permis 2006
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
domnilor lucrurile sunt incurcate
citez de pe anuntul ajvps deva:permisul de pescuit ses in ape publice pe 2006 este 70 ron.
sa vorbeasca aiurea?nu cred.
eu unul mam saturat sa tot merg la ei sai intreb despre toate.o fi bine ,o fi rau?o fi valabil,no fi?
mizez pe ajvps si unde am platit atitia ani voi plati si acum.
motivul?imi place sa pescuiesc.nu vreau sa fiu haiduc si nu vreu sa ma cert cu nimeni.
VREAU SA PESCUIESC.
destul ma cert cu nevasta pt asta.
fir intins
citez de pe anuntul ajvps deva:permisul de pescuit ses in ape publice pe 2006 este 70 ron.
eu unul mam saturat sa tot merg la ei sai intreb despre toate.o fi bine ,o fi rau?o fi valabil,no fi?
motivul?imi place sa pescuiesc.nu vreau sa fiu haiduc si nu vreu sa ma cert cu nimeni.
VREAU SA PESCUIESC.
fir intins
Alarma falsa
Revin la situatia permiselor si vignetelor
Intr-o discutie telefonica avuta cu cineva de la APS Alba am aflat ca CNAFP-ul nu a tiparit pana acum permisele si vignetele . Asociatiile care vor sa elibereze permise si vignete trebuie sa faca contractul cu cnafp si in functie de cati membrii cotizanti au trebuie sa solicite numarul necesar de permise si vignete. Deci.APS Alba nu este in momentul de fata in posesia noilor permise si vignete. Anuntul pe care ei l-au dat in presa locala are ca scop atragerea de potentiali membrii prin completarea unor cereri de intentie cu care sa justifice la cnafp solicitarile pt.un anumit numar de permise si vignete.
Am impresia ca o sa ne creasca barbi mari pana cand o sa vedem la fata aceste permise si probabil ca tot AJVPS-urile vor fi primele asociatii care le vor scoate pe piata.
Intr-o discutie telefonica avuta cu cineva de la APS Alba am aflat ca CNAFP-ul nu a tiparit pana acum permisele si vignetele . Asociatiile care vor sa elibereze permise si vignete trebuie sa faca contractul cu cnafp si in functie de cati membrii cotizanti au trebuie sa solicite numarul necesar de permise si vignete. Deci.APS Alba nu este in momentul de fata in posesia noilor permise si vignete. Anuntul pe care ei l-au dat in presa locala are ca scop atragerea de potentiali membrii prin completarea unor cereri de intentie cu care sa justifice la cnafp solicitarile pt.un anumit numar de permise si vignete.
Am impresia ca o sa ne creasca barbi mari pana cand o sa vedem la fata aceste permise si probabil ca tot AJVPS-urile vor fi primele asociatii care le vor scoate pe piata.
Din cite am inteles din acest topic AJVPS-urilela ora actuala incalca legea eliberind permise pentru acest an .Acest lucru se intimpla cred in toata tara.In vrancea fac acelasi lucru ba mai mult toti pescarii au fost informati ca ei (ajvps) au concesionat pe o perioada de 10 ani si ca nu le poate lua nimeni ceea ce este al lor. "Care CNAFP sa ne ia apele noastre dle? Apele sunt concesionate pe 10 ani ."Un fragment din discutia cu AJVPS vrancea.Ce face statul in aceste conditii ?De ce nu intervine nimeni ? Oamenii sunt inselati , nu inseamna infractiune ceea ce se intimpla ? Am inteles ca Adrian ionascu are legatura cu cei de la ANPA si sunt curios ce se va intimpla de acum in colo dat fiind faptul ca deja li sa adus la cunostinta acest lucru ( cred).Ar trebui ca noi cei de pe acest forum sa detaliem ceea ce se intimpla in fiecare judet in legatura cu aplicarea acestor vize pentru a putea vedea amploarea acestei infractiuni si poate ca in aceste conditii cineva va cere socoteala celor care isi atribuie dreptul de "concesionari "ai orcarui luciu de apa din romania . Sper ca dl Adrian ionascu sa ne tina la curent cu ceea ce se intimpla in continuare pentru ca noi sa evitam sa cadem in plasa celor de la AJVPS.
Ozi buna
Ozi buna
Culmea e ca (cel putin partial) cei de la AJVPS-uri sunt cel mai aproape de adevar.alin c. scrie:... toti pescarii au fost informati ca ei (ajvps) au concesionat pe o perioada de 10 ani si ca nu le poate lua nimeni ceea ce este al lor. "Care CNAFP sa ne ia apele noastre dle? Apele sunt concesionate pe 10 ani ."Un fragment din discutia cu AJVPS vrancea ...
Culmea e ca AJVPS-urile sunt in acest moment singurele care au cel putin idee de ce ar presupune gestionarea si paza apelor publice.
Ce CNAFP ? Ce ANPA ? Eu nu vad decit incompetenta propulsata "pe criterii" politice in diverse companii si agentii nationale. Iar aceste entitati "nationale" nu-si pun problema sa administreze (cu forte proprii) apele naturale pe termen lung ci sa adune bani de pe ele. Si sa ofere locuri de munca caldute favorizatilor actualei puteri politice.
Cita vreme AGVPS era singura entitate nationala care ne taxa pentru pescuitul in apele publice, acesta era dusmanul nostru. Asta datorita pozitiei sale de monopol. Acum, ca incep sa apara asociatii alternative si presiuni ale statului cred ca s-ar putea ca AJVPS-urile sa suporte oarece schimbari in bine (pentru noi).
Nu uitati ca AGVPS este singura structura care poate negocia cu entitatile create de stat. Normal ar fi sa negocieze conditii mai bune pentru noi pentru a-i ramine cotizanti fideli.
Pina la urma apele au fost lasate de Dumnezeu pentru a ne servi de ele si nu pentru ca diversele asociatii, companii sau agentii sa le transforme in surse de venituri. Si deja ma dezgusta inmultirea numarului de institutii publice sau private care vor sa traiasca din taxarea pescuitului.
De ce am ales ca in aceasta disputa sa fiu "fan" AGVPS ? Pentru ca pare cel mai slab in aceasta confruntare cu cei de la putere. Pentru ca cei de la putere (in goana de a "schimba lumea" in folosul lor) merita o lectie. Pentru ca cei de la putere ne considera "buletine de vot" si nu oameni carora deciziile lor le afecteaza (uneori profund) viata.
Complet neseriosi.flydb scrie:Alarma falsa
Daca imi dai adresa de mail iti voi trimite o poza cu anuntul lor din presa locala.Nu stiu sa o postez aici.
Daca iesi la pescuit in weekend-ul asta in zona Mintia zi-mi cum se prezinta apele si daca a inceput sa bata rapitorul.oaie scrie:domnilor lucrurile sunt incurcate
VREAU SA PESCUIESC.
fir intins
Eu am fost in trecere marti pe acolo.Apele erau negre , umflate , apa de la termocentrala era RECE si nu era nici o activitate in apa
P.S. Consoleaza-te:Nu esti singurul care se cearta cu nevasta pt pescuit.Sunt si eu in aceiasi situatie.
Fir intins
Pt.Teoo
Am vazut poza anuntului din ziarul local pe forumul de pe WWW.pescarul.com. Acolo am vazut si nr.de telefon si am sunat si asa am aflat aceasta informatie. Nici gand sa aiba vignete. Si ei,ca si AJVPS-urile vand blana ursului din padure
Pt.Ioan S.
Inclin sa va dau dreptate. Pana una alta se pare ca AGVPS are niste contracte de concesionare a fondului piscicol din apele naturale.
A afirma ca nu sunt valabile nu ma incalzeste cu nimic. Poate ca instanta va hotari ca sunt valabile. Daca n-ar fi valabile cred ca nu ar mai aparea pe site-ul CNAFP-ului. In ceea ce priveste apele de munte ale AGVPS informatiile lipsesc cu desavarsire. Oare au contracte de concesionare cu Romsilva?
Am vazut poza anuntului din ziarul local pe forumul de pe WWW.pescarul.com. Acolo am vazut si nr.de telefon si am sunat si asa am aflat aceasta informatie. Nici gand sa aiba vignete. Si ei,ca si AJVPS-urile vand blana ursului din padure
Pt.Ioan S.
Inclin sa va dau dreptate. Pana una alta se pare ca AGVPS are niste contracte de concesionare a fondului piscicol din apele naturale.
A afirma ca nu sunt valabile nu ma incalzeste cu nimic. Poate ca instanta va hotari ca sunt valabile. Daca n-ar fi valabile cred ca nu ar mai aparea pe site-ul CNAFP-ului. In ceea ce priveste apele de munte ale AGVPS informatiile lipsesc cu desavarsire. Oare au contracte de concesionare cu Romsilva?
care permis ?
La Cluj viza de ses ( probabil aici se includ colinare si shes) este de 1.080.000 lei. Ma tem ca este un fel de concurs intre asociatii. Fara indoiala ca emotiile sunt mari:" cat incasam azi?". Despre vigneta , din informatiile neoficiale, trebuie s-o lasam mai moale anul acesta. Mi s-a spus ca doar de anul viitor... Pai daca intram in UE, de anul viitor pescuim mai ieftin in H, SK, D F, NL. Shi chestiunea cu "fratiile". Clujul nu are, cica, legaturi cu Bihorul. Acesta e motivul pentru care in ultimii ani multi pescari si-au vizat permisele in Bihor.
Deocamdata, avand in vedere "cumpana" in care se afla asociatiile, cea mai buna solutie o reprezinta lacurile particulare. Asta-i !
Va urez la toti "urarea pescarului"
Deocamdata, avand in vedere "cumpana" in care se afla asociatiile, cea mai buna solutie o reprezinta lacurile particulare. Asta-i !
Va urez la toti "urarea pescarului"