Permis de pescuit 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 18 Mar 2010, 10:57

Poate apscaras ar trebui sa scrie pe forum explicit, in ce conditii elibereaza permisele pentru neasociati, si atunci s-ar elimina orice suspiciune.
Pai a pus de doua ori nr. de telefon la care se pot obtine informatii sau daca cineva vrea permis ANPA fara sa fie asociat nu poate sa dea un telefon sa intrebe ? il costa prea mult ?
S'altare și bunăstare !

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Mar 2010, 11:23

taicanoe scrie:
Poate apscaras ar trebui sa scrie pe forum explicit, in ce conditii elibereaza permisele pentru neasociati, si atunci s-ar elimina orice suspiciune.
Pai a pus de doua ori nr. de telefon la care se pot obtine informatii sau daca cineva vrea permis ANPA fara sa fie asociat nu poate sa dea un telefon sa intrebe ? il costa prea mult ?

Adica, e mai convenabil sa vorbesti la telefon cu 'nspe interesati, la care sa le spui aceleasi chestii de fiecare data, decat sa postezi O singura data pe un forum informatia, iar la telefon sa stabilesti doar detaliile concrete. Sau apscaras are nevoie de minute vorbite la telefon?

Hai sa fim seriosi...

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 18 Mar 2010, 14:56

attilaf scrie:
taicanoe scrie:

Adica, e mai convenabil sa vorbesti la telefon cu 'nspe interesati, la care sa le spui aceleasi chestii de fiecare data, decat sa postezi O singura data pe un forum informatia, iar la telefon sa stabilesti doar detaliile concrete. Sau apscaras are nevoie de minute vorbite la telefon?

Hai sa fim seriosi...

stai linistit,nu ai cum sa-mi faci minute,este abonament,eliberam permise fara costuri suplimentare pt cei care se prezinta la sediu aps caras,iar pt cei care nu se prezinta exista costuri suplimentare pt.curierat

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 18 Mar 2010, 15:46

Eu imi voi lua permisul de la un club, dar nu asta e cel mai important lucru. Important e ca cei care nu au de unde sa si-l ia fara taxa suplimentara de membru ... nu mi se pare normal sa fie asemanati cu trestia in vint! Pur si simplu oamenii au ales sa plateasca 10-15 lei in plus (sau cit o fi acea taxa de membru) si sa pescuiasca in legalitate, fara complicatii.
Daca anterior au facut alte declaratii belicoase la acest subiect ... atunci poate ca stiti voi de ceea ce ii acuzati. Altfel ... pentru ca simplul fapt ca platesc acea cotizatie ca sa nu le frece nimeni ridichea ... se poate asemana cu plata permisului ANPA ... ca nici aia nu merita! Asta este ... poate facem ceva si ii convingem pe inspectori/ministri/guvernanti sa mai schimbe oleaca ceva .... in bine :!: :)
Snur intins!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 18 Mar 2010, 15:55

Oaca scrie: Altfel ... pentru ca simplul fapt ca platesc acea cotizatie ca sa nu le frece nimeni ridichea ... se poate asemana cu plata permisului ANPA ... ca nici aia nu merita!
Mare adevar ai spus, si cu asta basta, fiecare plateste cat vrea si unde vrea... :wink:
Numa' bine.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Mar 2010, 15:59

apscaras scrie:
attilaf scrie:
taicanoe scrie: Pai a pus de doua ori nr. de telefon la care se pot obtine informatii sau daca cineva vrea permis ANPA fara sa fie asociat nu poate sa dea un telefon sa intrebe ? il costa prea mult ?

Hai sa fim seriosi...

stai linistit,nu ai cum sa-mi faci minute,este abonament,eliberam permise fara costuri suplimentare pt cei care se prezinta la sediu aps caras,iar pt cei care nu se prezinta exista costuri suplimentare pt.curierat

Foarte bine.
Prin treaba asta, deja ati facut mai mult pentru pescari decat altii.

Cat despre faza cu minutele.... a fost mai mult o "fortare" din partea mea, pentru a obtine aceste informatii.

Multumesc pentru raspuns, si cu ocazia asta, vad si pescarii ce nu vor sa se asocieze ca exista bunavointa si din partea asociatiilor.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 18 Mar 2010, 16:18

ANPA a emis astazi un comunicat de presa referitor la conditiile de practicare a pescuitului recreativ sportiv in habitatele piscicole naturale.Vezi:
www.anpa.ro

stiucar
junior
junior

Mesaj de stiucar » 18 Mar 2010, 16:39

Nu inteleg de ce atata discutie pt o amarata de cotizatie la ori care asociatie ar fi care este intre 20 si max70 ron pe an adica pretul a 2-7 pachete de tigari pe an si pescuiesti unde vreau muschii tai, in toata tara asta :!: iar daca mergi la orice balta privata accepti sa platesti intre 50si 150 ron pe ziiiii :!: mai mult decat pe un an in toate bazinele piscicole din tara
Sau vrem sa fim numai in legalitate :!: sa nu platim nimic sau 10 ron donatie la nea fane :!: si sa ne plangem ca niste babe ca nu mai este peste, ca ne deranjaza braconierii,ca nu mai face nimeni un concurs de pescuit,ca nu mai putem sa ne intalnim la o zi a pescarilor organizata de x sau y,ca nu ne spune nimeni daca intro zona putem pescui sau nu,ca ROM SILVA ne taxeaza a doua oara pe o apa pe care am platito la ANPA ....etc. :!:
Am impresia ca toti am f...... dar n-am patiii :!:
ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Mar 2010, 16:48

flydb scrie:ANPA a emis astazi un comunicat de presa referitor la conditiile de practicare a pescuitului recreativ sportiv in habitatele piscicole naturale.Vezi:
www.anpa.ro
Poate gresesc eu putin...dar nu am vazut niciunde vorbindu-se de ape de munte, respectiv Romsilva... Sa inteleg ca pot pescui si pe ape de munte doar cu permis ANPA?

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 18 Mar 2010, 16:57

stiucar scrie:Nu inteleg de ce atata discutie pt o amarata de cotizatie la ori care asociatie ar fi care este intre 20 si max70 ron pe an adica pretul a 2-7 pachete de tigari pe an si pescuiesti unde vreau muschii tai, in toata tara asta :!:
ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:
Vorbim aici despre 20-50 lei cu care un pescar "asociat" cotizeaza la bunastarea asociatiilor....

Hai sa facem un calcul scurt : 4000 pescari (un judeti mediu) X 30 lei (cotizatie medie) = 120.000 lei /an, deci cam 10.000 lei pe luna.

Ce s-ar putea face cu acesti bani? S-ar plati salariile a 4-5 oameni care sa verifice apele zilnic.

Ce se intampla in realitate cu acesti bani? Nimic. Ingrasa doar conturile anumitor sefi de asociatii.

Atunci de ce sa le mai dai bani, daca oricum nu fac nimic?.

Intelegi logica? E o chestie de principii, iar cine are coloana, si tine la principiile sale, va prefera sa ia permisul fara sa mai cotizeze la nimeni.

Eu recunosc, ca nu am avut coloana anul asta :oops:

Scrie răspuns