Noua Lege a Pescuitului - sunteti de acord?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
In discutia pe care am avut-o ieri cu vicepresedintele federatiei maghiare de pescuit si presedintele federatiei judetene Bekes, am abordat (printre alte subiecte de interes comun) si aspectul referitor la neobligativitatea asocierii. Acest lucru s-a petrecut si in Ungaria la inceputul organizarii pescuitului sportiv din aceasta tara. Dupa spusele reprezentantilor pescuitului sportiv din Ungaria, acest lucru a fost un dezastru pentru pescuitul sportiv. Sa traga concluziile cine vrea. In Ungaria sunt cateva zeci de asociatii in fiecare judet. Or fi innebunit ungurii? Sau de asta au campioni europeni si mondiali. Dixit.
si care au fost argumentele cand au afirmat ca acest lucru a fost un dezastru??apsalba scrie:.... Dupa spusele reprezentantilor pescuitului sportiv din Ungaria, acest lucru a fost un dezastru pentru pescuitul sportiv. Sa traga concluziile cine vrea. In Ungaria sunt cateva zeci de asociatii in fiecare judet. Or fi innebunit ungurii? Sau de asta au campioni europeni si mondiali. Dixit.
in Ungaria sau in orice colt de lume,inclusiv Romania,pot exista enspe mii de asociatii,numai sa fie facute pe o baza legala,solida si fara incalcari ale drepturilor civile si fundamentale ale cetateanului
ce are a face campionii europeni,mondiali,stelari,galactici,etc in ale pescuitului sportiv, cu pescuitul recreativ,practicat ca un hobby de marea masa a pescarilor si care nu vor sa fie inregimentati cu forta in asociatii obscure???
p.s. sunt foarte curios,cate asociatii sau persoane fizice vor sustine acest demers
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
@gigi 2007
Ori nu intelegi, ori te prefaci ca nu intelegi.
D-le, lucrurile sunt extrem de simple. Legea trebuie sa dea libertate deplina unui cetatean . Legea nu trebuie sa-l oblige sa faca parte dintr-o asociatie pentru a putea pescui pe apele publice. In ceea ce priveste Asociatia P4E , oamenii aia s-au asociat benevol. Asociatiile constituite in acest fel sunt cele cu adevarat sanatoase si nu cele din care esti obligat sa faci parte pentru a putea pescui. Asociatiile care militeaza pentru libera asociere sunt de tot respectul. Bravo lor! Ce ti se pare de neanteles?
Ori nu intelegi, ori te prefaci ca nu intelegi.
D-le, lucrurile sunt extrem de simple. Legea trebuie sa dea libertate deplina unui cetatean . Legea nu trebuie sa-l oblige sa faca parte dintr-o asociatie pentru a putea pescui pe apele publice. In ceea ce priveste Asociatia P4E , oamenii aia s-au asociat benevol. Asociatiile constituite in acest fel sunt cele cu adevarat sanatoase si nu cele din care esti obligat sa faci parte pentru a putea pescui. Asociatiile care militeaza pentru libera asociere sunt de tot respectul. Bravo lor! Ce ti se pare de neanteles?
gigi 2007 nu te preface ca nu intelegi ca vorbim despre oameni (oameni liberi ai secolului XXI) ... nu despre boi care sa traga in jugul AJVPS-urilor.gigi 2007 scrie:Asociatia P4E ne spune :Declaraţia Universală a Drepturilor Omului la care Romania este semnatară din 1948, în care la art 20 se stipulează:
“1. Orice persoană are dreptul la libertatea de întrunire şi de asociere paşnică.
2. Nimeni nu poate fi silit să făcă parte dintr-o asociaţie.”
..ce e fain in memoriul asta e ca o asociatie ne propune sa nu ne asociem !!!!! am trait sa o vad si pe asta !!!!! .....pai oare vorbesc serios sau la misto ?????
![]()
!!!!! Ce chestie ...????!!!!!
Poate ca va diminua mult numarul pescarilor care vor intra voluntar in asociatii ... insa nu crezi ca vor intra doar in asociatiie care pun in prim plan liberatile fundamentale ale individului ?
Ce e rau ca asociatiile vor trebui sa atraga pescarii ? (Sau poate ca nu ati observat ca astazi grija fata de om nu mai este formal omniprezenta in tot si in toate ... a devenit o floare rara si poate tocmai de aceea nu poate scapa neremarcata.)
Cred ca vor avea cistig de cauza asociatiile care respecta si apara drepturile pescarilor ... in defavoarea celor care isi apara cele citeva locuri de munca (plus alte avantaje ce nu fac obiectul prezentului topic).
- al. trentea
- utilizator constant
Celor care din diferite motive nu doresc sa citeasca legea, am sa le sintetizez lucrurile mai importante:
- dreptul de pescuit il au doar membrii asociatiilor de pescari – se consfinteste obligativitatea asocierii. NICAIERI nu se va mai putea pescui fara permis
- adio permise unice sau vignete
- se introduc la greu concesiunile cu avantaj clar de partea AGVPS
- se concesioneaza o apa doar unei singure asociatii
- ANPA limiteaza nr. de pescari sportivi pe care poate sa-i aiba o asociatie, stabilind numarul maxim de permise ce pot fi eliberate.
- AGVPS va fi membru in viitorul Consiliu Consultativ pentru Pescuit cu toate consecintele ce decurg de aici
- Asociatiile si Cluburile NON AGVPS nu au nici un cuvant de spus, neavand reprezentare
- Liber pescuitului industrial pe aceleasi ape cu pescuitul sportiv, celor din urma fiindu-le rezervat 20 m de la mal spre mijlocul apei. Deci vor baga plasele in fata noastra fara nici o jena. Adio pescuit la lanseta pe apele naturale.
- RNP va detine autorizatie de pescuit si va elibera permise pentru apele de munte (ca si acum)
Eu zic ca daca nu actionam in vreun fel, ar fi penibil si nebarbatesc sa ne mai plangem vreodata ca nu ne convine regimul pescuitului sportiv din Romania. Adica ne meritam soarta.
- dreptul de pescuit il au doar membrii asociatiilor de pescari – se consfinteste obligativitatea asocierii. NICAIERI nu se va mai putea pescui fara permis
- adio permise unice sau vignete
- se introduc la greu concesiunile cu avantaj clar de partea AGVPS
- se concesioneaza o apa doar unei singure asociatii
- ANPA limiteaza nr. de pescari sportivi pe care poate sa-i aiba o asociatie, stabilind numarul maxim de permise ce pot fi eliberate.
- AGVPS va fi membru in viitorul Consiliu Consultativ pentru Pescuit cu toate consecintele ce decurg de aici
- Asociatiile si Cluburile NON AGVPS nu au nici un cuvant de spus, neavand reprezentare
- Liber pescuitului industrial pe aceleasi ape cu pescuitul sportiv, celor din urma fiindu-le rezervat 20 m de la mal spre mijlocul apei. Deci vor baga plasele in fata noastra fara nici o jena. Adio pescuit la lanseta pe apele naturale.
- RNP va detine autorizatie de pescuit si va elibera permise pentru apele de munte (ca si acum)
Eu zic ca daca nu actionam in vreun fel, ar fi penibil si nebarbatesc sa ne mai plangem vreodata ca nu ne convine regimul pescuitului sportiv din Romania. Adica ne meritam soarta.
Asociatia "Pescari 4Ever"
Club Sportiv "Pescar 4Ever"
daca ne prezenta nea x-ulescu acest memoriu era ok , dar o asociatie sa faca memorii sa nu ne asociem pare ciudat ....da ca nuca in perete ......ori subiectul pare vechi s-a discutat anul trecut pe zeci de pagini si toata lumea a fost de acord III asa ca nimic nou pe frontul de vest....doar vorbim...
!!!!
O asociatie se naste din dorinta de a avea membrii , !!!!

- al. trentea
- utilizator constant
gigele, ceea ce pare paradox pentru tine, pentru cei mai multi are inteles.
Fiecare pescar poate sa se asocieze daca isi doreste asta, nu prin constrangere.
Noi, cei de la P4E ne-am asociat fiindca gandim asemanator, si ne-a placut sa facem unele lucruri in comun, nu ca sa vindem permise. Adica ne cunoastem cu totii si suntem prieteni. Este un fel de atmosfera de clan scotian, daca mi se permite comparatia. Lucru total diferit fata de atmosfera dintr-un AJVPS.
Cand se va putea procura permisul de pescuit de la posta sau benzinarie, asociatiile mamut, vanzatoare de permise, se vor desfiinta, si se vor infiinta probabil mai multe asociatii mici, cu caracter distinct, care isi vor desfasura activitatea in limitele legii, dar dupa cum isi vor dori ele sa o faca, nu cum vor vanatorii, sau diferiti despoti cocotati in scaune.
In Olanda sunt peste 1000 de asociatii si cluburi de pescuit sportiv legal infiintate, majoritatea dintre ele numarand intre 5 si 100 de membri.
Iar aceste asociatii COLABOREAZA intre ele.
Ca noi, cei de la P4E nu doar vorbim, ci si facem, este de notorietate. Am mai facut-o in trecut, o vom face si in viitor.
Comentarii "de pe margine", ca acelea postate de tine, nu ma indoiesc ca vor mai fi. Cele care raman sunt faptele. Ele vorbesc. Restul...
Daca vrei sa continuam discutia si mai ai nevoie de alte lamuriri, te astept pe privat.
Fiecare pescar poate sa se asocieze daca isi doreste asta, nu prin constrangere.
Noi, cei de la P4E ne-am asociat fiindca gandim asemanator, si ne-a placut sa facem unele lucruri in comun, nu ca sa vindem permise. Adica ne cunoastem cu totii si suntem prieteni. Este un fel de atmosfera de clan scotian, daca mi se permite comparatia. Lucru total diferit fata de atmosfera dintr-un AJVPS.
Cand se va putea procura permisul de pescuit de la posta sau benzinarie, asociatiile mamut, vanzatoare de permise, se vor desfiinta, si se vor infiinta probabil mai multe asociatii mici, cu caracter distinct, care isi vor desfasura activitatea in limitele legii, dar dupa cum isi vor dori ele sa o faca, nu cum vor vanatorii, sau diferiti despoti cocotati in scaune.
In Olanda sunt peste 1000 de asociatii si cluburi de pescuit sportiv legal infiintate, majoritatea dintre ele numarand intre 5 si 100 de membri.
Iar aceste asociatii COLABOREAZA intre ele.
Ca noi, cei de la P4E nu doar vorbim, ci si facem, este de notorietate. Am mai facut-o in trecut, o vom face si in viitor.
Comentarii "de pe margine", ca acelea postate de tine, nu ma indoiesc ca vor mai fi. Cele care raman sunt faptele. Ele vorbesc. Restul...
Daca vrei sa continuam discutia si mai ai nevoie de alte lamuriri, te astept pe privat.
Asociatia "Pescari 4Ever"
dupa sedinta de aseara am concluzionat ca PP sprijina initiativa P4Ever si va trimite iarasi un memoriu semnat la guvern.
stima.
stima.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Nea Gigi, scuza-ma dar nu am vazut sa scrie treaba asta la nici o asociatie. Unii chiar vor asta, fara sa o scrie, altii nici macar nu vor. Dar matale vad ca ti-e greu sa intelegi. Si noi avem asociatie din 1996, legal constituita. Eram un grup de pescaria mici care mergeam la pescuit impreuna si tot asteptam sa faca altii ce am dori sa fie facut. Intr-un final ne-am dat seama ca degeaba asteptam, asa ca ne-am infiintat asociatia si am facut ce ne doream: concursuri, populari, ecologizari. Nu am umblat dupa membri. Nu e scopul nostru sa adunam 5000 de membri care isi iau permis, dintre care 30 vin la actiunile noastre. Sunt suficienti cei 30.gigi 2007 scrie:daca ne prezenta nea x-ulescu acest memoriu era ok , dar o asociatie sa faca memorii sa nu ne asociem pare ciudat ....da ca nuca in perete ......ori subiectul pare vechi s-a discutat anul trecut pe zeci de pagini si toata lumea a fost de acord III asa ca nimic nou pe frontul de vest....doar vorbim...!!!!
Permis de sofer poti sa iti iei fara sa fi membru in asociatia soferilor.
Am pescuit, cu permis, si in alte tari europene si nu m-a obligat nimeni sa ma asociez. Dreptul la libera asociere e garantat de constitutie si de declaratia drepturilor omului. Legea incalca drepturile constitutionale si drepturile omului.
Ce ti se pare de neacceptat in faptul ca niste oameni cu capul pe umeri si niste asociatii de pescari doresc respectarea acestor drepturi???