Noua Lege a Pescuitului - sunteti de acord?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Bre nea Popescule! Iarasi o luam de la capat? Am vazut ca mata ti-ai facut un scop din desfiintarea AGVPS-ului si inlocuirea lui cu FNPSR-ul. Dar revin si iti spun din nou ca , singura varianta este eliminarea obligativitatii asocierii ,lucru care va conduce la reformarea asociatiilor si la daramarea colosului AGVPS. Acum este momentul sa aderi si mata la aceasta idee. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Asta presupunind ca nea Popescu are vreo influienta la dezbaterea noii legi.Bre nea Popescule! Iarasi o luam de la capat? Am vazut ca mata ti-ai facut un scop din desfiintarea AGVPS-ului si inlocuirea lui cu FNPSR-ul. Dar revin si iti spun din nou ca , singura varianta este eliminarea obligativitatii asocierii ,lucru care va conduce la reformarea asociatiilor si la daramarea colosului AGVPS. Acum este momentul sa aderi si mata la aceasta idee. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
Eu cred ca nu are, AGVPS-ul face legea (la propriu si la figurat), si situatia asta se va mentine atita timp cit liberalii nu pot trece o lege prin parlament fara sprijin PSD. Putin probabil ca PSD sa sustina o lege care sa ingroape AGVPS ...

Asa ca apsalba trebuie sa strecoare in prevederile noii legi "imbracat" in "haina" neo-AJVPS.

Iata motivul pentru care nu ma astept la nimic favorabil pescarilor din partea sa.

Daca tot ziceti de unguri,am facut o mica documentatie.Sper sa nu fiu inteles gresit si sa-mi sara lumea la gat,e doar informatie.Ungaria are 318.367 de membrii inregistrati ca pescari sportivi care fac parte din 1094 asociatii de pescuit legal infiintate.Din aceste asociatii mai mult de jumate sant cu (ape) balti proprii asociatiilor lor.In total ungaria are 130.000 hectare ape naturale (publice) din care 28.600hectare le au in concesie(chirie) 500 de asociatii de pescuit legal infiintate.Permise de pescuit se pot procura de la orice magazin de pescuit sau benzinarie,posta etc.Nu este obligatoriu sa fii asociat la o asociatie ca sa poti pescuii atat pe ape publice cat si pe cele concesionate.Evident platesti contravaloarea zilei sau saptamanii de pescuit si primesti "tichet" de zii sau de saptamana(sau de cat vrei tu
) inclusiv permisul anulal pe orice apa vrei sa pescuiesti. Numai ca la ei legea e mai aspra ca la noi.ex un prieten din budapesta la sfarsitul anului 2007 nu a depus la ascociatia din care face parte jurnalul cu capturi(talon sau cum ai zice) si acum e pedepsit de asociatia respectiva cu neeliberarea permisului de pescuit pana in luna iunie an curent.Nemai vorbind de actele de braconaj (mama ce as vrea sa fie si la noi asa!!!,,pe care lo prins
il frige de nui mai arde de braconat niciodata +excluderea din asociatia din care face parte). Daca nu mam exprimat corect scuze,,,,,,,,,,,, dar sant ungur
Numai bine !

Numai bine !
Live for Fishing.
Hai ca-i fain topicul asta !!! nebunie , super tare frate , ce misto incepe cu ceva de genul propun sa nu ne mai asociem si se termina ca e treaba celor fara asociatie cum vor pescui , ca vor plati mai mult si vom mai vedea noi daca o sa mai aiba loc de pescuit pe undeva de unde rezulta clar ca nu e obligatorie asocierea dar e necesara.....
Gigi 2007, Rubin,… voi vorbiti numa’ ca sa va aflati in treaba ? probabil ca simtiti nevoia sa ziceti ceva si n-aveti ce…
Treaba cu neobligativitatea asocierii se canta pe aici de mai bine de doua ierni,… nu e nimic nou…
Chiar daca vrem sa nu ne oblige nimeni la asociere ca sa putem pescui, adica sa ni se respecte niste drepturi care sa ne faca sa ne simtim cetateni adevarati, nu masa de manevra,… asta nu se poate obtine asaaa,… vorbind de unii singuri in stanga si in dreapa, tu, eu, X sau Y,… ci numai in mod organizat, de voci care sa ne reprezinte;… o asociatie , doua, sau n+1,… daca sunt nascute pe principii sanatoase si nu urmaresc himere megalomanice de tipul agvps vechi sau nou, pot sa o faca si vor fi luate in seama mult mai sigur decat carcotelile noastre pe la colturi,…
Asa ca nu mai bagati in aceeasi oala toate asociatiile,… deocamdata Pescar 4 Ever si Prieteni pescari sunt singurele asociatii care privesc in mod prietenos problemele pescarului de rand, si afirma asta de ceva vreme , public, aici si presupun ca in general peste tot…
Or mai fi si altele nu zic nu … dar nu prea sau straduit sa fie remarcate si percepute in acest fel…
Probabil ca la baza infiintarii celor doua, sunt si pescari de rand si nu au uitat ce i-a determinat la asociere…
Iar faptul ca se pastreaza rationali si consecventi nu poate fi decat meritoriu…
Nu acelasi lucru se poate spune despre restul majoritatii asociatiilor, in speta apsalba, apshd si satelitilor lor din fnpsr… care si-au stabilit ca singur obiectiv desfintarea agvps, ocuparea prin preluare a locului ramas vacant (in mintea lor) cu toate beneficiile si avantajele pe care acest lucru le implica…
Nu minti si nici inimi de pescari stau la baza coordonarii acestor asociatii, si nu despre ce vor pescarii lor se perpelesc ele… acestea nu doresc schimbarea regulilor jocului, ci doar a actorilor…
In goana lor dupa membri, pe care ii vor legati prin lege, viseaza la reprezentativitate pe hartie, ca sa poata emite pretentii de agvps….
De regula in fruntea acestor asociatii se afla mai putin pescari, si mai mult afaceristi vremelnici care sezizeaza oportunitatile, sau personaje indoctrinate de acestia… mirajul fondurilor ue, al patrimoniilor ajvpsurilor redistribuite, al preluarii membrilor agvps,… toate astea sunt motive temeinice pentru existenta lor
Ma intreb: Oare daca situatia in Romania ar fi evoluat in alte directii si nu s-ar fi pus niciodata problema acordarii fondurilor UE pe teme de pescuit,… ar mai fi luat nastere apsalba ? Din care necesitate?
In orice caz, daca situatia de astazi, propice revigorarii agvpsului, este asa cum este, acest lucru se datoreaza si acestor asociatii pseudoagvps, care de la bun inceput si-au propus sa fie altceva decat ar fi trebuit sa fie, si s-au ocupat sa faca altceva decat ar fi trebuit sa faca defapt… cred ca putem sa le si multumim pentru asta…
Asa ca Gigi si Rubin, daca constatati ca totusi exista si asociatii care par normale, umane, care vorbesc pe limba noastra a pescarilor,… nu va mai repeziti sa le dati in cap cu suspiciune, indesandu-le intr-o oala comuna, … mai bine acordati-le sprijinul atata vreme cat arata ca sunt parteneri de dialog si merg pe cararea pescarilor,...
Pastrati-va criticile pentru cand se vor abate si ele de la cararea asta…
Treaba cu neobligativitatea asocierii se canta pe aici de mai bine de doua ierni,… nu e nimic nou…
Chiar daca vrem sa nu ne oblige nimeni la asociere ca sa putem pescui, adica sa ni se respecte niste drepturi care sa ne faca sa ne simtim cetateni adevarati, nu masa de manevra,… asta nu se poate obtine asaaa,… vorbind de unii singuri in stanga si in dreapa, tu, eu, X sau Y,… ci numai in mod organizat, de voci care sa ne reprezinte;… o asociatie , doua, sau n+1,… daca sunt nascute pe principii sanatoase si nu urmaresc himere megalomanice de tipul agvps vechi sau nou, pot sa o faca si vor fi luate in seama mult mai sigur decat carcotelile noastre pe la colturi,…
Asa ca nu mai bagati in aceeasi oala toate asociatiile,… deocamdata Pescar 4 Ever si Prieteni pescari sunt singurele asociatii care privesc in mod prietenos problemele pescarului de rand, si afirma asta de ceva vreme , public, aici si presupun ca in general peste tot…
Or mai fi si altele nu zic nu … dar nu prea sau straduit sa fie remarcate si percepute in acest fel…
Probabil ca la baza infiintarii celor doua, sunt si pescari de rand si nu au uitat ce i-a determinat la asociere…
Iar faptul ca se pastreaza rationali si consecventi nu poate fi decat meritoriu…
Nu acelasi lucru se poate spune despre restul majoritatii asociatiilor, in speta apsalba, apshd si satelitilor lor din fnpsr… care si-au stabilit ca singur obiectiv desfintarea agvps, ocuparea prin preluare a locului ramas vacant (in mintea lor) cu toate beneficiile si avantajele pe care acest lucru le implica…
Nu minti si nici inimi de pescari stau la baza coordonarii acestor asociatii, si nu despre ce vor pescarii lor se perpelesc ele… acestea nu doresc schimbarea regulilor jocului, ci doar a actorilor…
In goana lor dupa membri, pe care ii vor legati prin lege, viseaza la reprezentativitate pe hartie, ca sa poata emite pretentii de agvps….
De regula in fruntea acestor asociatii se afla mai putin pescari, si mai mult afaceristi vremelnici care sezizeaza oportunitatile, sau personaje indoctrinate de acestia… mirajul fondurilor ue, al patrimoniilor ajvpsurilor redistribuite, al preluarii membrilor agvps,… toate astea sunt motive temeinice pentru existenta lor
Ma intreb: Oare daca situatia in Romania ar fi evoluat in alte directii si nu s-ar fi pus niciodata problema acordarii fondurilor UE pe teme de pescuit,… ar mai fi luat nastere apsalba ? Din care necesitate?
In orice caz, daca situatia de astazi, propice revigorarii agvpsului, este asa cum este, acest lucru se datoreaza si acestor asociatii pseudoagvps, care de la bun inceput si-au propus sa fie altceva decat ar fi trebuit sa fie, si s-au ocupat sa faca altceva decat ar fi trebuit sa faca defapt… cred ca putem sa le si multumim pentru asta…
Asa ca Gigi si Rubin, daca constatati ca totusi exista si asociatii care par normale, umane, care vorbesc pe limba noastra a pescarilor,… nu va mai repeziti sa le dati in cap cu suspiciune, indesandu-le intr-o oala comuna, … mai bine acordati-le sprijinul atata vreme cat arata ca sunt parteneri de dialog si merg pe cararea pescarilor,...
Pastrati-va criticile pentru cand se vor abate si ele de la cararea asta…
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Nu, nu e asta scopul meu in viata. E prea usor, dat fiind ca aproape fiecare post contine o minciuna sau o greseala.apsalba scrie:Ti-ai facut un scop sa ma prinzi pe mine? Cam putin pentru un profesor universitar.
Si nici profesor universitar nu-s. Ups! Cum am gasit o perla si in mesajul asta. Cum ziceam, e prea simplu

Ar trebui sa incepeti cu denumirea corecta!apsalba scrie: Stiu mai multe despre Constitutiie decat tine.

pt miky
n-am criticat , am constatat deci hai sa rasfoim topicu ca vad ca nu l-ai citit :
essos74 ne spune :
ioan s ne spune si el :
Nu mai continui , asa reiese din ce au scris oamenii - sau daca au vrut sa spun altceva atunci sa corecteze !!!!
Deci n-am criticat pe nimeni , eventual am comentat - am comentat cum o asociatie face un memoriu pentru a milita ca pescarii sa cumpere permise de la benzinarie ,lucru cu care toti suntem de acord inca de acu un an sau doi , dar apoi ni se povesteste de lucrurile minunate facute de asociatii iar unii ne mai si sperie pe aici spunand ca e treaba noastra daca cumparam permise de la benzinarie ca tot noi avem de pierdut !!!
Fara cuvinte..............
n-am criticat , am constatat deci hai sa rasfoim topicu ca vad ca nu l-ai citit :
essos74 ne spune :
in ungaria rezulta ca daca nu esti asociat pierzi , dar nu esti obligat la asociere ,astia neasociati pescuiesc probabil citind constitutia cu dreptul la neasociere ,pentru ca ape n-au mai prea ramas neconcesionate de asociatii !!!Din aceste asociatii mai mult de jumate sant cu (ape) balti proprii asociatiilor lor.In total ungaria are 130.000 hectare ape naturale (publice) din care 28.600hectare le au in concesie(chirie) 500 de asociatii de pescuit legal infiintate
ioan s ne spune si el :
deci observi ce ii ramane neasociatului - cheltuieli mai mari si ape cu mai putin peste si pana la urma se lumineaza si pescarul cu drepturi constitutionale si se inscrie in cele din urma in asociatie - faina chestia , seamana cu colectivizarea din anii 50 - comunistii au dat pamant taranilor ca era dreptul lor constitutional ,dar i-au lamurit ca fara asociatii cooperatiste nu se poate....insa trebuie sa existe si posibilitatea ca pescarul neasociat sa aiba acces la apele publice. Ca il va costa mai scump, ca avea acces pe ape cu mai putin peste ... asta e problema lui ... dar daca avantajele asocierii devin evidente cred ca nu va ezita sa intre intr-o asociatie sau sa-si faca una impreuna cu altii ca el.
Nu mai continui , asa reiese din ce au scris oamenii - sau daca au vrut sa spun altceva atunci sa corecteze !!!!
Deci n-am criticat pe nimeni , eventual am comentat - am comentat cum o asociatie face un memoriu pentru a milita ca pescarii sa cumpere permise de la benzinarie ,lucru cu care toti suntem de acord inca de acu un an sau doi , dar apoi ni se povesteste de lucrurile minunate facute de asociatii iar unii ne mai si sperie pe aici spunand ca e treaba noastra daca cumparam permise de la benzinarie ca tot noi avem de pierdut !!!
Fara cuvinte..............
Gigi,
Initial am vrut sa iti argumentez cu citate din tine insa ma lungeam prea mult si mai apoi s-ar putea crede ca iti caut vreun nod in papura… ori nu e asa, deci consider ca nu are rost sa amplificam discutia pe tema asta ca nu foloseste nimanui… in fond presupun ca vrem acelasi lucru…
Insa…
Pe scurt, ai facut niste comentarii,… ok ! cu ce scop ? ai vrut sa transmiti vreun mesaj, vreo idee, ai avut ceva de zis sau care trebuia inteles, sau ai zis ce ai zis asa gratuit, de dragul conversatiei ?
Pentru ca eu nu vad decat 2 posibilitati:
Ori ai vrut sa zici ceva, iar atunci acel ceva = suspiciune pe ton critic
Argument (si nu e singurul):
Si pentru ca l-am rasfoit (eu zic sa faci si tu la fel), pot sa-ti spun ca topicul asta are ca tema o initiativa a cuiva, pe un subiect destul de arzator pentru noi pescarii de rand, si care, pe langa ca a avut-o, mai cere si parerea si eventual sprijinul celorlalti pentru a avea oarecare sorti de izbanda…
In mod firesc si bine intentionat, ar trebui ca cei care posteaza aici sa isi exprime o parere, pro sau contra, eventual argumentata, si sa combata sau sa-si manifeste sprijinul fata de aceasta initiativa….
Prezenti is multi la o astfel de discutie, nu totdeauna aflati pe aceeasi baricada…
pozitia ta care-i vizavi de initiativa asta, ca eu nu mi-am dat seama ?! in afara de faptul ca folosind un aer distant de tip care nu se lasa aburit usor, faci o oala comuna cu acel: “ni se povestesteâ€
Initial am vrut sa iti argumentez cu citate din tine insa ma lungeam prea mult si mai apoi s-ar putea crede ca iti caut vreun nod in papura… ori nu e asa, deci consider ca nu are rost sa amplificam discutia pe tema asta ca nu foloseste nimanui… in fond presupun ca vrem acelasi lucru…
Insa…
Pe scurt, ai facut niste comentarii,… ok ! cu ce scop ? ai vrut sa transmiti vreun mesaj, vreo idee, ai avut ceva de zis sau care trebuia inteles, sau ai zis ce ai zis asa gratuit, de dragul conversatiei ?
Pentru ca eu nu vad decat 2 posibilitati:
Ori ai vrut sa zici ceva, iar atunci acel ceva = suspiciune pe ton critic
Argument (si nu e singurul):
Ori n-ai avut nimic de zis si atunci is vorbe gratis… ca sa fie…gigi 2007 scrie:daca ne prezenta nea x-ulescu acest memoriu era ok , dar o asociatie sa faca memorii sa nu ne asociem pare ciudat ....da ca nuca in perete ... asa ca nimic nou pe frontul de vest....doar vorbim...!!!!
O asociatie se naste din dorinta de a avea membri !!!!
Si pentru ca l-am rasfoit (eu zic sa faci si tu la fel), pot sa-ti spun ca topicul asta are ca tema o initiativa a cuiva, pe un subiect destul de arzator pentru noi pescarii de rand, si care, pe langa ca a avut-o, mai cere si parerea si eventual sprijinul celorlalti pentru a avea oarecare sorti de izbanda…
In mod firesc si bine intentionat, ar trebui ca cei care posteaza aici sa isi exprime o parere, pro sau contra, eventual argumentata, si sa combata sau sa-si manifeste sprijinul fata de aceasta initiativa….
Prezenti is multi la o astfel de discutie, nu totdeauna aflati pe aceeasi baricada…
pozitia ta care-i vizavi de initiativa asta, ca eu nu mi-am dat seama ?! in afara de faptul ca folosind un aer distant de tip care nu se lasa aburit usor, faci o oala comuna cu acel: “ni se povestesteâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...