Permis de pescuit 2010
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
...am mai spus-o si ma vad nevoit sa repet:
...practic doar spinningul pe rauri.In judetul Maramures fiinteaza doar 2 asociatii.
Renumita AJVPS-MM si inca o noua asociatie fondata anul trecut , care are sediul la 45 km de Baia Mare .
In situatia data eu sunt obligat sa platesc cotizatia de 100 lei (AJVPS-ului) pentru a putea pescuii pe rauri.Nu faptul ca platesc suta de lei ma deranjeaza , ci faptul ca nu se face nimic cu acesti bani pentru rauri.Atunci , de ce sa fiu obligat sa platesc ?
...practic doar spinningul pe rauri.In judetul Maramures fiinteaza doar 2 asociatii.
Renumita AJVPS-MM si inca o noua asociatie fondata anul trecut , care are sediul la 45 km de Baia Mare .
In situatia data eu sunt obligat sa platesc cotizatia de 100 lei (AJVPS-ului) pentru a putea pescuii pe rauri.Nu faptul ca platesc suta de lei ma deranjeaza , ci faptul ca nu se face nimic cu acesti bani pentru rauri.Atunci , de ce sa fiu obligat sa platesc ?
@Ariston, oamenii vor sa pescuiasca si fara sa fie asociati! Nu mai vor CAP-uri! Vor sa mearga la pescuit fara obligativitatea de a adera la o asociatie! Pot sa fie 1000 asociatii in BM ... nu-i place niciuna. Vrea sa plateasca taxa si sa pescuiasca!
Aaaa, ca 10 pescari au chef sa se asocieze si sa isi aleaga un drapel pe care sa-l arboreze pe spinare in timpul partidelor de pescuit ... sau io stiu ce mai vor ... e la liber. Dar nu obligatoriu ca sa pot pescui.
Aaaa, ca 10 pescari au chef sa se asocieze si sa isi aleaga un drapel pe care sa-l arboreze pe spinare in timpul partidelor de pescuit ... sau io stiu ce mai vor ... e la liber. Dar nu obligatoriu ca sa pot pescui.
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
- MARIUS POPA
- veteran
si uite asa o luam de la capat,
problema este CA NU VREM SA NE AFLILIEAM!!!!, ce nu se intelege, nu ca nu vrem sa platim.ce-i greu? si normal ca diferenta dintre.
numa ca aici e buba, daca asociatiile elibereaza permise, ele iti imputa si alta taxa pe linga cea de permis, chiar daca nu vrei sa devi membru, sau asta se vrea.
pai atunci sa fie doua preturi:
unul pentru permis fara asociere (mai mic, cu un mic comision justificat in aducerea si "vinzarea" permisului)
si celallat pentru permis cu asociere (ala mai mare, care il platesc toti asociatii; 30+70ron....chiar mai mult, pacat de ei ca nu stiu ce plateasca, si li se vad gogosi)
buna chestia cu suna la guvern,toata lumea stie ca guvernul nu-ti raspunde si ei zic ca daca ai nelamuriri suna la guvern, tulai chisa.

problema este CA NU VREM SA NE AFLILIEAM!!!!, ce nu se intelege, nu ca nu vrem sa platim.ce-i greu? si normal ca diferenta dintre.
numa ca aici e buba, daca asociatiile elibereaza permise, ele iti imputa si alta taxa pe linga cea de permis, chiar daca nu vrei sa devi membru, sau asta se vrea.
pai atunci sa fie doua preturi:
unul pentru permis fara asociere (mai mic, cu un mic comision justificat in aducerea si "vinzarea" permisului)
si celallat pentru permis cu asociere (ala mai mare, care il platesc toti asociatii; 30+70ron....chiar mai mult, pacat de ei ca nu stiu ce plateasca, si li se vad gogosi)
buna chestia cu suna la guvern,toata lumea stie ca guvernul nu-ti raspunde si ei zic ca daca ai nelamuriri suna la guvern, tulai chisa.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
- Ariston
- utilizator constant
Oameni buni eu nu doresc sa fac polemica nici sa ne contrazicem,si toti iubim acelasi hobby PESCUITUL stiu si sant in asentimentul vostru vis-a vis de C.A.P dar vreau sa spun ca o asociatie altata decat ajvps poate sa isi propuna sa faca ceva pt ape impreuna cu membrii ei.Referitor la intrebarile care mi s-au adresat le raspund............. asta este legislatia nu eu am promulgato.
- MARIUS POPA
- veteran
mda... de mult se vrea, dar numa ca nu mai apuca, stim destul de bine ce se petrece pe ape, si ce ramane pe maluri, si cat braconaj se face....se tot incearca, mai trece un an de incercari.
asta este, noi povestim aici, ei fac jocurile acolo.
e prea posibil ca daca se continua asa sa nu-mi fac permis, si ar trebui sa protestam mai multi in felul asta, si cei care platesc la asociatii, nu ca au habar de ce se petrece in asociatie, pentru ca multi nu au, platesc doar sa fie in legalitate, si pe asta se bazeaza asociatiile, pe slabiciunea pescarului, care vrea sa fie si sa nu aiba probleme , ok..
mai asteptam
asta este, noi povestim aici, ei fac jocurile acolo.
e prea posibil ca daca se continua asa sa nu-mi fac permis, si ar trebui sa protestam mai multi in felul asta, si cei care platesc la asociatii, nu ca au habar de ce se petrece in asociatie, pentru ca multi nu au, platesc doar sa fie in legalitate, si pe asta se bazeaza asociatiile, pe slabiciunea pescarului, care vrea sa fie si sa nu aiba probleme , ok..
mai asteptam

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
- veteran
Ariston scrie:Oameni buni eu nu doresc sa fac polemica nici sa ne contrazicem,si toti iubim acelasi hobby PESCUITUL stiu si sant in asentimentul vostru vis-a vis de C.A.P dar vreau sa spun ca o asociatie altata decat ajvps poate sa isi propuna sa faca ceva pt ape impreuna cu membrii ei.Referitor la intrebarile care mi s-au adresat le raspund............. asta este legislatia nu eu am promulgato.
Aici sunt de acord cu tine. Orice alta asociatie poate sa-si propuna sa faca ceva pt ape dar mai departe nu poate sa faca nimic concret din cauza legislatiei. La propuneri nu ne intrece nimeni,la fapte e mai greu.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
@Dorel, nu o interpreta drept ironie, ca nu asta am urmarit. Sint de acord cu tine ca vor face astia din nou sectoare, ca doar am mai trecut prin asta si intrebam ca disperatul de unde pina unde am voie sa pescuiesc pe Timis.
Dar daca tot esti membru al As Banatul, spune-mi si mie ... ei ce spun?? Ca eu de cite ori mi-am semnat diverse carnete de mebru la asociatii (indiferent ca a fost AJVPS, APS, sau Banatul), am primit un biletel pe care scria unde am voie sa pescuiesc. Dar sincer ... si RNP-ul a taiat anul trecut chitante si dintr-atita se putea pescui cu permisul ANPA fara taxe suplimentare.
Ar fi interesant dau o hirtie stampilata care sa ateste ceva ... ca ai dreptul sa pescuiesti acolo unde scrie pe foaia aia volanta pe care o primesti atunci cind platesti chitanta.
@Ariston, discutam ... e forum. Sint convins ca am face o lege mai buna ca "escu", dar ... asta este. Nici varianta care o propunea cineva sa nu mai platim nimic nu poate fi o solutie.
Ce putem face?? Eventual sa postam ce asociatii sint mai "cu bun simt" astfel incat sa nu mai platim in judetul de bastina daca stim ca presedintele e prea avar si shmecher si oricum nu face nimic. Si imi fac permis de pescuit la BT sau HR ... dar sa stiu ca nu mai intra banii in buzunarele fara fund ale lui "escu"!

Ar fi interesant dau o hirtie stampilata care sa ateste ceva ... ca ai dreptul sa pescuiesti acolo unde scrie pe foaia aia volanta pe care o primesti atunci cind platesti chitanta.
@Ariston, discutam ... e forum. Sint convins ca am face o lege mai buna ca "escu", dar ... asta este. Nici varianta care o propunea cineva sa nu mai platim nimic nu poate fi o solutie.
Ce putem face?? Eventual sa postam ce asociatii sint mai "cu bun simt" astfel incat sa nu mai platim in judetul de bastina daca stim ca presedintele e prea avar si shmecher si oricum nu face nimic. Si imi fac permis de pescuit la BT sau HR ... dar sa stiu ca nu mai intra banii in buzunarele fara fund ale lui "escu"!