Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
c.catalin
- utilizator constant

eu am vorbit cu cineva de la oltenita pt permisele ANPA si ca data de sosire a cartonaselor este luna aprilie.
pana atunci se merge cu cel vechi si cu carnetul de membru la o asociatie recunoscuta.
asa ca astept.

-
apsalba
- veteran

Permisele apar saptamana viitoare. Cu carnetul de membru poti sa faci poze, nu poti poti pescui. Permisul este valabil un an calendaristic. Iti recomand sa citesti legea, nu sa-ti consulti prietenii.
-
bogdan_m.
- veteran

apsalba scrie:
Permisele apar saptamana viitoare. Cu carnetul de membru poti sa faci poze, nu poti poti pescui. Permisul este valabil un an calendaristic. Iti recomand sa citesti legea, nu sa-ti consulti prietenii.
Dar cu chitanta aia de 82 de lei poti pescui?
Apropo inafara de lege cine te impiedica sa pescuiesti fara permis?
Inafara de colegi de hobby, nu intreaba nimeni daca e vizat carnetu' si ai permis.
-
melculbeat
- veteran

stiucar scrie:DA

este adevarat, in maxim 2 saptamani ANPA va tiparii permisele de pescit (am fost la ANPA Bucuresti in 24.02.2010 sa inregistrez o asociatie si au confirmat acesta), permise care vor fi eliberate conform ORDIN nr.20 din 27 ianuarie 2010 ,ART. 2 Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale se face in baza permiselor emise de ANPA si eliberate prin asociatiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite.
ATENTIE

la asociatiile de pescari "FARA MEMBRII" adica as APULUM Allba care vinde PERMISE DE PESCUIT de la ANPA cu o taxa de 10 ron pentru eliberare (pe care o trece in chitanta ca donatie, deci nu esti membru al acestei asociatii).se pare ca nea fane popescu , presedintele federatiei FNPSR si al as APULUM a mai deschis alte "CIOSCURI" in 7 judete din tara pentru a vinde (dona) permise

doar asta ati vrut, permise fara asociaatii, numai donatii la nea fane

ATENTIE

conform ORDIN nr. 20 din 27 ian 2010,ANEXA 3 REGULAMENT ART. 9 Asociatiile si federatiile de pescari sportivi.....isi recunosc dreptul de reciprocitate pentru "MEMBRII LOR", in vederea practicarii pescuitului recreativ/ssportiv,......

daca ai fost la ANPA sa inregistrezi o asociatie...esti sigur ca nu reprezinti nicio asociatie? ai grija la contradictii...ca asa au inceput si altii

in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid
-
stiucar
- junior

PT melculbeat
Am fost si eu la Bucuresti si am facut un comision (gras) unui prieten, care m-a rugat sa merg pana la ANPA sa-i depun niste acte
-
stiucar
- junior

Pt c. catalin
Poti sa mergi linistit la pescuit ,daca ai legitimatie,carnet de membru a unei as legal constituita, insotita de chitanta de anul acesta, eliberata de asociatie pe care scrie clar.
ex:........ Suma de 70 ron
......Reprezentand CV taxa permis 30 ron
...........................CV cotizatie membru 40 ron
prin aceasta tu demonstrezi ca ti-ai facut datoria fata de bugetul de stat,asociatia are obligativitatea sa vireze cei 30 ron la trezorarie (poprire la sursa)iar cand vin permisele te prezinti la as care sunt obligate sa ti-l dea fiindca lai platit.

Ca permisele nu au fost tiparite pana acum nu este vina ta sau a asociatilor
FIR INTINS

sau mai nou SA TIO TRAGA LA FUND

-
Tipar ranit
- utilizator constant

Atentie

s-a trezit nea fane.....

intrati pe ZVON!!!! ca iara ne invata legislatie dupa interpretarea lui

Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!
-
genu
- veteran

Eu pescuiesc in apele RNP Romsilva . Ce nevoie am sa fac parte dintr-o asociatie , adica de ce sa-ti platesc tie altceva decat pretul permisului ?
Romsilva elibereaza permis pe apele de munte doar daca ai permisul ANPA !
Mai pe scurt imi furi banii din buzunar si ma obligi sa ma asociez ca sa intru in posesia permisului ANPA ? Cand vine cineva in control are dreptul sa-ti ceara permisul de pescuit si nu carnetul de membru . Daca te opreste politia iti cere buletinul sau cartea de identitate si nu certificatul de nastere . Incepeti sa fiti absurzi , nu crezi ?
-
JONES
- veteran

-
PENTRU MURESENI
Salut,
Din cate informatii am deocamdata (anul asta) permisele de pescuit pot sa fie eliberate doar de asociatiile de pescuit. Asa ca trebuie sa fii membru al asociatiei. Daca sunteti interesati se poate face permis si la magazinul Hubertus din Dambu 0265.250175 - (L-V pana la 18, sambata pana pe la 13). Costul e de 60 de RON si trebuie sa ai o copie dupa buletin. O sa devii membru a unei asociatii din ungheni sau gheorgheni (da pe cine intereseaza ca o sa poti pescui peste tot), nu conteaza daca nu ai buletin de mures.
Cardurile alea ANPA (cum au fost anul trecut) o sa fie la ei dupa 15 martie. Eu o sa imi fac permis la Hubertus dupa 15 martie pentru ca imi este perfect indiferent la ce asociatie de pescuit ma inscriu (AJVPS e mai scump, AJPS 2006 sunt niste desculti).
Pentru apele de munte se pare ca RNP (regia nationala a padurilor- fosta romsilva) a concensionat cam toate paraiele secundare, deci cu permisul ANPA o sa pe poata pescui pe ape de munte doar pe Muresul Superior si Gurghiu pana prin Gurghiu (pe unde nu sunt padurari).
Toate bune
the angler is catching xxx, not by the lure
-
ducati desmo
- junior

stiucar scrie:Pt c. catalin
Poti sa mergi linistit la pescuit ,daca ai legitimatie,carnet de membru a unei as legal constituita, insotita de chitanta de anul acesta, eliberata de asociatie pe care scrie clar.
ex:........ Suma de 70 ron
......Reprezentand CV taxa permis 30 ron
...........................CV cotizatie membru 40 ron
prin aceasta tu demonstrezi ca ti-ai facut datoria fata de bugetul de stat,asociatia are obligativitatea sa vireze cei 30 ron la trezorarie (poprire la sursa)iar cand vin permisele te prezinti la as care sunt obligate sa ti-l dea fiindca lai platit.

Ca permisele nu au fost tiparite pana acum nu este vina ta sau a asociatilor
FIR INTINS

sau mai nou SA TIO TRAGA LA FUND

deci daca platesc la trezorerie 30 ron mi-am facut datoria fata de buget,mai am si alte datorii?Si fata de cine?