permis 2006

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Ian 2006, 13:30

ape naturale neamenajate = rauri, paraie, canale, lacuri naturale neconcesionate
ape amenajate = iazuri, lacuri naturale si amenajate concesionate
asociatiile de pescuit trebuie sa incheie un contract cu CNAFP, in calitate de gestionar si sa solicite ANPA, in calitate de administrator al statului, eliberarea unei autorizatii de pescuit recreativ.
pana acum nu am primit nici o solicitare in acest sens.
mai exact gasiti in ordinele 1133 si 1134 de pe situl ministerului agriculturii, www.maa.ro, la arhiva legislativa.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Ian 2006, 13:35

deci degeaba vizez permisul pe ape colinare si de ses, ca tot nu sunt in legalitate???
Daca AJVPS-urile nu vor incheia acele contracte, dar noi avem permisul vizat la ei, Ce riscam daca pescuim pe rauri?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Ian 2006, 13:43

deocamdata nici o asociatie de pescuit recreativ nu e in legalitate pentru pescuitul pe ape naturale neamenajate.
cu permisul eliberat de AJVPS poti pescui pe apele unde au concesiune (ape amenajate).
ce se poate intampla daca pescuiesti pe ape naturale nu stiu. dar deocamdata permisul pentru "ape colinare si de ses", formula total depasita, fie vorba intre noi, nu iti permite sa pescuiesti legal in ape naturale neamenajate. deci poti fi amendat si ti se pot confisca sculele, de catre orice politist sau inspector al Inspectiei Piscicole.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Ian 2006, 13:48

deocamdata adica acum in acest moment, pana se reglementeaza ?

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Ian 2006, 13:51

pai e reglementat.
depinde de asociatii, dar daca nu fac demersuri pentru obtinerea autorizatiei de pescuit n-o sa le-o ofere nimeni din oficiu.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 10 Ian 2006, 14:02

pai aici e buba... ce demersuri sa faca? cei de la cnafp au publicat ceva? Oricum norme de aplicare la un ordin de ministru nu cred ca se pot emite
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Ian 2006, 14:18

pai tre sa faca contract cu CNAFP iar acestia sa propuna ANPA ca asociatia respectiva sa primeasca autoriz de pescuit recreativ. ANPA da autorizatia.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 10 Ian 2006, 14:19

CNAFP-ul nu a publicat absolut nimic legat de noile reglementari ale pescuitului. Este ramasa , de anul trecut pe site-ul lor, lista apelor naturale concesionate din toate judetele tarii.
Ramane sa vedem ce raspuns vor primi de la cnafp cei de la asociatia Pescari4Ever.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 10 Ian 2006, 14:33

de fapt nu e concesionare in adevaratul inteles al cuvantului ci o "abureala" ce dateaza din perioda comunista.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Ian 2006, 15:04

adrian ionascu scrie:ape naturale neamenajate = rauri, paraie, canale, lacuri naturale neconcesionate
ape amenajate = iazuri, lacuri naturale si amenajate concesionate...
Adi, de unde ai scos aceste definitii??? S-au modificat cumva definitiile din legislatie si eu nu stiu? :twisted: Sau asta e vreo "noua" interpretare a definitiilor <bazinelor piscicole naturale> si a <bazinelor piscicole artificiale> ...
De cand pana cand "lacurile naturale concesionate" intra in categoria amenajarilor??? Si de cand (si CUI) s-au concesionat lacurile? Eu stiam ca s-a concesionat NUMAI DREPTUL DE PESCUIT in scop comercial si/sau recreativ pe bazinele piscicole naturale ("ape neamenajate" cum le numesti tu) ...

Scrie răspuns