Permis 2009 ...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 07 Ian 2009, 09:14

Parca era vorba sa se poata pune maxim 50% din valoarea permisului de pescuit de la ANPA adica la 30 de lei ... ar veni 15 , per total permisul ar fi de 45 de lei . Unde bagati diferenta pana la 100 ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2009, 09:16

Genu,
Vezi ca amesteci ordinul cu prevederile unor decizii date de presedintele ANPA si care au devenit caduce, Ordinul in baza caruia erau date fiind abrogat. Cuvantul parca nu tine loc de certitudine.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 07 Ian 2009, 09:53

apsalba scrie:Genu,
Vezi ca amesteci ordinul cu prevederile unor decizii date de presedintele ANPA si care au devenit caduce, Ordinul in baza caruia erau date fiind abrogat. Cuvantul parca nu tine loc de certitudine.
Si totusi cum justificati diferenta? adica 70 lei in plus. Apscaras mi-a raspuns pe privat, dar vreau sa o vad scris si de dvs.... aveti sansa sa explicati aceasta suma la vedere, pentru a vedea toata tara ca FNPSRL nu face afaceri cu banii pescarilor si face pentru pescari.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 07 Ian 2009, 10:12

apsalba scrie::D :D :D

FNPSR este format din persoane juridice, nu din nume de pescari, indiferent cum ii cheama. Federatia nu a pierdut nimic prin retragerea formala a lui x sau y. Am spus formala pentru ca nu am primit documentele oficiale de la fugari (ma refer la documentele statutare de retragere). Am aflat ca si de cei cu nume au inceput unii sa se fuga (tot cu nume), acuzand ceva tendinte narcisiste ale celor cu nume. Chestie de caracter. Cert este ca locul nu a ramas liber, ci federatia are acum 28 de membri. Or fi multi, or fi putini, om vedea.Cert este ca FNPSR a obtinut o finantare nerambursabila de 75.000 euro si infiinteaza 11 centre regionale in toata tara. O fi mult, o fi putin, ramane de vazut.
28, 75000, 11, reprezinta doar NUMERE. :lol: Consecinta a masei amorfe de platitori de permise, inregimentati fara voia lor.
Pescarii de elita, iar aici ma refer la cei de competitie care au castigat medalii pe la diferite concursuri interne si internationale, ca si multi pescari cunoscuti, neinregimentati, precum si NUME ale unor oameni care au insemnat si inseamna ceva pentru pescuitul din Romania, nu se regasesc in FNPSR. Asta pentru ca FNPSR nu reprezinta nimic pentru ei si nu se pot regasi in aceasta structura. NU LE PLACE! Atitudinea lor este cea care conteaza, iar cuvantul lor atarna greu in constiinta pescarilor sportivi.
In emisiunea Infopescar de pe 27 decembrie (este arhivata pe site-ul cu acelasi nume), a fost prezentata de Florentin Iuga balta Chiroiu 4, o balta de 28 de ha, salbatica, nepescuita de peste 7 ani, un mic colt de rai pescaresc. Va las placerea de a afla care este singura conditie (obligatorie) de a avea acces la acea balta, unde am avut deja sansa sa fac in toamna un pescuit de control la match.

Despre narcisism, ce sa mai vorbesc. Mai trebuie cal alb si ctitorie la Alba! :lol: :lol: :lol:
Asociatia "Pescari 4Ever"
Club Sportiv "Pescar 4Ever"

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 07 Ian 2009, 10:23

Cei de la filiala ANPA timis mi-au spu ca anul trecut au primt f putini bani pt permisele eliberate catre asociatii.Unii nu au platit nici macar taxa de 1 RON(care e taxa pt tiparirea permiselor).

Ar fi interesanta o statistica din care sa reiasa citi membrii cotizanti la diferite asociatii au fost in 2008 si daca pt ficare s-a platit la ANPA contravaloarea permisului.In mod normal ar trebui ca numarul cotizantilor sa fie egal cu numarul de permise platite la ANPA.Din pacate acei bani platiti de pescari pt permisul de pescuit au ramas in mare parte in visteria asociatiilor,ceeace dpmdv este furt.

In baza intereselor unora si anul acesta pt a pescui in legalitate va trebui sa fim membri ai unei asociatii.Iar in urmatorii 4 ani cred ca va fi la fel :cry:

Anul trecut le-am solicitat sa scrie pe chitanta ca suma platita reprezinta cv cotizatiei de membru + cv permisului de pescuit. In felul acesta la un eventual control s-ar depista citi bani au ramas la asociatii ilegal.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Ian 2009, 10:51

Raspuns: 1 leu/pescar. Ar fi interesant cati pescari s-au deranjat sa le ridice daca aceste inscrisuri s-au dat in noiembrie.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 07 Ian 2009, 13:02

apsalba scrie:Raspuns: 1 leu/pescar. Ar fi interesant cati pescari s-au deranjat sa le ridice daca aceste inscrisuri s-au dat in noiembrie.
La sfarsitul lunii iulie se puteau ridica cartoanele cu valoare de 1 leu (in Bucuresti). Acestea au fost date fie prin asociatii in baza unui tabel nominal cu membri cotizanti, fie oricarui pescar fara a apartine de vreo asociatie in baza unei cereri si a unei copii a actului de identitate.
Bucuresti

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 07 Ian 2009, 13:14

un lucru este sigur. Pana nu incepe distributia permiselor de pescuit emise de anpa sigur nu o sa platesc cotizatia la vreo asociatie de pescuit si in special la ajvps. Astept sa vad procedura de eliberare a permiselor

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Ian 2009, 14:25

luci_t scrie:un lucru este sigur. Pana nu incepe distributia permiselor de pescuit emise de anpa sigur nu o sa platesc cotizatia la vreo asociatie de pescuit si in special la ajvps. Astept sa vad procedura de eliberare a permiselor
uite o decizie inteleapta.
pacat ca nu acelasi lucru pot spune si de alti membri ai acestui forum,care au dat navala "sa isi ia permis de pescuit pe 2009" :shock: :?
daca pe nea'caisa de la cucuiata il pot intelege de ce face acest lucru (e in necunostinta de cauza si nu are informatia necesara pt a discerne lucrurile asa cum sunt),pe cei care activeaza pe acest forum si in general pe internet,nu ii inteleg.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 07 Ian 2009, 15:04

@adi
in urma discutiei telefonice cu inspectorul piscicol care-mi spunea ca pot pescui si fara permis pe anul 2009 daca am cotizatia platita la o asociatie de pescari m-am hoatarat sa nu platesc nici o cotizatie. Anul trecut am platit cotizatia dar nu am vazut permisul de pescuit. Cand am fost la ajvps sa-l cer au dat-o dupa gard: se judeca cu anpa, e harababura in legislatie, e ilegal si alte bla.... bla. Acum o sa le arat carnetul si chitanta platite pe 2008 ca permisul nu l-am avut :cry: Dar nu prea cred sa inceapa controalele decat odata cu prohibitia si pana atunci sa speram ca se clarifica treaba
Mi-am sfatuit prietenii si cunoscutii care merg la peste sa nu fuga inca sa-si plateasca cotizatiile la asociatii. Am vre-o doi cunoscuti cu care a trebuit sa duc munca de lamurire sa le explic cum vine treaba cu permisul. Ei anul trecut au avut platita cotizatia si la ajvps arad si la ajvps bihor, dar permisul eliberat de anpa nu

Scrie răspuns