Permis 2009 ...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Ian 2009, 15:50

adiwolf scrie:
mah baieti,
dar nu va suparati,voi chiar nu cititi legile care apar in domeniu??
voi chiar mergeti la pescuit pe 'auzite" sau din ce spune X sau Y pe forumuri ori la colt de strada??
mai devreme old radu intreba de costul permisului de pescuit in conditiile in care acest cost a fost facut public intro HG si a fost postat si mai sus in acest topic.
sincer,nu va inteleg si va rog sa ma scuzati daca gresesc.
departe de mine gandul de a certa pe cineva,dar totusi parca un pic de implicare personala din partea fiecarui nu ar strica.
...deci
...pana la urma,cat costa ?

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 07 Ian 2009, 16:31

Din cite imi aduc eu aminte in 2008 s-a platit intre 60-85 RON la asociatii.

Daca pt permis s-a platit de asociatii 1RON (este de fapt cv imprimatului)
inseamna ca asociatiile au oprit 59-84 RON.In conditiile in care noi pescarii nu am platit statului nici un ban ma mir ca unele organe au participat totusi la actiuni de control pe ici pe colo.

Nu cred ca ANPA va distribui permise anul acesta direct pescarilor.Daca vrem sa nu avem probleme pe apa va trebui sa platim si cotizatia la o asociatie. :cry: Pacat ca in marea majoritate a asociatiilor acesti bani sint folositi in scopuri care nu au legatura cu pescuitul.

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 07 Ian 2009, 16:33

eu unul sunt hotarit: nu platesc nik nicaieri...daca CRE (si credeti-ma ca nu am legatura cu nimeni de acolo) elibereaza permise, voi lua de la ei, ca am incredere, oamenii astia chiar fac ceva in oras!
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Ian 2009, 17:20

old_radu scrie: ...deci
...pana la urma,cat costa ?
da de ce este atat de important cat costa??
ca doar nu este o avere,nu poate sari de cat a stabilit statul prin reprezentatul sau legal - adica 30lei
cine mai vrea sa fie si membru in vreuna din asociatiile existente in tara,atuncea mai plateste in plus taxa de membru.

cred ca mult mai important decat costul acestui permis,este ce obtii de pe urma acestei taxe.
luci_t scrie:in urma discutiei telefonice cu inspectorul piscicol care-mi spunea ca pot pescui si fara permis pe anul 2009 daca am cotizatia platita la o asociatie de pescari .........
foarte interesanta afirmatia asta.
as vrea sa il vad pe acel inspector care face astfel de indemnuri,oare asta este directiva ANPA sau o interpretare locala a legilor???

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Ian 2009, 17:45

adiwolf scrie:
da de ce este atat de important cat costa??
ca doar nu este o avere,nu poate sari de cat a stabilit statul prin reprezentatul sau legal - adica 30lei
cine mai vrea sa fie si membru in vreuna din asociatiile existente in tara,atuncea mai plateste in plus taxa de membru.

cred ca mult mai important decat costul acestui permis,este ce obtii de pe urma acestei taxe.
@ adiwolf

...nu am nimic personal de impartit cu tine,dar vreau sa scot in evidenta ca sunt atatia care se dau "mari scule pe bascule" ,se implica in legislatie,mari sefi de asociatii cu idei revolutionare...kkt
Si cand ii intrebi ceva concret,incearca sa paseze vina de la unul la, altul.
In conditiile astea cred ca nu se va face nimic "constructiv" in ce priveste pescuitul sportiv,in tara asta.A se vedea treaba cu permisele de anul trecut.
Timpul trece,cineva zicea ca pana la prohibitie se va reglementa...poate pana la prohibitia din 2010 :twisted:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 07 Ian 2009, 17:46

Ce sa mai vorbim de "obtinut ceva in urma acestei taxe"... :oops:

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 07 Ian 2009, 20:04

Ce am ce am inteles eu pana acuma e faptul ca trebuie sa ma inscriu intr-un APS ca sa platesc taxa la ei. Stie cineva vre-un APS in Maramures ? sau ma pot inscrie si la una in CJ da sa pescuiesc in MM ?

Mai pe scurt:

"Ce trebuie sa fac, cati bani si la cine trebuie sa platesc ca sa pot pescui linistit si fara probleme (scule confiscate etc...) in judetul MM, cele limitrofe MM sau in toata tara ?"

Numai bine si rau la nime.

PS
Lucrez in alt domeniu altul decat cel juridic si nu ma intereseaza legile si nici n-am de gand sa citesc legi.
Vreau un raspuns la intrebarea de mai sus, atat.
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

iulian_bud
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iulian_bud » 07 Ian 2009, 21:12

Eu il cunosc personal pe Mureşan Laurenţiu inspector piscicol in Baia Mare din partea ANPA, mi-a facut permis pt 2008 ,pt toata tara.Tot el mi-a spus ca pot pescui cu permisul asta pana apar celelalte permise noi pe 2009 , care vor costa 30 ron. L-am intrebat ca ce se intampla daca un angajat al AJVPS Maramures ma sanctioneaza sau incearca sa-mi confiste betele de pescuit si mi-a spus ca nu are nici un drept si poate fi dat in judecata si amendat cu o gramada de bani chiar de el. Asa ca baieti cele noi pe anul asta nu au aparut nu tot vorbiti prostii. AJVPS sa ramana doar cu vanatoarea , ei doar iau cotizatiile anuale de la pescari, o groaza de bani dar nu fac nimic pt pescuit. Aveai permis la AJVPS pt Maramures si daca mergeai in Salaj , cei de acolo iti confiscau betele , este normal asa ceva ? Sa nu poti pescui in tara asta cu un singur permis ?
C***t in traista!

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 07 Ian 2009, 22:49

iulian_bud ne spune :
Aveai permis la AJVPS pt Maramures si daca mergeai in Salaj , cei de acolo iti confiscau betele , este normal asa ceva ? Sa nu poti pescui in tara asta cu un singur permis ?
- pai cam asa e peste tot , asta discutam de atata timp pe aici , ca daca o sa continuam asa , rezultatul e unul singur - multe asociatii intr-un judet , reprezinta tot atatea taxe, inmultite cu judetele prin care ai de gand sa pescuiesti (desigur nu sa si prinzi ceva)

mai ne spune :
mi-a facut permis pt 2008 ,pt toata tara
- cred ca ai fost pacalit , nu spun ca n-ai fi indreptatit sa ai un permis valabil pt. toata tara.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 07 Ian 2009, 23:16

PODOSU DOREL scrie:Cei de la filiala ANPA timis mi-au spu ca anul trecut au primt f putini bani pt permisele eliberate catre asociatii.Unii nu au platit nici macar taxa de 1 RON(care e taxa pt tiparirea permiselor).

Ar fi interesanta o statistica din care sa reiasa citi membrii cotizanti la diferite asociatii au fost in 2008 si daca pt ficare s-a platit la ANPA contravaloarea permisului.In mod normal ar trebui ca numarul cotizantilor sa fie egal cu numarul de permise platite la ANPA.Din pacate acei bani platiti de pescari pt permisul de pescuit au ramas in mare parte in visteria asociatiilor,ceeace dpmdv este furt.

In baza intereselor unora si anul acesta pt a pescui in legalitate va trebui sa fim membri ai unei asociatii.Iar in urmatorii 4 ani cred ca va fi la fel :cry:

Anul trecut le-am solicitat sa scrie pe chitanta ca suma platita reprezinta cv cotizatiei de membru + cv permisului de pescuit. In felul acesta la un eventual control s-ar depista citi bani au ramas la asociatii ilegal.
fiindca din jud.caras-severin doar noi am luat permise cu 1(un) leu

Scrie răspuns