Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Ioan S.
- veteran

Vectrex94 scrie:Acu mi-am facut permisul pe acest an.La TG Mures 79 lei.
Scurt si la subiect:daca ma duc la pescuit in tot anul asta,ma amendeaza cineva cu tot cu permisul achitat???
Mentionez ca pescuiesc numai pe Mures.
De amendat nu te amendeaza nimeni.
DEOCAMDATA
Asta pentru cei care emit permise de pescuit (adica CNAFP sau ANPA) nu-si pazesc patrimoniul care le aduce venituri ... ci au transferat acesta obligatie AJVPS-ului. Care AJVPS ca sa-ti ia banii iti va permite sa pescuiesti ... pe baza calitatii de membru in asociatie. (Abia dupa ce vor aparea si permisele ... s-ar putea sa ai surprize neplacute daca pescuiesti doar cu carnetul de membru pescar.)
Acesta este "dulcea" lalaiala romaneasca. Multi vor pescui fara permis (pentru ca acestea nu s-au tiparit inca si nu pentru ca ar fi braconieri din fire) deci fara vina lor vor incalca legea. Iar cei care pazesc apele publice vor fi "baieti buni" si vor permite acestor oameni sa-si satisfaca acesta placere (numita pescuit).
Partea proasta (pentru cei vinovati de acesta intirziere) ar fi fost ca nimeni sa nu pescuiasca pina nu vor aparea aceste permise. Si daca vor aparea ca si anul trecut (adica in jur de 1 iulie) s-ar pune logic intrebarea: De ce dracu platim permis de pescuit pentru anul 2006 daca mai putem sa-l utilizam doar o jumatate de an ?
Vrem - nu vrem - avem si noi partea noastra de vina pentru cum suntem tratati ...
-
fisherman
- veteran

Intrebare: Sunt membru al unei asociatii de pescuit sportiv din Alba(APS Alba) legal constituita, inregistrata la M.A.P.D.R si C.N.A.F.P. Baietii au dat deja anunt in presa locala de ieri ca elibereaza rovinietele valabile pe tot fondul piscicol national la pretul de 50 RON. Risc oare ceva daca ies la pescuit pe Mures?
-
Teoo
- senior

-
fisherman scrie:Intrebare: Sunt membru al unei asociatii de pescuit sportiv din Alba(APS Alba) legal constituita, inregistrata la M.A.P.D.R si C.N.A.F.P. Baietii au dat deja anunt in presa locala de ieri ca elibereaza rovinietele valabile pe tot fondul piscicol national la pretul de 50 RON. Risc oare ceva daca ies la pescuit pe Mures?
Nu risti absolut nimic.
Am vorbit azi cu Onet de la Ajvps Alba si mi-a spus ca au coborat taxa de ses de la 910 mii la 700 mii si ca pentru inceput nu au cum sa organizeze controale.
Crede-ma sunt deosebit de nervosi ca nu le-a dat voie min Flutur la vanatul fazanilor asa ca nu au timp de asta.
Fir intins
-
Sorin
- Moderator

mai bina dadea drumu ca atunci trebuiau sa-si traga fiecare un bulet in cap si scapam de ei

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
fisherman
- veteran

ma gandeam si la aspectul daca carnetul de membru APS+rovinieta care reprezinta permisul sunt la fel de bune si de legale ca cele ale AGVPS. cat despre controale, AGVPS-ul cred ca controleaza in calitate de concesionar, probabil, dar din lege reiese ca organele de control sunt Inspectia piscicola, organele MI, garda de mediu, etc. nu prea pomeneste de AGVPS pe acolo.
-
flydb
- veteran

fisherman scrie:Intrebare: Sunt membru al unei asociatii de pescuit sportiv din Alba(APS Alba) legal constituita, inregistrata la M.A.P.D.R si C.N.A.F.P. Baietii au dat deja anunt in presa locala de ieri ca elibereaza rovinietele valabile pe tot fondul piscicol national la pretul de 50 RON. Risc oare ceva daca ies la pescuit pe Mures?
fisherman, tu vorbesti serios ? adica vrei sa spui ca la Alba au aparut deja vignetele ?
-
adrian ionascu
- senior

pai AGVPS si asociatiile afiliate sunt ONG-uri. iar legea se refera la organele de control care reprezinta statul. Membrii unui ONG se reprezinta pe ei nu reprezinta statul.
in legatura cu riscul eu iti spun ca inspectia piscicola nu asculta de AJVPS. ca nu prea au timp de controale pe apele naturale e o realitate, dar daca controleaza n-o sa se impiedice de faptul ca nujtu ce director de la AJVPS crede ca poa` sa elibereze permise inainte de a obtine autorizatie de pescuit.
Retineti un lucru AJVPS-urile si AGVPS, desi par structura de stat n-au nici o legatura cu statul. Nu sunt administratori si nici gestionari. Si nici concesionare nu au pe apele naturale, desi se lauda cu asta. Au un protocol care a tot fost prelungit din perioada comunista, dar care nu prea tine loc de contract de concesionare.
Asa ca nu mai considerati ca apele naturale sunt in administrarea lor pentru ca nu (mai) sunt. Permisul eliberat de ei pentru pescuitul in apele naturale nu are nici o valabilitate pana nu obtin autorizatie de pescuit. Si nu au obtinut-o pana acum. Iar dupa ce obtin autorizatie vor fi in aceeasi situatie cu orice asociatie nou-formata de pescari, nu vor avea nici un drept in plus.
Nu mai luati de bune tot ce spun. Pana una alta nu au drept de control decat pe apele amenajate (iazuri) unde au contract de concesiune. Iar faptul ca vand permise si le declara valabile pe apele naturale nu este decat o inselatorie. Este ca si cum mergi la magazin si platesti pentru o pereche de pantaloni lungi si acasa te trezesti ca ai primit niste chiloti tanga. Te plimbi pe strada cu ei si cand te intreaba cineva ce naiba faci ii spui ca te-a asigurat directorul de la AJVPS ca sunt pantaloni lungi.
Cam asa sta treaba.
Aceste asociatii s-au obisnuit ca timp de decenii sa taie si sa spanzure in domeniu si acum cand sunt pusi in rand cu lumea si li se anuleaza privilegiile se fac ca nu inteleg si incearca din rasputeri sa mentina vechile avantaje. Nu au facut nimic pentru apele naturale dar se considera indreptatite sa le gestioneze in continuare in regim de monopol.
eu n-am auzit sa se fi inceput distributia vignetelor, nici nu stiu daca s-au tiparit.
-
costi
- veteran

Ok, si daca ma duc maine la pescuit si vine inspectia piscicola in control ce le zic??? Pai, mai asteptati pana se tiparesc vignetele?? Sau pana se reglementeaza toata treba pescuiesc ca haiducu' si daca vine cineva in control il trimit in black hole-ul masii si i zic sa revina dupa ce se tiparesc vignetele??
-
Teoo
- senior

-
flydb scrie:fisherman scrie:Intrebare: Sunt membru al unei asociatii de pescuit sportiv din Alba(APS Alba) legal constituita, inregistrata la M.A.P.D.R si C.N.A.F.P. Baietii au dat deja anunt in presa locala de ieri ca elibereaza rovinietele valabile pe tot fondul piscicol national la pretul de 50 RON. Risc oare ceva daca ies la pescuit pe Mures?
fisherman, tu vorbesti serios ? adica vrei sa spui ca la Alba au aparut deja vignetele ?
Daa , iti confirm eu ca in ziarul local Unirea din data de 10 ian. APS Alba a publicat un anunt prin care informa publicul ca vinde aceste vignete.
APS Alba este un club de pescari , care a inceput sa vanda acele vignete pe baza unui contract cu CNAFP , contract ce are la baza celebrul Ordin din toamna 2005.Problema e ca cei de la AGVPS au atacat deja in contencios acest ordin si au prima infatisare in data de 18 ian.
Dehhh nu prea le convine.
Ce va fi ....nu mai intelege nimeni.
-
MAREAN
- junior

AJVPS-urile au erijat intentionat in organism statal pentru a da o mai mare credibilitate actiunilor si inactiunilor. Poate nu credeti, dar am vazut oameni ai legii (politisti, jandarmi, procurori), care credeau ca primu' ministru poate trage la raspundere AGVPS-ul. Sunt curios daca cineva o sa ii traga vreodata la raspundere pentru faptul ca au confiscat bete fara a avea acest drept, pentru faptul ca au taiat celor din alte judete decat cele in care activeaza ei chitante pentru pescuit pe ape naturale si pentru ca elibereaza acum permise fara a avea acest drept.