Permis de pescuit 2010

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Mar 2010, 20:19

MARIUS POPA scrie:hai mai ce draq, va dati palmi amu, pe un simplu motiv:permisu!
cred ca multi o sa ne calcam pe principii pentru a intra in posesia unui permis,asta e, stiti destul de bine ca pentru unii pescuitul este o a doua religie, si nu-mi spuneti ca nu-i asa, ca nu va cred! 8)
sunt destule topicuri , unde anumiti indivizi aparuti de ieri de astazi, se cearta ca orbii...
numai bine , rau la nimeni! :)
asta inclini tu sa crezi,
de ce ar trebui sa ne calcam in picioare principiile?? oare nu pe baza lor se cladeste civilizatia??
si pentru mine pescuitul reprezinta viata mea, un mod de a trai liber, in armonie cu natura si nu vad de ce trebuie sa mi se refuze un drept al meu, de catre niste functionari si o institutie de stat care traieste din taxele si impozitele platite de catre mine??
de ce eu trebuie si sunt obligat sa imi incalc principiile??pt ce??
nu am cerut decat sa pot pescui in liniste si legal, dar la ora actuala, datorita legii tampite aprobata si sutinuta de diverse organizatii, nu pot sa imi exercit acest drept.
de ce?? imi este refuzata eliberarea permisului de pescuit fara sa devin membru al unei asociatii de pescari.
inca nu am gasit nicaieri sa existe o asociatie care sa imi vanda acest permis de pescuit fara sa devin mebru al ei.
si pot sa afirm cu tarie ca aceasta situatie se datoreaza si celor care pana acuma "s-au facut frate cu draqul ca sa treaca puntea" (fara nici o aluzie la tine mino), precum si a celor care au zis "lasa, anul asta merge asa, de la anul ...mai vedem", intr-un cuvant celor care au ridicat indolenta, nepasarea si fariseismul la rang de religie si stil de viata.
ce uita toti acestia este ca mai devreme sau mai tarziu, tactica strutului si modalitatea de viata de a scoate castanele din foc cu mana altuia sau a te face frate cu draqul in functie de interese, se va intoarce si impotriva lor, fara a mai putea face nimic, deoarece atuncea cand au putut, au preferat sa taca si sa inghita crezand ca pe ei nu o sa ii atinga in veci.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 17 Mar 2010, 20:54

ai si tu dreptatea ta, nu zic nu...dar ce am putera face, de cate ori s-a discutat pe acest subiect, si rezultatul , zero.!
principiile ni le facem noi, cum la fel de bine le mai si incalcam, ca no, daca zicem ca nu dam spaga la doftor niciodata (pe motive de principii) , sa vezi cum scoti banul , cand cineva drag este in stare critica (doamne fereste pe toata lumea), ipotetic...
stai linistit ca nici eu nu-s de acord cu aceasta taxa de asociatie (plus obligativitatea de asociere, pentru a intra in posesia lui), plus taxa de permis,
legea bat-o vina, ca dor e facuta de om, si omul are printipiile lui..!
si cam atita, prea afumat este deja subiectul asta,
numai bine rau la nimeni!
:)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 17 Mar 2010, 20:55

adiwolf,iti eliberez eu permis fara sa devi membru

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 17 Mar 2010, 21:17

e legal sa eliberezi permis, fara sa devina membru? :twisted:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 17 Mar 2010, 21:18

@ apscaras
...o "dai cotita" acum ?

:oops:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 17 Mar 2010, 21:27

apscaras scrie:adiwolf,iti eliberez eu permis fara sa devi membru
Cred ca mai corect(sigur si Adi gandeste la fel)era sa fi fost:
Asociatia X elibereaza permise,conform legii,si celor care nu doresc asocierea.
Dar asta nu se va intampla niciodata asa-i?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Mar 2010, 22:02

apscaras scrie:adiwolf,iti eliberez eu permis fara sa devi membru
multumesc,
tocmai vorbeam mai sus de principii, coloana vertebrala,etc. :wink:
in alta ordine de idei, care sunt termenii si conditiile eliberarii acelui permis?? ce costuri implica??ce reprezinta??
melculbeat scrie:e legal sa eliberezi permis, fara sa devina membru? Twisted Evil
da, este legal.
legislatia nu specifica nicaieri ca trebuie (esti obligat) sa fi membru al unei asociatii ca sa primesti permis de pescuit, dar nici nu obliga asociatiile la eliberarea acelui permis catre nemembri.
tocmai aici este marea nenorocire si gaselnita unor asa zisi juristi-legiuitori

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 17 Mar 2010, 22:09

nu de la tine asteptam raspunsul...stiu si eu ca este legal. dar sint curios ce motivatii il mina sa fie atit de "generos" incit sa-ti elibereze tie permisul fara sa devii membru. :wink:
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 18 Mar 2010, 00:04

eu am anuntat si chiar am lasat nr de tel.pt toti cei care doresc permis de pescuit, fara a fi obligati sa fie membru in asociatie,aps caras le elibereaza permise

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 18 Mar 2010, 00:06

old_radu,cu ce o dau cotita?

Scrie răspuns