Permis 2009 ...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
si sunt de caord ca daca incepem noi sa facem ceva, ii educam pe altii...totusi...TOTUSI! sa ne uitam cine vine la balta la pescuit! nu mai vin oamenii aia de pe timpuri, pescarii "de duminica", care ieseau cu familia la iarba verde si dadeau si la balta la carasel, la avatel, etc, cu o scula buna, ca tine, ca tot n-o foloseste des...
in principal, acum oamenii astia, speriati de ce au putut sa vada, merg numai la balti private, mai ales daca il si cunosc ---si din vedere--- pe patron, stie ca e liniste si civilizatie...nu va mai calca in viata lui pe o balta nepazita!
Pe aceste balti frati pescari, pe linga noi astia de pescuim de placere sau anti stres, apar aia de pescuiesc de foame! aia cu ghioaga, teapa, sapa, curentu', plasele si alte mijloace de genocid a pestilor! si noi alora nu le putem face nik...cit am fi de multi, ei ne depasesc cu unu', cit am fi de tari in voce, au un ton in plus!
credeti-ma---sper sa nu citeasca si braconieri astia--- eu pe astia, mai ales daca nu-s singur (de obicei merg in gasca de ...2! ) ii bat cu pitre sau cu bite, pumni, etc., apoi o intind de pe balta si nu mai calc acolo citeva saptamini! da ma simt EXCELENT! sa vedeti ce misti pocneste sfirla unui nemernic de asta! ma simt ca Mutu-n fata lu' Consuelo! ia incercati!
cu respect va salut!
in principal, acum oamenii astia, speriati de ce au putut sa vada, merg numai la balti private, mai ales daca il si cunosc ---si din vedere--- pe patron, stie ca e liniste si civilizatie...nu va mai calca in viata lui pe o balta nepazita!
Pe aceste balti frati pescari, pe linga noi astia de pescuim de placere sau anti stres, apar aia de pescuiesc de foame! aia cu ghioaga, teapa, sapa, curentu', plasele si alte mijloace de genocid a pestilor! si noi alora nu le putem face nik...cit am fi de multi, ei ne depasesc cu unu', cit am fi de tari in voce, au un ton in plus!
credeti-ma---sper sa nu citeasca si braconieri astia--- eu pe astia, mai ales daca nu-s singur (de obicei merg in gasca de ...2! ) ii bat cu pitre sau cu bite, pumni, etc., apoi o intind de pe balta si nu mai calc acolo citeva saptamini! da ma simt EXCELENT! sa vedeti ce misti pocneste sfirla unui nemernic de asta! ma simt ca Mutu-n fata lu' Consuelo! ia incercati!
cu respect va salut!
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
ai dreptate sebi, si in piatra neamt, toti "pescarii" pescuiesc cu carnetul verde, ca asa le spune de la "filiala" (AJVPS NEAMT = cel putin Dumnezeu pt ei, daca esti membru ai ce drepturi vrei, nici o obligatie), ca pt ei ala e permisul, m-am si certat intr-o zi cu unul care credea ca numai eu vreau alt permis in afara de carnetul lor, plus ca la noi nu exista prohibitie, se pescuieste "legal" cu carnetul pastrav in voie, se da la stiuca in prohibitie si daca ai CARNET esti ok, daca nu iei "amenda", la bicaz se pescuieste non stop indiferent de specie sau perioada de prohibitie atat timp cat ai Carnet Verde, nimeni nu verifica dimensiunea minima legala ci doar daca ai sau nu carnet, astea sunt situatii pe care le stiu toti dar de care nimeni nu vorbeste........
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI
Deja a-ti luat-o razna.Unii pescari vreau sa stie cat e pretul la permis si voi deja a-ti ajuns la cu totul altceva.Daca recapitulam problema,am ajuns tot de unde am plecat si anul trecut pe vremea asta,si santeti constienti de lucrul asta. la PETROSANI la AGVPS PERMISUL ESTE...104 RON.(total)
ses, munte ,ape statatoare.sigur o sa comentati problema ca nu mai este una sau alta dar deocamdata asta e..eu am spus doar cum este.
ses, munte ,ape statatoare.sigur o sa comentati problema ca nu mai este una sau alta dar deocamdata asta e..eu am spus doar cum este.
- johnnybravo
- Moderator
60lei la Banatul, TM.
depinde de fiecare daca are nerv sa dea explicatii la politia de frontiera pt ca ei sunt cam singurii care fac controale pe dunare si anume sa explica ca nu exista permisele deocamdata sau, sa dea 60lei in cazul meu si sa pescuiasca linistit cu carnetul de membru si o chitanta - "dovada"
depinde de fiecare daca are nerv sa dea explicatii la politia de frontiera pt ca ei sunt cam singurii care fac controale pe dunare si anume sa explica ca nu exista permisele deocamdata sau, sa dea 60lei in cazul meu si sa pescuiasca linistit cu carnetul de membru si o chitanta - "dovada"

Sunt de acord cu faptul ca o asociatie sa elibereze chitanta pentru cotizatia platita dar si cu mentiunea ca este achitat permisul de pescuit (30 lei pentru 2009), iar in momentul in care aceste permise vor fi tiparite sa fie inmanate platitorilor. Practica asta cu inmanatul permiselor... din cate cunosc nu este practicata de AJPS-uri si doar partial de APS-uri.johnnybravo scrie:60lei la Banatul, TM.
In 2008 toate (cred) AJPS si APS au luat taxa de pescuit pentru una, doua sau toate cele 3 variante de permis (ses + Marea Neagra, Delta, ape de munte) discutate intr-un proiect de lege. In a doua jumatate a anului... taxa hotarata si legiferata a fost de 1 leu. Oare cate dintre asociatii au restituit membrilor platitori diferenta de la 25, 30, 35 lei pana la 1 leu, sau cate au inmanat membrilor acel "carton" cu valoarea de 1 leu?!
Bucuresti
feugen a scris
In 2008 toate (cred) AJPS si APS au luat taxa de pescuit pentru una, doua sau toate cele 3 variante de permis (ses + Marea Neagra, Delta, ape de munte) discutate intr-un proiect de lege. In a doua jumatate a anului... taxa hotarata si legiferata a fost de 1 leu. Oare cate dintre asociatii au restituit membrilor platitori diferenta de la 25, 30, 35 lei pana la 1 leu, sau cate au inmanat membrilor acel "carton" cu valoarea de 1 leu?!
asociatia noastra nu a incasat decat cotizatie de membru in 2008,nu a incasat taxa de permis fiindca nu au fost permise,iar cand am primit permise cu 1(un)leu le-am distribuit gratis
asociatia noastra nu a incasat decat cotizatie de membru in 2008,nu a incasat taxa de permis fiindca nu au fost permise,iar cand am primit permise cu 1(un)leu le-am distribuit gratis
-
- junior
apsalba scrie:Am informatii de ultima ora. AJVPS-urile taie chitante la fraieri pe care scriu citet, Taxa permis de pescuit. Ex. AJVPS Caras, pret 140 lei (ses, munte). Vedeti baieti ca nu trebuie sa fiti membri?
![]()
![]()
![]()
PS Am instiintat ANPA asupra acestor magarii. Sper ca isi vor face datoria si o sa-i sanctioneze pe acesti infractori. Apropo de cine apara interesele pescarilor. Or fi aparut permisele si nu am aflat noi?
Instiinteaza-i pe cei de la ANPA si de asta.la aps caras 100 lei/2009