urmatoarea intrebare :
Cind ai fondat asociatia cum ai dovedit tu si ceilalti membri fondatori ca sunteti pescari sportivi ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2010, 14:59

O sa afli cand te vei duce sa-ti ridici permisul. Asociatiile nu vor mai fi ce au fost. Iti garantez.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Ian 2010, 15:01

attilaf scrie: Asta nu o sa ma opreasca sa pescuiesc si la inceputul acestui an doar cu chitanta, la fel cum am facut-o si anul trecut.
......................
Si voi avea si PG tot pe baza chitantei....
Corect. :lol:

PS In momentul cind voi intra in posesia permisului de pescuit (valabil 2010) ... valabilitatea acestuia va acoperi si perioada scursa de cind l-am achitat si pina l-am primit. :oops:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 07 Ian 2010, 15:03

pai apsalba ar vrea sa faca el verificarile la toti cei care vor sa pescuiasca in Romania ... si eventual sa perceapa oarece comision pentru truda lui.
Inainte de a intreba pe altii daca sunt pescari sportivi poate ne spui si noua de care parte se apuca batul/lanseta de pescuit ? de partea groasa sau de partea subtire ? oricum cred ca si intrebarea asta e muuult prea tehnica pentru apsalba - marele guru al pescuitului romanesc :lol:
nu cauta degeaba raspunsul in ordine ale ministerelor, hotarari de guvern, legi sau regulamente ale federatiei ca NU-I.
S'altare și bunăstare !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Ian 2010, 15:05

Ioan S. scrie: Cind ai fondat asociatia cum ai dovedit tu si ceilalti membri fondatori ca sunteti pescari sportivi ?
apsalba scrie:O sa afli cand te vei duce sa-ti ridici permisul. Asociatiile nu vor mai fi ce au fost. Iti garantez.
Vezi ... poate faci totusi un efort ... si raspunzi la intrebare ! :twisted:

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 07 Ian 2010, 15:11

:oops: se pare ca TOATE asociatile sunt in cautare de cei care nu sunt suficienti de informatii :?:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

Scrie răspuns