permis 2006

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Ian 2006, 15:15

asa, asa cum zici tu. doar ca pe lacuri naturale nu e permis pescuitul comercial decat in regim de acvacultura.
am gresit cu lacurile naturale :oops:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 10 Ian 2006, 15:19

Definitia o gasim in legea pescuitului, mai jos este un extras din legea nr 298/2004 pentru modificarea legii nr. 192/2001 privind fondul
piscicol, pescuitul si acvacultura. Evident erau si in 192 dar cele din 298 primeaza. Daca or mai fi fost si altele, eu nu le stiu.
In sensul prezentei legi, sunt considerate:
1. Bazine piscicole naturale:
a) Dunarea teritoriala, Delta si lunca inundabila a Dunarii;
b) complexul lagunar Razelm-Sinoe si lacurile litorale;
c) paraiele si raurile de munte, colinare, de ses si zonele lor inundabile;
d) baltile si lacurile naturale;
e) lacurile de acumulare, cu zonele lor inundabile la viituri, in care se practica pescuitul;
f) reteaua de canale magistrale din sistemele hidroameliorative, de navigatie si hidroenergetice;
g) limita apelor teritoriale si zona economica exclusiva a Marii Negre;
2. Bazine piscicole amenajate:
a) helesteiele;
b) iazurile cu zonele lor inundabile;
c) pastravariile;
d) vivierele flotabile;
e) statiile de reproducere artificiala;
f) instalatiile pentru cresterea superintensiva;
g) lacurile de acumulare in care se practica acvacultura.

Art. 4
In sensul prezentei legi, termenii utilizati se definesc dupa cum urmeaza:
a) acvacultura - ansamblu de procedee si tehnici avand ca scop reproducerea si/sau cresterea pestilor si a altor
vietuitoare acvatice;
b) administrator - persoana juridica de interes public, careia statul ii incredinteaza administrarea fondului piscicol
natural;
c) amenajare piscicola - unitate de baza a acvaculturii, reprezentata de helesteu, iaz, viviera flotabila, statie de
reproducere artificiala sau alte instalatii destinate acvaculturii;
d) ape continentale - apele situate pe teritoriul Romaniei, cu exceptia apelor maritime interioare si a marii
teritoriale;
e) ape maritime romanesti - apele maritime in care Romania isi exercita drepturi suverane si jurisdictia, in
conformitate cu dispozitiile legislatiei nationale si prevederile acordurilor si conventiilor internationale la care
Romania este parte;
---TAIAT DE MINE----

"Art. 5
Resursele acvatice vii din bazinele piscicole naturale sunt de interes national sau local."
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 10 Ian 2006, 18:27

Pt.Mihaimircea

Ultimele modificari la legea pescuitului sunt constituite de legea 113 / 2005.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 11 Ian 2006, 08:51

Multumesc mult flydb, chair nu stiam de acest act.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 11 Ian 2006, 14:20

Acu mi-am facut permisul pe acest an.La TG Mures 79 lei.

Scurt si la subiect:daca ma duc la pescuit in tot anul asta,ma amendeaza cineva cu tot cu permisul achitat???

Mentionez ca pescuiesc numai pe Mures.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Ian 2006, 14:58

adaptand putin :
i''n tara ta fie painea cat de rea
tot te amendeaza cineva ''
8)
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Ian 2006, 15:32

In Timis, pana la 1 februarie, pt. apele curgatoare, permisul e de 700.000 lei. Pt. Balti parca e 650.000 lei.
Dupa 1 februarie, taxa se majoreaza cu 20%.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 11 Ian 2006, 16:00

Atata vreme cat nici o asociatie de pescari nu are autorizatie de pescuit de la ANPA, nu stiu fratilor ce permise platiti. As face un apel sa mai aveti putintica rabdare, pentru ca dati niste bani acum si s-ar pute sa aveti surprize. S-ar putea sa constatati ca ceea ca ati platit este doar cotizatia de membru la AJVPS.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Ian 2006, 16:06

pai eu nici nu am de gand sa platesc deocamdata. mai stau sa vad ce-o mai fi. poate pana la urma mi-l vizez in BH :) si pe colinare si ses si pe munte.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 11 Ian 2006, 16:23

adrian ionascu scrie:deocamdata nici o asociatie de pescuit recreativ nu e in legalitate pentru pescuitul pe ape naturale neamenajate.
cu permisul eliberat de AJVPS poti pescui pe apele unde au concesiune (ape amenajate).
ce se poate intampla daca pescuiesti pe ape naturale nu stiu. dar deocamdata permisul pentru "ape colinare si de ses", formula total depasita, fie vorba intre noi, nu iti permite sa pescuiesti legal in ape naturale neamenajate. deci poti fi amendat si ti se pot confisca sculele, de catre orice politist sau inspector al Inspectiei Piscicole.
costa ceva o autorizatie din asta "la poarta fabricii"? daca da, cat?
Adi_ scrie:In Timis, pana la 1 februarie, pt. apele curgatoare, permisul e de 700.000 lei. Pt. Balti parca e 650.000 lei.
hmm, pana acum "pt balti" chiar insemna pentru orice balti. acum va insema doar pentru cele in regim special - "amenajate". nu ca as stii vreuna "ne-amenajata" sau "ne-privatizata".

Scrie răspuns